lördag 31 januari 2015

Finbesök från Skåne

Igår kom svärmor och svärfar till oss från Skåne och vi hade en mysig kväll tillsammans där vi åt hemmagjord pizza, kollade på Fångarna på fortet och hade fredagsmys på hög nivå!


Nu har jag precis varit och hämtat Jocke vid tåget och ikväll är han också ledig så jag har lovat att laga en god middag och bjuda på något gott vin till.

Max har försökt att lära sin farfar bilspel på iPaden, hockey på X-boxen och brottning i sängen så de kommer nog somna gott ikväll :-)


Smilla och farmor pysslar och gör papperskaniner, de har gjort läxa och just nu spelas det Yatzy.

fredag 30 januari 2015

Vad sägs om vuxenläsk?!

Apoterkarnes har nu tagit fram en läsk för vuxna smaklökar! Drycken kännetecknas av nytänkande smaksammansättningar och att den inte är lika söt i smaken som klassisk läsk. Den har en högre juicehalt, innehåller mindre socker och är gjord på naturliga råvaror.


Apotekarnes Soda kommer i tre smaker; Lemon Ginger, Blood Orange Grapefruit och Cranberry Garden Mint och den finns i välsorterade livsmedelsbutiker i hela landet!

torsdag 29 januari 2015

Boka en inspirationsträff med mig!

Idag mår jag mycket bättre och det är jätte skönt! Har varit på två pressvisningar idag som jag ska skriva om senare och nu ska jag iväg och hålla en inspirationsträff i inredningens tecken hos ett tjejgäng i Södertälje!
Förutom att dela med mig av vilka trender det är som gäller just nu så ska jag visa upp Living and Rooms nya vår/sommar kollektion! Älskar hela den nya kollektionen och det känns så inspirerande och roligt att få prata om den!
Håller just på att boka inredningsträffar för fullt och jag blir snabbt fullbokad så missa inte att boka en kväll du också! Lämna din mailadress i en kommentar så berättar jag mer!
Du kan se mina lediga datum här:
http://niehoffs.blogspot.se/search/label/Kalender

onsdag 28 januari 2015

Tävla om fin förvaring!

Såg ni de fina burkarna som jag hade tömt upp musli i? Jag älskar att ha livsmedel i fina burkar istället för i deras tråkiga skrymmande förpackningar. Jag har burkar till nästan allt här hemma och det blir ju så mycket roligare att baka och laga mat när man har så! GastroMax har stapelbara burkar med glasklar plast (fria från BPA) och funkar både för torr- och kylvaror!


Nu tänkte jag även ge er chansen att få ordning!
Du kan vinna en burk för spagetti, 2 mindre burkar för ex. nötter samt en matlåda!
Det enda du behöver göra är att skriva i en kommentar här nere vilken typ av livsmedel du verkligen skulle behöva en burk till, är det osten i kylen, spagettin eller kanske frukostflingorna?

Om du vill får du gärna dela denna tävling på facebook, kopiera då denna länk:
http://niehoffs.blogspot.se/2015/01/tavla-om-fin-forvaring.html

Om du gör det så skriv också i kommentaren i vilket namn du delat tävlingen!
 
Jag har även lagt ut denna tävling på instagram (niehoffs) för er som föredrar att tävla där!
 
Tävlingen avslutas måndag den 2 februari kl. 22.00!
Lycka till!

Att måla egna tavlor

Jag var däckad hela kvällen igår också så jag orkade inte med något inlägg... idag mår jag aningen bättre men har bestämt mig för att ta det lugnt idag också för att istället satsa fullt imorgon då jag har fullt schema hela dagen mellan 8.00 - 21.00. Så imorgon får Jocke vara hemmapappa hela dagen så det ska bli skönt och roligt för honom och barnen att få lite egentid! Sen sticker han iväg till Göteborg på fredagsmorgon men då kommer mina svärföräldrar upp och ska vara med oss hela helgen så det ska bli mysigt!

Igår satt Smilla och målade fina tavlor till sitt nya rum, hon älskar att pyssla och kan sitta hur länge som helst. Hon spelar också in egna pysselfilmer och lägger upp dem på You Tube. Jag har lovat att hjälpa henne att lägga upp hennes nya film ikväll :-)
Just igår målade hon för första gången på en Canvasduk med hjälp av en färgpalett och temperafäger, det tyckte hon var jätte kul! Just det här målarkittet kommer från Sense och kan varmt rekommenderas!


Nu ska jag förbereda tävlingen som jag lovade er, den kommer i nästa inlägg!

tisdag 27 januari 2015

Sjuk....

Jag är dunderförkyld och helt matt! Orkar inte göra många knop och vill bara sova, sova och sova...

Måste masa mig iväg och hämta barnen nu, hur det nu ska gå.... jag som inte ens orkar bre mig en smörgås fast magen kurrar.... som tur är kommer Jocke hem ikväll så jag behöver bara bita ihop i två timmar till men under de två timmarna ska jag som sagt hämta båda barnen och sen hem och fixa middag....

Jag började må dåligt igår så jag hoppade pressvisningarna som var då för jag kände att jag inte hade orken, idag fick jag avboka tre andra pressvisningar också då jag inte ens har tagit mig upp ur sängen...

Men nu ska jag sluta klaga och ikväll lovar jag att skriva om något roligare! Vad sägs om en tävling? Har egentligen två tävlingar som ska upp så vi har en del roligt att se fram emot i varje fall ;-)

Nu måste jag masa mig upp ur denna varma sköna säng.... vi hörs snart igen....

måndag 26 januari 2015

Tips om god och nyttig frukost!

När man pratar med folk i allmänhet så är det många som tycker att frukosten är bästa måltiden på hela dagen. Många lägger ner mycket tid och pengar för att få en god och lång frukost medan andra är tvärtom och till och med hoppar över frukosten.
Jag är både och.... jag gillar att äta frukost på hotell för då är allt framdukat och det finns så mycket gott men hemma på vardagarna så händer det att jag "glömmer" att äta och om jag äter blir det en tallrik med yoghurt och musli. På helgerna blir det lite mer för då försöker vi äta hela familjen tillsammans och då kan det både bli omelett och nybakat bröd.

Jag har fått hem Urtekrams nya ekologiska musli som kommer i fyra olika sorter. Basen består av ekologisk havre och dinkel och till det finns en naturlig sötma från bland annat aronia, dadlar, granatäpple och kokos. På köpet kommer fiberrika fullkorn, nyttiga antioxidanter och uppiggande vitaminer. Jag ser verkligen fram emot de kommande frukostarna nu när jag ska få testa alla 4 sorter och det ska bli intressant att se vilken som blir min favorit och resten av familjens. Återkommer om det!

De 4 smakerna är:
- Superfruktig havremusli
- Crunchy aronia havremusli
- Crunchy granatäpple dinkelmusli
- Dadel och kokosnöt dinkelmusli

Vi har gått på galapremiär!

Igår var vi inbjudna till galapremiären av filmen Big Hero 6 och jag och Smilla åkte in och minglade bland alla kändisar, frossade i allt godis som det bjöds på och njöt av den underbara filmen!
Både Smilla och jag tyckte filmen var jätte bra och vi både skrattade, grät och skakade av spänning och man blir så kär i den underbara BayMax!


Filmen var i 3D så vi fick ha 3D-glasögon på oss :-)

Vi kommer absolut att se om filmen igen och då tillsammans med Max och Jocke för vi tror även att de skulle gilla den! Jag tror också att det inte dröjer länge tills vi får se alla dessa 6 superhjältar i form av leksaker i alla barns hem, väldigt genomtänkt och bra film!

söndag 25 januari 2015

Har du hittat din stil?

Hedvig Andér är en tjej som har koll på hur man ska klä sig, hon är ett välkänt ansikte i "gör om mig" på TV. Nu har hon även skrivit en bok där hon stylat fem kvinnor i olika åldrar. I boken ger hon även tips om den perfekta resegarderoben, skor, accessoarer, underkläder och hur man klär sig till fest när man slutat jobba.
Hojta till om ni vill låna boken!

Hedvig Stockholm är hennes kollektion med kläder som hon designat till oss kvinnor. Sköna kläder som passar alla kvinnokroppar. Hon har många helt fantastiska tunikor/klänningar som jag verkligen skulle vilja ha! De har även fantastiska färger med smickrande passformer!

lördag 24 januari 2015

Missa INTE detta om du gillar lakrits!!!

Som ni säkert förstått så älskar jag lakrits, helst saltlakrits. Jag gillar också att baka med lakritspulver och nu har min passion också växt till matlagning med lakrits! En mässa som jag skriver upp i kalendern direkt när jag fått veta datum är Lakritsfestivalen! Om ni gillar lakrits och inte besökt den mässan någon gång så kan jag starkt rekommendera den! Det är verkligen att komma till lakritshimlen! Lakrits i alla dess former och smaker! I år går den av stapeln på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm den 21-22 mars.


I tisdags var jag inbjuden till en lakritsprovning på Quality Globe Hotel som är utsedd till årets lakritshotell! Vi fick prova flera olika lakritssorter och även lakritsdrinkar och en trerätters meny med lakritstouch!


Vi fick prova 4 olika lakritsdrinkar och sen fick vi rösta fram vilken som var godast!


Jag röstade på nr. 2 som var en drink som heter "Liquorice Choice" med smak av turkisk peppar och red bull och den blev även en favorit hos de flesta andra så den vann och är nu utsedd till årets lakritsdrink 2015! Det är hotellets bartender Angel Pena som skapat dessa dessa drinkar i samråd med källarmästaren Pär Kvarnsmyr.


Redan nu finns denna lakritsdrink att beställa i baren på Quality Hotel Globe och för dig som vill blanda till den hemma så är det följande recept:

LIQUORICE CHOICE
3 cl Blackcurrant
1 cl Smirnoff vodka
3 cl Sockerlag
1 st mortlad Tyrkisk Peber
6 cl Redbull
Skaka alla ingredienserna förutom Redbull och häll över i Highballglas. Toppa med Redbull och garnera med färska svarta vinbär.

Vi fick även prova en tre rätters middagsmeny som också kommer att kunna beställas på hotellet mellan 16-22 mars till priset av 395 kr! Alla tre rätterna var enormt goda och laxen var något enastående så om du gillar lakrits, passa på att gå och avnjut denna meny!!!


Nu ska jag sätta mig i soffan och njuta av lakritsen som var med i vår goodiebag som vi fick med oss hem :-)

torsdag 22 januari 2015

Go´kväll mitt namn är Shirley Clamp

Jocke har några spelningar tillsammans med Shirley Clamp nu och de åker runt och spelar Shirleys nya"singupshow" som heter "Go´kväll mitt namn är Shirley Clamp". Det är en feelgood-show på 90 minuter med hjärtligt ironisk och slagfärdig vardagshumor, hög igenkänningsfaktor och många skratt! Showen rymmer både favoritlåtarna ur karriären och Shirleys egna reflektioner över händelser, dråpligheter och kontraster i sitt liv både som artist, sambo och mamma!

Jag är så himla sugen att se showen men tyvärr har de ingen spelning i Stockholm inbokad, som närmast kommer de till Eskilstuna den 26 mars så då kanske jag hänger med.
Jag har också fått erbjudandet att hänga med dem på en lyxig spelning på ett 5 stjärnigt SPA-hotell i Österrike så det är ju också väldigt lockande då jag alltid velat besöka Österrike!


Sen kommer de även vara i Karlstad, Jönköping, Grebbestad, Luleå och Skellefteå så om ni bor där i närheten så kan jag verkligen tipsa om att gå och se den, biljetter och datum hittar ni HÄR!

onsdag 21 januari 2015

Att trivas hemma...

Den sista tiden har jag inte trivts i vår lägenhet eftersom vi varit trångbodda och därmed haft grejer överallt! Det har inte hjälpt att städa för man har bara flyttat runt alla grejer då förvaring saknats. Men nu inför försäljningen så packade vi ner allt "skit" och det rymdes i 10 (!) flyttkartonger och ställde ner dem i Jockes studio och tanken var att vi skulle ta upp dem igen när försäljningen var klar men nu känner jag att de gärna får stå kvar där tills vi flyttat. För helt plötsligt trivs jag jätte bra i lägenheten igen och det beror nog dels på att det är lättare att städa och plocka undan men även att det nu är nedräkning då det bara är 6 veckor kvar tills vi får tillgång till nya lägenheten!

I nya lägenheten kommer vi att få ett badrum och en gästtoalett men förvaringen kommer att bli mindre så det vet jag inte hur vi ska lösa, just i badrummet har vi varit bortskämda med förvaring i den här lägenheten men i den nya kommer vi inte få plats med allt...


Green - för ett grönare hem

På Formex bjöd även Sagaform in till en pressvisning där de visade upp sitt fina sortiment och bjöd på goda bakverk!


Även de slår ett extra slag för den stora trenden för hemmaodling! Alla bör ha ett eget litet växthus där de odlar sina egna kryddor, blommor och grönsaker. Deras serie Green utökas med ett elegant drivhus på fot i härliga pastellfärger.