lördag 4 mars 2017

Design på Strandvägen 7a

På Designveckan blev vi inbjudna till paradvåningen på Strandvägen 7 a till en exklusiv och mycket god lunch av Grand Releations och Photowall. Det fanns även några andra företag på plats som hade "utställningar" i de olika rummen så efter lunchen fick vi gå runt och lyssna på föredrag och titta på deras nyheter.
 
 
Svenska designvarumärket Photowall lanserade årets nyhet Manuscript som är en unik tapetkollektion designad av den norska formgivaren Andreas Engevik. Tre handmålade mönster i olika färgställningar.
 
 
Fogia visade upp vackra vasserien Luft från Italienske Luca Nichetto
Även de underbara puffarna Poppy som är formgivna av Nina Jobs visades upp och de har en härlig form tycker jag! Den runda kviltade puffen får tankarna till allt från en blommas blad som breder ut sig till bakverk och japanska lyktor.
Nya soffan Dini är designad av Andreas Engesvik och den utmanar den gamla schablonbilden av hur en soffa ska se ut. Väldigt snygg och stilren men som ändå ger en exklusiv känsla i hemmet! Soffborden Big Sur är formgivna av Simon Klenell och Kristoffer Sundin och är eleganta soffbord med glasskivor som består av fyra olika färger och genom att mixa färger på topp-och bottenskiva kommer bordets skugga få olika nyanser. Genom att kombinera de olika glasskivorna kan man få dramatiska och snygga kontraster.
Choice är ett finskt företag som lanserade gediget hantverk från Finland. De visade upp två kompletta möbelserier, båda med universellt uttryck samtidigt som de är väldigt karakteristiska i sitt formspråk.
Smaller Objects visade upp 14 nya produkter och det var en kapsylöppnare i rostfritt stål, en vas/karaff i munblåst Muranokristall, en tygskål som blir en korg, resetillbehör i Tärnsjö-läder, en dörrstopp i ek, en kopparbehållare som blir två skålar, salladsbestick i ask, den perfekta smörkniven, tre nya kuddar i unika ulltextilier, en mortel i italiensk marmor och ett tidlöst smycke i aluminium. Även en ljusstake formgiven av den bortgångna James Irvine.

1 kommentar:

Mirre sa...

Oh vad roligt =D