söndag 31 maj 2015

Morsdag

Idag är det morsdag och när jag vaknade fick jag blomma, teckningar, trisslotter och tårta av mina kära barn!


Då vi är hemma hos mamma och pappa just nu så kunde även jag fira min egen mamma rejält med presenter.
Grattis bästa mamma på morsdag!!!

lördag 30 maj 2015

Vinn årets bästa Disney film!

Årets bästa film tycker vår familj är Big Hero 6! Har ni sett den?
Vi har sett den två gånger på bio och en gång på DVD :-)

Big Hero 6 är en actionfylld äventyrskomedi som introducerar Baymax, en kärleksfull personlig och helt underbar sjukvårdsrobot som formar ett särskilt band med underbarnet Hiro Hamada. En film som verkligen passar hela familjen och som är fylld av härliga superhjältar!

I samarbete med ©Disney får jag nu tävla ut 3 stycken DVD/BD filmer till er! Filmen släpps till försäljning den 8/6 och det är samma skapare som gjort denna film som även gjort Frost.

Svara bara på följande fråga så kan du bli en av de tre vinnarna:
-Om du skulle vara en superhjälte, vad skulle du vilja kunna göra då?
(T.ex. flyga, se genom tjocka väggar, läsa andras tankar, klättra på väggar, bli osynlig....)

Tipsa gärna om tävlingen på din facebook.
Tävlingen avslutas söndag den 7 juni kl. 22.00.


Lycka till!!!

Glada Hudik

Nu är jag och barnen uppe i Hudiksvall. Bilresan upp igår gick jätte bra, barnen satt tysta och lugna i baksätet och det var nog mest bara för att de fick turas om med iPaden. Resor är inget problem så länge det finns en iPad ;-)

Idag har vi varit på Loppis inne i Hudiksvall, jag passade på att sälja av lite urväxta barnkläder och leksaker och fick ihop 1400 kr, perfekta pengar som får gå till nya sommarkläder till barnen! Tyvärr tog jag inte med kameran så det blev inga bilder så istället får ni njuta av en vacker sommarbukett som mamma plockat!


Vi har även ätit goda jordgubbar direkt från mamma jordgubbsplantor, vi älskar jordgubbar och de allra första egenodlade är nog de allra godaste! De var till och med så goda så jag glömde bort att fota och när jag kom på det så var det bara 4 stycken kvar :-)


Imorgon ska vi till stugan och kika till den och förbereda inför sommarens inflytt som sker redan om två veckor, lääääängtar!!!

fredag 29 maj 2015

Måla naglarna i ljuva sommarfärger!

Idag är vi lediga jag och Max, vi håller på att packa inför i eftermiddag när vi ska åka upp till Hudiksvall. Vi hämtar Smilla på skolan när hon slutar och sen åker vi direkt. Jocke har spelning med Darin och Titiyo så han blir kvar hemma tyvärr. Det ska bli så skönt att få komma upp och bli lite ompysslad av mina föräldrar!

Jag ska också meddela er vilken som vann Annikas fina Ockymössor som jag tävlade ut....trumvirvel...... GRATTIS Annica Jansson Tjernberg!

Nu ska jag fortsätta att packa och se till att blommorna får lite vatten så de klarar sig över helgen. Ska också försöka hinna måla mina naglar, packade precis upp en goodiebag från Hanna Liska där fina nagellack från Viva la Diva fanns, ljuva sommarfärger som passar bra nu när solen letat sig fram.

Ge Hopp!

Igår lanserade Barncancerfonden en webbshop där man kan köpa fina armband till förmån för barncancerforskningen. Webbshopen kallas för hopp-shopp och ett armband är den perfekta presenten till dig själv eller till någon du tycker om! Så ge ditt stöd du också!

torsdag 28 maj 2015

Micke Eriksson fångar dagen i Thailand

Vera&John är ett onlinecasion med över 700 spel och med spelare världen över. De vill i sin nya reklamkampanj visa att man ska spela för att det är roligt och inte för pengarnas skull, vinner man pengar så är det bara en bonus. En 32-årig kille från Rättvik vid namn Micke Eriksson spelar huvudrollen och genom en videodagbok får vi följa hans resa till Thailand.

Micke är den där glada, omtyckta killen man hade i klassen, kanske inte smartast men med stort hjärta. Genom hans nyfikna blick får vi uppleva Thailand på ett komiskt sätt. Mickes resa är för honom en paus i vardagen och precis det är det som Vera&John vill att casino ska vara för dig!

Spana in denna video så förstår ni bättre vad jag menar:

Tips på praktisk badrumshylla

Förvaring är verkligen så viktigt tycker jag! Jag vill att varje sak ska ha sin plats och inte ligga huller om buller! Något som jag tycker är fult är när det kryllar av schampo, balsam och duschkrämer på badkarskanten och det blir ju lätt så när barnen har egna produkter, mannen har sina och sen måste ju vi tjejer få plats med alla våra "måste ha" produker som scrubb, fotfilar, rakhyvlar, badbomber, inpackningar och masker :-)
Jag har använt mig av hyllor med sugproppar för att slippa borra i kaklet men när de för femtioelfte gången ramlar ner (troligtvis för att jag duschar så hett så att badrummet blir fyllt av ånga varje gång) så har jag tröttnat. I den här nya lägenheten så är det ett irriterande "glapp" mellan kortsidan av badkaret och väggen och där tappar barnen ner grejer hela tiden så jag gick på jakt efter en golvhylla som skulle passa där och blev så glad när jag hittade en på Bauhaus! Den kanske inte är den snyggaste men så himla praktisk och den syns ju ändå inte bakom duschdraperiet och det bästa av allt är att alla flaskor får plats!!!


Man behöver inte ha ett "glapp" för att hyllan ska få plats eftersom man lätt kan justera hyllornas höjd och även benens höjd. De vackra flaskorna man har får också en mer värdig plats och nu kan jag passa på att visa er mina fina flaskor från Natura Siberica som jag fick på Stockholm Beauty Week. Alltså, är det bara jag som tycker att det är viktigt att flaskorna inte bara har ett bra innehåll utan även är snygga?

Här kan ni kika på Jotex höstkollektion

Igår var det den årliga Frösundadagen och det är alltid trevligt! Hela Frösunda samlas på torget och umgås, äter, kollar på uppträdanden och leker. Smilla uppträdde med Music Kidz på scenen och det var även cirkusuppträdande och sambadansande. Jockes kollega Inger "Pippi" Nilsson var konfrencier.


Jag behöver gardiner här hemma för det är så tomt i fönstren. I förra lägenheten var det så stora fina fönster så då behövdes det inga gardiner men här vill jag gärna ha det. I sovrummet vill jag gärna ha ett par som även kan agera som mörkläggningsgardiner, i vardagsrummet vill jag ha några stilrena med fint fall och i köket tänkte jag vara lite mer vågad och kanske välja något blommigt?! Vart brukar ni köpa era gardiner? Jag var på Jotex pressvisning och där fick jag tips om att spana in i deras webbshop så det ska jag absolut göra. Tänkte passa på att visa er bilder från pressvisningen nu direkt så här kommer en bildkavalkad på hur hösten kommer se ut hos Jotex! Det var mycket fokus på sängkläder och jag gillade deras nya sänggavlar och sittpuffar, så läckra!


Jotex satsar också på marmor och går direkt på den gröna marmorn som kommer att komma starkt i höst. De visade även upp ett fint porslin och urläckra bestick!


Men som sagt, nu ska jag ägna dagen åt gardiner och lovar att uppdatera er vilka det blir!

tisdag 26 maj 2015

Loppi Blogbag Sommar

Loppi fortsätter att skicka ut härliga Blogbags som jag ska recensera och den här gången är det sommartema!


-Yves Rocher lanserar över 50 nya lack i massa härliga färger! Den milda, nagelvänliga formulan är berikad med naturlig elemiharts för maximal glans. Tack vara den solfjäderformade penseln är det lätt att följa nagelns form för ett professionellt jämnt resultat. Yves Rocher går nu ut med en stor världstäckandekampanj #Speakingcolors, där man genom sina naglar uttrycker vilket humör man är på. Jag fick i färgerna blå och gul, perfekt till Sveriges nationaldag :-)
-Dermosil handtvål Blossom är en given sommarfavorit för händerna. Den flytande tvålen rengör händerna skonsamt, den kommer i en snyggt designad flaska - och dessutom doftar den alldeles underbart somrigt av äppelblom. Du kan beställa sommarens ljuvliga Blossom produkter på dermoshop.se
-Salus Magnesium är ett flytande vegetabiliskt magnesiumtillskott som är lätt för kroppen att ta upp. Blandningen smakar gott av honung, örter och fruktjuicer och är skonsam för magen.  Produkten innehåller varken konserveringsmedel eller alkohol. Magnesium finns i våra celler och ingår i ett hundratal av kroppens enzymer. Det är en av kroppens viktigaste mineraler som lagras i ben och muskler. Magnesium bidrar till en normal energi- och ämnesomsättning och är bra för kroppens proteinbildning.
-Salvequick Minons blev snabbt favoriter hos barnen, Minons är gula, härliga, kluriga, glada, tillgivna samt fulla med bus och galna upptåg. Plåsterna är smidiga och tåliga och väl anpassade för aktiva barn.  De hjälper snabbt vid både sårläkning och tröst. Alla plåster andas, är mjuka och elastiska, vatten- och smutsavvisande. De skyddar mot både vatten, smuts och tårar med andra ord!
-Salvequick Aquablock Sveriges minsta torrdräkt. Bästa plåster någonsin som är vattentäta samtidigt som det låter huden andas. Det ger en optimal sårläkning och minskar risken för ärrbildning. Så du kan bada, simma och hålla igång även om du får småsår i sommar. Med lim runt alla fyra sidor sitter plåstret säkert och tryggt. 
-Barnens Bokklubb är för barnens läsning vad den färdiga matkassen är för vardagspusslet – helt ovärderlig! Några barnboksproffs väljer ut pärlorna från det enorma utbudet av barnböcker som ges ut! Just nu kan du få ditt första bokpaketet för endast 39 kr! Klicka in på länken och läs mer: www.barnensbokklubb.se/loppi
-Philips Avent  är en ny pipmugg som har en unik ventil som gör muggen spillfri. Den vinklade pipen är utformad så att barnet inte behöver luta huvudet bakåt för mycket utan istället kan hålla nacken i en naturlig ställning. Handtagen är anpassade för små händer och har ett antihalkskydd. Få delar som alla enkelt kan maskindiskas och muggen passar till Philips Avents nappflaskor. 
-Panduro - My First Hand & Foot Prints. Finns det något mysigare än små babyfötter och händer? Spara dem för alltid genom att göra fina gipsavgjutningar och sätta in dem i tavelramar som du målar i vackra färger. Bra presenttips till mor- och farföräldrarna också!

Designa din egen glass!

Just nu och fram till den 14 juni kan du designa din egen Magnum glass på NK i Stockholm. Du kan få din glass precis som du önskar med en personlig twist! Magnum har nämligen kommit tillbaka med sin pop up glassbar och du får välja om du vill doppa din vaniljglass i mörk choklad, mjölkchoklad eller vitchoklad och sen får du välja mellan tre olika toppings och det finns mycket att välja av! Te.x. rosenblad, kristaller, saltlakritsflakes, chili, havssalt, pistagenötter, cashewnötter, kokos, oreokakor och pistage. Sist av allt ringlas det över lite smält choklad..... jag kan säga så här att det är lika gott som det låter! Min favorit blev mörk choklad med lakrits, chili och pistagenötter och lite smält choklad ovanpå, mums!


Som sagt, passa på innan den 14 juni du också! Glassarna kostar 50 kr/st och det är de väl värda för trendigare glasscafé är svårt att hitta!

måndag 25 maj 2015

Bioderma finns nu äntligen i Sverige!

Jag har ju skrivit rätt mycket om frukost den sista tiden och jag måste erkänna att jag är rätt dålig på att äta frukost på vardagarna när jag jobbar hemma men som tur är så är jag ju ofta bjuden till olika frukostevent och då brukar jag lyxa till det lite extra! Som den här frukosten som jag blev bjuden på förra veckan av Bioderma! Så gott och vi fick sitta länge och mumsa medan vi lyssnade på representanter från Bioderma.


Känner ni till Bioderma? Det är ett märke som är finns i väldigt många länder men det har inte funnits i Sverige förrän nu! Jag vet vänner som bett andra köpa med sig produkter hem då de är ute och reser eftersom de verkligen vill ha just detta märke. Runt om i världen säljs det en flaska Sensibio H20 (rengöringsvatten) var 5:e sekund!

Men nu har det som sagt äntligen lanserats i Sverige också! Bioderma är Frankrikes 3:e största apoteksmärke och passar utmärkt till oss med känslig hud, de har varit expert på känslig hud i mer än 20 år! Hudvårdsprodukterna korrigerar inte bara hudens problem utan verkar också på hudens naturliga processer för att säkra en naturlig och långvarig förbättring av hudens balans.


Så kika in på ditt närmsta Apotek AB och kolla om de fått hem produkterna för de är väl värda att testas!

Fiskars Go Breakfast

Fiskars nya frukostkoncept Go Breakfast är designat för att underlätta frukostbestyren och ge användaren en stund av lyx vid dagens start även i vardagen. Nästan 90% äter frukost hemma och oavsett om det är en snabb måltid på stående fot en vardagsmorgon eller en härlig långfrukost på helgen så behövs funktionella redskap som underlättar vardagsrutinerna!

Dessa produkter har Fiskars satsat på; kaffepress, äppeldelare med behållare, äggskärare, bordsknivar i 3 delar, smörknivar i 3 delar, skalare, juicepress, osthyvel och smörbytta.
Jag är väldigt sugen på både äppeldelaren och smörknivarna så de får nog flytta hem till oss i höst!


Fiskars Go Breakfast-produkter finns i butik från och med hösten 2015.

4Good älskar att inspirera

Sista flyttkartongerna är uppackade!!! Så himla skön känsla när det är gjort! Det är de där sista kartongerna som egentligen innehåller sånt som man inte behöver och inte skulle sakna om man kastade dem men ändå vill man ha de kvar dem på något sätt, man vet ju aldrig, någon gång kanske man får användning för grejerna....

Gillar ni att nätverka? Lära känna nya människor, inspireras och få träffa likasinnade? Då måste ni gå med i 4good! Det är gratis och där händer det så mycket roliga grejer! Som medlem går man på deras events till medlemspris, man får roliga inbjudningar, massor av pepp och inspiration! De håller till i Stockholm, Malmö och Göteborg och här kan ni läsa mer om 4Good!

Jag har gått flera gånger på deras events och älskar dem! Jag går alltid hem med ett leende på läpparna och med massa tankar om hur man kan göra livet ännu bättre. Sist var jag inbjuden tillsammans med mina vänner Kin, Annika och Caroline.


Vi lyssnade på den inspirerande och framgångsrika Andreas Carlsson som vet hur du går från idé till succé! Vi peppades av discoprinsessan Lina Hedlund som vill passa PÅ och inte passa IN, fick dröminspiration av solstrålen och matinspiratören Lisa Lemke och fick en Sunshine Story från karriäristan Marika King, dalkullan som via Afrika & livskris blev författare! Så inspirerande och duktiga människor som fick oss att både skratt, gråta och tänka till!


 På varje event får man också en härlig goodiebag!


Nästa event i Stockholm blir den 21/9, i Malmö den 15/9 och i Göteborg den 16/9 så skriv in i era kalendrar redan idag så att ni inte missar det!

söndag 24 maj 2015

Gästtoaletten färdig!

Vilken mysig dag det blev igår! Efter en lång härlig frukost så släppte jag av barnen hos deras kompisar så att jag kunde åka på ett Living and Room Homeparty i Järfälla. Sen på kvällen var vi bara hemma och åt god mat, lekte och myste i soffan till Eurovisionen. Så himla roligt att Måns vann!!!

Jag fixade även lite med vår gästtoalett så nu är det även lite mysigt där inne :-) I framtiden skulle jag vilja byta ut spegeln och köpa lite kakeldekor men detta får duga så länge! Letar även efter små silvriga skyltar som är självhäftande som det står "gäster" på som man kan ha över gästhandduken. Vet någon på rak arm vart man kan köpa det?

lördag 23 maj 2015

En god frukost med kvalité!

Vaknar till sol och två barn som gnabbas i soffan, de är så stora nu så de smyger upp själva och knäpper på TV:n och sitter och tittar men den här morgonen kunde de inte enas om samma kanal... Barnkanalen och Nick JR har funkat även för Smilla fram till nu men helt plötsligt säger hon att hon blivit för stor för kanalerna och vill bara se Nickelodeon eftersom det är för större barn.... Hmm... detta kommer nog sluta med att vi måste köpa en till TV ;-)

Nu har vi precis ätit frukost och vi passade på att smaka av de nyheter som jag fick hembudat i förrgår. Först var det God Morgon Juice. De har kommit med två nya smaker, Lemonade Pink Grape som är en rosa lemonad baserad på röd grapefrukt och Blackcurrant som är en ekologisk juice med en touch av svarta vinbär.


Det är populärt med Pink Lemonade just nu och denna är frisk med en vuxen smak med inslag av beska i slutet. Den innehåller även vatten och druvjuice vilket håller nere mängden socker.
Ekologisk juice är alltid välkommet och detta är God Morgon 6:e ekologiska juce, Blackcurrant är gjord på solmogna apelsiner, krispiga äpplen och aromatiska svarta vinbär. Smaken av svartvinbär är tydligt men inte dominant, juicen har en väldigt bärig och fruktig karaktär och påminner om mina barndoms somrar :-)

Juicerna finns i butik från vecka 20 och Lemonaden kommer att kosta ca 19 kr och Blackcurrant 24 kr.

Sen provad vi även de nya frukostflingorna från Kellogg´s! Special K Classic innehåller 30% mindre socker och massor av god smak! Vi äter flingor varje morgon och självklart försöker vi välja bort socker så gott det går så detta känns verkligen som ett välkommet inslag!!! Barnen knaprade på som vanligt och märkte ingen skillnad medan jag märkte att det var mindre sött vilket jag verkligen ger tummen upp för! Snyggt jobbat Kellogg´s! Under sommaren genomför Kellogg´s Special K en smakturné på 60 platser i södra Sverige för att introducera flingan. För mer information om det besök www.specialk.se.


Nu ska jag se till att vi blir färdiga här hemma så att vi kan ta en tur ner till Solna Centrum, där pågår ju Solna Stadsfest under hela maj så då händer det mycket roligt. 
Kram!

fredag 22 maj 2015

Intensiv men rolig vecka!

Den här veckan har bestått av många pressvisningar så jag har sprungit runt på stan hela dagarna. I tisdags regnade det så då var det inte så mysigt men sen har jag haft tur både onsdagen och igår torsdag. Nu ska jag strax iväg på avslutningssamtal på dagis, tänk att jag bara har ett dagisbarn i 3 veckor till sen är det sommarlov och i augusti börjar Max i Förskoleklass på skolan. Till hösten kommer det att kännas konstigt att inte hänga på dagis men samtidigt så ska det bli skönt att bara lämna/hämta på ett ställe!

Efter samtalet ska jag åka in till stan och gå på Jotex pressvisning och sen ska jag träffa representanter från GB Glass, härlig avslutning på en intensiv vecka :-) I helgen blir det relativt lugnt eftersom Jocke har åkt till Finland och ska vara där hela helgen. Vi hade tänkt åka till Furuvik på deras premiär som vi blivit inbjuden till men jag känner att det har blivit lite mycket nu sista veckorna med Skansen, Gröna Lund, Tom Tits och Kolmården så vi skjuter upp Furuvik till senare i sommar istället!

Igår när jag kom hem så möttes jag av 4 bud utanför dörren, alltid kul med nya produkter! Jag kommer att visa er i helgen vad det var i påsarna för det var många roliga och GODA nyheter ;-)

 
 Önskar er alla en härlig fredag så hörs vi ikväll igen! Kram!