måndag 30 september 2013

Kokoskladdkaka

Förra sommaren bytte jag och min kompis Catrine lite favoritrecept och jag fick då ett recept på en Kokoskladdkaka som hon tyckte var jätte god. Jag la in receptet i min receptpärm men "glömde" sen bort det då kokos inte är någon favorit hos mig..... Den sista tiden har dock min son Max börjat gilla kokos och då han fyller 4 år om 1 vecka så har jag börjat kolla vad jag ska baka till kalaset och blev då påmind om receptet. I lördags provade jag att baka dessa kokoskladdkakor och gissa om de blev goda?! T.o.m. jag som inte är någon kokosfantast gillade dem och barnen äter dem som godis! Det är en kladdkaka med ett litet segt kolatäcke ovanpå.


Vill ni prova att baka dem så kommer receptet här:

200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g kokosflingor

1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

Näcken besöker oss på nätterna

I fredags kom mamma förbi som en överraskning i några timmar. Vi är verkligen inte bortskämda av att få spontanbesök av våra familj då både Jockes och min familj bor långt härifrån. Mamma åkte ner med sin bror som skulle ner över dagen så hon följde mig och hämtade barnen också på dagis/skola och gissa om de blev glada när de såg sin mormor!

I lördags var Smilla iväg på kalas och Jocke och Max åkte iväg och hängde i studion ett tag så jag fick äntligen lite tid över för att baka! Det blev både muffins och andra goda kakor som jag kommer skriva om i ett annat inlägg då jag även lovat att dela med mig av receptet.

På kvällen blev det tacos här hemma och vi såg filmen Modig. Modig är en barnfilm som handlar om en modig prinsessa men Smilla som är 6 år har börjat tycka att allt är så läskigt nu för tiden och satt med en kudde framför ansiktet nästan hela filmen. Max som inte ens är 4 år än tyckte inte att den var läskig alls. På nätterna drömmer Smilla mardrömmar om Näcken efter att fått höra en rätt läskig historia om Näcken på skolan :-) Det blev inte heller bättre när vi i lördags fick reda på att vi haft inbrott i vår stuga uppe i Hälsingland. Vi blev förstås väldigt ledsna hela familjen men Smilla är nog den som funderat mest på det, dumma dumma tjuvar!!!


Tyvärr vet vi inte än om tjuven/tjuvarna tagit något från stugan då vi inte har haft möjligheten att åka upp och kolla. Men enligt mamma och syrran som varit där och tittat så har de verkat leta efter något då de rivit bland kläderna i garderoberna!

Glöm inte att tävla om ett presentkort i Nacka Forum, du hittar tävlingen HÄR!

söndag 29 september 2013

Enjoying Life 2013

I torsdags var jag på pressmingel på Viking Line båten Cinderella. De presenterade Enjoying Life 2013 som är Sveriges största kartläggning av kvinnors fritids- och nöjesliv.


Enjoying Life 2013 avslöjar vad svenska kvinnor från norr till söder gör på sin lediga tid, vilka de umgås med, vad de helst ägnar sig åt på fritiden och vad de skulle de vilja göra mer av. Vi får veta hur den perfekta tjejkvällen ser ut, vilka personer som svenska kvinnor umgås mest med och vilka personer de helst skulle träffa oftare än vad de gör idag. Vi får också veta vad som hindrar många från att prioritera sig själva och sina egna intressen.


Under eventet fick vi även träffa författaren, innehållsproducenten och livsstilsexperten Hannah Widell som berättade hur det är att leva ett liv med ena foten på Stureplan och den andra i småbarnsträsket. Tidigare i år släppte Hannah Widell även sin debutbok Sex and the mammaliv och den fick vi i vår fina goodiebag så den ser jag fram emot att få läsa!

fredag 27 september 2013

Pralinkurs hos Chokladfabriken

I onsdags var jag inbjuden av Diana till en pralinkurs på Chokladfabriken. Det var superkul och första gången jag gjorde egna praliner! Men nu har jag fått blodad tand så nu kommer jag absolut att göra egna praliner i fortsättningen!


Två trevliga killar från Fruktdealen var också där och bjöd på goda svenska jordgubbar och de berättade om sitt företag som levererar frukt till företag. Jag ska absolut prova deras härliga fruktlåda någon dag, de har ett samarbete med Chokladfabriken så det finns tydligen lite choklad med i lådan också :-)


Vi blev indelade två och två och jag gjorde citronpraliner tillsammans med Julia. Med oss hem fick vi sen 15 stycken citronpraliner och 15 stycken hallonpraliner plus produkter från Klockaregården, Chokaldfabriken, Journal Chocolat och Fruktdealen.


När jag kom hem från eventet så hade Jocke somnat med barnen men jag tömde upp lite rosévin och gjorde det mysigt och sen väckte jag honom för att han också skulle få njuta av det goda :-)

torsdag 26 september 2013

Flygsökmotor - Skyscanner

I tisdags bjöd Lina med mig till Skyscanners pressfrukost på Strandvägen.

Skyscanner är en oberoende flygsökmotor som jämför miljontals flyg. Man hittar snabbt de bästa och billigaste flygbiljetterna utifrån önskemål. Oavsett om du vill åka till New York, London eller Bangkok hittar de billiga flyg som passar just dig . Förutom billiga flygresor kan du även jämföra och boka billiga hotell och hyrbilar. Jämför alla flyg på bara ett par klick och helt gratis.

Skyscanner söker på ett par sekunder igenom över 1000 flygbolag och resebyråer. När du hittar dina flygresor och klickar för att boka skickar de dig direkt till flygbolaget eller resebyrån. Inga dolda kostnader, alla flygpriser på vår sajt inkluderar obligatoriska skatter och avgifter så det är lättare att jämföra det faktiska priset.
Skyscanner sparar både tid och pengar!

De berättade om lite statistik som de tagit fram och de destinationer som är på uppgång är Makedonien, Iran, Lettland, Kenya och Mexico. Thailand toppade listan om svenskarnas mest bokade resmål under vintern och USA kom på en andra plats och Spanien på en tredje plats.

Vi åker ju snart till Kanarieöarna igen så det ser vi verkligen fram emot sen får vi se om vi bokar in någon resa till våren också och då ska jag prova att använda Skyscanner!


onsdag 25 september 2013

Vinn presentkort som gäller i Nacka Forum!



Som utlovat kommer här en ny tävling! Nu tänker jag tävla ut ett presentkort på 900 kr som gäller i över 100 butiker, caféer & restauranger i Nacka Forum
Du se vilka butiker som representerar presentkortet Här.

Om ni inte bor i Stockholm så kanske det är ett ypperligt tillfälle att besöka Stockholm för en shoppinghelg!? Kanske för att handla julklappar? Presentkortet gäller i ett år så ni har tid på er att planera!

Om ni vill vara med och tävla om presentkortet så behöver ni bara lämna en kommentar till inlägget med en motivering om vad du skulle handla om du vann! En vinnare utses på onsdag den 2 oktober!

Glöm inte att besöka Nacka Forum i helgen då de har en händelserik modehelg i samarbete med Sephora och Emma Wiklund. Artisterna Ulrik Munther och Oscar Zia kommer att uppträda och det kommer vara modevisning, chans för pyssel och gratis barnpassning så att ni vuxna också får chansen att shoppa kläder i "lugn och ro" ;-) Mer info HÄR

Lycka till och glöm inte att lämna en e-mail adress så att jag kan kontakta er om ni vinner!

Grattis säger vi även till....

följande 3 vinnare som vunnit 4 kuponger till valfri Tiger Yoghurt:

Pernilla Lyck
Agnierska Gackowska
Inger Persson

GRATTIS!!!


tisdag 24 september 2013

Fy vad svårt det är :-(

JAG VET att ni väntar på en vinnare i Täby centrum tävlingen men jag har haft så svårt att välja ut EN vinnare av alla er som tävlat! Jag vill verkligen att ALLA ni som tävlat ska vinna men det går ju tyvärr inte :-( Jag vill inte heller att ni ska bli arga på mig och sluta att tävla, vet att många tävlat några gånger hos mig nu utan att vinna men så blir det ju ibland.... lovar att ha många tävlingar framöver så att ni alla får vinna något :-)

Redan imorgon kommer jag att dra en vinnare i Tiger tävlingen och jag vill även ge er chansen att få vinna ett nytt presentkort så imorgon startar jag en ny tävling där priset är ett presentkort på 900 kr! Men den här gången gäller presentkortet i Nacka Forum! Så håll koll så ni inte missar den tävlingen!

Vinnare av 900 kr i Täby Centrum är: Linda Petersson

STORT GRATTIS och hoppas du hittar något fint att handla!!!

Helgtips!

Ni vet ju att jag gillar Täby Centrum jätte mycket men jag kan även tipsa om Nacka Forum för er som bor söder om Stockholm. Ett snyggt köpcentrum men MÅNGA bra affärer!

Nu till helgen, den 28-29 september har Nacka Forum en händelserik modehelg i samarbete med Sephora och Emma Wiklund. Under helgen kommer de populära artisterna Ulrik Munther – mest känd från Melodifestivalen – och Oscar Zia – som fick sitt genombrott i X Factor 2012 – att uppträda på scen, och besökare med Nacka Forum-kort har möjlighet att boka en gratis 90-minuters session med Nacka Forums Personal Shopper (det kommer även att finnas tillfälle att teckna ett Nacka Forum-kort på plats).

  
Söndagen den 29 september är de yngre besökarnas dag då Nacka Forum bjuder på barnmodevisning och uppträdande med Oscar Zia. Självklart får barnen även chansen att pyssla i Nacka Forums egen pysselhörna och träffa Nacka-Nallen, som dessutom kommer att ha en helt egen modevisning under dagen. Gratis barnpassning finns under hela helgen mellan kl. 12-17 i Nacka-Nallens lekland på plan 2. 

Så om ni inte har några planer inför helgen så kan jag tipsa om att åka dit, vi har planerat att åka dit på söndag då det är mer inriktat till barnen.


Det finns en tävling på Nacka Forums Facebook-sida där man kan tävla om ”shopping för 10 000 kr” så missa inte det! 

måndag 23 september 2013

Pust!

De senaste 3 dagarna har jag hunnit med att ha 3 stycken homepartyn, en 24 timmars Birka Cruises kryssning med min kära familj, varit på Ica Maxi i Nacka och kramats med Lollo och Bernie och varit en sväng till Gröna Lund! Fantastiska dagar men nu är jag helt slut och vill bara krypa ner i sängen men tyvärr måste jag sitta uppe och jobba ett tag till....


Jag har tyvärr inte hunnit välja en vinnare i Täby-tävlingen, men ska göra det nu, så snart får ni veta vem som vunnit tävlingen om ett presentkort på 900 kr att handla för i Täby Centrum!

söndag 22 september 2013

Sparadiset

Kvällen på Sparadiset blev fantastisk och jag njöt verkligen av min ansiktsbehandling som jag fick och fick "domen" som jag redan visste om att jag är en "torris". Fick några produkter från hudvårdsmärket Voya som jag ser fram emot att testa.


Det blev bubbel i två bemärkelser...


Var där tillsammans med 50 stycken bloggare och två av dem var mina vänner Kin Hermansson och Annika Duckmark.

 

Vi fick hem tre stycken goodiebags!


Sponsorer för kvällen var bl.a.  EgofinDaisyBeach House, CompanyTimarcoNordicstyleChokladfabriken,GeggamojaMdFormulationsKlockaregårdenVoya, LinebyMaria, GhdRöhnisch, Voya, Birka, Åhléns, Vichy, Ccs heathcare, Ahlvar, Skönahem, Daisy,  RosaskrotAco och Md formulations.


Tack Diana och Lina för ett fantastiskt event!

fredag 20 september 2013

Lyxig spakväll!

Ikväll ska jag på ett lyxigt bloggevent på Sparadiset som jag verkligen ser fram emot! Egentid deluxe med underbara bloggvänner. Dessutom har jag vunnit en lyxig ansiktsbehandling som jag ska få njuta av! Häng med mig på instagram ikväll = Niehoffs.


Nu ska jag iväg och hämta barnen så att jag hinner pussa på dem innan jag åker iväg. Tror faktiskt både de och Jocke ser fram emot en fredagskväll för sig själva.... kan inte ens komma på när det hände senast :-) Jag har förstås laddat upp med fredagsmys till dem ;-)

torsdag 19 september 2013

I smakens och experimentlustans tecken

I eftermiddag var jag inbjuden till en presslansering i smakens och experimentlustans tecken! Det var ODDKA by Wyborowa som blandade ihop smakkombinationer jag inte trodde var möjliga. Två av smakerna var elektricitet och nyklippt gräs!!!


ODDKA är en nyskapande vodka med okonventionella smaker som Apple Pie, Electricity och Fresh Cut Grass.

Jag fick med mig en roligt experimentslåda där man blandar ihop egna drinkar på ett roligt sätt så det ser jag fram emot att prova! Någon som anmäler sig som frivillig att dela med mig? För jag klarar nog inte att dricka allt själv ;-)

onsdag 18 september 2013

Vinn en TIGER!

Mina barn har alltid älskat TIGERs yoghurt och de har stenkoll på vart den står i affären och ser alltid till att det kommer ner minst 2 förpackningar i kundvagnen varje gång vi handlar. Barnen är så frälsta att de har fått mig att bojkotta min gamla butik Ica Kvantum i Solna Centrum eftersom butiken vägrar att ta hem den yoghurten! Även Hemköp i Solna Centrum har bojkottat Tiger, undrar varför?

Barnen föredrar olika smaker, Smilla vill  ha rosa yoghurt med smak av hallon och Max vill ha den gröna som är päronsmak. De gillar att den är slät och alla 5 sorter är gjorda på puré och juice av riktiga bär och frukter, utan konserveringsmedel. Det finns även en TIGERs sida på Tigeryoghurt.se där man kan beställa gratis reflexer, pyssla och läsa mer om Tiger.


Det har nu kommit ut en ny smak, nämligen Banan! Vi har inte lyckats hitta den ännu i affären men ska absolut testa den så fort vi får chansen!


Gillar dina barn också Tiger yoghurt? Har ni smakat den nya smaken banan?

Nu kan tre av er få chansen att vinna fyra värdecheckar var på valfri Tiger Yoghurt, lämna bara en kommentar på vilken smak du skulle vilja se är TIGERs nästa nyhet! Kanske smak av Mango, smultron eller björnbär eller du kanske tycker att de ska satsa på en laktosfri yoghurt? Kom med förslag så drar jag 3 stycken vinnare onsdag den 25/9. Glöm inte att lämna en e-mail adress så att jag kan nå dig ifall du vinner!

Lycka till!

Vila i Frid

Vill börja dagens blogg genom att skicka en tanke till fina Kristian Gidlund som igår avled efter en lång kamp mot cancern. Jag har följt hans blogg ett bra tag och det kanske ni också gjort då jag haft en länk till den här på min blogg. Här hittar ni hans blogg och så här skriver DN om honom idag: http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/kristian-gidlund-har-avlidit/


Jag kommer att sakna att läsa din blogg Kristian, farväl tappre krigare och jag hoppas du har hittat din magiska skog där du kan fortsätta din resa utan smärta och sjukdom!

tisdag 17 september 2013

Cecilie Melli - Individuellt och lekfullt

I morse var jag bjuden på pressfrukost till Cecilie Melli, hon är en norsk klännings- och smyckesdesigner som uppmuntrar oss i sin kommande kollektion att skapa vår egna individuella och lekfulla stil. Vi ska smycka sommarens solkyssta hud med Swarovskiskimrande, nätta, detaljrika och vackra smycken. Mixa, matcha och skapa vår alldeles egna look!


Den nya kollektionen för SS14 har med sina vackra och stilrena smycken ett romantiskt och mer nedtonat uttryck. Den innehåller allt från tunna ringar och kedjor till armband med berlocker. Kombinera halsbanden i tre olika längder och de tunna ringarna för att skapa din alldeles egna, personliga stil.
Smyckena finns i silver, guld och roséguld.


Så mycket snyggt och det finns massor som jag vill ha! Blev överlycklig över den generösa goodiebagen, ska visa er senare vad jag fick :-)

Karamellfavorit blir chokladboll

Gillar ni Mariannegodis? I så fall kan jag tipsa om en nyhet som är väl värd att testa, nämligen nya Marianne chokladboll! Den har ett krispigt och smakrikt strössel av Marianne och är smaksatt av Mariannes goda mjuka mintsmak. Bakverket är ett samarbete mellan Delicato och Fazer och är uppföljaren på succén chokladboll Dumle.


Dessa finns att köpa i butik från vecka 41 och kommer att kosta ca 24,90 och då är det en förpackning på 4 st.

Nu ska jag sätta mig och njuta av en eller två för att ladda innan jag ska iväg till skola/dagis och hämta hem 4 (!) stycken barn! Det är roligt när barnen tar hem kompisar men då jag lovade hade jag glömt att Jocke inte skulle vara hemma..... men det ska nog gå, det får bli någon enkelt till middag, fiskpinnar brukar alltid gå hem :-)