söndag 2 november 2014

Vilket ljus tänder du?

Tände du också ljus igår för de du inte längre har nära dig fysiskt? Det var många som gjorde det och så även jag såklart! Jag har ingen här i Stockholm på någon kyrkogård så jag tände ljus hemma istället.


Att tända ljus på Alla Helgons Dag är en populär tradition i Sverige och på Svenska kyrkans bönewebb (www.svenskakyrkan.se/be) kan du skriva en bön och tända ett digitalt ljus. Där kan du även se de böner och ljus som andra lämnat.

Under allhelgonahelgen och två veckor framåt kommer stora ljusinstallationer skapas på fyra kyrkogårdar i Sverige: Helsingborg, Östersund, Karlstad och Stockholm. Ljusinstallationerna består av hundratals lampor som hängs upp i stora träd på respektive kyrkogård. Lamporna tänds när du som besökare tänder ett digitalt ljus på bönewebben. Via en webbkamera placerad vid trädet kan du se ditt ljus tändas i ljusträdet. 
I Stockholm kommer ljusträdet att finnas på Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm.
 

2 kommentarer:

Jennifer sa...

Hejsan, vilken mysig blogg du har!
Jag tänkte tipsa dig om ett samlingsställe för bloggar, lite som en portal - men ändå inte :), den är rätt nystartad, och snart kommer utmaningar och tävlingar oxå, vore superkul om du ville vara med, kolla mer hos www.svenskabloggtoppen.blogspot.se och anmäl dig genom kontaktformuläret i högerpalten

Hjärtebarnsmamman sa...

Så himla fint! Jag tände för min brorson och var även på hans grav tillsammans med Alicia igår <3