fredag 21 september 2012

Champagne HATT et SÖNER

I söndags efter att vi varit på Gröna Lund så åkte vi direkt till Morris 3 års kalas. Det är alltid roligt med kalas och det är skönt nu när barnen börjar bli större och att de "klarar sig lite själva" så vi föräldrar kan sitta och fika och prata med varandra istället för att bara passa barnen :-)

Morris är lika gammal som Max och hans storebror Elton är lika gammal som Smilla så de lekte en hel del när deras mamma Åsa och jag var mammalediga samtidigt men nu blir det svårare och svårare att försöka hitta lektider. Men då är det bra med kalas för då vet man att man i varje fall ses minst 4 gånger per år ;-)

Åsa och hennes man Tommy kunde inte närvara när jag fyllde 40 år i sommar så när vi gick hem så fick jag med mig en underbar present:


Alla som känner mig vet att jag älskar champagne :-) 

Åsa och Tommy har investerat i champagnehuset HATT et SÖNER med ambition att producera champagne av absolut toppkvalité för den globala marknaden. Vingården klassificeras som Premier Cru och täcker över sju hektar av den berömda Mont-Aimé-marken och ligger i den topplacerade champagnebyn Bergères-les-Vertus i Côte des Blancs. Champagnen HATT et SÖNER erbjuder en perfekt komposition av vinodling, precision, design och kvalitet. Detta bidrar till en av de mest utsökta champagnerna i världen.

Denna champagne finns att beställa via Systembolagets beställningssortiment och det finns fyra olika cuvéer att välja mellan;

Grande Cuvée Brut - Artnr: 77687
Pris 349 SEK
Grande Cuvée Extra Brut - Artnr: 77689
Pris 379 SEK
Grande Cuvée Rosé - Artnr: 77690
Pris 399 SEK
Prestige 2004 Le Grand-Père - Artnr: 77691
Pris 899 SEK


5 kommentarer:

Anonym sa...

Dricker man Champagne ska det verkligen var så gott att det är värt det, och det är Hatt et Söner. Särskilt "Extra Brut". Hoppas den kommer till ordinarie sortimentet på Systembolaget snart :)

Anonym sa...

Kul med Hatt! Roligt med ett Svenskt initiativ! :)

Anonym sa...

Åh, jag älskar deras Extra Brut!!!

Anonym sa...

Kul att fler hittar den har "svenska" champagnen! Det kanns extra roligt ocksa att nagra tuffa svenskar vagar sig in i en sadan traditionell bransch. Hoppas ni kan rekommendera vinet vidare!

Mathias sa...

Hejhej!

Mycket spännande som händer för HATT nu. Idag är det lansering i fasta sortimentet på Systembolaget. Kolla vilka flaskor och systembolag de finns på här: http://www.systembolaget.se/Dryckeslista/?title=HATT+et+S%C3%96NER&a=769601,1&a=759301,1&a=759401,1

Bästa
Mathias