torsdag 30 april 2015

Valborgsmässoafton

Idag är det Valborgsmässoafton och kungen fyller år, jag och Max har tagit helg och precis skickat iväg Smilla till skolan och Jocke till studion. Nu ska vi äta en lång frukost och sen bara mysa i soffan fram till 12.30 för då är det dags att hämta Smilla på skolan och sen ska vi bege oss till Skansen och vara med på ett genrep. Skriver mer om det ikväll!
Ikväll ska vi även iväg till Järvastaden och fira Valborg, kolla på elden, gå runt bland utställarna och Smilla ska uppträda med Music Kidz. Det blir tredje året vi åker dit och det är lagom stort och lugnt för oss barnfamiljer.

Imorgon fredag ska vi åka till Kolmården på deras premiär, det ska bli jätte kul och jag tror att det blir 5:e premiären där för oss så det har blivit en tradition att åka dit 1:a maj varje år. Tyvärr ser inte vädret ut att bli det bästa men vi håller tummarna!

På lördag ska vi bara vara hemma och fixa i lägenheten! Jag ska försöka få Jocke att hjälpa mig att borra upp grejer på väggarna. Det är mycket roligare att visa bilder från lägenheten när det inte ser så tomt och kalt ut!

Önskar er alla en härlig Valborg, kram!

onsdag 29 april 2015

Sommarens hetaste handväska?

Jag har testat Laila Bagges nya vita vin på Bag in Box! Det är hennes första vita vin, tidigare har hon lanserat det röda vinet Ruby Zin.
Miniboxen Cha Cha Cha Chardonnay rymmer endast 2 liter och det tycker jag är en bra storlek! 3 liters boxarna är på gränsen för klumpiga tycker jag och de är alldeles för tunga att släpa med på picknicken och dylikt. Vinet är generöst och mycket fruktigt och första gången jag drack det var just på en picknick och då grillade vi starka korvar och den gången tyckte jag att vinet var sött och ingen höjdare. Anledningen var säkert den att vinet inte gifte sig med de starka korvarna plus att det inte var tillräckligt kallt...

Idag provade jag vinet med stekt lax, romsås och ris och jag såg till att det var riktigt kallt innan och idag smakade det mycket bättre! Inte lika sött men fortfarande fruktig med en rund och behaglig smak så det här vinet får gärna hänga med mig i sommar!


Vinet finns i Systemet.se beställningssortiment och kostar 189 kr/2 liter.

När jag ändå håller på att tipsa er så tänkte jag även tipsa om en super enkel och god "röra" till lax. Du blandar Philadelpiaost med Stenbitsrom och smaksätter med lite salt och peppar. Voila!

Kolsyrad festis!

Visste ni att det nu finns kolsyrad festis?! Jag har fått smaka och jag som gillar kolsyra gillade även detta! De finns i smakerna Melon & Lime, Pear & Kiwi och Strawberry & Watermelon. Den innehåller även 30% mindre socker än en vanlig festis! Många är emot detta och tycker att Festis självklart ska vara utan kolsyra men jag tycker som sagt att det var på tiden att Festis uppgraderade sig!
:-)

Moderna och snygga mattor!

Floow är ett nytt varumärke för plastmattor. De tillverkas i Horred där också den välkända Horredsmattan tillverkas och de drivs av företaget HRD Carpets.
Båda varumärkena är designdrivna, men i Floow investeras fler designsamarbeten. Nu senast så har de gjort ett samarbete med trendexperten Stefan Nilsson och tillsammans har de tagit fram en björnfällskollektion som är superläcker! Tänk att ha en egen björnfäll i plast hemma :-)

Stefan Nilsson som även driver Designgalleriet i Stockholm har haft en utställning av dessa fina mattor och jag var inbjuden för att klämma och känna. På plats var även HRD Carpets VD Per-Åke Andersson som bl.a. berättade att delar av vinsten går till välgörande ändamål.


Vad tycker ni om den här isbjörnen? Jag tycker att den är jätte läcker!


Gillar även denna färggranna och snygga matta och jag håller tummarna att de snygga plastkuddarna snart också finns i butik. Kuddar som man kan ha utomhus i regn och rusk!

tisdag 28 april 2015

Loppi Blogbag - Vårpepp

Jag har fått hem ännu en ny Loppi Blogbag från Loppi! Ett paket fullt med nyheter som jag ska testa och utvärdera. Toapappret Ultra Soft från Edet har vi provat och det är precis så skönt och mjukt som man tror när man ser förpackningen. Det har en perfekt balans av styrka och mjukhet och är skonsamt mot känslig hud.

Friggs riskakor Linfrö & Rosmarin och Hampafrö & Svartpeppar har kommit i en ny tappning, tunna och krispiga med superfrön och naturens egna smaksättare. De är smakrika och innehåller endast naturliga ingredienser.

DVD filmen Pingvinerna har vi inte hunnit se än, men har hört att den är hysteriskt rolig! Skaparna till Madagaskar visar i denna film att fåglar kan vara de perfekta spionerna. Ett team av superspioner som slår sig samman med Nordanvinden för att rädda världen.

Yves Rocher Hydra Vegetal är en återfuktande 24 timmarskräm som ger en fyllig och väl återfuktad hud. Den är specifikt utvecklad för normal till torr hud. Den andra produkten från Yves Rocher är Botanic Expertise, Hair Rinsing Vinegar. Det är en väldoftande hårskölj med ekologiska halllon för ny, frisk glans. Kalkrester i vattnet gör ditt hår matt och trist men med detta hårskölj så avlägsnas dessa rester och håret får en härlig glans.

RFSU Easy Shavin´är en mjukgörande rakgel med glideffekt. Den är genomskinlig (för att se vart du rakar dig) och löddrar inte, används med fördel i duschen och med rakhyvel. Efter rakningen smörjer man på RFSU Nice n´cool eftersom den motverkar röda prickar och ger återfuktande svalka efter rakningen. Den är särskild anpassad för intimrakning.


Utsikt från vår nya lägenhet

Idag har jag en jobbdag hemma, har inte haft det på väldigt länge så det är skönt att kunna sitta osminkad och med myskläder och bara ha 1 meter till kaffebryggaren och kylskåpet :-)

Jag har också en tvättdag! Vi har tvättmaskin och torktumlare i lägenheten men idag har jag bokat den allmänna tvättstugan som finns i huset bara för att allt ska gå snabbare och smidigare. För jag håller nämligen på att tvätta alla våra täcken, kuddar och byter sängkläder i alla sängar. Där nere finns 2 maskiner, en STOR torktumlare och ett stort torkskåp så det är perfekt! Ska bli så skönt att krypa ner i sängarna ikväll när allt luktar nytvättat och fräscht!

Sen älskar jag att vi kan se lite vatten från vår nya lägenhet! Det finns även en badstrand där nere någonstans som vi självklart kommer att utnyttja i sommar!


Idag ska jag också gå runt och fota lite i lägenheten så att ni får se allt vi målat här hemma. Vi är nu nästan helt klara, det är tavlor som ska upp och sen våra väggskåp till våra vinglas, det borde gå rätt fort men det stora kruxet är att det är stenhårda betongväggar här hemma så jag klarar det inte själv... Sen ska vi även sätta igen en dörr som är onödig men till det får vi nog leja in någon hantverkare.

Häromkvällen så satt jag ute på balkongen och filosoferade och helt plötsligt kom detta moln förbi över takåsarna.... ser ni vad jag ser? Man kan urskilja ett litet hjärta på höger vinge på på det stora molnet längst ner! Ser ni? Ni klan klicka på bilden för att få den lite större, hjärtat syns inte helt klart men det finns där :-)


* Kärlek *

Premiären på Gröna Lund!

I lördags hade Gröna Lund premiär och vi var inbjudna. Vi fick en mycket rolig dag då hela familjen hade åkband och vi fick även kuponger så att vi kunde köra 5-kamp!


Smilla älskar kättingflygaren och skulle kunna sitta i den hela dagen :-) Max gillar radiobilarna och Kvasten medan jag och Jocke gillar alla Berg och dalbanor. Jag är som ett barn när jag får åka och skulle också kunna åka om och om igen ;-)


Tyvärr missade vi den nya barnteatern Danskampen där Hip-Hopgänget möter Balettgänget i en Romeo och Julia inspirerad berättelse, så den får vi se nästa gång istället för det kommer nog bli en hel del besök i sommar då Gröna Lund även bjuder på ett fullspäckat exklusivt konsertschema!

måndag 27 april 2015

Ekologisk kyckling i ugn

Jag brukar vara hård och till stor del bara köpa svenska råvaror men nu har jag fått testa Rose Ekologiska kyckling från Danmark.

Kycklingen säljs fryst och är uppfödd, slaktad och styckad i Danmark. Det ställs hårda krav på uppfödningen och hela kedjan är certifierad av oberoende certifieringsorgan. Kycklingen har fri tillgång till utevistelse och antibiotika är inte tillåtet i förebyggande syfte och fodret är ekologiskt och GMO-fritt.
De säljs som bröstfilé, kycklingklubba och hel kyckling och vi provade den hela kycklingen igår och den smakade riktigt bra! Jag tycker att det är jätte bra av Danmark att de skärper sig när det gäller djurhållning och jag hoppas att alla tar efter så att de blir av med sin negativa stämpel så småningom.

Till kycklingen åt vi grönsaker, ris och en god hemmagjord currysås på mycket lök och äpplen! Mums!

Vårpepp med Loppi!

I lördags var jag på ett Loppi EventClarion Sign och minglade med andra bloggare, knöt kontakter med massa härliga företag och gick hem med en fullproppad goodiebag. Loppis grundare Charlotta Wågert och modebloggaren Nina Johansson var konferencierer.


Kreativa Karin hade gjort två bord med pysseltips till kalas och jag blev super inspirerad! Så mycket fint som man kan göra själv så det måste bli ett besök på Panduro den här veckan!


Jag lärde känna Loppi för första gången för 5 år sen när jag åkte på en kryssning tillsammans med dem. Då åkte vi med Tallink Silja och på eventet var de åter på plats och pratade med oss om nya kryssningar. Det skulle vara så himla roligt att få kryssa igen och att få kramas med Mumintrollet gjorde min dag!


Årets coolast inredningspryl enligt mig är nog Cirkuslampan! Jag skulle så gärna vilja ha en sån hemma i nya lägenheten! Men jag har svårt att bestämma mig för vilken bokstav och vilken färg jag skulle välja i så fall... Kanske ett A som i Annelie eller N som i Niehoff? Fast & tecknet är också coolt.... tål att funderas på!



Dessa härliga goodiebags fullproppade med härligheter stod och väntade på oss när vi gick hem:


Tack Loppi för ännu ett lyckat event!
Fler bilder finns på min instagram = niehoffs.

lördag 25 april 2015

Att fixa en rolig uppsättning

Jag har fått hem ett paket med underbara hårprodukter till Smilla och mig från Reddville och de har satt ihop paketet i samarbete med BaByliss Paris. Jag tycker att det är roligt att fixa med håret men oftast låter jag mitt bara hänga fritt eller så knyter jag en knut på det :-) Smillas hår tycker jag däremot är roligare att fixa med, jag brukar fläta det och försöka göra fina frisyrer. Smilla är i den åldern då hon kan stå hur länge som helst framför spegeln och fixa med håret så gissa om hon blev överlycklig för produkterna!!!

Kvalitet, Funktion, Innovation och Design är BaByliss ledord, och med dessa produkter kan vi skapa allt från en rolig version av den traditionella knuten till vackra flätade uppsättningar och fina klämmor att dekorera med.

Vi fick varsin utredningsborste som är en perfekt borste att reda ut tovor med och håret blir härligt silkesmjukt utan trassel. Borsten är ergonomiskt utformad och bekväm att hålla i. De olika längderna på borststråna gör att det går snabbt att reda ut håret.


Många fina hårspännen och snoddar fick vi också.  Klämmorna har anti-glid-funktion och sitter perfekt på ett lite tunnare hår!


Hårmunken är en klasssiker som kan användas på många sätt och den är populär just nu!
Flätdiademen är också roliga och används flitigt!


Produkterna finns att köpa på Apoteket Hjärtat och i välsorterade parfymerier, ICA-butiker och i nätbutiker.

Inspiration till balkongen och sommarstugan

Vill börja med att gratta Ingemar för vinsten i Let´s Dance, nu får det bli champagne nästa gång vi ses!
Det är jag och barnen som suttit uppkrupna i soffan ikväll och tittat på programmet och ätit massa snacks. Jocke är på 40 år fest hos vår kompis Jimmy, jag hade också velat vara där men vi fick inte tag på någon barnvakt så därför blev jag hemma....
Idag har jag sprungit runt på Sthlm Trädgårdsmässa i Kista och letat inspiration till dels våra balkonger men även till sommarstugan och jag hittade faktiskt en hel del inspiration så ikväll har jag planterat blommor och fixat ute på ena balkongen.


Imorgon ska jag både hinna med ett Loppi Event och sen gå på VIP-premiären av Gröna Lund, gissa om barnen var spända av längtan ikväll när de skulle somna, de längtar så mycket efter att få sätta på sig åkbanden som vi fått hemskickade :-)

fredag 24 april 2015

Extra rökiga smaker

Lithells har kommit med tre sommarnyheter som är tre specialrökta korvar med extra mycket smak. De bad kocken Mattias Larsson komponera en grillmeny baserat på dessa korvar och den menyn har vi fått äta ikväll! 


Det är Chorizo, kabanoss och grillkorv som är rökta extra länge med al- och bokspån för att få fram en härligt, rökig smak. Både barnen och vi vuxna gillade korvarna och vi åt dem tillsammans med kryddiga majskolvar, picklad rödlök och lime- och basilika coleslaw.


Det är så himla gott att grilla och det märks att barnen också tycker det då de äter mer än de skulle gjort om vi ätit inomhus så det kommer att bli många grillkvällar framöver!!!

torsdag 23 april 2015

När körsbärsträden står i blom...

Det har varit tre intensiva pressdagar så nu är jag rätt så trött men har haft jätte trevligt och fått ta del av en hel del spännande höstnyheter som jag kommer att dela med mig av här i bloggen.

Vädret har varit underbart dessa dagar, soligt och varmt och jag har som alla andra passat på att besöka Kungsträdgården och njutit av de otroligt vackra Körsbärsträden! Man blir helt mållös varje år när man kommer dit bara för att det är så vackert!


Ikväll har jag grillat med familjen, mer om det i nästa inlägg!

onsdag 22 april 2015

Your worst nightmare awaits...

Igår var det den årliga pressvisningen av Gröna Lund och årets attraktionsnyhet heter "House of Nightmares". Ett skräckhus där man får kliva in i Dr. Morphio´s övergivna hus som hemsöks av mörka mardrömmar!


Alltså jag är livrädd för mörker och jag hatar att bli skrämd. Jag kollar aldrig på skräckfilmer eftersom jag vet att jag inte klarar av det och jag hade bestämt mig innan visning att jag absolut inte skulle gå in i detta hus, aldrig någonsin! Men vet ni? Det gjorde jag!!! Jag är så himla stolt över mig själv och det var läskigt men inte så läskigt som jag hade föreställt mig (jag hade föreställt mig det allra värsta tänkbara såklart).

När jag stod där utanför huset så blev jag nyfiken... och triggades också av tanken att det är ganska coolt att vara bland de första besökarna att få gå in i detta hus som kostat 25 miljoner! Jag fick till slut med mig Diana och medan vi höll varandras händer stenhårt så lyckades vi ta oss igenom hela huset med livet i behåll ;-)

Den här trailern ger ett smakprov på vad som väntar i huset. Det är åldersgräns på 13 år för att gå in i huset men även att få se denna skräcktrailer:


På lördag är det premiär för Gröna Lund och under hela säsongen så kommer det att hållas 51 konserter, 86 danskvällar och 1 danskamp! Om man köper Gröna Kortet för endast 240 kr så får man gå på alla konserterna! Hur bra som helst! Gå in på Gröna Lunds hemsida för att se vilka artister som kommer!

Lara Fabian levererade magi!

Igår var jag på en magisk konsert med Lara Fabian på Cirkus.
Jag kan säga så här till alla ni som inte gick;
-Ni missade verkligen något!!!

Jag vet att hon jämförs med världsstjärnan Celine Dion och jag personligen tycker efter gårdagens konsert att hon är bättre än Celine! Vilken karisma, vilket mellansnack och framför allt vilken röst hon har! Jag hade ståpäls under hela konserten och efteråt ville jag bara sitta kvar och insupa allt jag precis hade varit med om! Allt kändes så personligt och nära, mellansnacket gick rakt in i hjärtat och då hon vid ett tillfälle tog bort mikrofonen från munnen och ändå lyckades nå ut med sin fantastiska stämma i hela konsertsalen, ja då höll nog alla andan och efteråt reste sig alla upp och jublade!

Jag gick tillsammans med mina kompisar Linn och Eleonor och jag vet att de också älskade konserten och vi var helt lyriska när vi gick därifrån. Så nu längtar vi tills Lara kommer till Stockholm nästa gång!!!