Vill ni prova att baka dem så kommer receptet här:
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyr:
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i
vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret
och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och
sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir
en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda
ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Ät och njut!