fredag 28 februari 2014

Myset byttes ut mot machokillar

Just när vi satt oss i soffan för lite fredagsmys så rusar två spindelmannen killar in!!!
Lugnet byttes ut mot att två 4 åringar började klättra runt i lägenheten och jämföra sina muskler och kasta trådar på oss....
Phu, precis motat ut dem genom dörren igen och bett dem återvända ner till grannen.


Fredagsmyset kan nu fortsätta, fast var är vår son?

Trevlig kväll!

Vill bara kika in och önska er en trevlig fredagkväll, här hemma har vi fredagsmys med hemmagjord pizza och även mannen i huset är hemma! Kors i taket ;-) Så nu ska vi passa på att ha lite familjemys!

Vad gör ni ikväll?

torsdag 27 februari 2014

Mellis ska vara enkelt, kul och nyttigt!

På helgerna och på lov när barnen är hemma vad brukar ni göra för mellanmål då? Jag tycker alltid att det är svårt att hitta på så det blir ofta frukt här hemma.

Nu har vi fått testa Lindahls KVARG jordgubb och det kommer vi att köpa fler gånger!


Barnen fick vara lediga igår eftersom det är sportlov här i Stockholm så då lyxade vi till med gott mellanmål. Det blev både Lindahls KVARG, goda hallon och en god smoothie!


Lindahls har produkter som är naturliga och fria från tillsatser och som utgör en bra grund för ett perfekt mellanmål för barnen. I yoghurt finns massor av protein, sunda kolhyderater, "goda bakterier" och inte minst - bra fett. Att äta youghurt varje dag är därför rena hälsokuren.

Vi köper ofta hem grekisk och turkisk yoghurt för att göra goda såser här hemma. Dels så blir det så gott och fräscht men sen så älskar barnen hinkarna som yoghurten levereras i! Vi har fullt med hinkar uppe i stugan som de använder i sandlådan, vi tar med oss hinkar till badstranden, när vi ska ut i skogen och plocka bär och svamp och de passar utmärkt när barnen hjälper mormor att plocka ägg hos hönsen!


Det finns massor av goda recept på såser hos yoghurtskolan.se, så kika in där. Där kan ni även läsa vad det är för skillnad mellan Turkisk, Grekisk och Rysk yoghurt om ni inte visste det (det visste i varje fall inte jag i början). Visste ni också att det går utmärkt att baka med yoghurt? Här är ett recept på muffins som jag hittade på hemsidan:

Muffins:

75 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk krossad kardemumma
1 dl Grekisk yoghurt

Glasyr
:
1,5 dl florsocker
0,25 dl Grekisk yoghurt
Smör och mjöl till formarna

Värm ugnen till 200°.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjölet med bakpulvret, tillsätt kardemumma och rör ner blandningen i äggvispet till en jämn smet. Tillsätt smöret och yoghurten och rör om.
Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Låt svalna några minuter och stjälp sedan upp formarna.
Vispa ihop florsocker och yoghurt till glasyren och häll över muffinsen.

onsdag 26 februari 2014

Recept lantbröd

Önskar att jag var ännu bättre på att prioritera tid för att baka matbröd för det blir ju så mycket godare och nyttigare än det man köper. Men när jag väl bakar så försöker jag baka storsats så att vi kan fylla frysen och plocka fram eftersom. De sista gångerna har jag bakat ett lantbröd som även är gott att rosta eftersom vi gillar att rosta bröd här hemma.


Gillar det här receptet för man kan variera det mycket och vissa bröd kör jag originalreceptet och vissa har jag linfrö och rivna morötter i.

Recept:
  • 
5 dl ljummet vatten

  • 1 pkt jäst
  • 

2 tsk salt
  • 
1 msk olivolja
  • 3 dl havregryn
  • 
1/2-1 dl kruskakli el. vetekli
  • 
1 dl russin
 (valfritt)
  • 1 dl valnötter eller hasselnötter (valfritt)
  • 
cirka 8 dl vetemjöl

Alternativ till russin och nötter:
  • 
1/2 dl krossade linfrön
  • 
1/2 dl solrosfrön
  • 
1 dl rivna morötter

  1. Blanda vatten, jäst, salt och olja. Rör i havregryn så att det blir en välling.

  2. Tillsätt kli, russin och nötter eller någon av de andra alternativen. Det här brödet är lite av att man tager vad man haver :-)
  3. Tillsätt vetemjölet. Tänk på att inte tillsätta för mycket, då blir brödet torrt. Blanda väl, degen ska knappt släppa bunken.

  4. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 min. Knåda och forma degen till ett runt bröd. Lägg den på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 40 min.

  5. Grädda brödet mitt i ugnen på 200 grader i cirka 30 min. 
  6. Låt svalna något på galler innan du skär i det.

tisdag 25 februari 2014

Vad håller jag på med?

Jag tycker att vi har lite väl dåligt med förvaring här hemma och idag bestämde jag mig för att åter igen rensa! När man bor litet så måste man rensa ofta! Jag har varit jätte duktig att lägga ut grejer på Tradera den senaste tiden men på något vis har jag blundat för två kartonger med grejer och jag kan inte svara på varför... men jag har i varje fall sparat på en massa bebisprylar! Jag vet att jag inte kommer att få någon mer bebis men ändå har jag haft svårt att göra mig av med fina oanvända bebisprylar, tror att jag gått och väntat att någon kompis ska få barn men det verkar inte hända heller.... Men idag la jag i varje fall ut hela rubbet på Tradera! Har suttit i flera timmar med det och det blev 78 st annonser! Så om du känner någon som är gravid eller har en bebis så tipsa gärna om mina grejer då det mesta är alldeles nytt!
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?alias=bloggare_Solna

Någon som var i Kungsträdgården ikväll och hälsade OS medaljörerna välkommen hem? I så fall kanske ni såg Jocke? Det sändes ju även på TV ifall någon kollade där. Fick några bilder som han tagit då han var där och spelade:


Han fick ju sitta och spela mitt i havet av alla OS medaljörer, lite coolt och han berättade att stämningen var enorm!

måndag 24 februari 2014

Exklusiv förhandsvisning av Tingeling och piratfen!

Idag var vi inbjudna till den exklusiva förhandsvisningen av biofilmen Tingeling och Piratfen.


Så här skriver Disney om filmen:
"När en missuppfattad stoftväktarälva vid namn Zarina stjäl Älvdalens extremt viktiga blåa älvstoft och flyger iväg för att slå sig ihop med Skallklippans pirater, måste Tingeling och hennes älvvänner ge sig ut på sitt livs äventyr för att ta tillbaka det. Men mitt i jakten på Zarina vänds Tingelings värld upp och ner. Hon och hennes vänner upptäcker att deras talanger bytts ut och att de måste ta tillbaka det blå älvstoftet och återvända hem för att rädda Älvdalen innan det är för sent. "Tingeling och piratfen" är en helt ny film full av komedi, hjärta och episk spänning för hela familjen."

Det stod att barnen gärna fick komma utklädda till piratälvor och det var även en instagramtävling där det finaste fotot på barnen kunde vinna fina priser från Disneystore.se. Självklart var vi med och tävlade och gissa vilken som vann första priset? Jo, vi :-)
Ni kan tro att tjejerna var överlyckliga när vi alla tre fick gå upp på scenen och hämta priset!


1:a priset var en kasse full med diverse prylar från filmen. På denna bild saknas en Tingeling Barbiedocka eftersom Smillas kompis fick ta med den hem direkt från bion.


Det bjöds på dricka från Festis och Hippo, russin och goda kakor från Filipinos, plus att det på varje stol låg en jättefin Tingeling skrivbok!



 Tack #Finest.se och #One37 för en jätte trevlig förhandsvisning, vi kan verkligen rekommendera att gå och se filmen då den har Sverigepremiär på onsdag! Barnen satt som ljus hela filmen och även vi vuxna tyckte att den var både fint gjord och väldigt rolig!

fredag 21 februari 2014

Är du en perfekt bloggare?

Nu har jag dragit en vinnare i Nickelodeon tävlingen där en av er kunde vinna spelet Rabbids Rumble för Nintendo 3DS. Vinnaren blev Jessica Olofsson, grattis!!!


Sen jag började blogga för 7 år sen (nästan exakt) så har jag lärt känna så många fina bloggkompisar, man vågar lätt gå på bloggevent ensam för man vet att man alltid kommer att känna någon på plats. Jag är ganska konflikträdd och vågar nästan aldrig skriva inlägg som upprör vilket ibland kanske är tråkigt, jag vet att många vill läsa om konflikter och fräcka uttalanden. Men jag har valt att vara den jag är privat även på bloggen och jag är beredd att riskera att den istället ibland blir tråkig, men jag ser ju på min statistik att ni är nästan 1000 personer som läser varje dag vilket värmer mitt hjärta oerhört! 
Men jag har också märkt att ni älskar att frossa i det sorgliga och jobbiga, som t.e.x. i julas när Jocke låg på sjukhus och var dålig, då hade jag 3000 personer/dag som läste bloggen men så fort han blev frisk igen så ramlade ni ner på 1000 igen :-) Men vi är hellre friska än har många läsare!!!

Ibland får jag kommentarer om att bloggen alltid är så rosenröd, är ni verkligen den där perfekta familjen? Och ja, jag tycker faktiskt att vår familj är perfekt :-) jag har två underbara, snälla, lätta barn och en underbar, snygg, snäll man som jag sällan bråkar med. Hemmet är min borg och jag älskar inredning och försöker att få det perfekta hemmet men just nu är det inte det då vi växt ur vår lägenhet men delar av lägenheten är perfekt och det är de delarna jag delar med mig av ;-) Jag älskar att baka och laga mat så det blir mycket "hemgjort" och vi försöker alltid handla ekologiska produkter så gott det går. 

Jobbet är också rosenrött eftersom jag jobbar med mina "hobbys" som är heminredning och bloggen. Jag har massor av tid över till barnen och jag är sällan stressad. Så ja, jag lever i den perfekt världen utåt sett! Men vi glömmer en viktig del, nämligen ekonomin.

Ekonomin är istället sämre då jag inte har haft någon inkomst på 3 månader... Så jag tror att alla ni också lätt skulle kunna få min rosenröda tillvaro där man har tid att fixa med hemmet, baka, laga mat från grunden, umgås med familjen, jobba med sin hobby och slippa stress om man prioriterade bort inkomsten, eller hur? Men alla kanske inte har den där underbara mannen som betalar räkningarna ;-)

Det jag ville komma till var att jag under de sista åren haft en blogglista här på sidan på några bloggar som jag följer dagligen. Jag vet också att väldigt många av er har använt sig av den listan då det är ett smidigt sätt att hitta andra bloggar och jag fick massor av kommentarer om det då jag för några månader sen plockade bort listan. Skälet var nämligen det att jag tröttnade på att dagligen dela med mig av mina läsare till andra bloggar och att jag ALDRIG fick en länk eller ett tack tillbaka. Jag vet att det syns i deras statistik att jag länkat till dem men ändå fick jag aldrig något tillbaka... Jag blev chockad över mig själv då jag inte kände igen denna "girighet" hos mig själv :-( 
Det är det sämsta med bloggvärlden tycker jag, girigheten. Att man som bloggare blir så bortskämd och bara ska ha och ska ha.... många "glömmer" att man måste ge för att ta, kanske funkar det ett tag men inte i längden. Det var det jag blev less på så därför tog jag bort listan..... Usch, det låter inte som jag men detta gjorde jag i ett svagt ögonblick och som jag sen ångrat många gånger.

Loppi.se fick mig att tänka till ytterligare när de skapade "Schyssta bananer för en snällare bloggvärld". Självklart ska vi vara schyssta mot varandra här i bloggvärlden! Jag är ju emot allt som handlar om girighet, mobbning och avundsjuka så därför ställer jag mig utan att tveka i ledet bakom bananerna och jag hoppas att många andra bloggare också gör det! Jag har därmed också lagt till min blogglista igen men den kommer att ändras lite då och då, bloggare som inte ställer sig i ledet bakom bananerna kommer att försvinna och nya kommer att tillkomma. Om just du vill finnas med på listan och har lagt till loggan "schyssta bananer" på din blogg, lägg en kommentar så länkar jag till dig!

Så här skriver Loppi om kampanjen:
"Alla behöver inte tycka lika. Man behöver inte ens gilla varandra – men man måste respektera varandra. Därför tar Loppi initiativet till ”Schyssta bananer – för en snällare bloggvärld”. Var med och skapa en snällare, schysstare och härliga bloggosfär!
 
Genom att ansluta dig till vår kampanj visar du att du tagit ställning.
Du visar att du:
-       Tar avstånd från nedlåtande, diskriminerande och elaka bloggkommentarer
-       Främjar ett bloggklimat där alla stöttar, peppar och värnar om varandra"

Nu ska jag gå och hämta mina barn från dagis/skola bara för att jag kan och vill fast klockan inte ens är 15.00 och sen ska jag skämma bort dem med fredagsmys då vi ska baka chokladbollar, poppa popcorn och krypa upp i soffan och kolla på filmen Turbo! Återkommer sen med ett blogginlägg om vårt perfekta fredagsmys ;-)

KÄRLEK till er alla och jag önskar er alla en härlig helg!

torsdag 20 februari 2014

Tack för proffsigt bemötande!

Idag följde Jocke med Max till tandläkaren, eftersom jag inte gillar tandläkaren så tyckte vi att det var bättre att Jocke följde med eftersom Max inte ville gå dit! När de åkte iväg så var jag orolig och hoppades att Jocke kunde få Max att förstå att det inte är så farligt och gissa om jag blev glad när jag fick den här bilden:


Härlig bild eller hur?

Efteråt ringde Max till mig och berättade att det gick jätte bra, att det var jätte roligt att "åka" i tandläkarstolen och att han har 20 st fina vita tänder! Han berättade också stolt att han fått både en tandborste och ett klistermärke av tandläkaren! Så skönt att det gick bra och så skönt att han nu inte behöver dit igen förrän han fyllt 7 år.

onsdag 19 februari 2014

Tuffa tjejer i Melodifestivalen

Här hemma leks det Melodifestivalen varje dag, tjejerna är helt förtvivlade över att man måste vara 12 år för att få vara med i Lilla Melodifestivalen, de vill vara med NU :-)

tisdag 18 februari 2014

Bamse med sjörövarskatten

Jag tror att många av oss föräldrar gillar Bamse, vi är själva uppväxta med Bamse och jag personligen gillar i varje fall honom jätte mycket! Barnen har varit sisådär när det gäller Bamse, han har varit helt ok men ingen de tjatat om. När jag såg att Games4Kids har ett spel med Bamse som heter Bamse med sjörövarskatten i deras webbshop så laddade jag hem det och tänkte att jag testar det på barnen och hoppas att de kommer att gilla det. Jag kan bara säga så här, de blev helt förtrollade och satt tillsammans sida vid sida och spelade hur länge som helst! De tyckte spelet var så himla bra och spännande och det roade både Smilla (6 år) och Max (4 år) lika mycket! Spelet har fin grafik och är lätt att förstå och det finns olika svårighetsgrader som gör att det tar ett tag att spela igenom allt. Ett spel som jag verkligen kan rekommendera!

Så här står det om spelet:
Milda makaroner! Bamse har hittat en del av en gammal skattkarta. Nu bär det iväg på skattletar-äventyr! Följ med Bamse, Skalman och Lille-Skutt ombord på båten Viktoria. Sök efter ledtrådar på den mystiska skattkammarön och försök hitta den gömda sjörövarskatten.
Men se upp! Faror lurar överallt och Bamse och hans vänner är inte de enda som letar efter skatten...

Månkan och jag har en hemlighet

Smilla har precis knäckt "koden" att läsa, det är jätte kul att lyssna när hon läser och hon tycker själv att det är så spännande och roligt att kunna läsa egna böcker! Hittills har hon mest läst enklare böcker där det står typ en mening på varje sida men när hon fick boken "Månkan och jag har en hemlighet" så tyckte hon att det var så roligt med en bok där hon känner igen sig och som hon verkligen ville läsa!






Författarinnan Katarina Kieri låter en flicka berätta om sin hemlighet i jagform. Tonen är innerlig och dramatisk, och låter oss ana något som nog är ännu större än själva hemligheten - att hon delar den med sin vän Månkan. Emma Virkes bilder är fantasifulla och uttrycksfulla collage där man kan lägga märke till flera små hemligheter om man ser efter noga.

"Jag har en hemlighet.
Det är min första.
Jag tänker på den så fort jag vaknar."
Det finns inget som killar så mycket i magen som en hemlighet man delar med sin bästis. Speciellt den första.
En hemlighet som man kan prata om och kanske gå och titta lite på ihop. I hela världen finns det ingen annan som vet om den. Jo, kanske några djur. Men inga andra människor.
Eller?

Denna bok är perfekt för barn som har börjat tycka det är spännande med hemligheter!

måndag 17 februari 2014

Öppet Hus Per PR

Jag gillar att gå på "öppet hus" hos PR byråer, att få se massa "nyheter" på samma gång, att få prata med inspirerande leverantörer och man blir ofta helt till sig på allt man vill ha! :-)

Förra veckan hade Per PR öppet hus och visade vårens och sommarens alla nyheter inom hem, bygg och trädgård.

Anza och Beckers visade upp nya smarta penslar och ny utomhusfärg medan Husqvarna och Gardena gav tips om hur man får smart hjälp i trädgården.
Nelson Garden och Hasselfors Garden gav odlingstips och visade upp vackra odlingsbänkar som kan få vem som helst att vilja börja odla!


LampGustaf och Markslöjd visade upp fina, trendiga lampor.


Schneider Electric visade strömbrytare och de visade även upp sina trådlösa varianter som säkert lockar många. Tänk att slippa resa sig för att sänka belysningen eller tända belysningen.  
Ballingslöv visade ett platsbyggt kök med unika funktioner som man ibland inte ens trodde var möjligt i ett kök!   
Nibe demostrerade hur man kan sätta på värmen i sommarstugan via nätet, Fiskarhedenvillans visade sina tåliga stenhus och deras hus ligger absolut med en framtidens planering på vårt nya hus.

Säsongsaktuella trädgårdsmöbler, Hags där
den nya tvåsitssoffan Spin är tänkt som en plats för vänner, familjen och kärlekspar, En 360 graders snurrfunktion gör att soffan kan vändas efter utsikt och vind. Formgiven av Lars Vejen. 


   
Smarta förvaringsnyheter, Orthex och ny serie badrumskrokar från Smedbo.


Till köket: knivar, franska grytor, pepparkvarnar och mycket annat under varumärken som KAI, Chasseur, Global, Scanpan och Zassenhaus, Sundqvist.

Världens mest älskade och välkände leksak!

Förra veckan var vi inbjuden till förhandsvisningen av Legofilmen!


Världens mest älskade och välkände leksak fått nytt liv på bio genom den animerade Legofilmen i 3 D. Produktionen är ett samarbete mellan Legogruppen och Warner Bros Picture och handlar om den helt vanliga killen Emmet som blir misstagen för att vara en extraordinär person som ska rädda världen från en elak tyrann. Emmet blir ofrivilligt inslängd i ett stort äventyr som involverar såväl superhjältar som fantasifigurer - allt i Lego format givitvis.


Barnen gillade filmen och har sen dess lekt mycket med det Lego som de fick med sig hem i deras goodiebags. Lego som är inspirerad av centrala scener i filmen.

Min man slår på stort!

I år slog min käre man på stort på Alla Hjärtans Dag! Det brukar vara jag som nästan överdriver i allt firande då jag älskar att handla presenter och göra det mysigt men i år överraskade han mig rejält!


 Härligt, älskar att bli bortskämd!!!

I paketen fanns två underbara tröjor, en från Tiger och en från Ralp Lauren!


Jag måste verkligen ha varit snäll den sista tiden, eller hur?
;-)