onsdag 12 oktober 2016

Matprat - hösten 2016

För ett tag sen var jag inbjuden till "MatPrat" som är höstens pressdag för mat, dryck och hälsa. Det är massa intressanta utställare som presenterar nya produkter. Den första utställaren jag kom till var Ferrero Rocher som är en krämig mjölkchoklad med hel hasselnöt och ett lätt krispigt kex täckt av hackade hasselnötter. Det är en riktig klassiker som för många blivit en given choklad runt jul men nu vill även Ferrero ge tips på att man kan använda den vackra chokladen även i sina juldekorationer!


Axfood presenterade hur vi bör konsumera och producera mat för att skapa en hållbar framtid. Tacos och köttfärssås kommer fortsätta att vara populära rätter på matbordet även i framtiden men med tydliga klimatsmarta och hälsosamma inslag. Vi fick smaka Pulled Vego med picklad rödlök och nachochips.Gastronaut är en mat-app som ger möjligheten att låta oss beställa spännande och härliga luncher från människor som lagar autentisk hemmagjord mat. Det finns så många som är duktiga på att laga "äkta" mat från olika länder och som kryddas efter personlighet, kultur, tradition och historia. Så ladda ner appen och beställ hem mat som tillagats av dina vänner, grannar och kolleger. Eller kanske du själv vill öppna ett online-kök och dela med dig av dina mattalanger?
Karl Fazer Travel är ett nytt koncept inom Karl Fazers chokladsortiment. Serien består av smakerna Iced Coffee & Mudcake, Raspberry and Liquorice, Mint & Choco drops och Toffee Rocks Salty Cookie. De nya smakerna för tankarna till New York, Köpenhamn, Rio och London. Jag bara älskar den med Mint & Choco drops!


Arla Köket har lanserat en syrad grädde som tillför syra för den perfekta smakbalansen! Jag har provat och är beredd att hålla med! Testa att göra en vanlig gräddsås och ta syrad grädde istället så får du se att det blir godare!

Recept Gräddsås (4 port):
2 dl kalvbuljong
2 dl Arla Köket® syrad grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1/2 msk kinesisk soja
2 tsk majsstärkelse
1/2 tsk salt

Koka upp buljong och syrad grädde och låt sjuda i 5 min. Tillsätt gelé och soja och koka ytterligare 3 min. Rör ner stärkelse och salta.


Fick även smaka goda viner från Bibendum.


... och väldigt goda alkoholfria varianter från MRG Wines som är ett svenskt vinhus som utvecklar, producerar och distribuerar kvalitetsviner helt utan alkohol! Jag gillade Richard Juhlin Rosé som är ett mousserande alkoholfritt Rosévin som finns att köpa på Systembolaget.

Inga kommentarer: