måndag 31 augusti 2015

Sixty Days

Jag är inne i en shoppingperiod när det gäller kläder! Jag verkligen kände nu i sommar att jag är så himla less på mina kläder och jag är så sugen att byta ut hela innehållet i min garderob! Jag har några fina märken som jag spanat in och ett av dem är Sixty Days.


De hade nyligen en pressvisning där de visade upp deras kommande kollektion och där fanns så himla mycket snyggt!


Spana in deras hemsida för att hitta återförsäljare och mer info!
www.sixtydays.se
#sixtydays

söndag 30 augusti 2015

Gillar du färg?

Hur ser det ut hemma hos er? Har ni vita väggar överallt eller har ni varit "modiga" och vågat färg? Många brukar börja med att "våga" en fondvägg i avvikande kulör och har sen kanske insett tjusningen med färg och kanske "vågat" ännu mer.

Färg är ett utmärkt sätt att låta hemmet spegla din personlighet, färg kan även skapa rum i rummen och förändra rum efter årstider och tid på dygnet. Rätt kulörer hjälper till att liva upp ett sällskapsrum, lugna ner ett sovrum och göra arbetsrummet mer effektivt.

Jag är själv väldigt feg när det gäller färg, jag har gärna grått, svart och vitt som bas och sen lägger jag gärna istället till färggranna blommor, någon avvikande kulör på kuddar, plädar och liknande. MEN efter att ha varit på Alcros pressträff så har jag blivit så sugen att måla någon möbel eller vägg i en annan kulör.

Alcro presenterade fyra färgteman, med fem kulörer i varje. Kollektionen andas både historia och framtid, men framförallt mod och innovation. Vi ska blanda matt med blankt, färgsätta olika väggar i samma rum med olika färger och strukturer. Och om du vill vara extra modig så måla även tak och golv!!!

De fyra färgteman är dessa:

Miami Déco: Kulörer med puls och lekfullhet, med värme och intensitet.
En känsla av ledig och lyxig tid kommer in i våra hem där inga mörka moln finns utan bara glamour och framtidstro.

Gröna Drömmar: Skogsväsen, dimmiga ängar och trolska drömmar inspirerar till dessa kulörer. Sotiga och mjuka gröna toner ger tillsammans med accenter i aprikos en lite romantisk känsla.

Nordisk pastell: De nordiska miljöerna kastar sitt lite blåa ljus över dessa pasteller. Med inspiration ur skandinaviska berg, hav och blommor skapas en enkelhet och renhet som gifter sig med naturliga material och trärena ytor. En perfekt start för dig som känner dig lite "feg".

Studio Blå: En sofistikerad trend där olika nyanser av blått spelar huvudrollen. Addera varma komplementfärger och du kan drömma dig bort till olika delar av världen. Passar fint till slipat trä, tegel och marmor.


Jag ska fundera ut vad jag kan måla för något här hemma och jag lovar såklart att ni får följa med på den förändringen! 

Mysig middag med mitt inredningsteam

Nu är jag trött efter en rätt intensiv men väldigt trevlig helg! I fredags hade jag en del av mitt inredningsteam här och vi pratade om nya kollektionen, om vår webbshop och om trender. Så himla mysigt att umgås med andra som är lika inredningstokig som jag är ;-)
Jag bjöd på två rätters middag och det blev såklart även lite bubbel i glasen :-)


I lördags så bjöd jag hem grannar och kompisar hem till oss för att visa dem nya kollektionen och ni har ju redan sett i förra inlägget kladdkakan som jag bjöd på. Detta blev också en väldig mysig dag och idag har jag varit på ett Loppi event mitt på dagen och efter det gick jag och barnen och såg en fotbollsmatch på Friends Arena. Vi har ju så nära till Arenan och Max har tjatat en längre tid att han vill se en "riktig" match live och idag fick vi chansen eftersom Smilla ändå skulle dit och uppträda med sin sånggrupp. AIK vann med 1-0 mot Åtvidaberg och det hade gärna fått vara lite fler mål men vi hade roligt ändå.

Nu är barnen i badkaret och jag ska hjälpa dem att tvätta håret innan det är dags att natta dem. Jocke blir borta i några dagar till och jag får hela tiden frågor om vilka han spelar med men jag vet oftast inte för det är omöjligt att hålla redan på en musiker som frilansar som han gör. Men de här dagarna vet jag att han skulle spela med bl.a. Molly Sandén, Linda Bengtzing, Lotta Engberg, Uno Svenningsson och Patrik Isaksson.

lördag 29 augusti 2015

Kladdkaka med lakrits och hallon

Idag bjöd jag mina gäster på kladdkaka med lakritssmak, en god kaka om man gillar kladdiga kladdkakor och om man såklart gillar lakrits.


Jag gjorde om receptet lite och hade jordgubbar och blåbär ovanpå istället för hallon i och sen hade jag 3 msk lakritspulver istället för krossade karameller.

Kladdkaka med lakrits och hallon

150 g smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
8 karameller turkisk peppar, krossade
10 frysta hallon, smulade

Till servering:
färska hallon
florsocker
2 dl vispgrädde eller vaniljglass

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Garnera med färska hallon och pudra över florsocker. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

Den gick väldigt fort att göra så den kommer nog återkomma här hemma och ett plus att jag är den enda som älskar lakrits i hushållet så jag får hela för mig själv ;-)

fredag 28 augusti 2015

Nu kan de komma!

Nu har jag städat, jag har gjort en rabarberpaj, jag har lagt bubblet på kylning och jag är snart klar med pastasalladen. Nu inväntar jag bara tjejerna som ska komma :-)


Jocke och barnen har åkt iväg till Skansen och ska ha en mysig kväll där, de ska kolla på Jill Johnsson och klappa lite djur. Härligt att de får lite kvalitétstid tillsammans och jag får lite lugn och ro med tjejerna :-)
Vill önska er alla en trevlig helg!
Kram

Det blev en hemmakväll men mannen

Imorgon ska jag ha teamträff här hemma hos mig och det ska bli så roligt att träffa tjejerna och få utbyta lite tankar och idéer med dem. Jag ska bjuda på något gott tänkte jag så imorgon blir det till att laga mat och baka hela dagen och såklart städa och plocka fram hela kollektionen så att de kan klämma och känna på de produkter de inte fått hem i deras visningskollektion.

Jocke är hemma och ikväll skulle jag egentligen iväg på två stycken event men jag valde att stanna hemma istället och äta chevrétoast och dricka ett glas vin med honom. Vi får ta till vara på de få kvällar vi har tillsammans. Jag älskar Chevrétoast med mycket honung och pinjenötter, mums! Skulle lätt kunna äta en till just nu ;-)


Sen på lördag har jag Open Houze här hemma, det ska också bli kul att få börja sälja av den nya kollektionen och få visa upp alla fina inredningsgrejer. Jag kommer också att prata trender om vad det är som gäller i trendväg just nu och självklart bjuda på något gott att äta och dricka. Hör av dig om du vill komma så försöker jag fixa en plats till dig! Glöm inte att "gilla" min sida på Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Niehoff-Stockholm-Zelected-by-Houze/220434724673376?ref=aymt_homepage_panel

torsdag 27 augusti 2015

Enkelt att laga god mat med Kronfågel!

Det blir mycket inredning här i bloggen just nu men det är så mitt liv ser ut just nu. Men såklart lagas det även mycket mat och det bakas för fullt så jag lovar att det kommer en hel del inlägg framöver om det också.

Bl.a. så har jag ätit en hel del kyckling då jag fått prova Kronfågels nyheter. Jag var inbjuden till deras huvudkontor förra veckan där de har eget kök och egna kockar. Där skulle det inte vara helt fel att jobba :-)


Kockarna lagade till en fantastisk buffé till oss och sen var det bara att njuta av alla nyheter. Så himla gott och inspirerande hur enkelt det faktiskt är att laga god mat från grunden!
Kronfågels minutfilé är en utbankad kycklingfilé som har gjort succé tack vare den snabba och enkla tillagningen. Nu har de även kompletterat med minutstrimlor och minutskivor där kycklingen är färdigskuren och redo att läggas direkt i pannan, hur lyxigt och enkelt som helst och man kompletterar bara med till exempel pasta, potatis eller/och sallad. Eller så gör man en wok, soppa eller gryta på de färdigskurna bitarna.


Chicken "Ribs" är en annan nyhet som smakade helt gudomligt! Det är kryddmarinerade och färdiglagade kycklinglår utan skinn och har tillagats i låg temperatur under lång tid i sin förpackning vilket gör att kycklingen blir mycket mör och saftig. Bara att värma och servera! 
De lanseras i två olika smakvarianter: chicken "ribs" Texas BBQ och chicken "ribs" sweet chili och det följer även med glaze i förpackningarna.


Kronfågel satsar nu även på den Ekologiska Bosarpkycklingen. Förutom att den är ekologisk så är den även KRAV-märkt. Kycklingarna som är av rasen Rowan Ranger, växer långsamt i minst 70 dagar. Kycklingarna får ekologiskt foder och har tillgång till utomhusvistelse.

Ni kan läsa mer på www.kronfagel.se och där hittar du även massa goda recept!
Jag kommer också att lägga ut bilder och recept från våra middagar här hemma med Kronfågel så håll utkik!

#tafågelvägen
#kronfågel

Cervera erbjuder höstmys i både kök och hem!

De 68 Cervera butikerna runtom i landet fylls till hösten med inspiration och nya produkter för höstmys i både kök och hem. På senaste pressvisningen så lyftes det dukade bordet fram där det kommer en helt ny servis inom Table Top Stories, Romance, samt en ny färg (rosa) i Table Top Stories servisen Memories. Lyxiga slipade kristallglas i serien Rumours och Cerveras egna varumärke Anders Petter kompletterar sitt sortiment i form av Nissan bestick, Backaryd marmorprodukter och Stenfors gjutjärnsgrytor.


Baktrenden är stor och behovet av snygga och funktionella redskap satsar Cervera på i höst med serien Grimstorp från Anders Petter. I sortimentet finns måttbägare, brödpenslar, jäskorgar, slickepottar, ballongvispar, förkläden, kakfat, kastruller och ugnsformar för muffins, sockerkaka och bröd mm.


Broste Copenhagens keramikvaser har funnit en säker plats i de svenska hemmen och Cervera fortsätter med en färgskala där pasteller i dova toner blandas. Rosa och grått är de mest framträdande. Mjuk sammet bryter av mot den glaserade keramiken och skapar en ombonad nordisk känsla.

tisdag 25 augusti 2015

Fina förvaringsburkar i köket

Idag har jag också hunnit med en massa saker, jag älskar att stryka grejer från min "att göra lista" lika mycket som jag älskar att skriva dessa listor :-)
Idag har jag storhandlat på Ica Maxi, jag har varit på Ikea och köpt gardinstänger, tavelram och bokhylla och jag har varit på K-rauta och köpt hyllplan och trådbackar till barnens garderober. När jag sen kom hem så hjälpte Jocke mig att skruva ihop bokhyllan och sätta den på plats i köket och jag är så himla nöjd! Jag gillar att ha ingredienser i burkar, det är ju så mycket roligare att baka och laga mat om man har ingredienserna i fina burkar men sen förstör det ju charmen lite att jag har haft dessa burkar gömda i skåpen men nu är dessa burkar placerade i hyllan på första parkett!
Det blev lite plottrigt med småburkarna så jag ska nog försöka köpa enhetliga burkar till dem också.


Imorgon ska jag ge mig på gardinstängerna och även montera inredningen i garderoberna, ser faktiskt fram emot det!

Kram och god natt!

Stolt och glad!

Idag har jag varit hemma hela dagen helt ensam och fått massor gjort! Grejer som legat på Jockes "att göra lista" har jag själv tagit hand om då jag nu väntat i flera månader på att få vissa grejer gjorda och idag kom jag på att jag faktiskt kan göra många av grejerna själv ;-) Ha ha.. jag vet att jag är fjompig men jag gillar inte att skruva i väggar och tak men idag bet jag i det sura äpplet och fick det gjort så gissa om jag är stolt nu :-)

En sak som jag fick klart var min anslagstavla i armeringsjärn, jag vet att det nu är många som skakar på huvudet och inte förstår vitsen med denna men jag lovar att det är trendigt och jag tycker själv att den blev supersnygg!


Sen har tavlorna i sovrummet äntligen kommit upp så nu är det bara gardiner som saknas där. Jag har fått upp gardiner i alla de andra rummen så det är bara här det saknas men måste till Ikea och köpa gardinstång först. I förra lägenheten körde vi utan gardiner men nu blev jag sugen att ha i den här lägenheten och passande nog så har det blivit väldigt trendigt med gardiner! I sovrummet kommer vi att köra mörkläggningsgardiner vilket är både snyggt och praktiskt men jag har inte bestämt mig om jag vill ha som en rullgardin eller längder, vilket tror ni blir snyggast?


Nu måste jag krypa ner med barnen, Jocke är utomlands och spelar så då får barnen sova med mig i sängen och det är så mysigt :-)
Kram och god natt!

måndag 24 augusti 2015

Bästa Formex någonsin!

Det är många som vill gå på Formex men det är tyvärr bara en fackmässa som riktar sig till inköpare. Men de bjuder även in journalister och bloggare så jag brukar alltid behöva gå minst två dagar där jag en dag går runt som bloggare och den andra dagen som inredare.

Årets mässa blev en riktig höjdare, bästa någonsin säger de flesta jag träffat och jag kan bara hålla med! Det var något magiskt med just den här Formex tycker jag, det går inte att sätta fingret på exakt vad som var annorlunda men jag tror att det var själva atmosfären och stämningen i mässhallarna. Alla var så glada och positiva. Inköparna verkade ha stora plånboken med sig och det jublade såklart utställarna över, alla utställare som jag pratade med var super nöjda över årets försäljning och många hade slagit rekord och även sålt slut på flertalet produkter.

I foajén möttes man av denna huskatt som var byggd av kartonger:


och den kunde man gå in i och i magen såg det ut så här:


Redan där förstod man att årets trender handlar om det genuina hantverket, hållbarhet, natur och enkelhet. Det är väldigt trendigt att hålla på med hantverk och äger du en vävstol så är du väldigt trendig :-)


Sen när man gick in i mässhallarna så kom såklart även inslag av det moderna, inte så mycket färger ser man utan mycket av det grafiska, svart/vita men om jag ska lyfta fram någon färg så får det bli rosa och grönt.

Lisa Bengtsson lyfter fram det gröna i sin fina monter:


Klong står för den lite tuffare, modigare inredningen och jag gillar verkligen den här Äng vasen där man kan sticka ner sina blommor på ett väldigt coolt sätt:


Mateus var nog den monter som bjöd på mest färg och jag gillar deras design jätte mycket!


Snygga disktrasor är också viktigt om man är inredningstokig och jag gillar den med fåren så den ser jag fram emot att torka smulor med här hemma. Dessa kommer från Anneko.


Wik & Walsoe visade upp metallic inspirerande produkter. Men även en ny kollektion som heter Bre och är inspirerad av världens glaciärer.


Ylva Skarps tavlor har jag trånat efter länge, jag gillar verkligen den svart/vita konsten men nytt är nu att även hon kommer med lite färg.


Skultuna behöver jag inte skriva något om utan tror det räcker att visa upp deras vackra föremål som man inte kan annat än att älska:


Sagaform visade upp sin populära produktserie i Ek som heter Oval Oak. Nytt är att det nu även kommit produkter till ost, servering och dekoration.


De visade även upp deras nyhet Soppa to go. Perfekt för dig som vill bära med dig din soppa.


Eva Solo satsar på färgen moonlight Blue i sin höstkollektion. En väldigt behaglig färg tycker jag och jag gillar deras nya underlägg som man även kan ha iPaden eller telefonen nedstucken i när man ska läsa recept eller dylikt.



 
Prins Carl Philip var också på Formex och ville såklart se sin kollektion "Stockholm, Design by Bernadotte & Kylberg" som han designat i samarbete med danska Stelton. Jag tänkte knäppa ett kort på honom men vågade inte då hans livvakt blängde lite oroligt på mig. Så här kommer en bild på produkterna istället ;-)


Denna vackra grafiska ljusstake från Stelton blev nominerad till Formex Formidable och jag förstår varför, så snygg!


Sen såklart den klassiska Emma kollektionen med utökade färger och produkter.


Kähler Designs monter är en av mina favoritmontrar, jag älskar deras vaser och hur de lyfter fram det dukade bordet.


Päls fortsätter att vara trendigt och i Ceannis monter kunde man hitta många vackra plädar, kuddar och handväskor.


Oj, vilket långt inlägg det här blev! Det skulle kunna bli ännu längre men jag får lägga upp några bilder på instagram också. Ska avsluta med att visa upp Ernst monter, en fin monter där självklart Ernst själv kom fram och hälsade välkommen och ville bjuda på en kopp kaffe. Väldigt trevligt!


Längtar redan tills nästa Formex som är i januari, tills dess ska jag försöka fortsätta att inspirera er med fina bilder, ge er trendrapporter och så ska vi alla bli trendiga och börja sticka och virka igen, eller hur?
;-)
Kram!