lördag 31 maj 2014

Kravmärkt, ekologiskt och närproducerat!

Idag har vi varit på Loppis! Mamma brukar varje år hyra en plats på Hudiksvalls bakluckeloppis och igår när det regnade så städade vi förrådet här i stugan så idag passade vi på att snylta in oss på hennes plasts för att bli av med lite grejer :-)
Jag personligen gillar inte att sälja på loppis men det visade sig att Smilla tyckte att det var jätte kul så jag satte henne bland våra grejer och tror ni inte att hon lyckades sälja rubbet! Bara en barnvagn kvar! Det visade sig att hon har säljådran i blodet och hon charmade alla så pass mycket så att hon t.o.m. lyckades sälja barnfilmer och leksaker till gamla tanter som inte hade någon som helst användning för dem ;-)

Det regnade på förmiddagen men sen sprack det upp som tur var! Efter loppisen var vi förbi min brorson Viktor som fyller 15 år idag och där fick vi god smörgåstårta!


Efter det åkte vi hem och grillade! Älskar att grilla och vi har precis köpt massa ekologiskt kravmärkt kött av en bonde som brukar ha sina kossor på grönbete på vår mark. Jag vet inte om det var extra gott bara för att vi visste att det var så närproducerat eller om det var extremt bra kött för det var det godaste som vi ätit på mycket länge i varje fall! Hojta till om ni också vill beställa så kan vi tipsa om vart ni beställer, vi kan även frakta köttet till Stockholm om någon där vill beställa!

Sköna dagar här uppe

Nu är vi uppe i Hälsingland i vår sommarstuga vilket betyder att internetuppkopplingen är usel och därmed blir bloggen lidande. Hoppas ni har förståelse!

När vi kom upp i Torsdags så var det fint väder och vi kunde vara ute och njuta av solen men idag har det regnat i stort sett hela dagen :-(


Max och pappa gillar nog fotboll lika mycket och Max har varit ute och spelat idag också även fast det har regnat.


Mamma gillar att plantera så jag hade köpt med mig lite växter "hem" från Stockholm så snart blommar det nog fint även vid vår lilla stuga.


Idag har det som sagt regnat hela dagen så vi har passat på att rensa i förråden, både förrådet i stugan och hemma hos mamma och pappa för imorgon har mamma nämligen hyrt ett bord på en stor loppis inne i Hudiksvall så jag tänkte passa på att försöka bli av med lite grejer också!  Bl.a. tre barnvagnar som tagit stor plats och massa andra barngrejer som vi växt ifrån, hoppas verkligen att vi blir av med allt för det skulle vara så skönt!!!

onsdag 28 maj 2014

Kolla hit om du gillar rökt mat

Den andra lunchen som jag åt utomhus i kylan igår var på Skeppsholmen. Vi åkte taxi direkt från Ulriksdals slottsträdgård och sa hej då till Malou Von Sivers och Bosse Rappne och istället sa vi hej till fina krögaren Malin Söderström som öppnat en härlig restaurang ute på Skeppsholmen precis vid vattnet. På restaurang Hjerta står röken i centrum och det blir rökt både till förrätt, varmrätt och dessert - en inriktning som inte funnits i Stockholms krogliv tidigare.


Restaurangens nya hjärta, en vedeldad rök, kommer att stå mitt i den stora uteserveringen med rustika långbord och kulörta lyktor. Menyn innehåller rökta klassiker och oväntade smaker så om ni gillar rökt mat så är detta ett hett och trendigt tips!

Hur du får en enkel och lättskött trädgård!

Fy sjuttsingen vad kallt det har varit idag! Trodde ett tag att jag skulle frysa ihjäl eftersom jag både var strumplös och utan jacka! Men jag har ändå utstått två luncher utomhus och det var nog mycket tack vare för att de var helt fantastiskt goda!

Imorse åkte jag en förbetald taxi ut till Ulriksdals Slottsträdgård för att träffa Bosse Rappne och Malou Von Sivers. De pratade om den "enkla trädgården" och det tyckte jag lät intressant. Men klart att en trädgård kan vara "enkel" och skötselfri om man har råd att köpa en robotgräsklippare, automatiskt vattningssystem och smarta planteringar ;-)


Robotgräsklipparen från Husqvarna Automower 305 med en kapacitet på upp till 500 kvm i trädgården skulle nog inte många tacka nej till! Tänk vad lyxigt att få sitta i sin trädgård och njuta av semestern istället för att springa runt med en gräsklippare i flera timmar!
Robotgräsklipparen rör sig slumpmässigt, inte i raka linjer. De oregelbundna rörelserna gör att den inte lämnar efter sig skarvar eller spår. Klipparens knivar skär av gräset försiktigt från alla håll, vilket hjälper gräsmattan att växa sig stark. Roboten är programmerad att klippa en stund varje dag och den tar sig automatiskt tillbaka till laddningsstationen när det är dags att fylla på batteriet. Man behöver inte heller vara rädd att någon tjuv kommer och tar den för den är utrustad med en PIN kod vilket gör den ointressant att stjäla och ett larm aktiveras om man inte har PIN koden.

Om man inte orkar gå runt och vattna i sin trädgård så kan man gräva ner automatiskt bevattningssystem, Gardena droppslang. Droppslangen gör jorden jämnt fuktig så att växterna inte torkar ut. AquaContour anpassar spridningen efter gräsmattans form och täcker en yta på upp till 350 kvadratmeter.

Näringsrik och KRAV märkt jord är också viktigt för att växterna ska trivas och det lönar sig i längden att använda bra jord, gärna gödslad med hönsgödsel. För att ytterligare underlätta arbetet i trädgården är en kompost väldigt bra för att slippa transporter och kostnader för jorden och resurserna i trädgården tas om hand. Tips på lättskötta häckar som dessutom är snygga är bl.a. Snöbärshäcken och häck av brakved.


Underbar lunch serverades från Ulriksdals restaurang:


Vill du ha mer tips på hur man får en "enkel" trädgård? Gå då in på enklatradgarden.se.

tisdag 27 maj 2014

Så här ser hösten ut hos Ellos

Ellos fortsätter att imponera med ännu en snygg och trendig höstkollektion! Eftersom jag gillar Ellos så fanns jag självklart på plats på Fotografiska när de visade upp sina nyheter. Förutom att de hade skapat ett härligt showroom så bjöds det på bubbel i glasen och goda snittar.


Moderatorn Emilia de Poret presenterade höstens kollektioner tillsammans med stylisten Gorjan Lauseger, setdesignern Isabelle McAllister och Ellos chefsdesigners Li Gadd Dackås och Ulrika Sjövall. De visade bl.a. upp härliga sovrumsdetaljer i form av sängkläder, kuddar och plädar.

I delar av hemsortimentet lyfts en sofistikerad rebell som gillar det rockiga, men som har en klassisk underton i sitt uttryck. En stilkrock mellan sött och elegant och tufft och robust. Tvättade material för att få finish och rätt torrhet i känslan.
Paljetter möter nitar och i samma rum samsas päls och dödskallar. Färgskalan går från svart/svart, grått i både varma och kalla toner till offwhite, äggskal och vitt. Print av handtecknade djur och döskallar, stilleben med doftljus, blommor och glaskupor.


Inom klädmodet så heter den starkaste trenden Revolution och till den har de hämtat inspiration från starka kvinnor, rebeller med inre styrka och yttre pondus. De lånar från herrgarderoben och ger dig minimalism och maximalism i symbios. Ett kvinnligt sinne klätt i skarp kontur.
Kollektionens stjärna är en kamelfärgad ullkappa i klassisk modell med chica detaljer som gulddragkedja och bälte. Till detta snäva byxor, lösa stickade tröjor och sweatshirts med spetsdetaljer. Skinntrenden hänger med även denna säsongen och vi ger er skinnkjolar och skinnbyxor i nya modeller. Svart är i fokus med detaljer av guld. Accentfärger är kamel och svagt puderrosa. Snygga plagg för starka kvinnor.

Ellos uppdaterade baskollektion bjuder på klassiska nyckelplagg för varje kvinnas garderob med bra passform och fin kvalitet. Sköna material som bambuviskos, silke och slitstark bomull. Plagg att bygga en garderob att älska, fylld av oändliga matchningar och kombinationer. Mjuka toppar, den klassiska vita skjortan, finstickade tröjor och välskräddade byxor. Allt i en fräsch neutral färgskala av grått, marin, ljusrosa, svart och vitt.


Barnmodet:


 #ellosaw14

måndag 26 maj 2014

Magnum Pleasure Store

Gillar du glass? Då är ett tips att besöka NK i Stockholm innan den 15 juni 2014 för där har nämligen Magnum en Pop-up butik där du kan designa din egen glass för 50 kr!

Hur kul och gott som helst!!!

I Magnum Pleasure Store skapar du din ultimata upplevelse av glass och choklad. Här designar du din helt unika Magnum med hjälp av Magnums egna pleasure Makers genom att välja bland spännande ingredienser så som rosenblad, havssalt och chiliflarn för att göra glassen till din personliga njutning utöver det vanliga.

Jag blev inbjuden av Michael Bindefeld för att smaka och till fördrink fick vi en smarrig Magnum drink med rosenblad.


Jag valde klassisk Magnum choklad med rippel av vit choklad, saltlakritsflarn, chili och pistagenötter, tror faktiskt det var den godaste glassen jag någonsin ätit!


Träffade min vän och fd kollega Emma Danielsson där, hon är moderedaktör på Expressen och driver även bloggen Emmas Mode så vi stod och smaskade tillsammans och pratade gamla minnen :-)

Furuvik levererade

Igår var vi ju inbjudna till VIP premiären av Furuvik hela dagen, jag, barnen, min kompis Kina och hennes dotter Vilma. Vi hade en fantastisk dag med högsommarvärme, glada barn och underbart umgänge!


Vi var där i 11 timmar och barnen hade lätt kunnat spendera ännu någon timme där! De tyckte att de hamnat i paradiset eftersom de hade åkband och de fick springa runt och åka karuseller så mycket de ville. Vi träffade jätte många fina bloggare och här nere ser ni en bild där Max åker bil med Linas son Oscar.


Men vi åkte inte bara karuseller utan vi gick förstås runt och hälsade på alla djuren också.


Jag låter bilderna tala för sig själva, vi hade helt enkelt en fantastisk dag och vi längtar redan till nästa gång vi får möjligheten att besöka denna vackra park!


Tack Furuvik för att ni bjöd in oss till denna fantastiska dag!

söndag 25 maj 2014

Hoppas alla mammor får känna sig lite speciella idag!

Även fast inte pappan i huset var hemma och styrde upp så överraskade barnen mig med frukost på sängen i morse! Jag fick även fina teckningar och massor av kramar! En hel bricka med underbara glassar, hamburgare och godistårtor :-)


Sen undrade de vad jag önskade mig mest av allt och jag sa att jag ville lägga mig i ett skumbad och bara njuta ett tag. De tappade upp ett underbart skumbad till mig och jag fick kanske ligga i en minut innan de också hade klätt av sig och hoppat i :-) Så mysigt att få bada och stänka vatten på mamma tyckte de och det blev många skumpussar där i badet :-) Även fast det inte blev som jag hade tänkt mig så blev det en underbar morgon med barnen! Det är ju ändå tack vare dem som jag är mamma och kan fira morsdag!


Tyvärr är det alldeles för långt till min egen mamma så därför skickar jag grattis till henne här genom bloggen också! Även min svärmor bor alldeles för långt borta så även hon får en hälsning! Bättre mamma, svärmor, mormor, farmor går inte att få!!!

lördag 24 maj 2014

VIP Premiär i Furuvik

Nu ska vi snart åka iväg till Furuvik på VIP premiär! Jag och barnen blir hämtade av min kompis Kina och hennes dotter Vilma kl. 08.00. Eftersom Jocke inte är hemma så bjöd vi med dem istället så det ska bli jätte mysigt att bara få umgås med dem en hel dag! Det händer tyvärr inte så ofta och jag önskar att jag hade mycket mer tid till att umgås med mina fina vänner och Kina har jag har varit kompisar i över 20 år!!! Får alltid ett leende på läpparna när jag tänker på allt galet vi har gjort genom åren ;-)


Häng med oss på Instagram under dagen!!!
Instagram = Niehoffs

fredag 23 maj 2014

Sydafrikanska Mulderbosch

Varje helg unnar jag mig ett glas vin, det är mitt sätt att "förstå" att det är helg och det är meningen att jag ska vara ledig och inte tänka på jobb hela tiden som man lätt gör som egenföretagare.

De sista helgerna har jag tagit ett glas vin från min bag in box Mulderbosch Syrah Cinsault Heritage Blend, det är ett sydafrikanskt rött vin som hade världspremiär den 1 april! Ni har säkert druckit Mulderbosch rosé tidigare för det har under flera år varit det bäst säljande rosévinet på flaska och boxen som lanserades förra året ser ut att följa i samma spår. VinUnic har tillsammans med Mulderbosch vinmakare Adam Mason arbetat fram ett vin med kraft och djup koncentration utan att för den delen tillsätta torkade druvor eller socker. Målet har varit att lansera en box som kvalar in bland de bästa på marknaden!

Mulderbosch Syrah Cinsault Heritage Blend, en karaktärsfull druvblandning som ger ett sinnligt djuprött vin och bjuder på en härlig mörk frukt och kryddig intensitet. Det är lyxigt generöst med snygg struktur och med en härlig hint av Rhône. Ett vin för dig och dina vänner som passar till varje tillfälle!

Jag personligen gillar vinet jätte mycket och jag hoppas att det kommer in i Systembolagets ordinarie produktsortiment för just nu finns det bara som beställningsvara.

Prima Grill - Brännvin

Förra veckan var jag inbjuden till ett trevligt grillevent på Södra Teaterns takterass. Kokboksförfattaren och grillentusiasten Jonas Cramby var där och grillade rätter som gifter sig bra med brännvin :-)


Prima Grill är en ny produkt som finns på Systembolaget och kitet innehåller fem utvalda kryddade brännvin som lyfter smaken i grillad mat. Dessa kryddade brännvin har sin egna unika kryddningar och smakprofiler, vilka förhöjer smakerna på det mesta som kan läggas på grillen såsom kött, fisk och grönsaker.


Så vi fick smaka barbeque ribs tillsammans med O.P. Andersson, grillade ostron med Läckö Slottsaquavit, inlagda ägghalvor med Östgöta Sädesbrännvin och Barbacoa (mexikanskt rökgrillat kött) med Örtagårdsbrännvin. Det var verkligen häftigt att känna kombinationerna och jag som inte är någon stordrickare av brännvin tyckte att det var många goda kombinationer!


Vi fick också en god fördrink gjord på Hallands Fläder och den drinken var nog min favorit! Så några sådana får det bli i sommar :-)

Prima Grill innehåller 5 små flaskor á 50 ml och kostar 99 kr på Systemet. Perfekt till midsommar, eller hur?!