måndag 29 september 2014

Kika in för att få tips om god dryck!

I förra inlägget skrev jag om all mat som Jung Kitchen bjöd oss på, i det här inlägget ska jag skriva om all dryck vi blev bjudna på!

Blossa var där med sin Lavendel glögg som är årets glögg, den har jag ju skrivit om tidigare så den har vi stenkoll på, eller hur?


Även Prima Julsnaps 2014 har jag skrivit om tidigare och där är ju årets smak cognac, dadlar och citrus. Ett måste till sillen i jul!


Sen har vi höstens nyheter från Brill & Co och Mikkeller, de har bl.a. tagit fram en helt ny glutenfri öl! I början på September släpptes I Wish IPA Gluten Free på Systembolaget och det är ett efterlängtat öl för alla som är glutenintolerant!

K:rlek Höst/Vinter 2014 är fortsättningen på succékonceptet som startade våren 2012. Konceptet bygger på att det var Vår/Sommar och Höst/Vinter kommer en ny version av K:rleksölet som bryggs med just kärlek till god öl och en ständigt utvecklande ölkultur. Varje öl har sin egen karaktär och inspiration från stundande öltrender. Höstens öl lanserar på Systembolaget den 3/10 och den här gången är det laddat med tre sorters kornmalt (Pale, Pilsner och Carahell), fyra sorters humle (Centennial, Nelson Sauvin, Citra, Simcoe) och Passionsfrukt! 


Kopparberg Cider känner ni säkert igen och det är en favorit hos mig! Visste ni däremot att man kan blanda jätte goda drinkar på Kopparberg Cider? Vi blev bjudna på några olika och alla var så himla goda och perfekt att bjuda på som alkoholfri variant när man får gäster! Tänkte dela med mig av ett recept som passar utmärkt nu mot jul:
ORIGINAL APPLE
Friskheten och fräschören från Kopparberg Äpple gifter sig väl tillsammans med färsk ingefära. Med riven kanel på toppen får vi en exotisk frisk drink med en touch av jul.
Recept:
3 cl limejuice (1/2 limefrukt)
1 cl sockerlag alt. 1 tsk strösocker
0.5 cl ingefärsjuice - krossa en skiva ingefära i botten av shakern för att få ut juicen.
10 cl Kopparberg Äpple - fylls på efter att man skakat drinken.
Garnera med en äppelskiva och strö över lite riven kanel.


Till Lunchen blev vi bjudna på gott vin från Vin & Natur, deras fokus ligger på att förmedla vin med stark känsla av ursprung, personlig karaktär och ärligt uttryck. Deras mål är att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt! Intressant!


Sist men inte minst så var Absolut där och visade upp sin nya design med eget djärvt konstnärligt uttryck! Absolut Vanilla t.ex. kommer ut med ny design i december och Absolut Vanilla innehåller bara naturliga ingredienser och har inget tillsatt socker. Smaken är fyllig och robust med en tydlig smak av vanilj följt av toner av knäck och mörk choklad. Ett tips om ni köper den i december är att doppa en limeklyfta i kanel och socker och lägg den i ett glas med 4 cl Absolut Vanilla, juligt och gott när du känner dig frusen ;-)

När Jung Kitchen bjuder in....

...då går man inte hem hungrig ;-) Jisses så mycket mat jag proppade i mig, man vill ju smaka av allt och allt var så himla gott så egentligen vill man även ta om av vissa rätter ;-)

På plats var bl.a. ICA och presenterade sin nya innovativa plockmat. En enkel festmat som du hittar i frysdisken och som du lätt värmer i ugnen strax innan gästerna kommer!

För ibland när vi ska bjuda hem gäster, eller inför en fest så blir vi ofta stressade för att tiden inte riktigt räcker till eller att fantasin över spännande rätter har sinat. Då är ICAs färdiga plockmat perfekt, olika sorter frysta munsbitar i form av bruschetta med smak av festaost och oliv, mozzarella och tomat samt spenat och ostknyten. Smårätterna värms enkelt i ugn och är klara för servering inom 20 minuter.

Sortimentet finns i ICA-butiker nu och jag tyckte verkligen att de är goda!


Även GoGreen var där och presenterade sina nya grytbaser helt utan salt. Inspirationen till de nya grytbaserna har hämtats från resor runtom i världen. De finns i fem smaker, Texas Stew, Mexican Chili, Moroccan Tajine, Indian Masala och Thai Curry.

Vad sägs om en färdig gryta på 5 minuter? Spana då in på GoGreens hemsida för mer information!


Rydbergs "Laga klart" lanserar 2 nya matlagningssåser till fisk och det är i smakerna Teriyaki och Tomat & Saffran. De krämiga såserna har influenser från Japan och södra Frankrike och du tillagar dem tillsammans med lax på bara 20 minuter, gott och enkelt!!!


Sen var även Fjällbrynt där! När jag hör Fjällbrynt så tänker jag genast på Messmör! Messmör har en speciell smak och endera gillar man det eller så gillar man det inte alls... jag gillar det och jag kommer ihåg att vi ofta hade det hemma när jag växte upp. Nu "glömmer" jag tyvärr alltid att köpa det men jag måste göra det för att kolla om barnen också gillar det. Kul är att Fjällbrynt har "hottat" upp sig med nytt utseende!


Det jag inte visste var att de även har mjukost på tub men nu vet jag och även de har fått nytt fint utseende tydligen!


Jung Kitchen bjöd även på god lunch komponerad av Petter Nilsson från Spritmuseum (fd. kock på berömda La Gazetta i Paris). Till lunchen bjuds det på naturvin och ett spännande lunchsamtal mellan Jesper Kling, författare till den nya kokboken Provance och Emil Arvidsson som är författare till Naturviner och även Elin Unnes var där och pratade om sin bok The Secret Gardener. Tillsammans med Jungs VD Claes Bodén så diskuterade de varför maten blivit en så stor del av populärkulturen och hur passionen och nyfikenheten förenar den nya generationens kokboksförfattare. I nästa inlägg skriver jag om det goda naturvinet vi fick smaka på och även om de andra dryckesleverantörerna som var där.

söndag 28 september 2014

Åter en helg som musikeränka...

Den här helgen har jag varit musikeränka igen eftersom Jocke varit i Provance och spelat med Titiyo.
Helgen har varit fylld med aktiviteter såsom skridskoskola, Star Wars galapremiär och så har vi hunnit med 3 (!) stycken kalas! Så skönt att det är måndag imorgon så jag får vila lite ;-)

Det var bara andra gången på skridskoskolan och barnen är fortfarande lite "Bambi på hal is" men de var ändå modigare den här gången så jag tyckte mig se framsteg! Smilla är ju fortfarande rädd om sin arm så det märks att hon är lite "hämmad" när hon åker eftersom hon är så rädd att ramla på den igen.


Star Wars festen kunde ni läsa om i förra inlägget och kalasen är väl inget att skriva om mer än att jag märker att barnen börjar bli större då kalasen börjar läggas på kvällstid och det är pyjamasparty som gäller :-) Idag var vi dock på Lek & Bus på ett kalas och alltid när man varit på lekland så är man rätt slut när man kommer hem då ljudnivån och leken är rätt intensiv...

Jag har dock fått lite vuxentid på kvällarna då barnen somnat och då har jag satt mig vid tv:n med levande ljus, goda praliner och ett glas vin, det är bästa sättet att varva ner tycker jag!


I helgen är det Laila Bagges vin Ruby Zin som funnits i glaset, ett gott och lättdrucket vin och är en blandning mellan Ruby Cabarnet och Zinfandel. Det ger en len smak av mörka bär, mjuka tanniner, plommon och fat. Vinet är specialproducerat med reducerade halter av histamin och garvämnen så om du är känslig mot rött vin av någon anledning så borde du absolut ge detta vin en chans!


Ikväll kom Jocke hem med massa vin från vingården han spelade på i Provance så självklart var vi "tvungen" att testa även det vinet plus att vi lyxade till det med god mat... strax därefter somnade han med barnen så nu sitter jag här ensam i natten igen... men det gör inte så mycket för jag tycker att det är rätt mysigt och det känns inte som att jag är ensam för jag har ju er :-)

Kärlek och god natt!!!

lördag 27 september 2014

Star Wars Rebels

Idag var Max på sin coolaste galapremiär någonsin enligt han själv! Vi var nämligen inbjuden till Star Wars Rebels förhandsvisning av den kommande animerade tv-serien som kommer att sändas på Disney XD i höst.

Serien ska utspela sig mellan de två filmerna Star Wars Episod III och Star Wars Episode IV. Ni får ha överseende med den dåliga bildkvalitén då bilderna är fotade med min mobil.


Vi hälsades välkomna av Darth Vader, Prinsessan Leia och en hel armé av Stormtroopers!


Efter filmen gick vi till Scandic Grand Central där vi blev bjudna på mingelbuffé och man fick gå runt i olika rum och göra uppdrag, fotografera sig i en Star Wars fotoautomat och bäst av allt, man fick gå i Star Wars Jedi Academy! Det innebar att man fick gå i en skola och lära sig träningsformen att bli en Jedi-riddare. Gissa om det var en stolt Jedi-riddare som visade upp sitt diplom efteråt ;-)


Det lutar åt att vi får skaffa Disney XD i höst för Max är helt frälst och pratade om Star Wars ända tills han somnade ikväll och jag vet inte hur många gånger han sett smygtitten på filmen  :-)
http://www.disney.se/disney-channel/play/star-wars-rebels#/videoId/star-wars-rebels-en-smygtitt


Om ni vill se finare bilder och om ni är nyfikna på vilka kändisar som var där så kan ni kika in på Cawa Medias sida här: http://cawamedia.wordpress.com/2014/09/27/star-wars-rebels-galapremiar/

Tack Subito PR & Event för att vi fick komma på detta fantastiska event!!!

Dansukker bjuder på desserter

Jag har visst glömt att visa er de otroligt goda skapelserna som vi fick njuta av på Dansukkers dessertevent.

Vi höll till på PS Matsal på Södermalm och Marie Skogström, vinnare av Kanal 5:s Dessertmästarna" 2013, tillagade en härlig blandning av goda desserter till oss!


När vi kom fick vi en kall god kaneldryck:


och sen dessa "Strawberryfields" som bestod av citronbiskvi, jordgubbsmousse och jordgubbskompott.


efter dem fortsatte vi med "Lakritsvioldröm" med peppargrädde,
"Höst på en tallrik" som bestod av citronmelissponge, citroncurd, myntakräm och mörka chokladflakes och sist men inte minst Lingon & ostkaka i syltburk. Lyxiga och goda desserter!


Dessa goda handrullade praliner med smak av lingon gick heller inte av för hackor!


Förutom att smaska i oss en massa godsaker så fick vi en lektion om socker och sirap, det finns ju farinsocker, rörsocker, stor brun kandi, ljust muscovado råsocker och mörkt muscovado råsocker. I sirap väg finns det 6 olika sirapssorter och har man inte koll så är det svårt att veta när man ska använda vad. Nu har i varje fall jag lite mer koll än vad jag hade innan eventet så jag ska använda mig av dessa produkter i kommande bak, häng med så ni inte missar!!!

fredag 26 september 2014

VIP Utskick från RFSU

När underlivet mår bra, mår du bra! Så stod det i månadens VIP utskick från Reddville som i samarbete med  RFSU skickade ut fyra produkter som förebygger problem och tar hand om underlivet på bästa sätt.

Produkterna jag fick var:

- Daily Balance är RFSU:s dubbelverkande intimtvätt, som både skonsamt rengör och bevarar intimflora samt motverkar besvärande lukt.
- Active Balance är en vaginaltablett som på ett helt naturligt sätt behandlar och förebygger svampinfektion.
- Natural Balance behandlar och förebygger bakteriell obalans
- Soft Balance är en vårdande intimcreme som lindrar torrhet och irritation.
Sen var de obligatoriska gratistampongerna från Reddville också med såklart! 

På Kronans Apotek får du just nu 20% rabatt på alla produkter i RFSU:s intimvårdsserie och vill du veta mer om produkterna, kika in på underlivscoachen.


torsdag 25 september 2014

Barnens Värld invigdes idag!

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har ju jag och Max "mamma/son dag" idag och det betyder att han är ledig från förskolan och vi bara myser han och jag!

Vi började dagen med att åka in och ha picknick-frukost på Åhléns City. De har nämligen invigning av deras nya barnavdelning "Barnens Värld" idag och vi var inbjudna. Det är en ny barnavdelning som tar med barnen på en imaginär upptäcksfärd med inspiration från den skandinaviska natur- och sagovärlden. Tanken är att ge både barn och föräldrar en shoppingupplevelse med lekfullhet, interaktion och inspiration i fokus. Våningen är byggd som en spännande skattkarta och inspirerar till lek där barnen bl.a. kan trycka på en ljudknapp och lyssna på ljudet av en björn i skogen eller ringa Pippi och hennes vänner genom Pippi-telefonen.

 

Vi fick en picknick korg när vi kom som var fylld med smoothies, smörgåsar, frukt, kaffe och lite annat snacks och en skön picknick pläd att sitta på. Max valde att vi skulle sitta vid legoavdelningen så där slog vi oss ner bland några andra bloggkompisar och hade hur mysigt som helst!


Åhléns har även gjort iordning en härlig terass på 250 kvm med utsikt över Stockholm där barnen också kan gå på upptäcktstig och lyssna på olika ljud. Tyvärr var ju inte vädret det bästa idag...


När vi gick hem så fyllde de på vår picknick korg ytterligare med fina barngrejer och ett presentkort som vi ska använda på lördag tänkte vi. Då ska vi nämligen dit igen eftersom det är 10% på hela barnavdelningen och 25% på allt LEGO och DUPLO! Även Mumin kommer dit och delar ut ballonger och klubbor, barnen får ansiktsmålning och en ballongkonstnär är där och viker fina djur! Det får man ju inte missa!

När regnet smattrar mot rutan...

Det regnar och är så trist väder men jag tycker faktiskt inte att det gör så mycket... klär man sig bara rätt så är det inga problem att det regnar tycker jag, tycker nästan att det är värre när det blåser.

Men det är ändå mysigast att vara inomhus och lyssna på regnet som smattrar mot fönstren, jag har passat på att boka in massagekunder de här dagarna för även jag blir rofylld av att massera då. Den rofyllda massagemusiken, aromadofterna och levande ljus i kombination med regnsmatter mot fönsterrutan är oslagbar och energierna bara flödar!


Idag är Max ledig från Förskolan för vi har valt att ha en mamma/son dag! Vi började dagen med att åka in på en pressfrukost på Åhlens City som gick i barnens tecken, mer om detta kommer i nästa inlägg för nu ska vi kolla på film och äta lite lunch. Idag bestämmer nämligen Max om allt vad vi ska göra (i rimliga gränser)  och nu har han fått sitta med sin iPad i 30 minuter medan jag svarat på några mail. Men nu vill han kramas och kolla på film med sin mamma så då är det bäst att vi gör det :-)

onsdag 24 september 2014

Ny familjemedlem

Lagom till fredagsmyset så plingade det på dörren och det kom ett underbart bud med vin och snacks! Älskar att få sådana bud och allra helst när man inte hunnit planera och handlat något annat.


Det var ett bud från den berömda Ricossafamiljen! Varumärket Ricossa har anor som sträcker sig tillbaka till 1800-talet och nu presenterar de sin nya familjemedlem som är en synnerligen prisvärd Barbera d’Asti.

Ricossa Barbera d’Asti DOCG (78285) är det mest internationellt prisbelönta vinet i Ricossafamiljen. Med sina 69 kronor flaskan blir det även Systembolagets allra billigaste Barbera d’Asti. Det här är ett mjukt, fylligt och smakrikt rött vin som både kan avnjutas direkt eller lagras i upp till 5 år. Ricossa Barbera d’Asti DOCG finns i Systembolagets beställningssortiment.



Doften är frisk, ungdomlig och fruktdriven med inslag av hallon, lingon och körsbär i kombination med blommiga och örtiga toner och en touch av ek. Smaken är torr, frisk och ungdomlig med inslag av lingon, tranbär och körsbär, med viss kryddighet och fat. Eftersmaken är mjuk och balanserad med god längd. Vinet serveras med fördel vid 14-16 grader till pasta, ljust grillat kött och kryddiga ostar.
Pris: 69 kr


Jocke och jag drack det till snackset som följde med budet plus att vi la till lite ostar och det var riktigt gott tyckte vi och det blev en mysig kväll i soffan till en bra film! Det gör vi gärna om ;-)

måndag 22 september 2014

Jacob´s Creek UnVINED

Trenden är tydlig – vi dricker alltmer alkoholfria viner. Nu lanserar Jacob’s Creek UnVINED, ett nytt alkoholfritt vin. Det nya vinet kommer att säljas både på Systembolaget och i Dagligvaruhandeln.

Jacob’s Creek i samarbete med Spot´n´tell bjöd in några utvalda att få vara bland de första i Sverige att prova detta vin och jag blev så glad när jag fick vara med!
UnVINED innehåller mindre än 0,5 % alkohol och det är två druvtypiska viner som lanseras: Shiraz och Riesling.

 

Susan Mickan, vinmakaren från Jacob’s Creek i Australien var där och berättade för oss om hur de gör för med avalkoholiseringstekniker och hur man bibehåller kvalitén på vinet. Väldigt intressant!


Till vinet blev vi bjuden på en lyxig trerätters lunch som Anders Karlsson, semi-finalist i Årets Kock 2014, hade tillagat tillsammans med Conny Johansson och jag kan säga att det var en av de godaste luncher jag ätit på länge! Att sen äta den högst upp i Pernod Ricards lokaler i Liljeholmskajen där utsikten är helt underbar och vädret visade sig från sin bästa sida gjorde ju inte lunchen sämre direkt. PLUS de underbara bloggarna som jag hade äran att sitta med under lunchen!


Den välkomponerade lunchen gifte sig utmärkt med det alkoholfria vinet och menyn såg ut så här:

Förrätt: Grillad langouster, gös och citronmarinerad fänkålssallad 
Varmrätt: Lammstek med körsbärschutney och potatisstrudel med getost, Sticky asian bbq shotrt ribs med ”kim slaw” och sötpotatis-fries.
Dessert: Grillad citronsockerkaka med karamelliserad ananas och citrongräs-bruleé. 


En perfekt meny som jag kommer att kopiera rakt av till nästa gång vi bjuder vänner på middag här hemma :-) och det känns så bra att jag nu med gott samvete kan rekommendera ett gott alkoholfritt vin till mina gäster som av någon anledning inte vill/kan dricka alkohol.
:-)