Jag ska passa på att tipsa om ett gott recept från MatHem som fanns i vår matkasse förra veckan. MatHem har ju haft gästspel av stjärnkrögaren Pontus Frithiof och med i kassen hade han lagt med ett recept och produkter till sin otroligt populära Fisk och Skaldjursgryta.
1 kg |
1 st |
2 st |
1 kruka |
4 dl |
1 förpackning |
1 bit |
1 st |
2 dl |
1 st |
1 st |
250 gram |
300 gram |
300 gram |
400 gram |
1 st |
2 msk |
1. Sätt ugnen på 125 grader.
Tvätta blåmusslorna noga, släng dem som inte sluter sig. Skala och grovhacka gul lök, vitlök och timjan. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och timjan utan att det tar färg. Slå i musslorna och därefter halva vinflaskan. Koka under lock tills att skalen öppnat sig helt. Slå sedan av buljongen till en ny gryta eller kastrull och låt den koka upp.
2. Skala och riv ingefära. Kärna ur och finhacka chilipeppar. Tillsätt krossade tomater, ingefära, chili och kokosmjölk till buljongen. Låt koka i ca 30 min på svag värme. Smaka av med salt, peppar och lite råsocker för en bra balans.
3. Skär paprikan i fina trekanter och dela broccolin i små buketter. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt grönsakerna steka på medelstark värme, så att de behåller krisp och färg. Slå av på en tallrik med lite hushållspapper på. Dela champinjonerna i fyra delar, stek dem i smör och lite olja, slå av på samma tallrik. Salta och peppra grönsakerna.
4. Skär fisken i tärningar, salta och peppra och lägg dem i en ugnssäker form. Finhacka schalottenlöken och strö över fisktärningarna. Slå över resterande av
vinet och koka fisken i ugnen i 125 grader ca 7-8 min.
5. Slå i kokvätskan från fisken i grytan också. Tillsätt grönsakerna, räkorna,musslorna och vänd i fisken precis innan servering, försiktigt så bitarna ej går sönder.
Gott!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar