* Om du grillar hamburgare, tryck inte stekspaden mot hamburgaren under grillningen för då pressar du ut saften och hamburgaren riskerar att bli torr.
* Om du grillar kött, ta ut det från kylskåpet i tid så att köttet inte är kylskåpskallt när det läggs på grillen. Pensla köttet med olja så får köttet en fin yta och fastnar inte på gallret.
* Om du grillar fisk, doppa en halv lök i olja och gnugga den mot det helt grillgallret för då fastnar inte fisken.
* Marinera ditt kött och dina grillade grönsaker minst 2 timmar innan grillning. Min favorit marinad är följande (för ca 4 pers):
- 0,5 dl olja
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk Honung
- 1 klyfta pressad vitlök
- 4 msk ljus japansk soja (Kikkoman)
- En kvist rosmarin eller timjan eller ca 1 tsk torkad krydda.
* Tillbehören är minst lika viktiga så se till att lägga krut även på det. Om ni vill prova nya såser kan jag rekommendera Erik Lalllerstedts nya såser Bearnaise Tryffel och Aioli Saffran. Bearnaise Tryffel som är gjord på äkta tryffel och passar utmärkt till grillat kött och grönsaker och Aioli Saffran som passar utmärkt till fisk och skaldjur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar