onsdag 1 juni 2016

Knäckig Rabarberpaj

Ikväll gjorde jag en favorit i repris, en knäckig rabarberpaj som är så himla god! Den är dessutom busenkel att göra så jag kan verkligen rekommendera att göra den! Extra god blir den när man serverar den ljummen tillsammans med vaniljglass.


Recept Knäckig Rabarberpaj:

500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Servera gärna ljummen med vaniljglass.

Inga kommentarer: