onsdag 27 juli 2016

Flygmyror, krokodiler och badkorvar

Nu har våra vänner Helena, Tilda och Linnea kommit och hälsat på oss. Vi har jätte mysigt och det blir mycket god mat och dryck och barnen leker jätte bra med varandra. Igår när de kom så gick vi nästan direkt ner till sjön och badade och även idag har vi badat och barnen älskar det verkligen! Men det blir mycket kånkande när de ska ha med alla de uppblåsbara djuren, simkorvar, bollar, fika, handdukar och filtar... tur att vi har nära :-)


Det är nästan inga mygg ute på kvällarna så Helena och jag har kunnat sitta ute och pratat till rätt sent men varje kväll runt 19.30 tiden så kommer istället en svärm med flygmyror!!! De dras till vårt vita parasoll och den ljusa vaxduken har jag förstått så nu har jag tagit bort vaxduken och fällt ihop parasollet men de kommer ändå och dyker ner i våra saftglas och i vår mat så det är inte så trevligt precis. Till och med barnen blir less på dem och går lös med flugsmällor och vattenpistoler och försöker att döda dem men efter någon timme så försvinner alla lika fort som de dök upp. Konstigt fenomen men efter att ha googlat så förstår jag att det är parningstid nu i några dagar så det är väl bara att stå ut. Hellre flygmyror än mygg för myrorna sticks inte i varje fall!

Nu sover alla utom jag (som vanligt) så nu ska jag också ge mig, det är en "stor" dag imorgon och jag har blivit lovad sovmorgon så vi får väl se hur det blir med det ;-)

Inga kommentarer: