torsdag 14 september 2017

Svensk kyckling för köttälskare

När Kronfågel bjöd på lunch blev det verkligen andra bullar, köttbullarna byttes nämligen ut mot kycklingköttbullar! Efter att ha ätit kycklingköttbullar ett par gånger så är de verkligen att föredra! Inte bara bättre mot miljön utan de är också godare! De produceras av Kronfågels svenska gårdskyckling och tillagas här i Sverige. Kötthalten är 70% och finns i affärens kyldisk från och med denna vecka, hittar du dem inte, be dem ta hem!
Var tredje måltid lagas idag av en man men när det kommer till kycklingrätter är det än så länge mest kvinnor som väljer det vita, klimatvänliga och hälsosamma kycklingköttet. Men det vill Kronfågel försöka ändra på och har nu tagit fram en rejäl kycklingSteak för det tror de ska locka männen! KycklingSteaken är stor, saftig, stektålig och mycket smakrik urbenad kycklingklubba. Den passar utmärkt att både steka och grilla, perfekt med potatisklyftor och beasås precis som många män föredrar! För att lyckas bäst med din KycklingSteak rekommenderas att steka den i en panna med skinnet nedåt i ca 6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt, vänd och stek sen i ca 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i varmluftsugn (175 grader vanlig ugn) i ca 15 minuter. När termometern visar 70 grader är den klar. Den finns också i en kyldisk nära dig denna vecka, om inte, be dem ta hem!

Inga kommentarer: