fredag 26 oktober 2012

VIP-utskick

Månadens utskick från Tampons for free bär ett viktigt budskap eftersom det handlar om HPV (humant papillomvirus) som de gör i samarbete med företaget  Sanofi Pasteur MSD och deras vaccin Gardasil. Kolla gärna in den nya sajten www.HPV-vaccin.se. som berättar om HPV-vaccinet, vad det gör och vilka som kan vaccinera sig. Med andra ord, denna kampanj har ett viktigt budskap till Sveriges kvinnor!

HPV är ett virus som bland annat orsakar en av de vanligaste cancerformerna för kvinnor – nämligen livmoderhalscancer. HPV orsakar även andra sjukdomar, såsom kondylom.  Den fantastiska nyheten är att det finns ett vaccin som skyddar mot många av de sjukdomar som orsakas av HPV-viruset. Det har visat sig vara så effektivt att staten (Socialstyrelsen) gått in och gjort Gardasilvaccinationen gratis för alla tjejer 11-19 år. För oss andra som är över 20 år finns också Gardasilvaccinet tillgängligt (t.o.m. som en del av högkostnadsskyddet) – det är därför vi vill upplysa dig och dina vänner om HPV!

OJ! Visste du allt detta om HPV?


  • HPV är världens vanligaste sexuellt överförbara infektion
  • HPV-viruset orsakar livmoderhalscancer, cellförändringar och cancer i vulva och vagina
  • Att HPV även orsakar kondylom, tonsillcancer och cancer i anus hos både kvinnor och män samt peniscancer hos män.
  • HPV-vaccinet skyddar mot livmoderhalscancer men även mot en av våra vanligaste könssjukdomar kondylom
  • Även vuxna kvinnor har nytta av HPV-vaccinet
  • HPV-vaccinet har redan tagits av 200.000 flickor/kvinnor i Sverige
  • HPV-vaccinet även kan tas av kvinnor som haft sex
  • Har du ännu inte fyllt 27 år kan du nu vaccinera dig billigare därför att HPV-vaccinet sedan i somras ingår i det s.k. högkostnadsskyddet för alla mellan 13 och 26 år.

  • Jag fick ett VIP-kit på posten i veckan som bestod av förutom gratis tamponger även ett snyggt block & ett USB-minne som ska hjälpa mig att komma ihåg viktiga saker som att gå på cellprovtagning t.ex.!


    Vill du också ha gratis tamponger, klicka HÄR och du.... GLÖM INTE att vara rädd om dig själv och se till att ALDRIG missa en cellprovtagning!



    2 kommentarer:

    Martina sa...

    Jag tyckte det var ett riktigt bra samarbete de hade denna gång. Det är ett viktigt ämne och viktig information som de skickade ut! Även om jag som en bra bit över 27 och i ett lyckligt äktenskap inte är direkt målgruppen så tyckte jag verkligen om att skriva om detta i bloggen.

    ANGELICA.BLOGG.SE sa...

    Fick också det utskicket :D