torsdag 31 juli 2014

From here to eternity!

Idag för exakt 10 år sedan så träffades jag och Jocke och vi är fortfarande lika kära och lyckliga! Vi kanske inte är lika snygga som på bilden men det sägs ju att rynkor bara är tecken på visdom, glädje och livserfarenheter och att bilringen runt magen bara är en vacker volang och celluliterna är skrattgropar ;-)

Tack älskling för dessa 10 år jag ser fram emot att spendera resten av livet tillsammans med dig!


I LOVE YOU - FROM HERE TO ETERNITY!!!

Foto: Thomas Engström

Vår sista dag spenderades ute vid havet

Vår sista dag uppe i Hälsingland så lämnade vi vår fina varma sjö och åkte ut till havet istället. Kul för barnen att få lite omväxling, vattnet är kallare men det struntar ju barnen i, det är bara vi vuxna som blir lite mer badkrukor ;-)


Barnen och jag njuter av att få ha Jocke hos oss några dagar, så trist att han jobbar så mycket den här sommaren.


Badstranden ligger ute vid Hölick vid kusten strax ovanför Hudiksvall. Det är superfint där ute och vi brukar försöka åka ut en dag varje sommar.

onsdag 30 juli 2014

Total överskridning

Förlåt att jag inte bloggat på två dagar men jag har helt varit utan internet :-(
Tele2 ansåg att jag överskridit maxsurf och stängde av mig men nu är vi tillbaka i Stockholm igen och här hemma har jag massor av internet så nu ska jag försöka blogga ikapp :-)

Resan hem gick bra men det var mycket sorgligt att lämna stugan, vi älskar att vara där uppe men nu var det dags att åka hem till lägenheten en sväng igen, vi har ju inte varit hemma på 7 veckor!!! Så nu ska hela familjen ta en välbehövlig dusch, ge våra stackars blommor lite vatten, packa upp och sen bara sätta oss i soffan och kolla på TV och mysa. Vi har valt att inte ha någon TV i stugan och vi saknar det inte när vi är där men nu när man kommer hem så känns det nästan lite lyxigt att kunna sätta sig ner och titta lite och uppdatera sig på vad som händer i världen. Men det är stora kontraster när jag är van att bara förflytta mig mellan mina tre favoritplatser, solstolen på altanen.....


hängmattan:


 och solstolen på stranden :-)

måndag 28 juli 2014

Jag älskar att fylla år!!!

Jag älskar att fylla år, mest bara för att det kommer en massa gäster som man kan bjuda på fika och när man ska bjuda på fika så får man ju baka! Jag älskar nämligen att baka också så just den kombinationen är oslagbar!

Så igår var det fullt hus här i stugan, folk avlöste varandra hela dagen så det kändes som vi konstant fikade plus att vi grillade lite korv till lunch och sen blev det tacofest på kvällen.

Jag hade bakat en kanongod chokladdröm med lakritstouch till tårta som blev kanongod, det var första gången jag bakade den men har gått och suktat efter den en längre tid så nu fick jag äntligen chansen att smaka och den var precis så god som jag trodde den skulle vara! Recept kommer i ett annat inlägg!


Sen har jag en födelsedagstradition att öppna en flaska champagne på morgonen och sen gå och smutta på den hela dagen :-)


Såklart är det ju kul att få presenter också :-) Fick många fina från mina gäster:

 

En annan egoboost är att få läsa alla Facebook-kommentarer, där får man flera hundra grattishälsningar och man blir så glad över att så många tar sig tid att skriva en grattishälsning!

Nu håller jag på att smälta bort i värmen och barnen trippar otåligt och vill gå ner till stranden så vi får höras igen senare!

lördag 26 juli 2014

En sommardag

Vi fortsätter att njuta av sommaren och önskar att den aldrig tar slut!

fredag 25 juli 2014

Önskelista

Jag fyller år på söndag och på order av Jocke har jag nu suttit och surfat runt på nätet för att hitta något fint till mig själv, har jag förresten sagt att jag har en underbar man? ;-)

Jag tycker att det är jätte svårt att önska mig något och varje år brukar jag önska mig en massage, pedikyr eller ansiktsbehandling eftersom det verkligen är något jag älskar. Jag har också fått resor av honom men i år bad han mig att försöka hitta något materiellt.

En ny snygg klockan skulle inte vara fel för jag använder klocka nästan varje dag. Jag hittade en fin hos Esprit som jag inte skulle tacka nej till...

 

När jag var inne på Esprits hemsida så hittade jag lite andra godbitar också och kläder, skor och accessoarer kan jag aldrig få för mycket av, fast kanske har jag lite väl mycket smycken nu så det kanske känns mest onödigt... Vad skulle ni önska er om ni var jag, klockan, skor eller lite kläder?


Esprit har uppdaterat sin hemsida med fina höstnyheter och även fast hösten känns långt borta i den här sommarvärmen så kommer jag på mig själv att jag faktiskt ser fram emot den lite MEN jag vill ha minst en månad till med denna sommarvärme först! 
Nu måste jag börja planera vad jag ska ha för tårta på söndag, är sugen att testa något annat än den klassiska jordgubbstårtan jag alltid bjuder på men samtidigt är den ju så himla god! Kanske ska jag lyxa till med två tårtor, en klassisk jordgubbstårta och en lite roligare annorlunda? Vem kommer och fikar?

torsdag 24 juli 2014

Vänner på besök

Idag har vi haft våra vänner Lotta, Jonas, Isac, Stella och Alfred här på besök. Det är absolut inga problem att ha gäster när de är som dem! De hade nämligen lunch med sig och Jonas ställde sig vid grillen och grillade korv med bröd till oss alla!


Efter lunchen gick vi ner till sjön och badade


och även där ryckte Jonas in och agerade lekfarbror vilket barnen älskade så Lotta och jag fick lite tid att "tjejsnacka" lite!

 

Efter badet åkte vi hem till mina föräldrar för Smilla ville såklart visa upp sin kattunge och de andra djuren på gården och Max ville visa upp fyrhjulingen och alla traktorer :-)
Tack familjen Cederling för en mysig dag!!!

onsdag 23 juli 2014

Nickelodeon stänger ner

Nu på fredag den 25 juli mellan 13.00 och 17.00 är det dags för Nickelodeons årliga initiativ Ut och Lek.
Det innebär att både Tv-sändningarna och hemsidan stängs ner och alla barn över hela norra Europa uppmuntras till utomhuslek.


Nu på sommaren försöker vi att ha data/TV förbud så mycket som möjligt och försöka vara ute och leka hela dagarna så för oss blir det nog inga problem. Om ni vill hitta inspiration och idéer för utelek så kika in på nickelodeon.se.

Själv kommer vi nog ladda en massa vattenballonger och ha världens vattenkrig :-)

Man blir inte rik av att ligga i hängmattan....

Jag älskar den Svenska sommaren när den är så här! Så himla varmt så man tror att man är utomlands nästan. Idag har vi också hängt nere på badstranden och badat och solat. Alla badar, till och med vi som annars aldrig gör det! 

Sen är det ju nästan ett måste att grilla... grilla korv eller hamburgare till lunch och en god köttbit på kvällen.... ja, tur att det inte finns någon våg här i stugan för jag har nog gått upp något/några kilo men det struntar jag faktiskt i för just nu mår jag toppen, jag är utvilad, glad och njuter av att ha vänner och familj runt mig. Jag har även massor av tid till barnen och jag tror faktiskt att jag aldrig lekt med dem så här mycket någonsin vilket gör att jag får höra världens finaste kärleksförklaringar varje dag från dem och det får ju ens mammahjärta att smälta helt! 
Det finns bara en enda nackdel med detta och det är ju att pengarna inte direkt rullar in medan jag ligger i hängmattan, det är nackdelen med att vara egenföretagare och inte ha någon betald semester....


Imorgon åker Jocke och hans föräldrar hem igen och det kommer att bli tomt här i stugan men jag vet att flera vänner kommer att besöka oss de närmsta dagarna så vi klarar oss nog :-)

tisdag 22 juli 2014

Gammeldansk har lyckats!

När man förr sagt Gammel Dansk till mig så har jag rynkat på näsan och tackat nej.... men nu får man säga Gammel Dansk hur mycket som helst för deras NYHET Gammel Dansk Chili & Lakrits SHOT får verkligen högt betyg!


Och jag kan intyga att samtliga runt bordet gillade denna väldigt mycket så det var inte många droppar kvar efter denna kvällen kan jag lova ;-)


I Danmark är var femte flaska starksprit som köps en Gammel Dansk och enligt rykten så är det bara tre personer i hela världen som känner till receptet. I samband med att Gammel Dansk firar 50 år på marknaden lanserar man nu en ny produkt - Gammel Dansk Shot. 

Lakrits och Chili smaken gör att smaken förhöjs på ett förträffligt sätt och jag tycker att eftersmaken var bäst. Gammel Dansk Shot är en ren naturprodukt som är tillverkad helt utan tillsatser och den finns att köpa på Systembolaget för 259 kr.

måndag 21 juli 2014

Fiskelycka!

Nu är vi samlade igen! Jocke kom hit i lördagskväll och både barnen och jag är lyckliga över det! Med sig hade han även sina föräldrar så det är jätte kul och vi njuter av det vackra vädret! Vi har grillat korv, solat och badat i Storsjön.


Efter lunch igår så åkte Jocke, svärfar och Max ut med båten för att testa fiskelyckan......


och gissa om det var stolta fiskare som kom tillbaka med en stor gädda som var 1 meter lång! Tyvärr har vi ingen våg här i stugan men den vägde nog uppskattningsvis runt 5-6 kg....


Denna rekordfångst firades med goda drinkar i eftermiddagssolen. Jag gjorde goda Caipirinhas som består av mortlad (mosad) lime, sockerlag, mynta och vit rom (Havanna Club) plus en massa krossad is.
Farligt goda....

söndag 20 juli 2014

KÄRLEK

I lördags gifte sig som sagt min lillasyster Helena med sin Thomaz och de bjöd oss på en härlig dag! Vigseln ägde rum i Forsa Kyrka, samma kyrka som jag och Jocke gifte oss i för snart exakt 3 år sen.


Det vackra brudparet:

 

Här med deras döttrar Felicia och Julia:

  
  

Efter vigseln blev det först bröllopsfika där min dotter Smilla sjöng några sånger för oss och sen blev det även middag senare på kvällen!


Tack Helena och Thomaz för en fin dag, hoppas ni har det underbart på er bröllopsresa just nu!!!
- Kärlek -