torsdag 30 juni 2016

Lyxkryssning med Galaxy

Jag har ju glömt att skriva om vår kryssning med Silja Galaxy då vi hade 23 fantastiska timmar ute på Östersjön. Vi åkte hela familjen och som jag nämnt förut så finns det kryssningar och sen så finns det lyxkryssningar! Bokar man en "vanlig" hytt på en kryssningsbåt så får man ofta en liten hytt med två våningssängar och ett litet runt fönster. Vi fick den här gången värsta sviten med dubbelsäng, bäddsoffa, fri minibar, fri champagne, frukt, godis och egen balkong! I dessa sviter ingår dessutom champagnefrukost!


Vi valde även att äta en lyxig skaldjursplatå och det var verkligen supergott! Räkor, hummer, krabba, musslor, havskräftor och andra skaldjur i mängder. Mums!


Såklart blev det även dessert och kaffe.


Typiskt nog så regnade det så vi kunde inte utnyttja vår balkong så som vi hade önskat men den hade delvis tak så vi satt där en stund ändå och njöt av den underbara utsikten.


Vi passade även på att bada i fartygets pool, vi kollade på show och på hemresan åt vi en god Italiensk lunch. Det enda negativa som jag kan skriva om resan var att det är lite galet att de lagt sviterna längst bak i båten precis ovanför motorerna. Det brummade och durrade ovanligt mycket så det blev inte så många timmars sömn men samtidigt var vi inte där för att sova utan för att få exklusiv familjetid tillsammans och det fick vi med råge. Tack Tallink Silja!

tisdag 28 juni 2016

Att packa inför kommande fester

Nu har vi mellanlandat i Stockholm för att packa om och tvätta lite innan vi åker vidare ner till Skåne. Vi har även passat på och göra några ärenden och Smilla har varit hos tandläkaren.

I Skåne ska vi hinna med två fester, en 75-års fest och en 40-års fest så nu håller jag på att leta vilka kläder som jag ska ha. Både min nya "väst" från Capri Collection och mina nya skor från Calou får i varje fall följa med! Jag hade dem på kryssningen och fick många komplimanger och de är ju så sköna! Skorna har en klack men det känns inte eftersom skorna är så mjuka och västen följer lättsamt efter kroppen. Apropå kryssningen så kom jag på att jag glömt att blogga om den så det måste jag ju snart göra och visa er bilder från den.

Premiär - Allsång på Skansen

Ikväll har Allsång på Skansen premiär och vi kommer såklart att sitta i soffan och kolla kl. 20.00 eftersom premiäravsnittet alltid är roligt att se. Ett tag tänkte jag om vi skulle åka dit och se det live men jag känner att det är mysigare att vara hemma och man ser bättre på TV:n ;-) Det ska även bli spännande att se Sanna Nielsen göra premiär som programledare.

Jag och barnen var till pressvisningen på Skansen då alla artisterna presenterades och det kommer flera roliga artister i sommar konstaterade vi. Barnen jublade mest när Frans, Zara Larsson och Marcus & Martinus presenterades medan jag ser fram emot Miriam Bryant och Sonja Aldén. Ikväll är både Frans och Miriam Bryant gäster plus Benny Anderssons orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg.


Efter pressvisningen passade vi på att stanna kvar på Skansen och gick runt och hälsade på alla djuren och vi passade även på att åka lite häst och vagn.

måndag 27 juni 2016

När man är en torris...

För ungefär 90 dagar sen så blev jag inbjuden till ett event där Imedeen ville visa mig hur min hud kan förändras på 90 dagar. Genom att varje dag i 90 dagar äta två tabletter Imedeen Time Perfection så skulle en märkbar skillnad märkas på min hud. Den skulle bli mjukare, smidigare och få mer lyster. Man gjorde en scanning på min hud och då såg den ut så här:


Man konstaterade att min hud är torr och behöver mer fukt och det visste jag ju redan då jag vet att jag är en "torris" och att jag borde ta hand om min hud bättre än vad jag gör. Det var även därför jag ställde upp på detta för att se om detta är något för mig, att tillföra fukt från insidan istället för från utsidan. Efter 90 dagar scannades min hud igen och då såg den ut så här:


Enligt experten så visar bilderna en markant skillnad, jag fick förklarat för mig att de bruna och svarta partierna är större på den sista bilden och det betyder att min hud nu mår mycket bättre. Jag själv har inte märkt någon skillnad på min hud men de rekommenderade mig att ändå fortsätta med tabletterna eftersom 90 dagar inte är tillräckligt länge för en torr hud som min då den behöver lite längre tid på sig att komma i "form". Så jag fortsätter ett tag till så får vi se om jag kommer känna någon skillnad längre fram.

Imedeen Time Perfection säljs i hälsofackhandeln på utvalda apotek och i hälsokostbutiker.
#imedeense

söndag 26 juni 2016

Världspremiär av Orkestermysteriet

Både Smilla och Max men framförallt Smilla älskar böckerna LasseMajas Detektivbyrå som författaren Martin Widmark skrivit. Imorgon den 27 juni har teaterföreställningen Orkestermysteriet världspremiär på Junibacken. Orkestermysteriet är en interaktiv teaterföreställning där även publiken har en roll att spela. Tillsammans med Lasse, Maja och polismästaren i Valleby löses det mystiska mysteriet kring orkestern. Jag och barnen var inbjudna att närvara vid pressvisningen förra veckan och gissa om Smilla blev överlycklig när hon fick träffa Martin och skådespelarna!

Efter pressvisningen fick vi stanna kvar och leka på Junibacken då det var stängt för allmänheten och det var roligt att få Junibacken för sig själv ett tag! Vi åt pannkaksbuffé, åkte Sagotåget och fikade på Caféet i Valleby.


Som sagt, imorgon är det premiär på teatern så missa inte den om ni också gillar LasseMaja, föreställningen börjar 13.30!

lördag 25 juni 2016

Traditionell Midsommar på Fränö

Som alla Midsomrar i mitt liv spenderade jag även årets midsommar i Hälsingland och vi hade ett helt fantastiskt väder med strålande sol och blå himmel. Älskar att vakna upp här i stugan och bara öppna dörren och se allt det vackra och gå ut och äta frukost på altanen.
Vi åkte sen till Forsa Forngård i Fränö där barnen traditionellt hjälpte till att resa stången och sen dansa runt den.
Efteråt åkte vi hem och tände grillen, blandade ihop några goda rabarberdrinkar och sen åt vi super god mat och umgicks hela kvällen lång.

Att bygga en förmögenhet

Innan jag gick på sommarlov med barnen så var jag inbjuden till en exklusiv trerätters lunch tillsammans med författaren Joel Bladh. Det var nätverket SocialU och bokförlaget Roos & Tegnér som bjöd in till detta och lunchen ägde rum på restaurang Atelier 23 på 23:e våningen i DN-skrapan. Vi hade underbar utsikt över Kungsholmen medan Joel gav oss massa tips om hur vi får familjebudgeten att gå ihop och kanske till och med hur man får ekonomin att växa även fast man är i en fas i livet som småbarnsföräldrar när man kanske tjänar som sämst.


3-rätters lunchen var helt underbar och bakom den stod Pontus Frithiof som driver Atelier 23!


Alla som har en inkomst kan börja bygga en förmögenhet som på sikt ändrar hela livet, det handlar bara om målmedvetenhet och en långsiktig plan. När Joel Bladh blev förälder hittade han drivkraften att sträva efter ekonomiskt oberoende med målet att kunna njuta av friheten att själv disponera sin och familjens tid. I hans bok "Bygg en förmögenhet" kan man läsa om hur han och hans familj gick till väga och  ta del av många konkreta tips och råd om allt från budgetar, spar- och investeringsplaner och aktieköp till återbruk och långkok.


Det hölls även en tävling under mötet där vi inbjudna fick göra en egen budget och jag vann den tävlingen!!! Priset var en resa med MTR Express t.o.r. Stockholm - Göteborg och det passar ju perfekt eftersom vi har planerat att besöka Göteborg i sommar och jag är väldigt nyfiken på det tåget! Lovar att ni ska få hänga med på även den resan :-)

torsdag 23 juni 2016

Grilla Quornburgare

Jag älskar att grilla hamburgare på sommaren! Det blir så mycket godare när man grillar utomhus och gärna i kvällssolen. Igår grillade vi Quornburgare och det blev så himla gott!


Om ni vill äta mindre kött så kan jag verkligen rekommendera Quornburgare! Dessutom så är det ju även ett klimatsmart val! Oj, nu blev jag ju hungrig igen så här på kvällskvisten, inte bra att blogga om mat på kvällarna ;-) Så här ser förpackningarna ut för er som inte känner till dem: