söndag 30 november 2014

Vackra bilder från Hälsingland!

Vaknar till ännu en vacker dag här i Hälsingland! Det är vitt på backen, blå himmel och sol! Vill inte åka hem till Stockholm ikväll utan vill ha jullov nu så att vi kan stanna kvar! Men om 3 veckor är vi ju här igen och förhoppningsvis är solen kvar då.

Idag har vi tänt första adventsljuset och jag fick sovmorgon ända till 9.00! Lyx!
Har precis varit i stugan och kollat till den och där var det kallt men ändå mysigt och jag trivs så bra där också! Önskar återigen att jag skulle vara en bättre fotograf och äga en bättre kamera för idag hade jag kunnat fota hur många fina bilder som helst! Frosten ligger så tät och vacker och när solen lyser på den så gnistrar det så otroligt vackert, har försökt återskapa så gott det går...


Visst är det vackert? Nu vill vi ha lite vitt och sol i Stockholm också, eller hur?

lördag 29 november 2014

Det är skillnad på kanel och kanel!

Urtekram bjöd in mig till en lyxig ekologisk frukost på Fotografiska för ett tag sen och Fotografiskas kock Paul Svensson tillagade frukosten. Förutom god skinka, avokado och pocherat ägg fick vi en morgondrink med smak av pumpa och chili, rågmacka med sotad lax och ramslök, knäckebröd med frön och lakrits, kyld gröt med pärlkorn och päronkompott och mullbär och amerikanska dinkelpannkakor med blåbärssirap. Allt smälte i munnen och jag skulle gärna vilja få sån frukost serverad varje morgon!


Danska Urtekram har tillverkat ekologiska livsmedel i mer än 40 år och finns på den svenska marknaden sedan ett par år. De använder inga kemiska bekämpningsmedel, ingen konstgjord gödning, utger ingen stress för växten/plantan och kryddorna förvaras i heltäckta svarta burkar. Detta medför att det blir högre smakintensitet och högre arom.

Urtekram presenterade en ny eko-barometer. Den visar att 8 av 10 svenskar har köpt ekologisk mat det senaste senaste halvåret. Hela 94 procent är oroliga för hur icke-ekologisk mat påverkar miljön och 88 procent för hur den påverkar hälsan. Mest ekologisk mat köper studenter.

Sen hade de även kryddskola där vi bl.a. fick veta att det är skillnad på kanel och kanel. Lagom till jul kommer Urtekram med nyheten ekologisk Ceylonkanel. Ceylonkanel kallas också äkta kanel och har en mild rund sötma och ljus färg. Smaken skiljer sig mycket från kassiakanelen, den dominerande kanelsorten i Sverige som ofta säljs som "kanel" utan förklaring kring ursprung eller sort.


Så gör en kanelprovning till julgröten i år där ni testar både äkta kanel och kassiakanel för att känna skillnaden. Urtekram finns att köpa på de flesta Coop-butiker i landet men fler och fler av de andra kedjorna har också börjat köpa in dem.

Ska avsluta med ett recept som jag fick av Paul Svensson på hans goda Dinkelpannkakor, ska testa dem när jag får möjlighet och om ni hinner testa innan mig så får ni gärna skriva och berätta vad ni tyckte!

Amerikanska Dinkelpannkakor med blåbärssirap

2,5 dl Urtekram siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör

Blanda torra ingredienser för sig och ägg, mjölk och smält smör för sig. Rör ihop försiktigt. Stek pannkakorna i lite rapsolja och servera med Urtekram blåbärssirap.

Gnistrande snötäcke

Stockholm har varit så grått de sista veckorna och när jag läste att vi bara haft 2 soltimmar under hela november så förstår jag varför vi är så trötta och orkeslösa! Så jag blev så glad när vi kom upp till Hälsingland igår och möttes av solen, ett gnistrande snötäcke och senare även en stjärnklar himmel!

Det spelar ingen roll om termometern visar -7 grader när solen är framme och gör allt sagolikt vackert. Älskar när det gnistrar och när solen reflekteras på allt det kalla och på kvällarna när himlen täcks av vackra stjärnor och man bara stannar upp och försöker hitta alla stjärntecken som Lilla och stora Karlavagnen.
Det är två saker som jag önskar att man kunde fotografera med en "vanlig" kamera men som är i princip omöjligt och det är en vacker stjärnhimmel och en riktigt klar fullmåne. De "bilderna" får man istället försöka memorera i minnet!
Så här såg det ut när jag vaknade i morse!


Igår hade jag Living and Room visning hos en kompis här i Hudiksvall och det var mysigt och imorgon har jag ännu en visning. Toppen att jag kan ha visningar här uppe också då jag har barnvakt för i Stockholm har vi ju ingen "naturlig" barnvakt.

fredag 28 november 2014

När en reklamfilm spårar ur på ett roligt sätt...

Alltså vad tycker ni om reklamfilmer som spårar ut på ett naturligt sätt? Ibland har reklambyråerna tänkt till lite för mycket och då blir det oftast helt fel tycker jag men det här känns som en naturlig urspårning men ändå så lyckad.... vad tycker ni? Visst är den lite rolig?

Vinn Lego att ge bort i julklapp!

Nu är en vinnare utsedd från förra veckans tävling och ni kan se vem det blev HÄR.

På söndag är det 1:a advent och då plockar de flesta fram sitt julpynt och gör det mysigt hemma. Man brukar då också börja gå igenom önskelistor och planera vad man ska köpa för julklappar och till vem. Känner du någon som skulle tycka om att få Lego i julklapp? I så fall får du inte missa den här tävlingen!

Veckans tävling handlar nämligen om LEGO och TVÅ vinnare kommer att utses! En vinner ett Star Wars Lego och en vinner Lego Friends. Om du vill vinna så motiverar du i en kommentar här nere vilket lego du vill vinna och till vem du vill ge detta i julklapp!
OM du vill får du också GÄRNA tipsa om denna tävling på instagram (@niehoffs #legotävling)
eller på Facebook med följande länk:
http://niehoffs.blogspot.se/2014/11/vinn-lego-att-ge-bort-i-julklapp.html
Om du gör det så skriv också i kommentaren i vilket namn du delat tävlingen!

Lego Friends, passar barn 7-12 år:


Lego Star Wars, passar barn 9-14 år:


Sista tävlingsdag är torsdag den 4/12 och vinnaren kommer att presenteras i DETTA inlägg så glöm inte att hålla utkik!

GRATTIS TILL ETT LEGO FRIENDS: PERNILLA
GRATTIS TILL STAR WARS LEGO: VICTORIA

Maila era adresser till mig så ser jag till att ni får legot hemskickat!
(annelieniehoff@gmail.com)

torsdag 27 november 2014

Singtrix får dig att låta som en proffssångare!

Nu ska jag tipsa om en rolig julklapp som kommer garantera att ni inte får långtråkig jul!
Det finns väl ingen risk för att få det när man är förälder men den här julklappen höjer verkligen stämningen avsevärt kan jag lova!

Singtrix är en karaoke-maskinen som kan ta din karokesång till nya nivåer – börja festen i ditt vardagsrum och sjung som dina idoler!
Med automatisk pitchkorrigering skapas effekterna från din egen röst och den funkar på alla typer av enheter när du kopplar i din smartphone, surfplatta, MP3-spelare eller dator. Musiken kan du välja från ditt eget bibliotek eller hämta karaokevideor från YouTube. Bakom Singtrix står bland andra John Devecka, en av uppfinnarna av Guitar Hero och genom att välja svårighetsgrad kan man utmana varandra och alla kommer vilja vara med!

Här hemma har den gått varm ända sen vi fick den! Till och med jag som inte har någon sångröst har sjungit karaoke för första gången i mitt liv och det låter inte falskt!
Barnen vill bjuda hem kompisar varje dag för att få sjunga med dem och även kompisarna fastnar och vägrar att gå hem. Det är även toppen att det följer med två mikrofoner så att man kan sjunga två stycken samtidigt.


Jag funderar på att ha en tjejmiddag med karaokekväll snart och då lovar jag att ni ska få se många härliga bilder och kanske till och med filmer på när även jag sjunger?! Ha ha.. vi får se men efter några glas champagne och med en Singtrix känns inget omöjligt ;-)

HÄR kan du gå in och beställa din egen Singtrix!

Moments By Maria Montazami

Jag jobbar ju som Teamleader hos Fyrklövern Living and Room och jag älskar att representerar deras vackra produkter! Nu har Fyrklövern gjort ett samarbete med Maria Montazami där de tillsammans tagit fram en servis och lite olika textilier.

Ikväll var det pressvisning och självklart var även Maria Montazami på plats tillsammans med sin familj.
Maria fick svara på en massa frågor om vad tanken är bakom servisen och namnet Moments. När hon förklarade att hon älskar att ha sina nära och kära runt bordet och att de "moments" är väldigt viktiga så började hon gråta och det slutade med att alla vi andra också stod och grät :-)
Jag gillar verkligen Maria för att hon är äkta och bjuder på sig själv i alla lägen!


Det serverades bubbel från Marias glas och självklart var de prydda med tofsar.


Vi blev också bjudna på oliver och lite olika snittar på Marias vackra små mingeltallrikar:


Min fina chef Janeth var såklart också på plats:


Ett bord var dukat med hela servisen och även vackra ljusstakar och ljuslyktor, servisen utstrålar Marias härliga egenskaper; värme, kvinnlighet och elegans. Porslinets mjuka form bär en smakfull grå dekor med vintageanda och en feminin pärlbård i vitaste vitt. Skimrande platina ger en touch av lyx.
Marias favoritdelar i ”Lipstick Pink” väcker habegär.


Även vackra textilier i form av kuddar och påslakan visades upp:

 

Tack Maria, Janeth och Fyrklövern för att jag fick närvara på denna magiska kväll!
Nu längtar jag tills jag får börja sälja dessa grejer!!!
Följ mig gärna på instagram = Niehoffs


- Kärlek -

onsdag 26 november 2014

Ceannis - Snyggt och trendriktigt

Ceannis snygga och trendriktiga formspråk går igen i både deras personliga accessoarer och heminredningstextilier. De utstrålar kvalitét och jag älskar färgerna de valt!

Här kommer några bilder från deras senaste pressvisning där de visade upp vårens kollektion, SS15.
Se och njut :-)


Visst känns det lättare att klara av mörkret när man vet att man har detta framför sig?

tisdag 25 november 2014

Lexington - Trad with a twist

Lexington Company grundades 1997 och erbjuder ett Lifestyle koncept med inspiration från den amerikanska östkusten.

Lexington Clothing producerar sköna kläder för honom och henne i en lyxigt avslappnad stil, casual luxury. Stilen kännetecknas av hög kvalité, känsla och omsorg av detaljer i varje plagg.

Lexington Home inkluderar hemtextilier med inspiration av den avspända, klassiska livsstilen på den amerikanska östkusten. Detta förenas med kvalité i minsta detalj, svala och krispiga skjorttyger i underbara lakan och örngott, mjukaste frotté och allt som behövs till det dukade bordet.

Förra veckan var första gången jag var på en pressvisning hos dem för att kolla på deras vårkollektion 2015. Men jag hoppas att jag kommer till deras underbar showroom snart igen för där hade jag kunnat gå runt länge och bara njuta av allt det vackra!