fredag 31 juli 2015

Vi har varit med på en tv-inspelning idag!

Idag har vi shoppat, eller rättare sagt barnen har shoppat, jag har inte fått något även fast det är jag som mest behöver nya kläder. Men jag lovade barnen att de skulle få välja lite nya kläder inför skolstarten och de tyckte verkligen det var kul och gick villigt in i provhytten och provade massa. Men sen lagom till att jag skulle börja prova kläder så ville de gå tillbaka till hotellet så jag får ta min shopping en annan dag.

Jag har inte varit ofta i Göteborg och hittar nästan ingenstans men idag har jag varit i Trädgårn´ och verkligen blivit fascinerad över hur vackert det är där! Gillar man trädgårdar, växthus och blommor så ska man åka dit och där fanns även en mysig lekpark som barnen lekte i.
Där i Trädgårn´så spelas även SVT:s program Sommarkväll med Rickard Olsson in och där har vi hängt en massa timmar i eftermiddag/kväll.


Det blev en lång sittning för barnen men de klarade det väldigt bra så en stor eloge till dem. Vi blev bjudna på tapas och vin/juice under hela inspelningen så de kunde sitta och småäta på det.
Sen är det svårt att veta om vi kommer att synas i TV:n på lördag eller inte.... Om vi syns så är det nog tyvärr jag som kommer att synas mest, trodde att jag var smart som satte mig med ryggen mot kameran och att barnen kunde sitta och titta rakt fram men sen blev det ju så att jag fick vrida mig om och då hamnade ju jag ju i frontlinjen vid vissa tagningar .... Men förhoppningsvis så zoomas det in på Rickard och gästerna så att jag inte kommer med så mycket.... ha ha.. vi får väl se på lördag :-)

Barnen hoppade in både som programledare, kameramän och i husbandet. De blev lite som SVT maskotar:


Några av gästerna som var med ikväll: Thomas Di Leva, José González, trollkarlen Jacob Schenström, Lars Lagerbäck och på bilden ser ni även Rickard Olsson själv.


José Gonzáles var grym, missa gärna mig på lördag men inte honom!!!


Efter inspelningen så blev det efterfest med hela gänget och Smilla fick privatlektioner av trollkarlen Jacob så nu har vi en blivande trollkarl i familjen. Hon har alltid varit intresserad av trolleri men efter ikväll är hon helt såld och hon somnade med sitt magiska gummiband som hon fick av honom :-)

Vi kom precis tillbaka till hotellet och vi är alla fyra supertrötta men väldigt glada och nöjda efter en intensiv och rolig dag. Vi ses i TV-rutan på lördag klockan 20.00 ;-)
God natt!

torsdag 30 juli 2015

Vi var mitt i jordbävningen i Göteborg!

Resan ner till Göteborg gick bra igår, det var lång väg mellan Hudiksvall - Göteborg men vi mellanlandade i lägenheten i Stockholm ett tag för att packa om och äta lite.

Vi anlände Göteborg 21.50 igår kväll, precis när jordbävningen ägde rum! Men vi märkte inget konstigt nog, endera kom vi alldeles strax efteråt eller så kändes det inte när vi körde bilen. Men människorna runt om oss hade märkt av det och någon sa att det skakat i upp till 25 sekunder vid Liseberg och där åkte vi ju förbi då.... ja, ja... de har varnat för efterskalv men vi hoppas det inte blir mer nu. Vi har skämtat om att det nog var vi som var orsaken till skalvet då vår bil var så tungt lastad ;-)

Vi bor på Scandic Europa som är ett fint hotell mitt i city och vi har sovit gott inatt och har precis ätit en god frukostbuffé. Nu ligger jag och barnen i sängen och är proppmätta och försöker få lite ork att gå ner på city och shoppa lite. Vi skulle verkligen behöva lite nya kläder så vi hoppas att vi hittar något!
Jocke har redan gått iväg till Trädgårn´där kvällens inspelning av Sommarkväll med Rickard Olsson kommer äga rum. De ska repa och soundchecka nu på dagen och sen ska jag och barnen ansluta till själva inspelningen ikväll. Barnen tycker att det ska bli spännande medan jag är mest orolig över att de kommer att bli rastlösa eftersom vi ska sitta stilla i 3 timmar och det ser ju inte så bra ut att de sitter och spelar iPad i Tv:n ;-) Men i kvällens inspelning är Thomas Di Leva med och jag vet att de gillar honom plus att även en trollkarl är på plats så det blir nog bra. Ni får inte glömma att titta på programmet på lördag klockan 20.00 så kanske ni ser oss.

Men nu ska vi som sagt leta oss ner på city en sväng, vi hörs!
Kram!

onsdag 29 juli 2015

Trendigt hos Trendgruppen PR

Trendgruppen PR bjöd in till pressvisning och visade upp höstens nyheter från bl,a. Cervera, Alessi, Arabia, littala, Royal Copenhagen och Rörstrand. Så mycket fint och jag gick verkligen loss med kameran så nu har jag haft väldigt svårt att välja ut vilka bilder jag skulle visa er. Här ser ni ett fint dukat bord med hösttema och snygga bestick från Cervera:


Och här har jag gjort några bildkollage av de andra bilderna, se och njut!


String var också på plats och presenterade sina nyheter och jag älskar ju stringhyllan och vill verkligen ha en hemma! Nytt för String är att de satsar på kontor:


Mer bilder kommer på instagram och undrar ni vad en speciell produkt kommer från så är det bara att fråga så försöker jag hjälpa er!

Vi har en lång resa framför oss...

Efter Trolska Skogen igår så åkte vi ut till Mellanfjärdens restaurang Sjömärket för att äta lunch. Jag åt en superlyxig och god räkmacka som hade så mycket handskalade räkor så jag inte orkade äta upp. Det kallar jag räkmacka!


Efteråt åkte vi hem till stugan och fikade och åt glass. Vi planterade även Jockes krusbär på stam och Lill Lindfors rosenbuske som han fick i present av brorsan med familj. Hoppas att de ska trivas här hos oss.


Ikväll har Jocke haft en spelning i grannkommunen så jag, syrran och hennes man har varit där och lyssnat på dem. Barnen sover hos mamma och pappa inatt och imorgon när jag och Jocke vaknar ska vi packa ur stugan, hämta barnen och sen styra bilen söderut. En lång bilresa ända ner till Göteborg väntar så jag måste nog gå och lägga mig nu eftersom jag lovat Jocke att köra en liten bit i varje fall.

tisdag 28 juli 2015

Trolska Skogen - för oss som gillar sagornas värld!

Idag har jag haft en mysig födelsedag där jag fått umgås med familjen hela dagen. Vi började med att åka till Trolska Skogen för att hälsa på tomtar, troll, trollkarlar, vättar och älvor som det finns gott om där. Det är tredje året som vi är där och det blir bara bättre och bättre men detta resulterar också i mer folk! Jisses så mycket det var ett tag och parkeringarna var fulla så ett tag trodde vi att vi skulle vara tvungna att vända. Men när man kommer in så är det så stort så allt flöt på väldigt bra och det kändes inte som att det var så mycket folk där inne som det nog var.

 
I år råder det kärleksyra i Trolska Skogen då småfolket förbereder inför bröllop. Men många frågor söker svar; Har Trollen för lite kärlek och Häxan Aska Etter för mycket? Vem vågar hjälpa en sovande Drake och vem kan svara rätt på Jätten Hjärtegulls gåta?
Som besökare får man i uppgift att lösa Jätten Hjärtegulls gåta som är en klurig historia på temat kärlek. Ledtrådarna döljer sig längs de vindlande stigarna och barnen fick samla små färgade kulor i en liten ask som de hittade längs vägen.


Det händer mycket spännande efter vägen och extra spännande är det att få borsta tänderna på den sovande draken, som faktiskt kan vakna precis när som helst! Man kan även gå in i hans mage där det finns massa skatter.


Det här trollet var argt och ville inte gå på något fjantigt bröllop och det blev vår uppgift att försöka få det glatt igen. Gissa om vi lyckades?


Älvor och småfolk bodde längs vägen och man hörde hur det tisslade och tasslades i buskarna och älvorna sov i ljuvliga små sängar med sänghimlar.

På slutet så skulle man berätta för tomten vilken man trodde var svaret på den stora mystiska frågan och sen fick man se svaret i en hemlig bok och då fick barnet se vilken som var den glada filuren.


Vi kan verkligen rekommendera er att åka till Trolska Skogen som ligger här i Hälsingland! Barnen älskar det och även vi vuxna tycker att det är väldigt vackert gjort och det är mysigt att gå runt i den djupa trollskogen tillsammans med dem och få drömma sig in i sagornas värld för en stund!

måndag 27 juli 2015

Cheesecake och Cava

Vi har verkligen försökt njuta av den här helgen i stugan, Max och Jocke har varit ute och fiskat med båten både morgon och kväll och ikväll var de ute till 22.30! De har verkligen blivit helt sålda på att fiska! Vi har också badat en del för det är rätt varmt i vår "lilla" sjö.


Jag och Smilla bakar, fixar i stugan och myser på vårt sätt och nu har vi även fått förrådet städat, så skönt att ha lite ordning på grejerna där inne också!

Igår var vi bjuden till brorsan och hans familj på god middag. Brorsan grillade och vi hade en mysig kväll tillsammans och de passade på att fira både Jocke och Smilla med fina presenter eftersom de både fyllt år. Ikväll har vi varit på middag hos mamma och pappa och efteråt bjöd jag på cheesecake och lite Cava eftersom jag fyller år imorgon och inte kommer att vara hemma så att de kan fira mig då. Syrran och hennes man var också med.


Helt sjukt att jag fyller år igen! Kan man inte stoppa åren lite? Sen det här med presenter, jag förstår att de runt om mig vill köpa presenter men det är så svårt att önska sig något! Jag skulle verkligen behöva kläder men det är ju så svårt att köpa till någon annan.... sen skulle jag verkligen behöva en massage också.... det är något som alltid behövs och som jag alltid önskar mig varje år men aldrig lyckas få ;-)
Till Jocke har jag sagt att han gärna kan få bjuda ut mig på en restaurang, det är så sällan som bara han och jag går ut och äter men sen vet han att jag även uppskattar att bara vara hemma och äta god mat, dricka champagne och att bara få umgås med familjen hela dagen och få fina teckningar som barnen gjort... ja, ja morgondagen är redan planerad och vad det blir får ni se imorgon ;-)

God natt och kramar från födelsedags"barnet"

fredag 24 juli 2015

Sommarbröllop och tillbaka till Hälsingland!

Vi har varit på ett underbart sommarbröllop, solen sken och paret gifte sig hemma i sin trädgård och eftersom både paret och de flesta kompisar jobbar med sång och musik så blev det som väntat mycket fin musik både under vigseln och till middagen. Tyvärr kan jag inte avslöja något mer då brudparet vill vara hemliga och vill inte att någon lägger upp några bilder på dem från bröllopet så det måste jag såklart respektera!


Jocke hade sin keyboard med och spelade för brudparet under vigseln.


Nu är vi uppe i Hudik igen, snabba puckar! Vi har hunnit med rätt mycket denna vecka men nu har vi några dagar då vi bara ska vara i stugan och mysa tillsammans.


Jocke och Max hann även med och fiska en sväng ikväll men tyvärr blev det inget napp men det blir ett nytt försök igen imorgon!

Underbart Skärgårdsbesök!

Vi har haft två härliga dagar ute på den fina ön Söderöra i Stockholms yttre skärgård. Där spelades delar av Saltkråkan in och där är precis lika vackert som i filmen! Jockes kusin Boel och hennes man Klas har ett hus där och som alltid när man är gäst där så blir man bortskämd med god mat, god dryck och mycket trevligt sällskap! Ni har säkert sett en massa bilder redan på instagram men här kommer några till:


I det här fina rummet sov vi:


Det blev även fiske och resultatet blev ett gäng med sik och abborre som Klas sen rökte och gissa om det blev gott!


Det var en underbar solig kväll och vi satt ute och åt snittar och drack bubbel innan middagen. Även mina svärföräldrar var med.

 

De har startat en tradition att bjuda ut en artist till deras lilla utomhusscen varje sommar och sen fixar de en konsert för alla grannar och vänner. Väldigt trevligt och denna sommar var det Tomas Andersson Wij som var inbjuden.


Barnen passade även på att bada:


och lagom till vi skulle hem dagen efter så blev vädret sämre igen men barnen jublade och skrek att det var bättre än Gröna Lund när båten studsade fram på vågorna så att vattnet stänkte ner oss rejält :-)


Tack bästa Boel och Klas för två underbara dagar!