måndag 6 mars 2017

Matprat 2017

Förra veckan var jag inbjuden till en pressdag på Restaurang Farang som var helt inriktad på mat, dryck och hälsa! Flera utställare var på plats och visade upp produktnyheter och årets lunchrapport presenterades. I Lunchrapporten 2017 har Fazer Food Services Sverige kartlagt svenskarnas lunchvanor och kommande trender för att ta reda på hur konsumenterna kommer att köpa, äta och uppleva lunchen i framtiden. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att framtidens lunch levereras av en robot, beställs via en app, är gjord på svenska råvaror, är lagad av en annan robot, har grönsaker som huvudingrediens, får dig att stressa ner och består av ekologiska produkter och laboratorieproducerat vegankött. Lunchrapporten visar också att svenskar oftast äter en traditionell lunch bestående av husmanskost eller pasta och att väldigt många hoppar över lunchen pga stress. Fazer bjöd oss även på lunch och vi fick prova goda drycker till maten. Bl.a. ett alkoholfritt bubbel och ett vin från "UnVINED, Jacobs Creek.
Risenta bjöd på Quinoa Burgare och Kikärtsbollar och de var riktigt goda!
Men något som funkade på hela familjen var dessa nya Polly Kick! Så himla goda och de har blivit mitt nya favoritgodis!

1 kommentar:

Mirre sa...

Så trevligt det ser ut, samt den där polly kick är jag sugen att testa