lördag 30 augusti 2014

Root Candles - The Best Candle in America

Root Candles grundades för mer än 140 år sedan och är väldigt känt och omtyckt i USA för sina ljus men här i Sverige är det relativt nytt. Varje ljus är omsorgsfullt handgjord och har väldigt fin kvalité!

Jag träffade min vän Catrine på Formex Mässan och det var hon som introducerade mig till dessa ljus och det finns ett hav av olika sorter.


Men en av mina favoriter är Seekinbalance som är ett Aromaterapi ljus som är helt Holistisk, trycket på kartongen är tryckt av soya ink och alla glasljus är helt naturligt gjorda av bivax.


Även det ljuset finns i olika dofter och färger:


Om du vill veta var du kan köpa Root Candles kan du kontakta företaget HÄR.

fredag 29 augusti 2014

Att vara turist i sin egen stad

Fredag igen!!! Den här veckan har fortsatt i Smillas tecken, det känns som allt kretsat runt henne men det är såklart naturligt då hon verkligen haft det besvärligt med sin gipsade arm. Det är tur att jag kunnat vara hemma den här veckan och att vi bor nära skolan för jag har behövt springa dit och hjälpa henne med toalettbesök och dylikt. Men igår började det att vända och hon hade mindre ont och var därmed mindre rädd att göra saker. I helgen ska vi träna på toalettbesöken, det går att dra ner och upp byxorna med en hand men det är lite krångligt ;-)

Älskade dotter, här är en fin sommarbild på henne och mig för en månad sen. Åh, vad jag längtar tillbaka till sommaren!!!


Men för att skämma bort mig och barnen lite i helgen så ska vi bo på hotell! Jocke har varit bortrest hela veckan och ikväll spelar han på Eksjö Stadsfest med Markoolio så han kan tyvärr inte vara med.
Jag vann ett presentkort på bloggmiddagen förra året och har sen "tappat bort" presentkortet men hittade det härom dagen och såg att det går ut idag!!! Synd att jag inte hade det i somras så hade vi kunnat åkt en längre sträcka men det är kul att vara turist i sin egen stad också :-) Så jag ska snart hämta barnen på skolan och sen checkar vi in på Hotell Kung Carl på Stureplan! Häng med oss på instagram!

Kram och trevlig helg!!!

a.nordin - avslappnad och tidlös elegans

a.nordin är ett svenskt varumärke som drivs av mor och dotter, Ann-Louise och Lina Nordin. De började 2008 som en liten kollektion av designade träskor, inom två år hade sortimentet utökats med väskor och stickade accessoarer. Sedan dess har det utvecklats till ett märke som presenterar två kollektioner per år.

a.noridn strävar efter en känsla av avslappnad och tidlös elegans med fokus på kvalitet, passform och en gnutta humor, samtidigt som det svenska arvet alltid finns med i bakgrunden.

Kollektionen ss -15 har mycket raka linjer och klara färger. De vill förmedla en känsla av semester med en nonchalant, lekfull och lyxig touch.


Det här är verkligen en kollektion som jag lätt skulle kunna bära, jätte fint!!!

torsdag 28 augusti 2014

Sagaform - Höst/vinter 2014

När jag var på Formex så var jag inbjuden till Sagaform monter på pressvisning och som vanligt blir man så glad av deras produkter. Färg och form är verkligen A och O hos dem och det älskar jag!


Kolla bara på dessa färgstarka läckra brickor och muggar POP! Visst blir man glad?


Sagaform hjälper oss också att komma i julstämning och har nu utökat den omtyckta serien X-mas med en stor elegant mugg och ett 2-pack vackra ljuslyktor. Mönstret får mig att tänka på korsstygnsbroderierna som man fick göra i skolan på slöjden så samtidigt som det får mig att tänka tillbaka så känns det ändå nytänkande.

 
Sen är jag en stor fan av Sagaforms Take Away muggar, de kan man inte få för många av och jag gillar att de hela tiden kommer i nya färger och mönster!

onsdag 27 augusti 2014

Tjejen som inte mår så bra just nu...

På måndagens event ramlade ju Smilla så olyckligt på sin armbåge så hon fick en intryckt/krossad armbåge. Ni vet säkert själv hur ont det gör att slå armbågen och jag har aldrig sett Smilla haft så ont förr och gråtit så mycket och länge :-(
Det gör så ont i mammahjärtat när man ser sina barn ha ont, man skulle så gärna vilja byta kropp med dem om det gick! Att som en väldigt aktiv och självständig 7 åring ha en gipsad arm är en riktig pärs och igår var Smilla så ledsen och ynklig hela dagen när hon fick vara hemma med mig. Hon klarade ju inget själv eftersom armen gjorde ont så fort hon rörde sig. Även att sova är ju en pärs, armen är tung och gör ont så det är svårt att hitta en bra sovställning, allra helst när man absolut skulle vilja sova på magen...

Men idag när hon vaknade så gjorde armen inte lika ont och hon sa att hon ville gå till skolan så jag har varit med henne i skolan idag till och från. Allt har gått jätte bra men det krångliga är ju toalettbesöken... hon klarar inte att dra upp och ner byxorna själv och även att torka sig är svårt och på skolan är det rätt svårt att be om hjälp... sen är det ju krångligt i matsalen också men där har hon säkert många som kan hjälpa till att bära.

Hon är även rädd att få en dörr på sig och att någon springer in i henne i korridoren eller på rasten vilket alla tre grejer hände idag förstås så att hon blev ledsen :-( Jag vet inte hur man ska göra, det är ju skolplikt och hon vill inte missa sin skola så att hålla henne hemma mot hennes vilja är också svårt... Hon ska gå med gipset i 4 veckor så vi får se hur lång mjukstart hon får ta, jag får nog vara med henne i skolan imorgon också i varje fall och sen får vi se.

Bokrelease - Träna tillsammans med familjen

I måndags var vi inbjuden till min vän Terese Alvéns releasefest av hennes nya bok "Träna tillsammans med familjen". Terese driver även bloggen "Spark i Baken".


Therese är en stor inspirationskälla inom träningsvärlden och tidigare har hon släppt boken "Viktig – Från matmissbrukare till träningsförebild" och nu var det dags alltså dags för hennes andra bok "Träna tillsammans med familjen" som ska inspirera oss att träna tillsammans med barnen på ett roligt och effektivt sätt.

Boken finns att köpa på bl.a. Adlibris och självklart gick jag därifrån med ett signerat exemplar plus en härlig goodiebag.
 
 

Även företaget BObles var där med sina roliga Tummelmöbler som är utmärkt att träna motorik och balans på och det anordnades hinderbanor och balansövningar.


Barnen fick även lära sig några dansövningar av Les Mills och det var mycket populärt.


Tyvärr slutade vår kväll med att Smilla föll i "hinderbanan" då en "balanskudde" välte så hon fick spendera många timmar på Astrid Lindgrens barnakut och ska nu gå med gipsad arm i 4 veckor :-(

Galapremiär - Flygplan 2

I söndags var jag och Max inbjuden till galapremiären av Disneys senaste film Flygplan 2 - Räddningstjänsten.


Filmen visades i 3D och både Max och jag tyckte att den var riktigt bra! Filmen hade ett fint budskap där vi fick se hur bra det går om man hjälper varandra!

Innan bion så bjöds vi på brunch på Scandic Klara och barnen fick träffa riktiga brandmän, spana in en brandbil och fick coola reflexer.


Landningsbanan var utrullad och inne i foajén bjöds det på massor av godis!


Filmen har premiär nu på fredag den 29 augusti!
Tack bästa #Subito för att vi fick komma!

måndag 25 augusti 2014

Höststart med Loppi

I lördags hade Loppi sin Höststart på Hotell Clarion Sign i Stockholm. 150 bloggare var inbjudna att mingla runt bland utställare och lyssna på bl.a. Lina Hedlund som var dagens konfrencier.


Sen var även Zillah & Totte och Ninja Turtles - Leonardo där för att berätta om Tv4 play premium. En kanal som jag verkligen skulle vilja ha då jag tyvärr måste erkänna att den bästa tillfälliga barnvakten är just TV:n....

 
Mathem.se presenterade sig också och även de har ett vinnande koncept för oss stressade föräldrar som ska hinna med ett heltidsjobb, hämta och lämna på dagis och dessutom se till att det serveras en näringsrik middag varje dag! Då är det perfekt att slippa stressa till affären utan man kan lätt beställa deras varor på nätet och få det hemkört när det passar. Jag lovar att tipsa mer om detta i ett senare inlägg för jag vet att det alltid blir uppskattat när jag delar med mig av lättlagade recept och andra tips som gör vardagen enklare!

Tallink Silja Sverige gjorde nog de flesta av oss sugna på att göra en resa med dem! Barnen älskar att åka med de stora fantastiska båtar som finns och jag håller tummarna att jag får möjligheten att följa med på deras bloggkryssning i november!


Här får Marlene och jag kramas med fina Mumintrollet!

  

Me&I visade upp fina kläder och jag blev sugen att handla så mycket till både barnen och mig! Kanske snart dags att gå på ett party igen! Den här "tunikan" är jag jätte sugen på!


Även företaget The Flagchip Company säljer barnkläder på homepartyn och även där hittade jag så mycket fint! Lovar att visa er fina kläder därifrån snart! Här är en bild som jag lånat av fina säljaren Jessica.


Andra företag som var på plats var Reima, Case App, Barnskospecialisten och Ullmax.

Vi fick med oss en fantastisk Goodiebag också med sponsorer från ovan plus Findus, Egmont, Friends Of Adam, Cloetta, Vitamin Well, Softlan, Glitter, Allevo.


Det finns mer bilder på www.loppi.se/hoststart och om du också blir sugen på en gratis Loppi-påse så anmäl dig här och du kan sen hämta ut en Förskolepåse på Lekmer i Barkarby nästa helg!

Tack Loppi.se!!!

En kväll för medmänsklighet

Imorgon kl. 19.00 spelar Jocke tillsammans med bl.a. Darin, Petter och Petra Marklund på en stödgala för medmänskligheten! Biljetterna kostar 200 kronor och köps i entrén i Filadelfiakyrkan vid S:T Eriksplan eller via www.zeticket.se

undefined
En stödkonsert till stöd för civila som är på flykt i norra Irak. Andra artister är Simon Emanuel, Ison & Fille och Min stora sorg och biljettintäkterna går till Röda Korset. Dessutom kommer Stefan Löfven (S), Jan Björklund (FP) och Robert Aschberg att delta under kvällen.

Jag ska försöka hinna gå dit, gör det du också om du har möjlighet!!!

Än är sommaren inte slut - bra familjeaktivitet efter dagis/skola!

Har ni varit på Gröna Lund i sommar? Vi var dit förra veckan och hade en fantastisk eftermiddag/kväll. Vi åkte dit vid 15.00 när de öppnade och var sen där till 20.00 och det kändes som att barnen åkte karuseller konstant under de timmarna! Hela familjen hade varsitt åkband och även Jocke och jag åkte nog fler karuseller än vi gjort på länge :-) Det var inga köer så det var bara att åka och då är det svårt att stå emot ;-)


Smillas favoritkarusell är Kättingflygaren men annars ligger nog Berg och Dalbanan "Kvasten" högst upp hos oss alla.

 

Skrattkammaren och Lustiga Huset är också två roliga familjegrejer.


En sån här spegel vill jag ha hemma, oj, vilka smala snygga ben jag fick ;-)


Om ni ännu inte hunnit varit på Grönan i år så har ni fortfarande chansen för de har öppet i över en månad till! Se öppettider HÄR.