Korvgrytan gillades av alla och den kommer vi absolut tillaga igen! Här kommer receptet om du också är sugen att prova:
Provençalsk korvgryta med rouille, 4 portioner6 st Lithells Varmkorvar, delade i bitar.
200 g zucchini, tärnad
1 st paprikor, urkärnade och tärnade
8 st små schalottenlökar
8 st vitlöksklyftor (valfritt)
400 g passerade tomater
250 g kokt potatis, tärnad
1 msk hackad rosmarin
salt och olivolja
Rouille
2 dl majonnäs, rysk yoghurt eller crème fraiche
1 st rostad röd paprika, fintärnad
1 g saffran
2 st vitlöksklyftor, hackade
Värm en vid kastrull. Fräs zucchini, paprika, schalottenlökar och vitlöksklyftor i olja. Häll ner de passerade tomaterna och koka upp. Lägg ner korven och potatisen och låt korvgrytan sjuda sakta i ca 5 minuter.
Vispa samman samtliga rouilleingredienser till en kräm och smaka av med salt.
Enkelt och som sagt, väldigt gott!
1 kommentar:
så gott
Skicka en kommentar