torsdag 2 juni 2016

Småkockarna - Matlagningsskola för barn

Mina barn har alltid varit intresserad av att vara i köket med mig och laga mat och baka och de älskar att titta på matlagningsprogram på TV:n. Deras dröm är att någon gång få vara med i TV programmet Sveriges yngsta mästerkock :-)

Så när vi fick inbjudan av Liniz att vara med på ett bloggevent hos Småkockarna på Lidingö så tvekade vi inte en sekund och barnen blev överlyckliga! Småkockarna är Sveriges första matlagningsskola för barn och ungdomar och deras vision är att lära ut hur det på ett enkelt sätt går att laga god och hälsosam mat. Ett stort plus är att de bara använder sig av ekologiska och närproducerade råvaror för att förmedla medvetenhet och kunskap.


Kvällens utmaning bestod av Fiskpinnar med potatisstomp & gurksallad, en maträtt som verkligen gick hem hos barnen och det var så kul att se hur de jobbade på.


Madeleine som driver företaget gick runt bland bland barnen och gav dem tips och viss hjälp med spisen, jag som mamma hade bara uppdrag att fotografera. Sen var det en liten tävling som gick ut på att lägga upp maten snyggt på tallriken. Smilla satsade på att lägga "matklockan" som de pratar om mycket i skolan just nu och Max drömde sig tillbaka till fjällen och la upp ett berg av mos och gjorde sen spännande skidbackar nerför i form av gröna och bruna pistar :-) Men tyvärr vann de inte för vi fick se många spännande uppläggningar och det var kul att se alla barnen kämpa och att se deras fantasi på hur mat kan läggas upp på olika kreativa sätt.


Efteråt fick vi sitta ner och njuta av maten som de skapat och jag gav högsta poäng till barnen och nu ser jag fram emot helgen då de lovat att bjuda på denna maträtt igen.

#småkockarna #smakockarna

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var verkligen fina upplägg, kul att nallis fick vara med.
Tack för att ni kom och förgyllde vår dag med era skatter. Hur blev helgens mat?