onsdag 30 oktober 2013

Nu är det nära!

Nu har jag packat klart, gjort matsäck, städat, vattnat blommorna, duschat, rakat benen, filat fötterna och registrerat de sista beställningarna.
Så nu är jag snart redo att krypa ner bland resten av familjen och försöka sova i 3 timmar innan klockan ringer. Klockan 03.30 ringer klockan och då ska vi ta flygbussen till Arlanda och sen flyga 6 timmar till Gran Canaria! Där ska vi möta upp Jockes föräldrar och syskon med familjer. Sammanlagt är vi 14 stycken som ska fira semester ihop och det ska bli hur mysigt som helst! Jockes mamma har bjudit med oss alla så att vi kan fira hennes 70 års dag.


Nästa gång vi hörs så är vi i värmen! Glöm inte att följa oss på instagram = niehoffs.
Kram!

Lätt att drömma sig bort i klädhimlen!

Idag har jag sprungit runt i Solna Centrum som en tok för att hitta något snyggt att ha på mig den kommande veckan på Gran Canaria. Men det finns ju inte direkt mycket sommarkläder nu och inte en enda bikini hittade jag, min bikini är gammal som gatan och jag skulle verkligen behöva en ny! Men vi får se, ibland kan man fynda på flygplatsen och jag har kanske tur att hitta en imorgon.

Istället kom jag hem med detta från Esprit! Hmm, ja ja... de kommer väl till pass när jag kommer hem om en vecka ;-) Bilderna har jag jag lånat från Esprit hemsida, just nu är det stor REA där så passa på att fynda!


Jag gillar även Esprit barnkläder och där finns mycket snyggt även till barnen, Smilla tjatar om nya kläder varje dag nu och tror att man kan köpa nytt varje dag, hon är väldigt medveten och vet exakt vad hon vill ha också, senast igår fick jag ordern om att köpa en v-ringad tunika till henne! Jag kollade verkligen efter det idag men det är stört omöjligt att hitta en så nu har hon sagt till Jocke att han måste köpa en i Kina till henne :-)

Max däremot bryr sig inte så mycket utan tar på sig det jag tar fram. Men såklart blir han extra glad om han ser att det är spindelmannen eller bilar på kläderna. De här kläderna skulle jag vilja köpa till honom:


Oj, vad lätt det är att drömma sig bort i klädhimlen! Nu ska jag fortsätta packa resväskan med min gamla skruttiga sommarkläder ;-) Nu är det nära!!!

tisdag 29 oktober 2013

Loppi blogbag

Nu har jag äntligen också hämtat ut min Loppi blogbag, den har legat på posten i några dagar då jag inte har orkat tagit mig till Solna Centrum och hämta den. Men nu på morgonen var vi där och tog bort stygnen i Max huvud så då passade jag på! Max var förresten jätte duktig hos läkaren och sa inte ett knyst när de drog bort stygnen, duktiga älskling!

I oktobers Loppi blogbag fanns bra produktnyheter till oss bloggare.


DVD filmen Croodarna kommer verkligen väl till pass på vår 6 timmars långa flygresa imorgon. Den handlar om världens första familj, Croodarna som ger sig ut på sitt livs resa när de tvingas lämna grottan som tidigare skyddat dem från alla faror. Den passar nog hela familjen :-)

Barnängens Deo Sensitive passar mig perfekt, jag gillar Barnängens produkter och ett plus att den är "sensitive".

Santa Marias nya kryddblandning Coriander & Chili kommer i snygg och funktionell kvarn. Kryddan ger en asiatisk touch till maten och passar utmärkt till fisk, kyckling, skaldjur, nudlar och sallader.

Reztart som är ett näringsrikt mellanmål med lågt GI blir också utmärkt på resan imorgon!

SweetDrops Stevia med chokladsmak från SweetLeaf.
SweetDrops är flytande stevia smaksatt med naturligt arom eller neutral. Passar perfekt för smaksättning i yoghurten, läsken, glassen eller gör din egen chokladdryck. Ska verkligen bli spännande att prova!

Tack bästa Loppi, ser fram emot att prova allt!

måndag 28 oktober 2013

Varga Collection

Jag har glömt att blogga om när jag var på min fina vän Sara Vargas lanseringsevent! Hon har ju i samarbete med klädmärket NyponStina och smyckesmärket Frogpearl designat både fina kläder och smycken.


De började kvällen med att presentera samarbetet och vi blev bjudna på bubbel och snittar. Sen fick vi gå en trappa upp och lyssna på underhållning och mingla.


Smilla och Max står här och tittar på alla bilarna som kör under dem och framför dem är även Globen vilket är rätt spännande.


I slutet av kvällen befinner sig Smilla och Sara vid samma plats och diskuterar livets frågor.


Sara och Smilla har en speciell kontakt och de är bästa kompisar enligt Smilla :-)
Ja, det kan nog bero på att Sara är så barnkär och verkligen tar sig tid att prata och lyssna på henne.


Tack Sara för ett trevligt event!!!

Vardagsmaten måste gå snabbt men samtidigt vara hälsosam och god!

Igår hade jag min sista visning på 10 dagar och igår kväll när jag kom hem, kom jag hem till ett dukat bord, tända ljus, upphällt vin och färdiglagad söndagsmiddag! Att välkomnas så lyxigt (det är tyvärr inte så vanligt) och med vetskapen om att semestern är nära så slappnade jag av så mycket och självklart kom både huvudvärken och förkylningen som ett brev på posten! Så typiskt!

Så igår gick jag och la mig tidigt och idag har jag knappt orkat något, gick och la mig ett tag mitt på dagen för att försöka få bort huvudvärken men den är envis. Så typiskt bara för att jag har så mycket jobb att få undan och sen allt som ska packas och fixas inför resan. Tidigt på onsdagmorgon åker vi nämligen till Gran Canaria i en vecka!!! Ska bli helt underbart!!!

Räddaren i nöden blev idag ett bud från GoGreen, där en höstgryta var färdiglagad och jag behövde bara koka kikärter i 5 minuter! Så smidigt och enkelt!


GoGreen har tagit fram en produktinnovation som består av förkokta och lufttorkade baljväxter som säljs som torrvara men är färdiga att äta efter bara några minuters kokning. Vanliga ärtor behöver ju blötläggas 8-12 timmar för att sen kokas i en timme innan de är färdiga men det behöver man alltså inte göra med GoGreen!

Kikärter kan användas i mycket, tex. i gryta som vi åt idag, i sallad för att få lite tuggmotstånd men även som snacks då man kan rosta kikärterna.

Drömhus?

Nu är ett av Sveriges vackraste hus till salu och jag skulle inte tveka att flytta in i Börje Salmings hus om jag hade råd, behövs bara typ 28 miljoner.... Jag har varit där så jag vet att det är lika vackert i verkligheten som på bilderna och om vi skulle flytta dit så skulle vi få våra vänner Tarja, Iza och Ingmar Stenmark som grannar och det skulle ju vara hur trevligt som helst! Iza och Smilla skulle kunna springa över till varandra hur lätt som helst, Tarja och jag skulle sitta nere på bryggan och sippa champagne medan karlarna sitter inne och pratar sport :-) Oj, nu måste jag sluta drömma och komma tillbaka till verkligheten..... dags att sätta igång en tvättmaskin!


söndag 27 oktober 2013

Härlig helg med goda vänner!

Vi har haft en fullproppad men härlig helg! Jag har haft inredningsvisningar, Jocke har varit bortrest och haft spelningar men ändå har vi hunnit med kvalitétstid med våra vänner! Fredagkvällen var vi hemma hos Annelie, Kjelle och Pontus i deras stora fina hus i Enebyberg och blev bjuden på god middag. Igår kväll var vi hemma hos min Hudikkompis Kina och hennes fina familj i Täby och blev bjuden på middag! Så lyxigt! Tänk om varje helg vore så här ;-)


Snart ska jag iväg på en Living and Room visning igen, den här gången i Knivsta. Jag har faktiskt aldrig varit i Knivsta förut så det ska bli kul. Men nu först lite tidig lunch och sen lämna barnen hos sina kompisar en trappa ner. Morgonen har känts lång tack vare vintertiden så den extra timmen har känts toppen :-)

fredag 25 oktober 2013

Personliga och tidlösa smycken

Ellos har inlett ett designsamarbete med smyckesdesignern Cornelia Webb. Cornelia är känd för att skapa tidlös design, vilket är en viktig del i Ellos designsamarbeten.


Cornelia har genom hela sin karriär varit intresserad av att skapa hållbara smycken som oberoende av aktuella trender ska kunna bäras och älskas av fler generationer. Det nydesignade smycket för Ellos är tillverkat i mässing, som är ett av hennes signum. Smycket finns nu till försäljning hos Ellos.

Igår var jag inbjuden till lanseringen som hölls på Fotografiska och hade bjudit med mig Lina. Temat var svart och det var rätt mörkt i hela lokalen och med coolt bildspel på väggen. I mitten var det en stor kuddhög där vi fick ligga/sitta och äta lyxig lakrits och lyssna på när Emilia Poret intervjuade Cornelia Webb.
Tyvärr har jag inga fina bilder därifrån för det var så mörkt men självklart bjöds det även på champagne ;-)


och när vi gick hem fick vi ett varsitt fint smycke från Cornelia Webb som jag kommer att använda redan ikväll! Tack!!!

onsdag 23 oktober 2013

Färgrikt, exklusivt och romatiskt.......

.....så kommer Indiska att fira sin jul 2013! Färgskalan för "Pre Christmas Party" går i vackra juvelfärger, koboltblå, lila, guld, svart, turkos och smaragdgrönt, med inramning av en lyxig känsla av guld. Sen till advent kommer den klassiska julen in, den går i färgerna röd, vit, grå och silver. Nyår firas i romantikens tecken och temat går i gröna och turkosa toner. Så vackert om ni frågar mig! 


Andra nyheter hos Indiska är deras take away muggar i bambufiber med härliga mönster som jag så gärna skulle vilja ha, dricker ofta kaffe i bilen när jag kör till mina inredningspartyn! De har även tagit fram Travel Candels - Doftljus som är framtagna i samarbete med parfymören Clas Wulff och mönsterstarka, nya påslakan-set i bomull släpps den 11 november, 399 kr/set. Livar upp vilket sovrum som helst! Strumpor i härliga färger och mönster. 12 stycken lanseras i oktober och ytterligare 6 par kommer i butik i november. Just nu säljs 3 par för 99 kr. 

Heja Indiska, ni slutar aldrig att imponera på mig!

tisdag 22 oktober 2013

Månadens VIP-utskick

Månadens VIP utskick från Reddville innehöll ett resekit som passar bra till nästa veckas semester :-)


Jag är ju Shesocial-bloggare och får varje månad utskick från R.E.D.D. Free och månadens kampanj är åter igen en viktig kampanj från HPV-vaccin.se! Jag har skrivit om det förr och kommer att skriva om det igen för det är så otroligt viktigt!

HPV är världens vanligaste sexuellt överförbara virus och man räknar med att ca 8 av 10 snittas någon gång i livet. En HPV-infektion kan orsaka cellförändringar på livmoderhalsen, som i sin tur kan leda till cancer.
HPV-vaccin kan användas långt upp i vuxen ålder - det är därför det är gratis upp till 27 år. Vaccinet skyddar mot de HPV-typer som orsakar 70% av all livmoderhalscancer och 90 % av all kondylom. Läs mer om detta på HPV-Vaccin.se och du, du har väl inte glömt att gå på cellprovtagning?

A better life for sensitive skin

Fy, nu är det kallt! Det första man får göra när man vaknar är att sätta på sig strumpor och en tröja för annars fryser man här hemma! Dags att sätta på golvvärmen och skruva upp elementen! Det är kolsvart ute så man får gå runt och tända lampor överallt också. Men det mysiga är att man får tända ljus vid frukostbordet!!! Igår hade Smilla dopdag så då passade vi på att tända hennes dopljus.


En annan nackdel är att vi blir torrisar här hemma! Max och jag har nog mest problem när kylan kommer med just torrhet så det går åt mycket krämer. Vi är väldigt glada över att vi fått testa La Roche-Posay som säljs på Apoteket. Det är verkligen en räddare i nöden!


Lipikar balm är lugnande och reparativ vård avsedd för mycket torr och irriterad hud. Återuppbygger den hydrolipida filmen och får huden i balans så att den blir mjukare och känns behaglig. Utan parfym och parabener.

Det finns även en duschgelé med hög toleransnivå utan tvål, parfym och parabener. Lindrar obehag och stärker hudens skyddsbarriär.

Pressdag på Spalt PR

Vi lyckades tajma in en härlig lunchbuffé på Spalt PRs pressdag, det var hållbart och njutbart från Årsta som lagat den goda ekologiska maten.


Vi fick en bra rundvisning i showroomet av Showroom Assistenten Cecilia och där finns så mycket snyggt! Ellos har jag skrivit om många gånger förr men gör det igen, mycket snygga grejer till bra priser!


Så fina kläder från bl.a  Helly Hansen, snygga skor från Bootskompaniet.se och Footlight och snygga smycken från bl.a. Cecilie Melli!


Anna-Sofia Winroth bjöd på underbar choklad från Gefle Choklad och bjöd in oss till Relaunch av sin roman - en djungelnoir om chokladens mörka baksida.


Vi fick även bekanta oss med ett nytt ekologiskt hudvårdsmärke som heter Maria Åkerberg. Ett av Maria Åkerbergs kännetecken är den omisskännliga upplevelsen av renhet. Jag fick hem en hel goodiebag med deras produkter så de ser jag fram emot att testa!

Tack Spalt PR för en mysig pressdag!

måndag 21 oktober 2013

Pressdag på Prat PR

Prat PR hade också pressdag i onsdags och bjöd som vanligt in till en inspirerande och rolig pressträff. De är så duktiga på att få oss aktiverade med tävlingar och pyssel när vi är där.

Jag spanade in JYSK nya kollektion och man kan inte annat än att förundras över hur de lyckats hippa till sig! Om jag hade sett deras kollektion och var tvungen att gissa vems kollektion det var så skulle jag aldrig ha gissat på JYSK! Jag blev t.o.m. sugen att köpa säng hos dem, vi behöver ju en ny säng!


Reima har ju underbara utekläder till barnen och jag gillar deras kvalité, på skofronten kollade jag in Crocs och Sorel som jag skrivit om tidigare här på bloggen, det inlägget kan ni läsa här: Dags för nya vinterskor.


Kollade in Pyrex fina kollektion och de har så många roliga och fina formar, kommer absolut investera i några sådana. Både Max och Smilla gillar ju att baka och jag tror att de absolut kommer tycka det är ännu roligare om vi har fina formar. Kollektionen Flexi Twist for Kids är utmärkt till barn för att de är roliga, svalnar fort och är lätta att rengöra!


Sen såklart spanade jag in Lush nya julkollektion men den kollektionen ska faktiskt få ett eget inlägg av mig då jag vill dela med mig av massa fina nyheter!

Fleur De Santé känner ni säkert till som det där postorderföretaget som syntes överallt förut och jag blev positivt överraskad när jag såg att även de har hippat till sig! Hudvårdsserien Precious Skin innehåller stoft av ädelstenar som vårdar hyn. Snygga exklusiva förpackningar och jag ska med spänning börja använda deras nattkräm som låg i goodiebagen!


Tack proffsiga Prat Pr för ett som vanligt trevligt bemötande!

söndag 20 oktober 2013

Pressdag på Tres PR

I onsdags var det en stor pressdag och redan klockan 09.00 hängde jag på låset hos PR byrån Tres PR.
Där träffade jag även på Lina, Jenny och Jennie så vi hade följe resten av dagen då vi skulle på samma PR-byråer.

Det var första gången jag var på TRES PR och det var mycket trevligt, mycket fin inredning så jag hoppas att det blir en del samarbeten i framtiden här på bloggen, vi håller tummarna :-)


Älskar de fina sängkläderna från Canada Goose Home! Så kul att de har börjat satsa på inredning!
Gillar även doftljusen från Kobo de är unika och exklusiva doftljus av sojavax. Dofterna kommer från de främsta dofthusen i USA och presenteras i unika kombinationer där varje ljus är trippeldoftande, dvs doftkaraktären kommer från en kombination av tre olika dofter.
Tvålarna är från Claus Porto som är ett anrikt portugisiskt företag som tillverkar bland annat tvålar och doftljus av hög kvalité.


Tack Tres Pr för en fin rundvisning, god glass från Kungsholmens glassfabrik och en fin goodiebag!

lördag 19 oktober 2013

Sponsrad till lyxig frukost!

Här började vi dagen med en timmes sovmorgon, så skönt! Jocke försvann på jobb redan 06.30 men det märkte vi knappt utan vi sov vidare till klockan nästan var 8.00!

Natten har varit bra för Maxen också, han hade lite svårt att somna då det gjorde ont att ligga på såret men fick honom att sova på sidan istället för på rygg så gick det bra.

Vi började denna lördag med en god och lång frukost, jag har njutit av goda teer som jag fått från de senaste bloggträffarna, alltid så kul att prova nya sorter! Veda Lila är ett företag som bl.a har teer som passar din personlighet. Kapha passar den som känner sig kall, trött eller utmattad, Pitta passar den som är irriterad eller överhettad och Vata är perfekt för den som känner sig frusen, orolig eller splittrad. Jag gjorde ett test på deras hemsida och fick reda på att jag är en typisk Vata :-) Vad är du?

Kusmi Tea är ett exklusivt och välsmakande te som håller högsta möjliga kvalité, en påse kostar 6 kr! Utbudet av teer i Kusmi’s sortiment består bland annat av svarta teer från länder som Kina, Sri Lanka och Indien, sen att deras påsar är en vacker inredningsdetalj också gör ju inte det sämre :-) Du kan köpa detta te hos Hemligheter!

Mighty Leaf  är också ett välsmakande te som har portionspåsar som är fyllda med de finaste
sorterna av högkvalitativa hela teblad, örter, frukter som är för stora för vanliga tepåsar. Även själva portionspåsarna är nedbrytningsbara så miljötänket är högt.


Barnen gillar Danonino yoghurt som innehåller extra mycket vitamin D, den är en slät yoghurt som är lättäten och finns i smakerna jordgubb och vanilj. 2,5 dl Danonino youghurt uppfyller det rekommenderade dagliga intaget av vitamin D för barn över två år i Sverige.


Från Gåshaga Gourmet har jag fått en lyxig liten sylt och en handgjord sydafrikansk Sally Williams nougat av högsta kvalitet. 


Allt porslin, telådan och brickan är från Living and Room och det vita ljusfatet är från Partylite.

Brödet här nere är också supergott och det minskar snabbt i paketen, tack Pyramidbageriet som sponsrade med Spisbröd och tack alla andra sponsorer för att ni sponsrar till lyxiga frukostar!

Lekmer hjälper dig att fira alla högtider!

Snart är det Halloween och då är det ju super spännande att klä ut sig tycker barnen, de brukar både ha Halloween firande på dagis och på skolan. I år har Max sagt att han vill vara Spindelmannen och Smilla kan inte riktigt bestämma sig, det finns för mycket fint tycker hon :-) Idag har vi suttit och kollat på Lekmer hemsida och verkligen blivit inspirerade! Kolla in HÄR på alla läckra Halloween dräkter!


Man blir nästan lite sugen att handla till sig själv ;-)
Jag gillar att handla på Lekmer för att det är smidigt och enkelt, snabb leverans och fria byten! Förra året blev även Lekmer utsedd till Sveriges bästa barnbutik på nätet!

Jag har faktiskt två paket från Lekmer som ligger och väntar på mig på posten och tanken var att vi skulle ha hämtat ut dem igår men då spenderade vi ju hela dagen på akuten då Max slog huvudet så olyckligt på dagis så därför hann vi inte med det. Men imorgon då ska jag hämta ut det och sen försöka gömma det på en bra plats fram till julafton då en överlycklig tjej kommer att få ett nytt Lundby Stockholm, dockskåp med tillbehör! LOVA att inte skvallra för henne för hon har ingen aning att hon ska få ett och hon har tjatat att hon vill ha just ett sådant i över två år!!! Längtar att få inreda det tillsammans med henne!

Stackars älskade barn!

Jag ligger efter i bloggandet rejält kan jag säga, jag har MASSOR att blogga om men tiden har inte räckt till den här veckan då det har varit pressdagar och många Inredningspartyn med Living and Room. Idag hade jag planerat in en bloggdag men redan klockan 10.30 ringde dagis och ville att jag skulle åka in till akuten med Max eftersom han ramlat baklänges från en "gunga" och slagit i huvudet i en sten :-(
Jag hämtade en otröstlig och blodig kille från dagis och åkte in till akuten, jacket i huvudet var djupt och såg inte bra ut och jag som inte gillar blod och mår illa bara jag tänker på sjukhus!
Jocke jobbade som musiklärare på skolan idag så det var bara för mig att bita ihop och vara världens starkaste och bästa mamma och inte försöka visa min rädsla för Max.


På Astrid Lindgrens Barnsjukhus ville han inte ha glass, inga klistermärken och absolut ingen alvedon. Han var envis som synden och han vägrade att sitta stilla när läkarna ville sy såret så jag fick lägga mig på en brits med honom över mig och blåhålla honom tillsammans med två manliga läkare medan två kvinnliga läkare fick försöka sy. De rakade även av honom lite hår. Max skrek, grät och var jätte arg och efter en del pauser så lyckades de få dit några stygn men inte tillräckligt många så de fick även limma lite. Efteråt var det delade meningar om de skulle ha bandage runt såret eller inte, om man syr så ska man ha bandage men inte om man limmar och nu hade de ju gjort både och.... de satte ändå på ett bandage och de sa att vi måste vara försiktig när vi tar av bandaget så att inte limmet har fastnat i bandaget så nu håller vi tummarna för att det inte har fastnat.... Efteråt när han lugnat ner sig så kändes allt bättre och han har inte klagat alls på hela kvällen förutom att han varit väldigt trött. Om 10 dagar ska vi in och ta bort stygnen, alldeles lagom till vi ska resa utomlands!

Jag är också skapligt trött nu så jag ska krypa ner och pussa på min hjälte, även fast allt var jobbigt idag så är jag så stolt över honom!!!

God natt!

onsdag 16 oktober 2013

Älskade barn!

I söndags hade Smilla och Elin sitt första uppträdande med Music Kidz, gissa om de var stolta? De tycker att det är så roligt att stå på scenen och sjunga så de skulle kunna göra det varje dag :-)


Max har varit iväg på 4 årskontroll på BVC och det gick bra, han både ser och hör bra, han kunde balansera, rita figurer och svara på frågor. Det enda som han fick backning på var talet... han har ju svårt att säga F, S, K så nu väntar vi på en remiss till en talpedagog i Danderyd....


Tur att BVC sköterskan inte frågade om han kan klä på sig själv för där skulle han också nog få backning ;-) Kalsonger på huvudet och tröja som byxor.... 


Vi har också besökt Toys´r´us i Kungens Kurva och dit kommer vi absolut att återvända (eller inte) då det var nästan omöjligt att få barnen därifrån :-)