tisdag 8 juli 2014

Vi har adopterat från Afrika

Min bloggkompis Marlene ska åka till Afrika i november och besöka familjer som har det tufft och bad oss att samla ihop leksaker och gosedjur som vi vill skänka till dessa barn. Mina barn blev väldigt engagerade i detta och samlade själva ihop en hel del och hade massor av frågor om Afrika och fattigdom. Det är väldigt svårt för barnen att förstå att det finns barn som inte äger en enda leksak då de själva har mycket mer än de egentligen behöver, men det var härligt att se deras engagemang!

Jag berättade även att det är många som adopterar fattiga barn och självklart ville de att vi också skulle göra det så nu har vi "adopterat en liten flicka" som heter Lilla Ärtan :-)


Lilla ärtan är Stina, Anna och Carin Wirséns senaste tillskott i Brokiga-familjen och dockan har tagits fram i samarbete med Rädda Barnen, av varje såld docka så går 22 kr oavkortat till Rädda Barnen och den går att beställa för 299 kr i Rädda Barnens shop.

Brokiga-familjen består av en samling figurer där alla får plats och alla får vara som dom är. De brokiga är rutiga, prickiga, rosa och bruna, de är ilskna, vemodiga, argsinta och melankoliska. Alla känslor ryms i de små brokiga – precis som i oss själva. Även empati, tolerans och jämlikhet är väldigt viktigt! 


Barnen älskar Lilla Ärtan och pysslar om henne som om hon vore deras riktiga lillasyster så vem vet, vi kanske adopterar fler från Brokiga-familjen snart :-)

Inga kommentarer: