söndag 19 januari 2014

Ruby Zin!

Tillhör du den skara som får huvudvärk, täppt näsa, fläckar på halsen, ont i magen eller andra allergiska reaktioner när du dricker rött vin? Då är du troligen allergisk mot histamin eller möjligen garvämnen och ska därför vara noga med att välja ett vin med reducerat innehåll av dessa ämnen! Ett av dessa vin är Ruby Zin. Ruby Zin är en blend av Ruby Cabernet och Zinfandel och går att beställa på Systembolaget eller på Systembolaget.se. Den exklusivt designade boxen är ett samarbete med Laila Bagge som också är Ruby Zins ambassadör. 


I onsdags blev jag inbjuden till pressmingel med Ruby Zin och Laila Bagge på restaurang Le Rouge i Gamla Stan. Vi blev såklart bjudna på det goda vinet men vi fick även prova på "funktional food" som ska vara bra för vår kropp och vårt välbefinnande.


Docent Ulf Bengtsson från Sahlgrenska akademin var också inbjuden för att berätta om hur kroppen reagerar på just histamin och garvsyra. Rödvin innehåller som sagt dessa ämnen men även många andra produkter som t.ex. tonfisk, ädelost och salami. Så för den som vet om att den är känslig mot rödvin ska även vara försiktig med dessa produkter och ska absolut inte kombinera ost och vin, inte heller beställa en pizza med mycket ost och dricka rödvin till!
Specialproducerade Ruby Zin är trots sina reducerade halter av histamin och garvsyra ett smakrikt vin. Vinet har en djup röd färg och smaken är rund och mjuk med inslag av mörka bär, plommon och fat. Doften är generös med härliga toner av björnbär, körsbär och en touch av vanilj. Ruby Zin passar till olika kötträtter men går också alldeles utmärkt att dricka som det är eller till mingelrätter.

Det skulle vara väldigt intressant att få veta om ni som är känsliga klarar av att dricka Ruby Zin, hör gärna av er om ni testar!

Inga kommentarer: