måndag 29 februari 2016

Skottår och sportlov

Idag är det skottår och även första dagen på sportlovet. Jag och svärmor har planer på att gå iväg till Mall of Scandinavia tillsammans med barnen men barnen leker med lego och vill inte gå ut alls. Det är ju deras lov så de får bestämma lite men det känns trist att sitta inne när solen skiner ute. Jocke och svärfar är ute och handlar grejer till vårt byggnadsprojekt i Max rum. Det kommer nog bli jätte bra när det är färdigt.

Igår kväll var vi bara hemma och åt god mat och umgicks. Vi åt helstekt fläskfilé med ugnstekt potatis (både sötpotatis och vanlig potatis), ugnstekta rotfrukter, hemmagjort kryddsmör och goda drycker.
Till efterrätt åt vi farmors goda sockerbullar med vaniljkräm, mums!

 

Nej, nu ska jag muta med lite sushilunch på M.o.S så kanske de vill lämna legot en stund. Vi hörs ikväll igen och då ska jag visa om det blev något shoppat! Kram!

lördag 27 februari 2016

Ibland vill man klona sig...

Åh, vad jag beundrar alla ensamstående! Jag är ofta ensam med barnen eftersom Jocke är bortrest mycket men det är ju inte heltid som tur var för det skulle jag nog inte palla. Eller jo, man gör ju säkerligen det om man skulle vara tvungen men jäklar vad det tar på krafterna! Som idag har både Smilla och Max varit på olika kalas och det har varit fotbollsträning och en massa annat fix. Som tur är så har vi underbara vänner som kan hjälpa till då jag inte lyckas klona mig och även fast barnen ibland kallar mig bläckfisk så är det omöjligt att vara på två ställen samtidigt.

Nu ikväll har mina svärföräldrar kommit upp från Skåne och det är så himla mysigt! Vi har myst i soffan och kollat på melodifestivalen och ätit en massa lördagsgodis. Eftersom barnen har sportlov till veckan så ville de komma upp och hälsa på plus att svärfar ska hjälpa till att borra och fixa lite här hemma då vi har bestämt att smårenovera lite och vi är tyvärr inte så speciellt händiga själva så då är det skönt med en hjälpande hand.

Annars rullar det på som vanlig här hemma, vi har lyckats hålla oss friska och barnen trivs bra i skolan. Både Smilla och Max älskar att läsa och jag har fått böcker att utvärdera från Buzzador och de böckerna passar Smilla utmärkt då de handlar om tjejerna Isa+Bea, Clementina och Önsketjejerna. Böckerna handlar om det barnen i den åldern är mest bekymrade: vänskap, familj – och naturligtvis husdjur. Huvudpersonerna är starka, oberoende – och ibland en aning busiga. De försöker och misslyckas, och hittar sin plats i världen genom att vara sig själva och bli säkra i sig själva precis som de är.

Vi fick även med ett gäng "provex" och de har hon delat ut till tjejerna i klassen då utvärderingen vänder sig främst till tjejer i åldern 6-10 år.


Böckerna kommer från en bokklubb som heter Twinsy och de vänder sig till barn mellan 6-10 år och en gång i månaden skickar de ut ett bokpaket som innehåller en läsbok och en aktivitiets- eller en faktabok.

onsdag 24 februari 2016

Kroppsvård med ljuvlig kokos

Kokos, det får mig att tänka på sommaren för jag förknippar kokosdoft med sol och värme. SMHI har ju gått ut med att våren är här officiellt eftersom det nu varit plusgrader i över 7 dagar på rad så nu har jag laddat med kokosdoft i badrummet och är redo för våren!

Ekologiska Urtekram kommer nämligen med en ny serie ekologiska kroppsvårdsprodukter fulla av just ljuvlig kokosdoft! I serien ingår schampo, balsam, spraybalsam, handkräm, bodylotion, krämdeoderant, showergel och handtvål. Alla produkter är fria från konserveringsmedel och färgämnen och har inte testats på djur! En riktig hit!

Gillar du kokosdoft?

tisdag 23 februari 2016

Högsommarvisning på Polhem PR

I torsdags var jag inbjuden till Polhem PR för att få härlig sommarinspiration i deras showroom och det bjöds på somrig och mycket god lunch. Vi fick mingla runt i härligt miljöer och det var hur trevligt som helst! Vad sägs t.e.x. om denna somriga dukning av Finlayson?!

 

Gillar även deras underbara elefanter som finns i många härliga färger:


Lumene var där och målade våra naglar och jag fick prova på härliga lipgloss.

 

Vad tycker ni om dessa läckra badkläder?


Charles Worthington London var också där med sina produkter som är räddaren i nöden när man inte får någon tid hos frisören för att fixa utväxten men ändå måste iväg på något skoj. Det är en hårconcealer som döljer utväxten. Här kan ni se före och efter bilder och vad tycker ni om resultatet? Visst syns utväxten mindre på den andra bilden?

Vademecum - Kunglig Hovleverantör

Visste ni att Vademecum är Kunglig Hovleverantör?

Tandkräm är en stor förbrukningsvara i de flesta hem och det går åt många tuber under ett år. Brukar ni hålla er till ett visst märke och smak eller tycker ni som mig att det är roligt att variera märke och smak? Nu senast har jag fått hem nyheter från just Vademecum och det ska bli roligt att testa dem.

Vademecum är ett av de varumärken i världen som betytt mest för utvecklingen av munhälsa och hygien och nu satsar de på tre nya tandkrämer som är speciellt utvecklade för att tillgodose våra behov.

- Vademecum Whitening med salvia och mynta som ger vitare tänder på 10 dagar.
- Vademecum Anti Cavity med salvia och timjan som ger effektivt skydd mot karies, plack och inflammation i tandköttet i upp till 12 timmar.
- Vademecum Fresh Mint med eucalyptus och mynta som renar upp och fräschar upp hela munnen.

När sängen inte håller vad den lovar!

För snart ett år sen när vi flyttade till vår nya lägenhet så investerade vi i en ny säng. Vi var överens om att vi skulle satsa på en bra säng eftersom vi har problem med våra ryggar och vi tänkte att vi ska satsa på en säng som vi kan ha resten av livet om vi skulle vilja det. Jag hade tidigare fått ett tips om att Viking Beds är ett bra sängmärke och vi såg att Mio säljer dem så vi åkte dit och hittade en Move Plus Kontinentalsäng som vi fastnade för. Vi var noga med att välja rätt fasthet och sängens värde var nästan 40 000 kr inklusive sänggavel men som sagt vi såg det som en bra investering.
De första 3 månaderna sov jag som en gud, jag nästan längtade efter att få gå och lägga mig eftersom jag inte sovit så bra på många år. Men sen hände något, jag började vakna med ryggont och sen blev det bara värre och värre och sista månaderna har jag knappt alls kunnat sova i sängen utan jag har sovit bättre i någon av barnens sängar eller ute på soffan. Det har känts så himla trist eftersom vi verkligen trodde att vi gjort ett bra köp. När jag kontaktat Mio så har jag berättat att det känns som madrassen inte är lika fast längre och att sängen blivit mjukare men de har svarat med att det är helt normala förändringar i madrasserna och vi fick tipset om att vända på bäddmadrassen ofta. Så de sista veckorna har vi gjort det men det har inte blivit bättre och i förrgår så hade jag så ont i ryggen så jag nästan inte ens kom upp ur sängen! Då blev jag så arg att jag beslutade för att ta bort bäddmadrassen helt och att vi skulle prova att sova utan den, när jag då la mig på sängen utan bäddmadrass så kände jag att sängen inte kändes ok då heller! Den var väldigt mjuk och jag märkte då att madrassen liksom flyter ut och att limningarna släppt i kanterna! Jag fotade kanterna och kontaktade Mio igen och äntligen erkände de att det är fel på sängen!!! Så efter min reklamation så får vi ny madrass om 6-8 veckor men jag hoppas verkligen Mio snabbar på ordern så att jag slipper vänta så länge! Önskar att vi sett detta tidigare så att jag sluppit betala naprapatkostnader och sluppit denna värk dessa månader!
Här ser ni lite hur madrassen "flytit ut" under tyget och hur limningen släppt.

måndag 22 februari 2016

Peppar, peppar, ta i trä....

Nu är vi alla på fötter och i skola och på jobb så nu hoppas vi verkligen att vi slipper den här skitinfluensan! Det är inte roligt att vara sjuk och jag är lite sur för att det känns som influensan snuvat mig på en ledig helg :-/

Nu ska jag försöka komma ikapp på jobbfronten och sätta mig och svara på mail och boka in lite nya inredningskvällar med er. Har så sjukt mycket fina grejer att visa er och så många härliga trender att dela med mig av så hör av er om ni vill veta mer!


Sen vid lunchtid ska jag följa med Max till tandläkaren. Han missar därför lunchen i skolan så vi får lyxa till det och äta något i centrumet istället. Sen ska jag hämta hem 4 pirriga 8 åringar som ska träna här hemma till deras uppträdande med småstjärnorna på torsdag. Så ja.... det blir nog inte så mycket jobba för mig idag heller har jag en känsla av ;-)

Önskar er en mysig måndag!

lördag 20 februari 2016

Influensa med hög feber och ont i hela kroppen!

Nu har jag verkligen drabbats av den här hemska influensan! Täppt i näsan, hög feber och ont i hela kroppen! Jag försökte duscha nyss men duschstrålarna gjorde så ont mot huden så jag fick stänga av. Härom dagen var det Smilla som var så här dålig och då kunde hon inte stå på benen och jag förstår nu vad hon menade. Benen bär mig knappt och börjar skaka vid minsta ansträngning. Som tur är så är Jocke hemma så han kan ta hand om hemmet och barnen. Det var han som fick åka iväg och storhandla igår och det är han som får stå för maten här hemma i helgen för jag orkar inte ens tänka på mat. Jag kan inte riktigt sova men jag orkar inte ha ögonen öppna så jag ligger just nu nerbäddad i soffan och lyssnar på familjen vilket är jätte mysigt! Max bygger med lego och Smilla och Jocke sitter och skriver musik.

Igår kom Jocke hem med krya på dig blommor och det kändes bra. Vi har varit tvungen att avboka så mycket roligt i helgen bl.a. två middagar med kompisar så jag har lite dåligt samvete men de får vi försöka ta igen någon annan helg.


Ikväll är det Melodifestivalen och jag hoppas att jag orkar vara vaken och kolla på det. Igår somnade jag 21.30 direkt efter Fångarna på Fortet. Jag vet att det är många som är sjuka just nu så till er vill jag säga "krya på er" och till er som klarat er så håller jag tummarna att ni fortsätter att vara friska!

fredag 19 februari 2016

Ätklar svensk kyckling på minuten

Igår provade vi Kronfågel Minutkyckling. Då ett paket räcker till två portioner så valde vi att blanda Minutkyckling Classic med Minutkyckling Bbq. Jag stekte kycklingen med hackad broccoli, paprika och chili och sen blandade jag i en stor burk creme fraiche , lite salt och massor med av Spiskummin!


Sen la vi röran i varsitt tortillabröd och rullade ihop och det blev hur gott som helst!


Minutkyckling är perfekt när man vill tillaga något snabbt då den är helt ätklar.
Den är färdigkryddad, stekt och skuren och består av svensk gårdskyckling och kan ätas både varm som kall. Superenkelt och gott!

onsdag 17 februari 2016

Vinn blomstrande matglädje!


Nu har jag fått äran att tävla ut underbara servisen Lise från Fyrklövern till er!
Mat och design är en underbar kombination tycker jag och servisen Lise har klassiska blå blommor som leker sig fram på porslinet som är av hög kvalitet. Servisens moderna formspråk framhäver maten på ett underbart sätt och dekoren kryddas med stänk av äkta guld! Alla delar har sina egna unika blomsterrankor och på utvalda delar bildas en hel äng av blommor som omfamnar maten på ett smakfullt och nytänkande sätt.

Designen är av Jackie Lynd och Fyrklövern har tagit fram servisen i samarbete med Norges stjärnkock Lise Finckenhagen.

Glasen har också den vackra blomsterslingan och dekoren är diamantgraverad med utsökt kvalitet.

Vinsten har ett värde på 5 050 kr och består av:
4 mattallrikar
4 förrättstallrikar
4 djupa tallrikar
4 aptitiskålar
4 vinglas

Tävlingen pågår parallellt med min instagram (Niehoffs) så tävla även där för dubbel vinstchans. Det du behöver göra för att delta i tävlingen är:
1. "Gilla" Fyrklövern på Facebook
2. Länka till denna tävling på din egen Facebook sida.
3. Lämna en kommentar till detta inlägg så att jag vet att du är med och tävlar.

Tävlingen avslutas måndag den 7 mars kl. 22.00.
Lycka till!


Servisen Lise finns endast att köpa via Fyrklövern.

Idag ligger vi i soffan och läser

Idag har Jocke en spelning i Globen så han har redan stuckit iväg och Max är i Skolan. Hemma i soffan ligger nu jag och Smilla och hostar och snorar. Fattar mig inte på den här influensan, jag har nu varit sjuk till och från i 3 veckor! Vissa dagar känns det bättre och då tänker jag att äntligen är det över men sen dagen efter vaknar jag igen med igentäppt näsa och känner mig allmänt hängig. Även Smillas förkylning vill inte ge med sig och idag har hon Friluftsdag med skridskor hela dagen så hon fick bli hemma.

Det är så mysigt att hon nu läser obehindrat och kan själv ligga i soffan och läsa böcker. Jag kommer ihåg att jag älskade att läsa böcker i hennes ålder och att det kändes som att det var en helt ny värld som öppnade sig.


Hennes nya favoritböcker är Isa & Bea böckerna som kommer från Twinsy som är en bokklubb för barn mellan 6-10 år. En gång i månaden skickar Twinsy ut ett bokpaket som innehåller en läsbok och en aktivitets- eller en faktabok. Bokserien berättar om tjejerna Isa + Bea, Clementina och Önsketjejerna. Böckerna handlar om det barnen i den åldern är mest bekymrade över som vänskap, familj och husdjur. Huvudpersonerna är starka, oberoende och ibland lite busiga och jag ser på Smilla att igenkänningsfaktorn är hög :-) Jag har fått prova denna bokklubb genom Buzzador.

#twinsybuzz16

tisdag 16 februari 2016

Fyrklöverns nya servis Lise

Jag har fått en ny last! Nämligen serviser! Jag pratar hela tiden så mycket om det dukade bordet på mina homepartyn så jag har blivit helt frälst själv och vill hela tiden ha nytt att duka med här hemma! Jag har tre vardagsserviser just nu och en finservis som jag även använder till vardags och även fast jag inte har plats så skulle jag vilja ha ännu en till finservis! En servis att duka fram med vid lite mer speciella tillfällen. Jag har nästan bestämt mig för att det får bli Lace by Lars Wallin med spets och platina men nu fick jag se Fyrklöverns nya servis Lise och det är ju en helt annan stil men helt underbar så nu vill jag ha den också :-)

Imorgon ska jag skriva mer om servisen Lise och då tänkte jag även ge er chansen att vinna den! Vad sägs om det? Vinstvärdet är över 5000 kr! Så håll koll i bloggen imorgon!

Nyheter hos Kronfågel 2016

Vi har fått hem Kronfågels nyheter så nu ser vi verkligen fram emot kommande middagar här hemma! Jag lät barnen välja vad vi skulle prova först och självklart valde de kycklingpinnarna! Det visste jag nästan att de skulle göra då de älskar fiskpinnar och till utseendet så påminner dessa kycklingpinnar om det.


Väldigt lättlagat då man steker dessa otinade i en stekpanna i ca. 5 minuter på varje sida.


Vi serverade ris och gröna ärtor till och barnen tyckte verkligen om det! Så jag har lovat att vi ska köpa hem ett paket till vid nästa besök i affären! Perfekt vardagsmat när man inte har så mycket ork och tid över och jag tror att kycklingpinnen kommer att bli lika populär i barnfamiljerna som fiskpinnen!


Kycklingen i kycklingpinnarna kommer från Kronfågels svenska gårdskyckling. Pinnarna innehåller 52 procent kycklingbröstfilé, resten är panering och goda kryddor. Du hittar dessa kycklingpinnar i frysdisken i din mataffär. Jag lovar att återkomma om de andra kycklingnyheterna snart så håll utkik!

måndag 15 februari 2016

Nyheter hos SIA glass och feber!

I morse kände vi oss rätt pigga allihopa så barnen gick till skolan, Jocke åkte till studion och jag satte mig med datorn i knät i soffan och började svara på en massa mail. Efter en timme kände jag att jag började bli lite febrig och huvudvärken kom smygande... typiskt tänkte jag och la mig på soffan för att vila lite. Jag tvärsomnade på någon minut och vaknade av telefonen vid lunchtid och det var skolan som sa att jag hade en febrig tjej med huvudvärk att hämta hem. När jag kom till skolan så låg hon nedbäddad i en soffa och var varm som en kamin och nu ligger hon här i soffan bredvid mig och har 38 graders feber. Jag tog med Max hem på en gång och nu känner jag att även han är varm så det blir nog en vab-dag för mig imorgon vilket kan passa rätt bra eftersom även jag behöver vila. Som tur är så har vi mycket glass hemma!

Jag tänkte att jag skulle visa er SIA:s glassnyheter. Årets glassnyheter är nämligen som att presentera vår familj. Så himla lyckat för alla lyckades hitta en favorit. Jocke blev eld och lågor när han såg Whisky glassen, en gräddglass med Single Malt Whisky doppad i mörk choklad. Han ger den högsta betyg och har redan tingat den andra som ligger i frysen och väntar på att bli uppäten.


Smilla älskar isglass och dök direkt på FruktIs glassen som är en saftis med ananassmak. Först var jag tveksam om hon verkligen skulle gilla den då hon annars inte gillar ananas men hon sög i sig den och efteråt fick även den högsta betyg av henne! Jag åt också en och jag kan verkligen se mig äta några sådana i sommar då de är väldigt läskande och goda.

Men Kladdkakestruten är min favorit! En chokladgräddglass med kladdkakebitar och kolasås, mums! Både Max och jag satt alldeles tysta och bara njöt och vi var båda överens om att de glassarna alltid ska få finnas i vår frys!


Så snyggt jobbat SIA, ni prickade exakt in vår familj i glassfavoriterna 2016!

#närlivetleker
#siaglass