Knäckig kladdkaka 10-14 bitar
Chokladsmet
1 ½ dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
½ dl sirap
50 g Smör
1 ½ dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
½ dl sirap
50 g Smör
Knäcksmet
100 g Smör, smält
1 dl strösocker
½ dl sirap
½ dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g Smör, smält
1 dl strösocker
½ dl sirap
½ dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Till servering: Vispgrädde eller vaniljglass
Gör så här:Sätt
på ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till knäcksmeten och
till chokladsmeten i varsin kastrull. Smöra och bröa en rund form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa socker och ägg pösigt i en
bunke. Blanda i övriga ingredienserna till chokladsmeten i bunken.
Blanda ihop ingredienserna till knäcksmeten i en annan bunke. Häll
chokladsmeten i formen och bred knäcksmeten ovanpå så att den täcker
chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min. Servera vispad
grädde eller vaniljglass till eller ät den som den är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar