fredag 29 april 2016

Efterlängtad helg!

Idag är det fredag och helgen är efterlängtad! Länge sen jag var så här trött, jag är inte van att jobba på mässa i 8 dagar i sträck! Först Lakritsfestivalen och nu GastroNord. Ikväll ska jag bara sjunka ner i soffan med ett glas vin och lite godis och bara slappa!!!

Gårdagen blev inte som jag tänkt mig då skolsyster ringde mig vid 13.00 och bad mig hämta Smilla på skolan då hon hade ont i halsen. Hennes halsmandlar var svullna och röda och hon kunde inte svälja eller gapa så vi åkte direkt ner till Vårdcentralen. Men där blev vi inte insläppta då vi inte bokat någon tid och det fanns ingen ledig tid på hela dagen. Så istället åkte vi hem och har nu fått en tid i eftermiddag som vi ska åka till närakuten med henne för hon har fortfarande väldigt ont. Som tur är så kom Jocke hem så han kan lösa av mig så att jag kan åka in till mässan nu. Idag ska jag ju dessutom packa ner hela montern!

Ofta är vi bara två i montern men här är alla tjejer från Tidningen Hotell och Restaurang också på plats, visst är vi fina med likadana tröjor? Ha ha.. vi ser ut lite som ett dansband ;-)


Vi hörs snart igen! I helgen ska jag försöka hinna visa er massa bilder från pressdagarna som var förra veckan. Så mycket fint som jag fick njuta av då och som ni kommer att få njuta av till hösten!

torsdag 28 april 2016

Det är mycket nu....

Förlåt att jag inte hinner blogga så mycket just nu men jag står på mässan hela dagarna och sen är jag ensam med barnen på kvällarna då Jocke är bortrest. På kvällarna är jag dessutom helt slut, ni som stått på mässa vet nog vad jag menar, man får ont i fötter och rygg för man står så mycket på det hårda golvet och sen får man ju intryck hela tiden och ljudet är nästan öronbedövande. Men det är så roligt, älskar kontakten man får med alla människor!
Igår kväll var det dessutom fotbollsträning och det var kallt att vara fotbollsmorsa då kan jag lova :-)


Idag regnar det i Stockholm och jag har precis kommit hem efter att ha lämnat barnen i skolan. Nu ska jag bara fixa iordning mig lite och sen bege mig ut till mässan igen. 2 dagar kvar innan helg....
Kram!

måndag 25 april 2016

Blommande träd och GastroNord

I helgen när jag jobbade på Lakritsfestivalen så var mamma här och passade barnen. Jocke har haft spelningar i Norge så det var tur att hon kunde ta tåget hit och hjälpa oss. Till råga på allt så fick även Smilla hög feber så det har verkligen varit mycket hela helgen. Förutom att passa barnen så har även mamma hjälpt mig att plantera massa fröer och blommor som jag ska ha på balkongerna så nu vill jag ha lite varmare väder så att de kan flytta ut!

I morse när jag följde mamma till tåget så passade vi på att gå förbi Kungsträdgården för att njuta lite av de vackra körsbärsträden. Det är så himla vackert där nu när träden står i blom!


När mamma åkt hem så gick jag förbi Stockholm Beauty Week som hålls på SO Stockholm i Kungsträdgården. Men där var så otroligt mycket folk så jag fick lite panik och var inte kvar så länge. Jag får se om jag går förbi där en sväng imorgon igen för att hinna prata lite mer med utställarna. Eventet är för alla som gillar skönhet så kika in HÄR om du vill veta mer.

Sen var det dags att åka ut till Stockholmsmässan och bygga monter! Imorgon öppnar GastroNord & Vinordic mässan som är Europas största fackmässa inom restaurang, hotell, storkök, fastfood, vin, öl. sprit och cider. Jag ska stå i Tidningen Hotell och Restaurangs monter och de har även bett mig bygga montern och jag har fått helt fria händer! Så idag har jag spenderat ett antal timmar där och jag blev rätt nöjd med resultatet. Använde mig av min inredning från Zelected by Houze och möbler har jag lånat från Fogia.


Så mig hittar ni ute på Stockholmsmässan i monter A30:13 hela veckan. Ses vi?

lördag 23 april 2016

Lakritsfestivalen 2016

En heldag på Lakritsfestivalen känns både i kroppen och i knoppen kan jag lova! Besöksrekord med hur mycket folk som helst! Jag jobbade konstant mellan 09.00-18.00 och av de 9 timmarna så satt jag kanske i bara 20 minuter! Men jäklar vad roligt jag har haft, så kul att få vara inblandad i denna folkfest och att få se folk fullkomligt frossa i lakrits! Jag har hoppat runt i många olika montrar och hos Lakritskocken sålde jag Lakritsglaze, chutney, Rub och salami. I lakritsfestivalens monter sålde jag lakritstvålar, cerat, böcker, godis, tröjor, kassar och nyckelringar. Sen har jag även hjälpt till på scenen, i pysselverkstaden, entrén och i en utställningsmonter. Så himla roligt!


Så här blev slutresultatet av scenen som jag stylade:


Det var aktiviteter på scenen hela dagen och det var allt från intervjuer, trolleri, uppträdande av Galaxa, matlagning och bakning.


Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon väntar en till heldag på festivalen!
Då är öppet tiderna 11.00-18.00 så kom gärna förbi och njut av lite lakrits du med!

fredag 22 april 2016

Jag har stylat Lakritsfestivalen!

Idag har jag varit på Annexet på Globen och stylat scenen inför Lakritsfestivalen imorgon. Jag är inte riktigt klar utan ska lägga dit en matta och lite mer styling imorgon bitti, kanske lite böcker i bokhyllan? Möblerna (bokskåpet, soffan, stolen och soffbordet) stod redan där så de har jag inte kunnat påverka. Uppdragsgivaren ville att jag skulle skapa en "hemmakänsla" då det kommer ske en del intervjuer och andra roliga saker på scenen. 


Alla stylingprodukter kommer från Zelected by Houze. Då jag är säljare för deras produkter så tänkte jag att det passade bra att använda mig av min kollektion som jag ändå har hemma.

Jag kommer att jobba på festivalen hela lördagen och hela söndagen så hoppas vi ses!

torsdag 21 april 2016

Tips på helgaktiviteter!

I helgen händer det massa härliga grejer här i Stockholm! Extra härligt om man gillar trädgård, blommor, glass och lakrits!

I Älvsjö på Stockholmsmässan är det i helgen både Trädgårdsmässa och Glassfestival. En entré till båda mässorna vilket ju är toppen! Jag var där idag och det fanns mycket fint att inspireras av, både till oss med balkong och till er med egen trädgård.


Jag kom hem med både Årets Pelargon, Pink Caliente, fröer och massa kryddor som jag ska ha på balkongen. Jag kan verkligen rekommendera en Pink Caliente då den är väldigt vacker och väldigt tålig!


Glassfestivalen bjuder på glass i alla dess smaker! När jag var på provsmakning så häpnade jag över alla smaker som nu finns! Hittade dock en ny favorit som jag inte smakat tidigare, mint!


Sen är det även Lakritsfestival i helgen! Den är på Annexet vid Globen och håller på lördag-söndag.


Det roligaste av allt är att jag är stylingansvarig på årets Lakritsfestival! Jag ska se till att allt ser trevligt ut och kommer att vara där hela dagarna så hoppas att vi ses!
Kram!

onsdag 20 april 2016

Paulúns Supermix

När jag fick hem Paulúns Supermix så var jag först lite tveksam om jag skulle gilla det då jag inte är jätte förtjust i linser och frön. Men jag blev verkligen överraskad för det var jätte gott! Smaken var god och det kändes fräscht och gott och jag ser fram emot att göra goda sallader av det i sommar!

Tack Buzzador för att jag blev utvald att buzza detta!

tisdag 19 april 2016

Gröna Lund har premiär på lördag!

På lördag har Gröna Lund premiär! Någon som ska dit?
Jag var där på pressvisning idag och de berättade att deras största satsning inför denna säsong är maten! De har satsat 10 miljoner kronor på matupplevelser och har bl.a. anlitat en av Sveriges främsta kockar, Jonas Dahlbom.


Det är fyra olika "matupplevelser" som är nyheter inför 2016 och det är Fiesta Taqueia & Bar (á la carte), Hekto BBQ (New York inspirerad foodtruck utan hjul), Jetline Milkshakes och en inglasad Biergarten med Bayerninspirerad mat.


För endast 240 kr kan du köpa ett Grönan kort och får då gå på 65 olika konserter!!! Vad det är för artister som kommer ser du på hemsidan men bl.a. så kommer Timbuktu, Lionel Richie, Alice Cooper, Johnny Depp, Darin, Whitesnakes, Deep Purple och Miriam Bryant.

Självklart fick vi även åka karuseller idag men tyvärr har jag supertråkiga vänner som inte tycker om att åka ;-). Jag försökte muta dem med allt möjligt då det inte är så roligt att åka själv men jag får nog satsa på att gå dit med barnen istället någon dag för de är som sin mamma och älskar att åka! Så då lovar jag att det kommer heta recensioner av alla karuseller!
Ser ni byggjobbarna som hänger i berg och dalbanan? De är nog inte höjdrädda precis...


Tack Grönan för idag, vi ses snart igen!!!

måndag 18 april 2016

Godaste chipsen ever?

I helgen åt jag och barnen de godaste chipsen vi ätit tror vi! Vi brukar inte köpa chips så ofta just därför att vi inte gillar det så mycket men nu när jag fick hem Estrellas nya lättsaltade Potatischips så tömde vi upp dem i en skål och vips så var allt slut! Alla tre matade in det ena efter det andra chipset i munnen och hade svårt att sluta!

Dessa nya chips är mer krispiga då skalet är kvar på potatisen och Estrella har nu infört på alla deras chipssmaker att skalen ska vara kvar. Så nu har vi fått en ny favorit här hemma!

Redovisning av helgen och städning i kryddhyllan!

I helgen har vi köpt nya cyklar till barnen och de blev så glada då de cyklar de har sen tidigare blivit alldeles för små. Så det har blivit en hel del cykling både i lördags och igår söndag.


I lördags var vi bjudna hem till våra vänner Catrine, Staffan och Natalie på middag och det blev en lyxig trerätters med mousserande och gott rödvin. Så himla trevligt och Smilla sov kvar hos sin kompis Natalie medan vi tog taxi hem. De tycker att vi ska bli grannar då deras granne ska sälja sin lägenhet och vi har ju inget emot att flytta in till city igen så varför inte?! 233 kvm för endast 20 miljoner är väl överkomligt? Då kan ju Jocke få plats med sin studio också och jag kanske kan ha ett eget showroom?! Ha ha.... Lägenheten finns på Hemnet om ni är nyfikna.

Igår söndag passade jag även på att städa våra kryddhyllor ovanför spisen. Mitt mål är att byta ut alla kryddor mot ekologiska och jag har kommit en bit på vägen. Gillar Urtekrams ekologiska kryddor och har nu även deras senaste nyheter; mynta, mejram, hel nejlika, hel spiskummin, torkad hackad lök, torkad hackad vitlök och salvia. Deras kryddor är odlade utan bekämpningsmedel eller konstgödsel och utan stress för plantan och därför blir smaken och aromen mer intensiv vilket man absolut känner i matlagningen tycker jag!


Nu ska jag tvätta några maskiner med tvätt, planera lite jobb och sen hämta hem barnen från skolan.
Vi hörs snart igen!

söndag 17 april 2016

Trädgårdstrender, uterum och förvara smart!

När vi byggde vår stuga i Hälsingland så beställde vi grejer från Skånska Byggvaror, bl.a. fönster och det funkade hur smidigt som helst och perfekt då frakten var gratis!

Nu när jag var på Skånska Byggvarors pressvisning så blev jag kär i deras uterum! Tänk vilken dröm att få ha ett uterum! Uterum kan agera som både ett extrarum, sommarrum eller bara att få uppleva känslan av en inglasad veranda som binder ihop trädgården med hemmet. En rofylld plats där du själv bestämmer om det ska anpassas till att bara vara enbart ett sommarrum eller om det även ska kunna användas på vintern.


Med på pressvisningen fanns också Trend Stefan som pratade om Trädgårdstrender. Han gav oss en uppdaterad inne/utelista när det gäller trädgårdstrender och den starkaste trenden är nog att vi ska ha semester i våra hem! Istället för att klippa gräs och rensa mossa så får trädgården och gräsmattan gärna vara lite vildvuxna och de blommor som är mest inne är Hundkex (!) Riddarsporre, Flox och Nejlikrot. Man ska även satsa på många lampor i trädgården och mycket färg! Om du har ett växthus så får du gärna ställa in ett badkar där så att du kan ligga bland dina växter och plaska ;-)

Även Förvaringsdrottningen Paulina Draganja var där och pratade om förvaring. Hon gav oss några tips på vad vi ska tänka på när vi organiserar i hemmet och vi fick även hennes bok "Förvara Smart" som jag absolut tänker läsa igenom så kanske jag får lite inspiration och idéer om hur vi ska få ordning i vårt förråd.

fredag 15 april 2016

Helg!

Nu tar vi helg tycker jag! Jag ska gå och hämta hem mina älsklingar nu från skolan och sen ska vi hem och äta något gott och bara mysa! Jocke spelar på Göta Källare ikväll med Martin som vann idol så om ni har möjlighet, gå dit och lyssna eller så kommer ni hit och är barnvakt så att jag kan gå ;-)
HÄR kan ni läsa mer om kvällens konsert!
Kram till er alla!