lördag 13 augusti 2016

Vi ska till Legoland!!!

Innan sommaren pratade vi om att vi måste göra ett besök till Legoland i Danmark! Vi har aldrig varit där och barnen är verkligen inne i en "Legoålder" nu. Men när vi började kolla på hotell så visade det sig att allt var fullbokat och vi hittade inte direkt någon tid att åka men nu har vi tagit upp det på tapeten igen och bestämt att det får bli en resa dit i september istället. Förhoppningsvis är det inte så kallt då så att vi kan gå runt där utan att frysa och det är förhoppningsvis inte så långa köer till alla attraktioner.

För er som inte har sån koll på LEGOLAND® Billund Resort så kan jag säga att det är en helt egen värld! En värld som består av 60 miljoner klossar! Ni kan tänka er vad häftigt att gå runt bland berömda byggnader i miniformat, känna sig som en cowboy i Vilda Västern, hälsa på pirater och prinsessor eller besöka den vilda vattenparken Aquadome. Nytt för i år är Lego Ninjago World som är på 5 000 kvm! Där man kan träna upp sin smidighet, snabbhet, reaktionsförmåga, styrka och balans - samtidigt som Ninjakunskaperna sätts på prov. Jag kan redan nu säga att vi aldrig kommer att få Max därifrån :-) Smilla ser mest fram emot Lego Friends då hon älskar att leka med dem.


Vi har bokat två nätter på fyrstjärniga Hotel LEGOLAND®  som ligger mitt i parken så det känns väldigt lyxigt att få bo så nära och bra! Men vi har inte bestämt än hur vi åker ner och vi behöver massa tips från er som varit där så kom gärna med tips!


Eftersom jag kommit in i en riktig LEGO känsla nu och barnen och jag har suttit och byggt Lego hela morgonen så har jag fixat en härlig LEGO tävling till er som kommer upp här i bloggen snart, så håll utkik!

2 kommentarer:

Jennie sa...

Härligt!

Vi var där i början av juni och hade fantastiska dagar. Några tips kan jag kanske bidra med. :)

Vi var där två heldagar och delade upp parken lite. Första dagen gick vi direkt och bokade tid för att ta körkort. Kostar lite extra, men båda barnen tyckte att det var jättekul. (Man måste vara minst 7 år för att få ta körkortet och de är stenhårda med åldern.) Ninjagovärlden gillade de också, eller ja, de gillade allt! :) Sedan gick vi runt och tittade på allt fantastiskt som är uppbyggt och åkte en massa roliga åkattraktioner. Min yngste älskar Lego Friends, men vi hittade det bara på ett ställe och det var i princip rakt fram från entrén, där det var en liten uppbyggd Friendsvärld som man kunde titta på.

Det finns ganska många ställen att bli blöt på - en variant av Lisebergs Kållerado, ett vattenlekland (utan pool, bara typ fontäner etc), piratskepp där man sprutar vatten osv - och vi försökte begränsa det till en av dagarna (då vi hade med badkläder) eller åtminstone till sen eftermiddag, så att man kunde byta om i bilen, men eftersom ni bor på området så spelar det kanske ingen roll för er. :)

Vi sparade en hel avdelning av parken till dag två och det var Polarområdet, som ligger längst bort från entrén. Vi gick dit direkt på morgonen och det dröjde några timmar innan det blev fullt med folk där, så det var skönt. Det var också roligt att ha något nytt att titta på även andra dagen. Då vi hade gjort "klart" körkort och Ninjagovärlden dag ett hoppade vi över det helt dag två.

Första dagen åt vi lunchbuffé i slottet/borgen. Det var ganska dyrt och egentligen inte jättegott, men en rolig miljö att sitta i. Andra dagen åt vi lunchbuffé i polarområdet, på en restaurang som hade pasta och pizza. Där ingick dryck och glass på maten. Det var mycket mer prisvärt och alla i familjen åt med god aptit. Åker vi dit igen (barnen planerar redan!) kan jag tänka mig att äta där igen eller äta på någon av restaurangerna i "Vilda västern"-byn. Där är det jättemysigt! Riktigt smarriga nybakta ringmunkar säljs i en liten bod i piratlandet! Görgött!

Det enda vi hoppade över helt och hållet var biografen. Det fanns alldeles för mycket att titta på och göra utomhus och vädret lockade inte alls till inomhusaktiviteter.

Barnen åkte i princip alla bergochdalbanor som fanns. Båda är över 120 cm, så då fick de åka allt de ville. Det var smidigt att inte behöva säga nej pga längd. Det var dessutom inte jättemycket folk (framför allt första dagen som var en fredag), så det gick lätt att åka samma sak flera gånger.

Jag tror det är perfekt att åka utanför högsäsong. Det är skönt att kunna se klart på allt utan att bli "knuffad vidare". Och skönt att inte behöva tillbringa hela dagarna i kö med åksugna barn. Vädret finns det ju aldrig nån garanti för, men regnar det är det väl bara att köra stenhårt med alla vattengrejer. :P

Ha det så mysigt när det väl är dags!

kram
/Jennie

Niehoff sa...

Tack för superbra tips Jennie!