tisdag 30 augusti 2016

Smakbox - Nya Vanor

Alltså månadens Smakbox gick inte av för hackor! En fullproppad box med 18 nya smaker att frossa bland! En härlig mix av produkter som har smaker som överraskar, noga utvalda ingredienser och även ekologiska och lokala alternativ. Temat heter Nya Vanor.


Jag kommer att recensera mina favoritprodukter allt eftersom så håll utkik om du är nyfiken vad jag tyckte. De produkter som jag hittills provat är:

Mörkrost volcanic Blend - Cafégo som är ett extra mörkrostat kaffe från Sofiero Kafferosteri. Både jag och Jocke gillar mörkrostat gott kvalitets kaffe och detta gick verkligen hem hos oss! Ett kaffe vi troligtvis kommer att köpa även i fortsättningen.


Ekologiska svenska havreringar, blåbär - FREBACO, frukostflingor som inte gick hem hos någon i familjen. Tror att det beror på att de har 90% fullkorn utan tillsatt socker och vi är vana att äta lite sötare flingor. Men önskar att jag kunde få oss att gå över till dessa istället.


Noa blåbär och bjöksav - En dryck med naturliga örter som bidrar till minskad stress och ökat fokus. Den ska jag prova någon dag när jag känner mig stressad.

Fruit and Nut bar Passionsfrukt och cashewnöt, Semper - En saftig bar som är fri från gluten, laktos och tillsatt socker och färgämnen. Ett perfekt mellanmål när magen börjar kurra!

Ekologiskt godis Triassic Garden, Hey Yum - Ekologiskt godis som försvann alldeles för fort, måste erkänna att jag åt upp hela påsen själv utan att bjuda! Förlåt familjen.... ;-.)


Rotfruktschips, Svenska Lantchips - Ekologiskt odlade rotfrukter och friteras var för sig innan de försiktigt blandas ner i påsen. Nyttigare och kanske tom godare än dina "vanliga" chips!


Årets Skörd Äppelmust, Kiviks musteri - en underbar råsaft av äpple som hela familjen gillar, vi dricker den både till frukost och till middagar!

Aprikosmarmelad, Bonne Maman - 100% naturliga råvaror och riktigt socker enligt traditionellt franskt recept. Använd på mackan eller kanske till osten!


Yoghurthållare, Smarta saker - En hållare som gör att du kan ställa din yoghurt upp och ner när det börjar bli lite kvar i förpackningen så att det blir lätt att få ut det sista. Nu har vi ingen sån förpackning hemma men ska prova sen.


Produkter jag ser fram emot att prova och som jag återkommer med en recension av:

Glutenfri mjölmix, Finax - Ett basmjöl som ersätter vanligt vetemjöl. Det ger saftigt och luftigt glutenfritt bröd och passar även bra till bullar och mjuka kakor.

Dark milk Kaffekross, vilda hallon, Malmö chokladfabrik - Ekologisk äkta svensk choklad med en kakaohalt av 52-56%.

Ekologiska 5 gryner, Zeta - Ekologisk grynblandning som passar i sallader och rustika grytor. Innehåller emmervete, korn, långkornigt råris, kamutvete och fullkornshavre.

Ekologiskt jordnötssmör, Green choice - Rikt på nyttiga proteiner, fetter och antioxidanter. Jag ska prova att baka på detta, har hittat ett recept som jag är nyfiken på, återkommer med recept och resultat!

Fajita, Burrito och Enchilada Spice Mix, Santa Maria - 3 smakrika ekologiska kryddblandningar som kan användas till mycket gott! Här kommer jag också att återkomma med recept och tips.

Bönmix, Bonduelle - Ångade baljväxter som ligger i ytterst lite lag. Spröda och goda på ett unikt sätt. Färdiga att använda i sallader eller som tillbehör.

Brödmix Fröbröd, nypon och chiabröd, Risenta - God brödmix där du bara tillsätter några få ingredienser, t.o.m. formen följer med! Ser fram emot att prova detta!


Är du också sugen att testa? Gå i så fall in på hemsidan www.smakbox.se och teckna dig för en prenumeration, boxen kommer sen varannan månad och du betalar endast 189 kr/box (värde 350-450 kr).

Inga kommentarer: