Majsplättar med korvtorn:
300 gram | ||
3 st | ||
2 dl | ||
1 dl | ||
0,5 tsk | ||
0,5 tsk | ||
1 tsk | ||
Bönsalsa |
||
200 gram | ||
1 st | ||
1 st |
0,5 st | ||
0,5 st | ||
0,5 kruka | ||
1 tsk | ||
2 nypor | ||
2 nypor | ||
1 nypor | ||
Tillbehör |
||
500 gram | ||
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Majsplättar: Sila av vattnet från majskornen och mixa tillsammans med ägg, mjölk, mjöl, curry, chilipulver och salt med en stavmixer, blender eller matberedare.
3. Hetta upp ett plättjärn eller en stekpanna och stek små plättar i lite smör. Lägg över plättarna på ett ugnssäkert fat allteftersom de blir klara och förvara i ugnen.
3. Sallad: Skölj tomat, paprika och gurka. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Ta ur kärnhuset ur paprikan och tärna ner alltsammans i små fyrkanter. Skala och finhacka rödlöken. Sila av kidneybönor och spola dem under kallt vatten och blanda med grönsakerna. Tillsätt basilika, balsamvinäger, olivolja, chilipulver, salt och svartpeppar. Blanda om och ställ åt sidan.
3. Tillbehör: Skiva korven och stek dem i lite olja eller smör i en stekpanna.
Servera korvskivorna med majsplättar och färgsprakande sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar