tisdag 29 september 2015

Du kanske känner någon?

Jobbar du på ett äldreboende eller känner du någon som bor på ett äldreboende? Just nu kan nämligen alla äldreboenden i Sverige gå in på följande hemsida: tre.se/musikentillbaka och ansöka om att få en musikanläggningen som innehåller riktigt bra högtalare, en surfplatta, kostnadsfri surf i ett år, kostnadsfritt konto på musiktjänsten Deezer och fri musikstreaming. Initialt finns det 100 paket som är redo att delas ut. Kolla in denna härliga video:

Men att vi blir gladare av musik vet vi ju redan och nu har som sagt mobiloperatören 3 valt att ge detta till de äldre människorna som bor på äldreboenden. Vetenskapliga studier visar dessutom att det finns enorma fördelar, både för minnet och livslusten, med att regelbundet lyssna på musik på äldre dar.

Det dukade bordet i jul

Mindre än 3 månader till jul och varje år säger jag och säkert många av er andra också att i år ska jag vara ute i god tid med julklappar och alla julförberedelser!

Jag tänker nu tipsa om två fina julserviser som går att köpa hos Fyrklövern.se.
Den första har tagits fram i samarbete med Disney och jag tror att den kan passa alla barnfamiljer som vill skapa familjetraditioner. Att se Kalle Anka och hans vänner på julafton klockan tre är ju en av våra mest uppskattade traditioner, nästan lika självklar som jultomten själv. Så att äta på dessa tallrikar varje jul kan bli en härlig tradition för många av oss.

Servisen har 14 magiska Disney-motiv, ett för varje tallrik.
Nytt för i år är att servisen utökats med två motiv ur Disneys just nu mest populära filmer - Frost och Bilar.


För de som inte är så förtjust att duka med Disneytema kanske hellre dukar med den underbara julservisen Åsas Tomtejul. Den är designad i samarbete med Åsa Götander med illustrationer av Anne Rooslien och kan endast köpas genom Fyrklövern.
På det fina porslinet smyger de mysiga tomtarna fram på sin skogspromenad. Granarna tindrar av snö och glimrande äkta guld. Allt i naturens förtrollande färger.  

Servisen är tillverkad i finaste fältspatporslin med inglazed handlitograferad dekor och vackra detaljer i äkta 18K guld.


Vilken servis skulle du välja?

#fyrklövern
#Åsastomtejul
#Disneyjul

måndag 28 september 2015

Bästa veckan på länge!

Hela föregående vecka har min systerdotter Felicia bott hos oss och varit med barnen på kvällarna så att jag har kunnat vara ute på inredningsvisningar. Hon är fortfarande kvar men åker hem imorgon så då blir det tomt :-(
I fredags var vi på Gröna Lund som hade öppet sista dagen för säsongen så det var bäst att passa på. Barnen fick åkband så det blev en hel del karuseller för dem. Vi var kvar till rätt sent eftersom Europe var där och spelade och jag blev rätt nostalgisk när vi stod och lyssnade på dem, förut tyckte jag nämligen att de var så himla bra och hade affischer över hela mitt rum med dem :-)


Sen har vi varit till frissan, shoppat, ätit på restaurang och kollat när Smilla uppträtt med Music Kidz så vi har haft fullt upp men på ett väldigt mysigt sätt!

Igår efter min ZBH-visning så åkte jag hem och svidade om för jag hade fått en fin Bindefeldt-inbjudan till Dr Albans 25 års fest. Alltså han fyllde inte 25 år utan firade 25 år som artist :-) Festen var jätte rolig och där var så många som jag känner och inte sett på så länge så det var super trevligt och ville nästan inte gå hem när festen slutade :-)

Jag har lagt upp filmer och bilder på instagram från festen så ni får kika där om ni inte redan gjort det men här kommer även några bilder som jag lånat av Cawa Media:


Tack bästa Kin och Alban för en rolig fest!


Nu ska jag förbereda inför kvällens inredningskväll, vi hörs snart igen!

torsdag 24 september 2015

Royal Copenhagen utökar

Royal Copenhagen har en fin butik/restaurang i Moodgallerian som ni måste besöka nästa gång ni är inne i Stockholm City. Där finns alla deras klassiska fina serviser och nu även deras höstnyheter.

Royal Copenhagen firar i år 240 år (!) och förra veckan var jag på pressvisning i deras butik i Moodgallerian. Serien Musselmalet-dekoren har blivit företagets kännetecken och ligger i grund för de flesta andra Royal Copenhagen dekorer.

Musselmalet Mega är idag en av deras mest omfattade kollektioner. Serien är en modern klassiker som regelbundet får nya tillskott som både präglas av respekt för designtraditionen och av samtida estik och funktion. Nu presenteras en minimalistisk utformad miniterrin och en flaska med många användningsområden som kompletterar den kraftfulla Mega-designen.

Även deras populära Musselmalet Mega i svart har ökat ut sin serie i form av en skål och ett stort ovalt uppläggningsfat.


Serien Blå Elements är starkt förknippat med Royal Copenhagen och den moderna omtolkningen har lett till att allt fler väljer Blå Elements. I höst kompletteras serien med ett större serveringsfat.


Deras julservis Stjerneriflet Jul höjer julens mysfaktor genom att utöka servisen med en klassisk tekopp med fat samt en dekorativ förvaringsburk för julens alla godsaker. Porslinet är dekorerat med en lekfull girlang med stjärnor, hjärtan och trummor.

Galapremiär av Descendants

I söndags var jag och barnen på biopremiär av Disney Channels nya film Descendants.
Vi var inbjudna av Wonderland Event och som vanligt fick de oss att känna oss bortskämda med röda mattan (eller var den lila?) en stor buffé med godsaker i form av cupcakes, smoothies, bakelser, Starbucks kaffe, Risifrutti, Ballerinakakor, Smakis, Skittles-godis och mycket mer! Plus att vi fick fina goodiebags när vi gick hem!


Bilderna är lånade av Cawa Media

Filmen var jätte bra och barnen satt som ljus hela tiden och även jag tyckte att den var riktigt bra. Bra sång och musik och spännande handling. Filmen har premiär på Disney Channel den 9 oktober och så här står det om filmens handling:
I kungariket Auradon är Ben, den generösa tonårssonen till Odjuret och Belle, redo att ta över tronen. Hans första kungörelse blir att erbjuda en ny start åt de bråkiga tonåringarna Mal (dotter till Maleficent), Evie (dotter till Evil Queen), Carlos (son till Cruella de Vil) och Jay (son till Jafar), som bor på De förlorades ö. För första gången får de skurkaktiga tonåringarna nu chansen att leva i Auradon och börja på privatskola med de andra barnen. Kommer de att följa i sina skurkaktiga föräldrars fotsteg, eller kommer de att välja den goda sidan och rädda riket?

onsdag 23 september 2015

Varmkorv + äppelträd = Sant

Japp, precis som det står i rubriken så har Lithells nu använt äppelspån i deras nya specialrökta varmkorv och är helt ensam på marknaden om det.

Korven är tillverkad av svenskt kött med en köttmängd på 55%. En förpackning innehåller 16 korvar och kostar ca 45 kr.

Vi har provat korven och barnen märkte ingen skillnad, eller de tuggade i sig och åt som om det var en "vanlig" korv och de brukar vara känsliga mot nya smaker. Vi vuxna tyckte att äppelsmaken framträdde på en smakfullt sätt och gjorde korven lite mer spännande. Helst skulle jag vilja grilla den här korven utomhus i ett härligt höstväder och göra äppelröra till som de tipsar om på förpackningen.

Recept Äppelröra:
1 finstrimlat äpple
1 dl majonäs
1 msk finhackad dill
salt

Det får vi testa någon dag, man kan även toppa allt med lite riven pepparrot.
Mums!

tisdag 22 september 2015

Tävla om Avengers - Age of Ultron!

När jag ändå är igång med en tävling så tänkte jag passa på att köra igång en till!
Vad säger ni om det?
Max har kommit upp i den åldern att han är helt fascinerad av Avengers, han gillar Hulken och Iron Man och när han fick den senaste filmen Avengers, Age of Ultron, så blev han så lycklig!

Nu tänkte jag tävla ut 3 st DVD filmer till er också!

Här är en kort beskrivning av filmen:
Tony Stark (Robert Downey Jr.) skapar av misstag Ultron (James Spader), ett fruktansvärt monster som vill utrota mänskligheten. Nu måste Iron Man, Captain America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth) och The Hulk (Mark Ruffalo) – tillsammans med Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner) och Nick Fury (Samuel L. Jackson) —återförenas för att besegra Ultron och rädda mänskligheten … om de kan!

Skriv bara i en kommentar om vilken som är din favorit superhjälte (Det behöver inte vara någon av de som är med i filmen).
Tävlingen avslutas på måndag den 28/9 kl. 22.00 och tävlingen pågår parallellt med min Instagram så tävla även där för dubbel vinstchans! (Niehoffs).

Lycka till! 

©2015 Marvel

Att hela tiden leta efter tecken...

Jag är en sån som klarar mig på att sova 5-6 timmar per natt, jag går sällan och lägger mig innan 01.30 och sen väcker Smilla mig vid 06.30-07.00. Men sen brukar det komma någon dag, kanske en gång i månaden då det precis är som att kroppen måste återhämta sig och sova ikapp och en sån dag var det igår. När jag lämnat barnen så brukar jag gå hem och äta frukost och sen sätta mig och svara på mail, ringa samtal, blogga och ev. åka in till pressvisningar inne i stan. Men igår när jag kom hem så var jag så trött så att jag knappt kunde hålla ögonen öppna, så jag la mig på soffan och tänkte att jag kunde kolla lite på nyhetsmorgon innan frukost men tvärsomnade och vaknade klockan 11.00!!! Snacka om panik när jag insåg att jag sovit i över två timmar! Men det är ju det bästa med att vara egenföretagare, att kunna bestämma sina arbetstider helt själv.

Men när man sover så här på dagen så fortsätter man att vara seg resten av dagen och jag fick nästan inget gjort. Mötte i varje fall upp min systerdotter Felicia på tåget för hon ska hjälpa mig med barnen den här veckan så att jag kan komma iväg på lite jobb. Vi åt lite middag och sen åkte jag till Rival på Söder där jag var inbjuden till en 4-good kväll. Jag älskar dessa 4-good kvällar eftersom de ger mig så mycket inspiration och får mig att tänka i andra banor än vad jag oftast gör.


Först ut på scen var Leila Lindholm som pratade om hur hon växte upp i köket och hon gav oss en hel del bak och mattips. Hon var jätte nervös men klarade hela föreläsningen galant och det blev många skratt.


Sen kom Agneta Sjödin in på scenen och hon är proffset själv! Men så är hon ju Hudiktjej också ;-)
Har alltid gillat henne och hennes tankesätt och hon ser som mig tecken överallt i form av hjärtan och siffror. Så häftigt!


Mårten Nylén är personlig tränare och honom har jag lyssnat på tidigare och han är också proffsig och han lyfte hela tiden fram hur viktigt det är med leenden och att man inte ska satsa på att hitta sig själv utan att skapa sig själv!


Jag gick hem med en härlig goodiebag och en massa tankar och somnade väldigt gott när jag la mig ner i sängen! Varje gång jag varit på en 4 goodkväll så brukar jag tänka att nu börjar mitt "nya" liv men efter några dagar är man inne i gamla mönster igen... önskar att det vore lättare att ändra sina vanor och tankemönster!

söndag 20 september 2015

Vinn presentkort på Pizza Hut!

Jag har lovat barnen att vi ska åka till Pizza Hut någon dag och det passar faktiskt rätt bra just nu eftersom jag är super nyfiken på deras nya Star of Flavors! Det är en pizza där pizzabotten består av 8 stycken trianglar och där varje triangel är fylld av örtkryddad färskost. Pizzan toppas dessutom med en valfri topping och är i storlek Large så den räcker till 2-4 personer och kostar 180 kr.
Men den finns bara på menyn fram till den 18 oktober!


Jag tänkte ge er chansen att prova den gratis genom att tävla ut tre presentkort á 300 kr!

Svara bara på frågan i en kommentar här nere om vilket år Pizza Hut startade, du hittar svaret HÄR och berätta sen vem eller vilka du vill dela Star of Flavors med om du vinner.

Tävlingen går även parallellt med min instagram (niehoffs) så gå gärna in och tävla där med så har du dubbel vinstchans!

Tävlingen avslutas fredag den 25/9 kl. 22.00.
Lycka till!

lördag 19 september 2015

Skönhetsevent med bubbel och tävlingar

För ett tag sen var jag på ett skönhetsevent som Diana fixat på Total Hälsa. Total Hälsa är en hudsalong med resultatinriktad hudvård från framför allt exuviance och dermalogica. De utför olika ansiktsbehandlingar och aha-peelingar och de är även duktiga på att reducera rosacea, röda kärl och pigmentfläckar i ansiktet. Även permanent hårreducering, olika massager och fixning av bryn och fransar. Så nästan allt du kan önska dig i skönhetsväg!


På eventet var även en tjej från Make Up företaget Jane Iredale på plats och vi fick alla chansen att bli sminkade av deras härliga mineralsmink.


Det var även en instagramtävling på plats där jag vann ett presentkort på en Dermalogica ansiktsbehandling inkl. dagmakeup! Jag blev så himla glad då jag verkligen behöver det till mitt trötta och glåmiga ansikte så nu ska jag boka in en tid hos dem!

Vi fick även med oss en fin goodiebag hem med en massa produkter som jag ser fram emot att testa!

Bilderna är lånade av Diana.

Ensam

Har ikväll haft facetime med Jocke i Kanada. Känns konstigt att han är där på andra sida jordklotet och precis ska gå och äta lunch när jag och Max är på väg och ska gå och lägga oss. Men han verkar ha det underbart och han berättade att Kanadensarna är jätte trevliga och de har bra väder och första spelningen är ikväll! Sen spelar de i stort sett varje dag i över två veckor och han kommer hem om tre veckor!!!


Ikväll har jag och Max haft fredagsmys själva, så himla mysigt att bara vara han och jag. Vi har kollat på Idol och ätit massor av popcorn och nu sover han på Jockes sida av sängen så jag längtar att få krypa ner med honom och lyssna på hans djupa tunga andetag! Smilla sover hos en kompis och imorgon ska hon på kalas så imorgon fortsätter Max och min egentid och vi har bestämt att vi ska baka något gott. Håll koll på instagram så kommer det säkert upp någon bild där under baket.

Måste bara rekommendera en öl som jag smakade till pizzan ikväll, den heter Södra Passion och har producerats av Södra Maltfabriken. Det är en ljus pale ale med tydlig smak och doft av tropisk frukt och den är en "limited edition" och kommer inte att bryggas igen då humlet inte går att få tag på utanför Sydafrika. Den börjar att säljas den 1 oktober på Systembolaget och kommer att kosta 24:90 kr/st.
Så då får vi hänga på låset!


Nu äntligen ska jag krypa ner i sängen, god natt och sov så gott!

onsdag 16 september 2015

Marie Serneholt lanserar vin

Igår hade vi en mysmiddag här hemma eftersom det var vår "sista" middag med Jocke innan han åker iväg till USA imorgon. Ikväll ska han nämligen jobba hela kvällen...
Han fick bestämma middag, jag hade trott att han skulle välja någon köttbit men istället ville han ha spagetti carbonara så det fick det bli :-)

Till det passade Marie Serneholts nylanserade röda vin Amare perfekt!


Amare är ett ekologiskt vin som fungerar utmärkt till spagetti carbonara men även till en köttbit eller bara som "sällskapsvin". Det finns i Systemets beställningssortiment och kostar 99 kr.

Spagetti Carbonara är väldigt enkelt att göra och det finns många olika recept men detta brukar jag oftast köra på:

Recept Spagetti Carbonara (4 pers):

Koka spagetti enligt anvisningar på paket.
Stek bacon eller sidfläsk krispigt (jag hade två paket bacon).
Blanda 4 ägg och 1 dl vispgrädde och riv ner 1 dl parmesanost.
Salt, svartpeppar
Blanda ihop allting och njut!

Snart landar julen hos Åhléns!

Det finns många som inte kan tänka sig att ha andra färger i jul än rött, vitt och grönt. Det ska vara traditionellt för det känns tryggt och rätt. Sen finns det några som t.ex. jag som gillar att följa trender och ha andra färger. 

Åhléns har tagit fasta på detta och kommer såklart med mycket rött och grönt för den traditionella julen:


Men i år tycker de att vi även kan satsa på en guldig jul och gärna med glitter och lite glamour:


Men man kan även välja silver om man föredrar det eller så det bästa av allt, blanda alla stilarna så att det blir rejäla stilkrockar för då blir du jätte trendig!

Make Up Store visar upp kommande trender

Förra veckan var jag inbjuden till Make Up Stores Beautyshow där en spektakulär show av kommande Make Up trender visades. Visningen innehöll många coola effekter i form av enorma discobollar, rök, snö och massa ljuseffekter.


Det var tre olika teman, Look Multi som fokuserar på metalliska färger och på 3D effekter. Denna look kommer nu i oktober.


Artic har fokus på isiga toner och den looken kommer i november.



Look Magic handlar om guld, diamanter och allt som glittrar. Den kommer i december.


Jag fick med mig alla lookerna hem så framöver kanske ni får se mig både metallisk, guldig och härligt glittrande ;-) 

#Makeupstore
#Beautyshow