fredag 23 september 2016

Borsta dina tänder med hjälp av telefonen!

Jag har fått testa Oral-B:s nya eltandborste Genius 9000! Det är en grym tandborste med Blutooth-kommunikation mellan tandborste och smartphone så precis som jag skrev i rubriken så hjälper din telefon dig att borsta dina tänder på allra bästa sätt!

Du behöver bara ladda ner en app som guidar dig genom din tandborstning och i appen kan du även välja vilken färg du vill ha på ringen överst på handtaget. Genius 9000 använder sig av en 3D-rengöring som oscillerar, roterar och pulserar för att bryta sönder och avlägsnar upp till 100% mer plack än med en vanlig manuell tandborste. Du fäster telefonen i en hållare som följer med och sen sätter du fast den på en spegel eller på kaklet med hjälp av sugkoppar så att den kommer i höjd med din mun. Appen meddelar sen om du behöver borsta mer på något ställe. Otroligt smart, eller hur? Det följer även med ett uppladdningsbart reseetui!

Tandläkare rekommenderar att man ska borsta sina tänder 2 gånger per dag och 2 minuter varje gång. Eltandborsten har därför en inbyggd timer som visar när du borstat klart och den har även en trycksensor som markerar om trycket från din borstning överstiger rekommenderad nivå. Du kan välja mellan sex olika borstlägen, Pro Clean (djuprengöring), Daglig rengöring, Tandköttsvård, mjuk, vitgörande och tungrengöring. Tandborsten kostar strax över 2000 kr vilket kan låta dyrt men vi vet ju hur dyrt det är att gå till tandläkaren och med tandborstens hjälp så kanske vi slipper gå till tandläkaren lika ofta!

Inga kommentarer: