torsdag 10 december 2015

Att äta KRAV-märkt mat

Ibland blir man så himla sugen på husmanskost och häromdagen pratade vi om att det var länge sen vi åt panerad torsk med gröna ärtor, hackat ägg, dill, skirat smör och potatismos. Så snacka om att det var sammanträffande när det kom ett bud med nästan exakt dessa matvaror! Precis som att någon läst våra tankar och dessutom var matvarorna KRAV-märkta! Dock följde det med ett annat recept men vi valde ändå att göra vår planerade måltid.

Det fanns med information om att de på KRAV har gjort en prisjämförelse av de tio mest köpta matvarorna för att berätta att det inte skiljer sig mycket att köpa ekologisk mat mot oekologisk. Prisjämförelsen visar också på att 8 av 10 undersökta KRAV-märkta varor kostar mindre än en krona extra per portion! Så tänk på det nästa gång ni handlar mat!


Det är inte ofta jag och Jocke är hemma och har en oplanerad kväll så vi lyxade även till det och åt lite goda ostar som jag köpt samma dag på Hötorgshallen och till det en god Fikonmarmelad och varsitt glas rödvin.


Så det blev verkligen vardagslyx här hemma och det blir det rätt ofta då Jocke ofta har spelningar på helgerna och vårt gemensamma helgmys ofta försvinner. Vi började även att kolla på serien BRON, jag vet att den är gammal och ni har säkert alla sett den men då vi missat den och länge pratat om att börja se en ny serie så valde vi den och nu är vi redan inne på fjärde avsnittet och vi är fast!!! Så nu vet vi vad vi ska göra kommande lediga kvällar ihop :-)

Inga kommentarer: