lördag 28 februari 2015

Vår lördag ser ut så här...

Såg ni Let´s Dance igår? Smilla stod och hoppade framför tv:n när Iza blev intervjuad efter Ingemars dans :-) Hon är så cool lilla Iza och nu är Smillas dröm att Iza ska ta med henne till TV-studion någon gång så att hon också får se dansen på nära håll ;-)

Idag har vi varit på bio och fått se förhandsvisning av Doras nya avsnitt som börjar sändas på Nickelodeon på måndag. Dora har blivit 10 år i serien och fått nya vänner så barnen tyckte att det var jätte bra!
Jag hade bara mobilkameran med mig så därav blev det inga bra bilder, har lagt ut några på instagram (Niehoffs) så ni kan kika där om ni vill! Tack Loppi.se och Nickelodeon för att vi blev bjudna och tack för fina goodiebags!


Nu är det dags för lite middag, vi ska göra egna tunnbrödsrullar med korv och potatismos och sen ska vi kolla Melodifestivalen! Kanske blir det ett glas vin även ikväll när barnen somnat ;-)
Hoppas ni också får en mysig kväll!
Kramar från oss!

fredag 27 februari 2015

1 vecka kvar!!!

Alltså jag kan knappt tro att det är sant! Om 1 vecka flyttar vi! En flytt som jag har längtat efter i 5 år!
Den här veckan har vi haft sportlov och barnen har varit lediga, jag gav dem alternativet att gå på dagis/fritids istället eftersom jag "varnade" dem för att vi inte skulle göra så mycket utanför hemmet men de ville ändå vara hemma med mig och vi har packat ett 20 tal kartonger, rensat och försökt sälja av en massa grejer. Gå in på Facebook och "Gilla" Living and Room / Stockholm ifall du vill fynda fina inredningsgrejer som jag haft i min visningskollektion, allt i mycket bra skick!

Men vi har förstås haft lite mys också, vi har åkt skridskor, pysslat och lekt med kompisar.


Hela helgen är Jocke iväg och spelar i Norge med ABBA så vi får "fira" sista helgen i lägenheten ensamma jag och barnen. Det ska vi fira med sushi ikväll och sen ska vi länsa godisskåpet. Det känns ju helt onödigt att släpa en massa godis i flytten, eller hur? ;-)

Sen ska vi såklart kolla på Let´s Dance och heja på vår kompis Ingemar Stenmark! Våra familjer brukar umgås lite då och då eftersom Smilla och deras Iza är kompisar, jag och Tarja älskar att prata heminredning med varandra och Jocke och Ingemar pratar mest sport ;-)
http://niehoffs.blogspot.se/2012/02/lunch-hos-familjen-stenmark.html
http://niehoffs.blogspot.se/2011/11/idag-akte-jag-och-smilla-ut-till.html
http://niehoffs.blogspot.se/2012/06/manga-jordgubbar-blir-det.html

Börjar fredagen redan nu med en NOA Relaxation och Lakrits från Haupt Lakrits och Beriksson!
Mums!

Jag gillar Alessis roliga och stilrena design!

Jag har alltid gillat märket Alessi, de gör mig glad på något sätt! Produkterna känns lekfulla, genomtänkta och har en unik design. Vad sägs te.x. om marmeladbrickan med lock i rostfritt stål och smörskålen som ser ut som "Butlerklockor"? Coola tycker jag :-) Gillar även tubklämman och deras "Alessandro M" korkskruvar i limited Edition kommer alltid i läcker design!


Jag har även fastnat för "Dressed in wood" i naturbok som är designat av Marcel Wanders.


Hur cool är inte den här "koklockan" som är ett rivjärn? Den heter "Cheese please" och är designad av Gabriele Chiave och Lorenza Bozzoli.


Kakburk i glas, lock i rostfritt stål med klocka och relief! Så häftig och nästan ett måste, man hör direkt om det är någon som nallar kakor ;-)


Den stilfulla äggkoppen "Dressed" finns i två versioner: porslin och plast i färgerna svart, vit, röd och gul. Den coola rostfria äggskeden har en hammare som man ska krossa äggets skal med :-) Vi har en sån hemma och den får gå laget runt vid varje äggfrukost för den är så rolig!
Även dessa har design av Marcel Wanders


Min önskelista börjar bli väldigt låååång nu ;-)

torsdag 26 februari 2015

Lakritsfestivalens festivalmeny

Nu är det bara tre veckor kvar till Lakritsfestivalen!!! Jag älskar ju som ni vet lakrits men i år så krockar det tyvärr med vår resa till Österrike så jag missar den :-(
Jätte tråkigt men jag försöker därför suga i mig allt extra mycket nu veckorna innan och försöka provsmaka allt som går :-)
Jag har te.x. nu även fått provsmaka Lakritsfestivalens festivalmeny som såklart har lakrits i fokus! Det är festivalens kockar Gunnar Frykfors och Douglas Spiik som tagit fram den menyn.


Till förrätt är det en hummersoppa med lakrits och krispig fänkål. Om ni blir sugen att tillaga den själv så kommer receptet till alla tre rätterna här:

Hummersoppa med lakrits och krispig fänkål

4 portioner
Hummerbuljong
1 st morot, skalad
1 st palstenacka, skalad
1/2 gul lök, finhackad
2 msk kallpressad rapsolja
200 gram hummerskal, rostade i ugn 10 minuter på 200 grader
2 msk tomatpuré
10 st vitpepparkorn
2 st lagerblad
4 msk cognac
1dl vitvin
1 l vatten
3 dl grädde

Skär moroten och palsternackan i små tärningar och skiva löken. Fräs i rapsoljan tills gyllenbruna, tillsätt sedan de rostade hummerskalen. Låt fräsa några minuter. Tillsätt tomatpurén och rör om väl, tillsätt sedan cognacen. Låt alkoholen koka bort, detta tar ca 1 minut alternativt tänd eld på cognacen, om möjligt utan att elda upp köket. Tillsätt lagerbladen, vitpepparn, det vita vinet och vattnet. Låt koka upp och sänk därefter värmen så att buljongen får sjuda i ca 20 minuter. Sila sedan bort hummerskalen med hjälp av en sil alt durkslag. Tillsätt grädden och låt koka ner till hälften av vätskan. Smaka sedan av med salt och peppar. Innan servering, mixa soppan tillsammans med en klick gott smör. Detta gör soppan glansig, rik och mer attraktiv genom sin skumkrona.

Rotfrukter
1 st morot, skalad och tärnad
1 st palsternacka, skalad och tärnad
2 msk kallpressad rapsolja
1 tsk lakritspulver av god kvalitet

Fräs ihop ingredienserna och smaka upp med salt och peppar.
Krispig fänkål
1 st fänkål
1 msk citronjuice
Skölj fänkålen och skiva så tunt som möjligt med kniv eller om du har en mandolin. Lägg i isvatten, detta gör fänkålen krispig. Smaka av med citronjuicen.


Citrongravad torsk, komprimerad gurka och morot, skum på gurka och morot, lakrits- och citrondressing, riven lakrits- och långpeppargelé och olika skott 
4 portioner
Torsken
200 gram torskrygg
1 st citron, saft och cest
2 msk flingsalt
2 msk socker

Skiva torsken så tunt som möjligt utan att skivorna trasas sönder, strö sedan över sockret, salt, cest och saft över torsken, placera skivorna sedan i en vakuumpåse och vakuumpaketera hårt, låt ligga i kyl tills serverad.
Gurka och morot
1/2 gurka
1 st morot
0,5 dl kallpressad rapsolja
2 msk champagnevinäger
Flingsalt

Skölj gurkan och moroten. Skala moroten och gröp därefter ut kulor av både moroten och gurkan med hjälp av ett kuljärn. Tänk på att spara allt svinn. Lägg de färdiga kulorna i en gräddsifon och tillsätt oljan, vinägern och smaka av med salt. Sätt in 2 luftpatroner i sifon och låt stå i 10 minuter. Töm sedan ut luften och spritsa ut innehållet på tallriken. Droppa vinägretten över rätten.
Skum på gurka & morot
Svinnet från morot och gurka
1 dl vatten
1 dl grädde
1 tsk champagnevinäger 

Flingsalt
6 gram Pro espuma*

Tag alla ingredienser och mixa i en glasmixer, sila av vätskan, fyll gräddsifon, tillsätt 1 luftpatron, skaka lätt.
Riven lakrits- och långpeppargelé0,25 l vatten
10 gram lakritspulver
5 gram Gellan gum*
Långpeppar, nyriven efter smak
Flingsalt

Vispa ner Gellan gum i kallvatten. Använd inte en handmixer till detta moment. Koka upp vätskan och tillsätt lakritspulver, långpeppar och smaka av med salt. När vätskan kokat ihop så häll den i en rund form och sätt på kylning. När den stelnat går det bra att riva gelén över den färdiga rätten.
Salladsskott
Blandade skott som till exempel ängssyra, senaps ört och ärtskott.


Till efterrätt blir det bakad choklad, lakritsmaräng, vit choklad och kaffekrisp.


Bakad choklad, lakritsmaräng, vit choklad- och kaffekrisp

4 portioner

Chokladfondant
225 gram mörk Vahlronachoklad
225 gram smör
4 ägg
4 äggulor
70 gram strösocker
35 gram vetemjöl


Hacka chokladen smått och skär smöret i tärningar lägg i en bunke och smält ihop i ett vattenbad på spisen. Vispa ägg, äggulor och socker poröst, häll sedan ner choklad blandningen i ägg smeten. Sikta ner mjölet och låt smeten vila 20 minuter i kylen. Fyll sedan önskad smörad & sockrad portionsform, baka i 5-8 minuter i ugn på 220 grader.
Lakritsmaräng
10 gram äggviteprotein*
70 gram vatten
30 gram lakritspaste eller sirap
200 gram socker
10 gram lakritsgranulat

Vispa äggviteprotein, vatten och lakritssirapen tillsammans med hälften av sockret till en luftig maräng. Tillsätt sedan resten av sockret och vispa tills marängen blir fast igen. Vänd till sist ner lakritsgranulatet. Torka i ett torkskåp på 56 grader i 2 timmar, alternativt i ugn på 70 grader i ca 3 timmar.
Vitchoklad- och kaffekrisp
50gram vit vahlronachoklad
Maltosec
Frystorkat kaffe

Smält chokladen i en bunke i ett vattenbad, tillsätt maltosec tills det blir snö liknande pulver, smaka upp med kaffepulver efter önskad smak, frys sedan i några minuter.

HÄR
kan du boka bord om du vill avnjuta denna trerätters middag när du besöker festivalen!

Under Lakritsfestivalen 21-22 mars kan du även gå på matlagningskurs med Rent a Chef. Här är länken till kursbokningen: www.timecenter.com/lakritsfestivalen

Rent a Chef hyr idag ut professionella kockar till privatpersoner och företag för olika sorters matlagningsevents. De har matlagningsstudios i centrala Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nytt för i år är bland annat att glassfestivalen kommer att ha sin premiär hos Lakritsfestivalen. Så det blir två festivaler under samma tak och till samma pris för alla besökare!
I samband med provsmakningen av festivalmenyn så fick vi även prova en gudomlig saltlakritssås från Cederströms som heter Calle och Saltlakritssåsen. Om du gillar lakritssås så kan jag verkligen rekommendera denna, så god att man kan äta den direkt ur burken med sked!

Champagnefrukost på Operakällaren

I tisdags hade Cocorose London intagit Operakällaren i Stockholm och de bjöd in till en härlig morgon med champagne, smörgåsar, smoothies, bakelser, vackra ballerinor och såklart en massa snygga skor!!! Sen att himlen var klarblå och solen sken gjorde ju inte det hela sämre.


Fina Amanda och Nicole presenterade företaget och berättade om Cocorose London. På plats var även Nicoles man Peter "Foppa" Forsberg.


Den goda frukostbuffén:


och sen de underbara skorna som jag skulle vilja ha minst 10 par av!


Förutom att de är snygga så kan man även vika ihop dem och ha dem i en fin liten väska som medföljer. Perfekt att ha i handväskan och som Nicole sa, ha på dem hela dagen och sen kan ni sätta på stilettklackarna på kvällen när det är dags att gå ut på krogen :-)

onsdag 25 februari 2015

En personlig present

Jag var ju supersjuk på Alla Hjärtans Dag så jag sov tyvärr bort hela den dagen men jag har verkligen tagit igen den genom att ge min älskade familj extra mycket kärlek och omtanke den senaste veckan! Jag vet många som är mot Alla Hjärtans Dag och säger att de ger minsann kärlek varje dag så det borde inte finnas en speciell dag... men jag tycker helt tvärtom!
Jag älskar Alla Hjärtans Dag!
Jag ger också massor av kärlek varje dag men älskar all anledning att få fira lite extra och man kan inte hålla på att ge varandra presenter varje dag så därför är det kul med en sån dag när man blir lite påmind att det kanske var ett tag sen man gav något extra till den man tycker om och då kan det vara något så enkelt som en blombukett, choklad eller ett biobesök!

Till Jocke beställde jag i år personliga manchettknappar och slipsnål från My Cuff. Det är roligt att ge något personligt tycker jag och Jocke använder ju ofta manchettknappar och slipsnål i jobbet när han spelar. Svårast var att bestämma vad det skulle stå på dem eller om jag skulle lägga in en bild vilket man också kan göra men till slut bestämde jag mig för att bara skriva Niehoff eftersom hans företag heter Niehoff Music.
Fina vá?

tisdag 24 februari 2015

Make up Store är duktiga på att inspirera!

Ni kommer väl ihåg den spektakulära Beauty Show jag var och såg som Make Up Store hade? Ni kan läsa om den HÄR om ni missade den.

Sen dess så använder jag deras make up dagligen för jag blev så inspirerad! De har verkligen Make Up som passar alla tillfällen och jag som ofta sminkar mig efter humör är imponerad över alla deras "stilar" som man kan få till!

Vad sägs te.x. om  Oceanutopia. Med det får du ett transparant skimmer och en härlig glans.
Färger i mint och i silver som går i härliga metallicfärger! Dessa färger kommer jag använda mycket i sommar har jag en stark känsla av!


Passionate är en klassisk och lyxig look men skuggade sotade ögon och sensuellt röda läppar. En passionerande look som passar perfekt vid en lyxig date med mannen! Jag gillar verkligen de sotade ögon som man får av dessa ögonskuggor!


Cream To Powder är ett krämigt och helt underbart puder som ger en naturlig och matt finish. Även enkel att sminka på så att det ser naturligt ut!


Color it är en härlig blandning av färger som kan få vem som helt lycklig! När man bär dessa färger så längtar man verkligen till sommaren! Härliga skimrande färger som jag älskar att sminka mig med!


Sen måste jag även slå ett slag för Make Up Stores foundation som också är lätt att sminka på. Det ger en perfekt bas och den silkeslena, mjuka och återfuktande formulan ger en matt och jämn finish utan att riskera ett torrt och onaturligt resultat. 


Gillar du också Make Up Stores produkter eller blir du kanske nyfiken nu och vill veta mer? Du kan ladda hem deras unika skönhetstidning M-Magazine helt gratis på deras hemsida! I tidningen får du bl.a. tips om produkter, får se backstagebilder och du får massor av inspiration!!!

John Frieda

I fredags var jag inbjuden på After Work till John Frieda där de presenterade vårens alla nyheter samtidigt som vi fick njuta av lite snittar och bubbel!


De presenterade flera nyheter och det första ut var ett Anti-frizz shampoo, conditioner och en primer som innehåller kokosolja. Deras serie Frizz Ease är en bred serie av vård-, styling, och avslutande produkter som gör det möjligt att kontrollera även de mest ohanterliga håren. Oavsett om det handlar om rakt hår eller olika typer av lockar. Nu lanseras alltså Frizz Ease Forever Smooth som behandlar frizz inifrån och ut för att skapa ett mer hanterbart, mjukt och glänsande hår. Produkterna är enkla att använda och passar alla hårtyper.


Frizz Ease Daily Miracle Leave-in spray är fylld med vitaminer, proteiner och fukt som vårdar, stärker och reparerar torrt och skadat hår utan att tynga ner. Används i handdukstorkat hår och mest i hårtopparna där håret oftast är mest torrt och skadat.

John Frieda Hairspray Collection är 3 hårsprayer med salongskvalitet. Hårsprayerna innehåller keratin som motverkar frizz och finns i tre olika "fastheter" så att man kan ändra stadga efter humör, tillfälle och stil.


Luxurious Volume 7-day volume in-shower treatment ger volym hela veckan! Perfekt för dem som vill ha mer - och inte minst hållbar volym. En lätt gel som innehåller kerantin och andra stärkande proteiner. Den katjoniska gelen skapar ett nätverk av polymerer som lägger sig runt varje hårstrå för att skapa fyllighet och ge intryck av kraftigare hår. Fördela gelen i blött hår och låt sitta i 3-5 minuter innan håret sköljs igen. Vänta sen 2-3 hårtvättar innan nästa behandling.


Jag ser fram emot att använda och prova alla dessa produkter! Jag återkommer med en utvärdering när jag provat dem ett tag och om ni blir sugen att prova så finns John Frieda att köpa på bl.a. Åhlens och Kicks!

måndag 23 februari 2015

Sportlov!

Nu har vi sportlov! Idag är hela familjen hemma och vi ska börja packa, sen ska Jocke och jag turas om att jobba resten av veckan. Vi har även planerat att besöka ett badhus och bada någon dag, men jag gissar att det kommer att vara kaos på alla badhus så jag ser inte fram emot det precis...

Vi har haft en jätte mysig helg med sovmorgon, mys med vänner, fotbollsträning och kalas. Såklart såg vi även på Melodifestivalen i lördags och vi hade våra vänner Catrine och Natalie här på besök. De åt hemmagjord pizza med oss, barnen lekte bra och Catrine och jag kunde dricka vin och tjejsnacka helt ifred :-)

Nu ska jag sätta igång en maskin med tvätt, packa två flyttkartonger, hämta paket på posten och sen lägga ut lite fler grejer på Blocket! Återkommer under dagen och skriver om hur fredagens härliga After Work event med John Frieda var!

Kram!

fredag 20 februari 2015

Fredag igen!

Fredag igen! Härligt! Den här veckan har varit seg då jag fortfarande saknar energi så i helgen ska jag bara ta det lugnt, eller i varje fall imorgon har jag och barnen inga planer. Jocke ska iväg till Jönköping och spela med Shirley Clamp och när han kommer hem på söndag så ska jag iväg och hålla en Living and Room visning! Men som sagt imorgon vill jag inte ha något inplanerat men jag vet att det ändå kommer bli fullt schema om jag känner mig själv rätt ;-)

Jag och Jocke har precis varit iväg och storhandlat på Ica Maxi. Jag föredrar egentligen att handla själv för då blir det effektivt och inte så mycket onödigt slinker ner i vagnen. När Jocke är med så slinker massa matvaror som inte står med på inköpslistan ner i vagnen och kvittot blir alltid sisådär 500 kr dyrare... tur att han inte följer med så ofta ;-)

Nu ska jag snart in till stan på ett litet fredagsevent där de lovat både bubbel och tilltugg så det blir en mysig avslutning på veckan. Sen ska jag hämta Max på ett kalas och förhoppningsvis när vi kommer hem så har Smilla och Jocke gjort fredagsmiddag. Jocke har lovat att laga middagen idag och han har två alternativ att välja mellan, hemmagjord pizza eller helstekt fläskfilé med Hasselbackspotatis... ska bli spännande att se vilket det blir men jag tror faktiskt det lutar åt det sista alternativet  :-)

Hoppas ni får en härlig helg!
Kram!

torsdag 19 februari 2015

När Per bjuder in....

Det är mycket event och pressträffar hela tiden och det är omöjligt att tacka ja till alla för då skulle man inte göra annat än att åka runt på det hela dagarna. Man blir också kräsnare med åren, jag har sprungit runt i 11 år nu och nu väljer jag bara att gå på de som jag verkligen vill skriva om, för det är ju just det, att man ska hinna skriva om allt också!

Men när man blir upphämtad i taxi utanför bostaden, körd till och från Ulriksdals Slottsträdgårdar för en underbar 2-rätters lunch och för att spana in en massa härliga nyheter så är det svårt att tacka nej :-) PR byrån Per PR är duktiga på att skämma bort oss bloggare/press och även den här gången hade de slagit på stort när de bjöd in till "öppet hus" på 500 kvm med säkert ett 40 tal olika företag på plats!


Markslöjd Sweden visade upp lite av deras fina lampkollektion och det var krom, koppar och mycket mässing som samsades.


Även sängar fanns på plats så att man kunde lägga sig och vila om man blev trött ;-)
Här ser du sängar från Carpe Diem, Curum och Jensen.


LVI presenterade nya energieffektiva radiatorer som hjälper dig att hålla en bra grundvärme i ditt fritidshus.
Vad sägs om den här snygga handdukstorken?


Husqvarna och Gardena var också där och visade deras fina och praktiska produkter:

Andra företag som var där var Hasselfors Garden, Nelson Garden, Beckers, Sundqvist och Schneider Electric.

Ja, ni ser ju hur mycket grejer vi fick njuta av på pressträffen och jag måste också skriva om Tv-profilen Rickard Olssons lounge möbler för utomhusbruk! Han har nämligen designat flyttbara smarta loungemöbler tillsammans med Johanna Strand. De möblerna kan ni läsa mer om på Hillerstorps hemsida om ni vill!


och sen ska jag avsluta med den här coola dörren från Swedoor, så snyggt när de gjort att själva fasadsiffran är ett fönster i dörren! Synd att vi har 3 siffrigt på landet annars hade denna dörr stått väldigt högt upp på önskelistan :-)