fredag 31 oktober 2014

Spindlar överallt!!!

Eftersom vi har haft lov hela veckan så har det blivit en del Halloween pyssel här hemma och barnen som älskar att klä ut sig har gjort det i flera dagar. Det är också viktigt att spindlar sprids ut i hemmet tycker barnen och då jag har spindelfobi så har det blivit ett antal hjärtstopp hos mig de sista dagarna då dessa spindlar hamnat lite överallt i hemmet...


Igår var vi även till ishallen på Halloween disco! De hade släckt ner hela ishallen, satt upp discokulor och spelade discomusik och barnen tyckte att det var jätte spännande!


Spindelmannen på hal is... tur att han hade följe av en söt häxa som kunde hjälpa honom upp :-)


Idag har barnen även gått runt till grannarna och frågat efter bus eller godis så ikväll har det blivit mycket godisätande både för barnen och för mig...


Hoppas ni alla har haft en härlig Halloween!!!

onsdag 29 oktober 2014

Hur skulle du reagera?

Hur skulle du reagera om du satt och väntade på bussen och följande hände?


En otroligt viktig kampanj som gör att du kan rädda liv! Nationella strokekampanjen har pågått sedan hösten 2011 och är ett initiativ från Sveriges landsting och regioner. Den har till syfte att lära ut symtomen på stroke och hur viktigt att det är att ringa 112 direkt. För att lära sig symtomen används AKUT-regeln:

A för Ansikte - Kan personen le? Om inte, ring 112!
K för Kroppsdel - Kan personen lyfta armarna i 10 sekunder? Om inte, ring 112!
U för Uttal - Kan personen upprepa en enkel mening? Om inte, ring 112!
T för Tid - Varje sekund räknas. Tveka aldrig, ring 112 direkt!

Läs mer på strokekampanjen.se

Våga vara snäll!

För 75 år sen skrevs den första Pelle Svanslös boken så Pelle har fått glädja många barn under många år, tror ingen har missat honom!

Rum för Barn i Kulturhuset förra veckan delades Våga vara snäll-stipendiet ut för första gången.
Det bjöds på frukost och bl.a. Stefan Einhorn var där och pratade om snällhet, att man ska våga vara snäll!!!

I år blev det Förskolan Kometgatan 2 i Bergsjön, Göteborg som fick ta emot stipendiet för att man kontinuerligt arbetat med att skapa insikt och förståelse för allas lika värde. I det arbetet har man visat att Pelle Svanslös och de övriga figurerna kan vara ett praktiskt och konkret utgångsmaterial för diskussioner kring viktiga värderingsfrågor.


Vi fick med oss tre böcker hem, perfekta julklappar till mina små smultron här hemma, ser verkligen fram emot att läsa dem på jullovet och jag återkommer med en recension då!

KAOS!

Alltså när man börjar med allt samtidigt och man vill så mycket så blir det KAOS! Halva förrådet är uppe i lägenheten och jag försöker rensa, samtidigt städar jag ur garderoberna här i lägenheten plus lägger ut annonser på Fyndtorget för att i varje fall försöka bli av med lite!

Mitt uppe i det här kaoset där man får kryssa fram mellan stora väskor med vinterkläder, urväxta kläder och sommarkläder så har vi bestämt oss för att måla om!!! Eh... inte världens smartaste drag men så är jag, allt på en gång när man ändå håller på ;-)


Barnen är hemma och blir stundvis rastlösa men de vägrar gå till Fritids och dagis så jag måste underhålla dem också. Igår bara lämnade vi alltihopa och åkte till IKEA för barnen gillar IKEA och jag behövde köpa lite smågrejer. Barnen gillar nämligen leklandet på IKEA Barkarby och jag kan i lugn och ro gå runt i affären medan de leker där. Sen att det är helt ok mat till sånt bra pris är ju helt fantastiskt! Vi åt oss proppmätta alla tre igår för under 100 kr!!! Då åt jag kyckling med pommes, barnen åt pasta med köttfärssås, vi drack mjölk/läsk till, åt varsin kanelbulle i efterrätt, jag drack kaffe och barnen avslutade med varsin glass, för under 100 kr, så himla billigt!!!

Efter det åkte vi till Bromma Blocks också en sväng för Smilla ville handla pysselgrejer på Panduro. Men när vi ändå var där så passade vi på att gå runt i några andra affärer också och helt plötsligt var vi hungriga igen och gick in på Waynes Coffee där barnen åt pannkakor medan jag åt pastasallad med kräftstjärtar. Pannkakorna slank fort ner men pastasalladen var iskall och då är det inte gott... fick även för mig att kräftstjärtarna smakade lite konstigt men tänkte att det var för att de var så kalla och jag är ju alldeles för mesig för att klaga på maten så jag tryckte i mig skiten men gissa om jag fick sota för det? Jag fick sen springa på toaletten hela kvällen kan jag lova.... ja, där fick jag för att jag inte gick på min magkänsla och inte bytte ut maten på direkten när det inte var gott... är det bara jag som är så här mesig på restauranger?

Idag känns det bättre och nu ska vi sätta igång i kaoset igen, till råga på allt så hörde mamma och pappa av sig och undrade om de fick komma och sova över här i natt :-) Ha ha... ja på egen risk sa jag då ;-)

måndag 27 oktober 2014

Höstlov!!!

Tjohoo, nu har vi höstlov och från början var det meningen att vi inte skulle planera in något alls utan bara vara hemma och ta det lugnt för en gång skull. Men det är tydligen omöjligt i den här familjen ;-) Jocke kommer att jobba hela veckan så jag och barnen har nu på morgonen suttit och gått igenom vad vi vill göra den här veckan och det är tydligen massor... det största är att vi ska påbörja en HomeMakeOver här hemma!!! Vi ska måla om möbler och väggar och det ser både jag och barnen fram emot.

Sen ska vi även försöka hinna besöka ett badhus, ett köpcentrum, ett museum, vi ska baka halloweenkakor, göra Halloween pyssel och sen städa ur hela förrådet och rensa! Jag ska göra ett ryck och sälja av en massa grejer på nätet, ska därmed uppdatera mitt Fyndtorg där jag lägger ut allt vi vill bli av med.


Ja, för oss föräldrar som är egenföretagare så betyder inte lov att vi kan vara lediga precis utan vi ska vara goda föräldrar samtidigt som vi ändå ska få jobbet gjort för det finns tyvärr ingen back up för egenföretagare utan det är bara att kämpa på!
Det stormar ute så det får bli en innedag idag, så nu ska jag gå ner och riva ut förrådet som är överfullt från golv till tak!!! Wish me good luck!

Mucka inte!

Laila Bagge är ambassadör för Ronald McDonald Barnfond som står bakom satsningen på Ronald McDonald hus, ett hemlikt boende för svårt sjuka barn och deras familjer nära specialistsjukhusen i Sverige.
För att stötta insamlingen har Laila Bagge designat en egen kollektion kläder och armband där en del av intäkterna går direkt till arbetet för att hjälpa fler barn och familjer.


Förra veckan var jag inbjuden till Lailas lanseringsfest som hölls på Babyshop i Sturegallerian och där bjöds det på lyxiga snittar och bubbel. Till barnen fanns det festis, popcorn och det visades film i filmhörnan medan vi föräldrar kunde shoppa lite :-)


Kollektionen görs i samarbete med The Brand och Rock by Sweden. Kollektionen går under namnet "Mucka inte". "Mucka inte" står för varje barns och familjs kamp mot sjukdomen!

Om du vill bidra genom att köpa något från Lailas kollektion så finns de bland annat på Babyshop.se, via The Brands återförsäljare samt via rockbysweden!

söndag 26 oktober 2014

Letar ni coola smycken?

Om ni gillar smycken så ska ni spana in StanPresenter för där finns så himla mycket fint både till herr och dam! Jag fick ett jätte fint armband på Lilla Bloggdagen som jag har använt jätte mycket:


Den här gången surfade jag in på deras sida för att leta presenter till Jocke på fars dag som är om bara 2 veckor. Vet att han alltid uppskattar smycken som han kan ha på scenen. Han skulle nog också bli glad över en ny korthållare och kanske ett iPad fodral....

Fest med Elins kalaskasse

Idag ska vi möta upp några vänner och gå på event, barnen ser verkligen fram emot detta och jag förstår dem, kommer säkert bli en fantastisk dag!

fredag 24 oktober 2014

EK PR

När jag förra gången var hos EK Pr så kunde jag njuta av julen, de hade hängt upp vackra julstjärnor och satt fram ljusstakar och fina skålar med julkulor.


Den här gången hade våren flyttat in och jag kunde njuta av härliga pasteller, sängkläder, mattor, målarfärger och annan fin inredning från bl.a. Himla, Dirty Linen, Rusta, By Leonnie, Watt & Veke, Garden Glory, House of Rym och Ylva Skarp.


  A.Nordin och andra märken som Ceannis, Dyrberg/Kern och Kappahl visades också upp.


Massor av inspiration till min kommande "Home Makeover" här hemma!

DÖDSDANSEN

I måndags var jag på genrepet av "Dödsdansen" tillsammans med min kompis Catrine och ett gäng bloggare. Det enda jag visste innan jag kom till Maxim Teatern var att det var en pjäs av August Strindberg och att Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon spelar huvudrollerna.


Oftast när jag gör något kulturellt så brukar jag satsa på glada, musikaliska tillställningar men det här var något helt annat! På scenen utspelades ett äktenskapsdrama som bestod av en hatisk stämning mellan ett gift par. Stundvis var stämningen på scenen så tjock och obehaglig av allt hat och bitterhet, men ändå fick de oss att stundvis skratta vilket absolut gjorde att inte föreställningen blev allt för mörk!


Jag är djupt imponerad av skådespelarna som gestaltade detta på ett fenomenalt sätt och jag fattar inte hur man kan lära sig så mycket text i form av så långa repliker helt utantill. Så stor eloge till dessa fantastiska skådespelare!!!

torsdag 23 oktober 2014

Glutenfritt och ekologiskt

Semper ha lanserat en ny ekologisk och glutenfri pasta. Pastan kommer i två former, Linguine och Sedani, och innehåller endast rent KRAVmärkt rismjöl och källvatten från Toscanas berg. Det gör att pastan är helt fri från stärkelser, emulgeringsmedel och E-nummer.

Jag fick hem ett bud med pastan och även ingredienser till två stycken middagar, den ena med en god tomatsås och den andra med pestosås.


Både vuxna och barn gillade pastan och vi kan verkligen rekommendera den!

onsdag 22 oktober 2014

TRES PR

Tres PR har även de ett fantastiskt showroom där jag gillar att gå runt och njuta av allt det vackra.

En av Tres PR:s främsta styrkor är att bygga och utveckla varumärken. Tillsammans med olika samarbetspartners har de tidigare gjort några av de mest tongivande pressvisningarna i branschen.

Deras agenturer är bl.a.COZY LIVING, CRISTEL, CHROMA, FRIENDS & FOUNDERS, GALLERY PASCALE, HAGEDORNHAGEN, HARRY’S HARDWARE, JOHAN FERNER STRÖM, KOBO, LOU & FRIENDS, LOVE WARRIORS, LYKTAN BANKERYD, MAZE, MÅNSES DESIGN, NOX, ORLA KIELY – HOUSE, POTTERYJO, RESIZE DESIGN, SATAKE, SOLITAIRE DESIGN, STHÅL
TEXA DESIGN, UGGLAN OCH EGGEN, URBAN ART SOLUTIONS, VINTAGE BY HEMINGWAY, ZANMAI/MCUSTA.

UnderBara Barn mässan 2014

Ni vet ju att jag var på Underbara Barn mässan för ett tag sen tillsammans med min vän Annika Duckmark.
Vi spenderade en hel dag på mässan och började morgonen på den årliga VIP-bloggfrukosten och gick sen runt på mässan ända tills våra fötter började protestera!


Här är vi tillsammans med bloggaren Katarina och hennes söta son:


Kickie Jansen heter grundaren av den här mässan som är Sveriges största mässa för barn, och hon har uttryckt att årets mässa var ovanligt livlig och upplevelserik och det håller jag med om! Det fanns massor av nya aktiviteter för barnen så jag ångrade mig faktiskt lite att jag inte åkte dit med barnen dagen efter som jag hade tänkt.

Mässan erbjöd många härliga och inspirerande utställare, intressanta seminarieprogram för kunskapstörstiga föräldrar och aktiviteter som i stort riktade sig till barn mellan 0-7 år. Sammanlagt var det 13 000 vuxna besökare på årets mässa och en hel massa barn :-)

Jag har redan skrivit in nästa års mässa i kalendern och underBARA BARN 2015 äger rum den 9-11 oktober.