Centralt i utställningen står en vikingaman som skapats i naturlig storlek med hjälp av DNA från skelett funnet i Sigtuna. Den är läskigt bra gjord och ser ut som en riktig människa!
Till frukost på Vikingatiden åt man ofta havregröt med en smörklick och drack surmjölk med hasselnötter.
Så här kunde en festmåltid se ut på Vikingatiden:
- Kokt griskött med timjan och libbsticka.
- Blodkorv med bitar av fläsk och äpplen.
- Honungsglacerad skinka.
- Rökt ost med kummin.
- Ett par skålar med nötter eller äpplen på spett.
- Mjöd.
Huvudattraktionen på Vikingaliv är Ragnfrids Saga som är en 11 minuters lång dramatiserad vikingafärd som ger besökarna en spännande och nära berättelse om livet på vikingatiden, både hemma på gården och ute i världen. I museumet finns även en restaurang som heter Glöd och där kan man äta väldigt god mat som lagas från grunden och med noga utvalda råvaror. Restaurangen har även en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp.
1 kommentar:
Häftigt, dit måste jag i sommar. Låter riktigt spännande.
Skicka en kommentar