onsdag 31 juli 2013

Goda vänner på besök!

Vilka fantastiska dagar vi har haft tillsammans med våra vänner Pablo, Vera, Olivia och Isaac från Stockholm! Vi har ätit gott, åkt 4-hjuling, badat och lekt.

Det är så roligt när vänner kommer och bor hos oss, jag älskar ju att pyssla och laga god mat att bjuda på.
Olivia och Smilla är lika gammal och det syns att de har föräldrar som är artister då de också älskar att "stå på scenen" och ha egna shower:


Tack fina familjen Cepeda/Prada för att ni ville komma till oss!!!

måndag 29 juli 2013

Champagnen är på kylning och grillen är laddad!!!

Nu har jag varit och hämtat Jocke på tågstationen och solen letar sig tålmodigt fram genom molnen. Snart kommer våra vänner Pablo, Vera, Olivia och Isaac från Stockholm och vi ser fram emot några mysiga dagar tillsammans med dem här i stugan! Vi hoppas att solen håller sig framme så att vi kan bada mycket, fiska och kanske göra en sväng upp i skogen och leta lite svamp och bär.


Har i varje fall lagt champagnen på kylning och grillen är laddad :-)

söndag 28 juli 2013

Min födelsedag!

Jaha... ännu en födelsedag i mitt liv har passerat.... den här födelsedagen fick jag tyvärr fira utan Jocke då han är uppe i Kukkolaforsen och underhåller massa folk på Sikfesten!
Men familjen har skämt bort mig ändå så det har inte gått någon nöd på mig :-)

I morse fick jag presenter, teckningar och frukost på sängen av barnen, så mysigt. De sjöng och kramade mig och berättade vilken bra mamma jag är :-) Tänk om man fick vakna upp så varje morgon :-)


Som ni kanske vet så har vi ju ingen fungerande ugn här i stugan och jag ÄLSKAR ju att baka och är "känd" för att bjuda på mycket hembakat vid födelsedagar. Så det var med lite sorg i hjärtat jag fick bjuda på "halvfabrikat" idag..... jag bestämde mig för att köpa en "cupcakemaker" för att prova att göra cupcakes i den och det funkade faktiskt bättre än förväntat! Väldigt enkelt! Bara blanda ihop "vanlig" muffinssmet och sen fylla "formarna" stänga locket i ca. 8-10 minuter och vips så är de färdiga! Sen spritsar man på valfritt tillbehör, idag fyllde jag även mina med blåbär, hallon, jordgubbar och smultron... lyx cupcakes :-)


Eftersom det inte gick att baka tårtbottnar och undviker helst att köpa färdiga så bestämde jag mig för att utnyttja en kupong som jag fått från Almondy på en Moussetårta. Jag tinade tårtan och sen bredde jag på en massa bär och spritsade rosa grädde över så att den blev lite festligare.... mycket god blev den också!


Mamma, pappa, syrran och hennes familj kom och firade mig och vi hade fikakalas på altanen i det härliga vädret. Otroligt nog så har jag alltid haft fint väder på mina födelsedagar, på eftermiddagen idag kom det lite regn men annars så har det varit fint och ikväll har det varit en ljummen och skön kväll. Har även fått 150 grattishälsningar på Facebook, flera SMS, telefonsamtal och t.o.m. grattiskort på posten! TACK allihopa som har tänkt på mig idag, jag älskar att fylla år!!!! :-D

fredag 26 juli 2013

En dag vid havet!

Idag har det åter igen varit en fantastisk sommardag! För att riktigt få njuta av det härliga vädret så bestämde vi oss för att åka ut till havet tillsammans med min syrra som också har semester. Bara en bit utanför Hudiksvall ligger Hölick som är ett underbart ställe vid havet, det känns nästan som att vara utomlands när man är där!


Det var bara 19 grader i vattnet så jag var en "badkruka" idag men de andra doppade sig :-)


Vi hade med oss frukt, mackor, kex, lunch och godis och barnen åt upp nästan allt, de som är så dåliga på att äta annars åt hur mycket som helst där på stranden! Så jag skämtade med dem och sa att vi borde åka till havet varje dag om de blir så hungriga ;-) Men det sägs ju att havet "suger" mycket energi och att man därför blir hungrig.... och sen är det ju så mysigt att äta på standen!!!

torsdag 25 juli 2013

Trolska skogen!

Igår blev vi bjudna till min faster Barbro i Jättendal på lunch och vi åkte även till Trolska Skogen där vi fick träffa massor av troll, tomtar, älvor och en stor drake. Vi var där även förra året och barnen har längtat hela året att få åka dit igen! När man kommer till den trolska skogen så får barnen en karta och en låda som de ska ha med sig när de går genom skogen. De får även ett uppdrag och den här gången skulle de samla ihop stjärnsmulor som ramlat ner från himlen då en jätte rest sig upp och slagit huvudet i några stjärnor så de gått sönder. Stjärnsmulorna skulle de sen ge till tomten så att han kunde tillverka nya stjärnor och sätta tillbaka på himlen.


Jätte spännande, läskigt och roligt!!! Kan verkligen rekommendera ett besök om ni åker förbi här uppe!

Efter besöket så åkte vi till Barbros stuga där vi badade och åt god mat!
Tack Barbro för ännu en mysig dag!

onsdag 24 juli 2013

Enkelt och gott!

Här går grillen på högvarv och jag gissar att vi inte är ensamma om att tycka om att grilla på sommaren! Till lunch blir det oftast korv eller hamburgare.


Sommarens godaste dessert, enkelt och så gott!!!


Om Smilla får bestämma så blir det bara jordgubbar :-)

tisdag 23 juli 2013

Härliga dagar med fina vänner!

Vilka härliga dagar vi fick tillsammans med våra vänner! Barnen åkte mycket båt och fiskade och jag satt mycket på stranden och kollade på dem och på den vackra himlen! Älskar när himlen är som ett skådespel  och man kan sitta och titta på den hur länge som helst!

 

Vi grillade gott varje kväll och njöt av den fantastisk utsikten från deras veranda.


En kväll överraskade dem mig genom att sätta mig framför den vackra utsikt....

....och servera mig äkta champagne och nyplockade färska kantareller på varm macka! Snacka om lyxigt och allt bara för att jag fyller år på lördag!!! Vilka underbara vänner, eller hur?!

Blodad tand!

Barnen har verkligen fått blodad tand när det gäller fiske och att vara ute och åka båt! Även Jocke tycker att det är väldigt kul och det är klart att man tycker att det är roligt när man får så här fina fiskar!


En abborre på 1 kg och en gädda på 2 kg!


Helt underbart att sitta på stranden och dricka bubbel och äta gott på kvällarna, livskvalité!

måndag 22 juli 2013

Lillsand

I lördags åkte vi till våra vänner Staffan, Catrine och Natalie som har ett fint lantställe mellan Bollnäs och Ockelbo. Vi stannade i tre dagar så det blir verkligen kvalitetstid! Smilla och Natalie är lika gamla och jätte bra kompisar så de har också väldigt roligt tillsammans!
Tyvärr så var vädret inte det allra bästa för det blåste mycket men det stoppade inte barnen från att bada ändå, kvällarna var finast så det blev mest kvällsbad :-)
Det blev även fiske och såklart mycket god mat och dryck!


torsdag 18 juli 2013

Å vinnaren är....

för ett tag sen hade jag en tävling där man kunde vinna en barnskiva och en fin bok.


Vinnaren blev: Anna Karlsson! Grattis!!!

Uttråkad!!!

Idag regnar det också :-( Vi vill ju ha sol så vi kan bada i sjön!
Dessutom har vår vattenpump gått sönder så vi har inget rinnande vatten och vi är jätte sugen att baka men har heller ingen ugn för den är också sönder!!! Ingen som ska byta ut sin fungerande spis och kan skänka oss sin gamla? ;-)

Just nu på vår önskelista (ok med begagnat då det är till sommarstugan):

- Spis med fungerande ugn
- Kylskåp/frys (vårt läcker vatten)
- Vattenpump
- Vattenfilter som renar vårt vatten då det är mycket järn i det.

Barnen sitter och ritar och jag är uttråkad, måste städa lite men allt känns trist när det är sånt här väder. Vill ingen komma och hälsa på oss? Champagneförrådet och vinförrådet är påfyllt så det är bara trevligt sällskap som saknas ;-)

onsdag 17 juli 2013

Vid regnbågens slut....

....väntar förhoppningsvis en skatt! Det ska vi i varje fall ta reda på imorgon bestämde jag och barnen då vi såg att regnbågen gick ner i skogen alldeles bredvid oss nu ikväll!


Ett tag var det till och med dubbla regnbågar!


Det är så vackert med regnbågar tycker jag och Smilla satte genast igång och måla av dem... lila, mörkblå, ljusblå, grön, gul, orange och röd.... 7 färger såg vi och jag tror att det är vanligast.

Barnen sover och jag sitter uppe ensam i den ovanligt mörka kvällen, hade behövt gå ut och låsa förrådet men jag vet inte om jag vågar... på kvällarna dyker det upp många vilddjur här och jag känner inte för att möta någon ikväll... vet bl.a. att det är en räv som smyger omkring... äh, jag går och lägger mig och läser istället! God Natt!

Loppor med uppdrag!

I måndags åkte vi och hälsade på min kompis Kin och hennes familj på deras fina lantställe i närheten av Hudik. Timmarna flög iväg och vi fikade, badade, lekte, tävlade, cyklade, åt lunch och tävlade igen.... det var "hur väl känner ni varandra" tävling, springtävling och sen gjorde barnen "loppor" med massa uppdrag till oss :-)


Det var jätte mysigt och vi hoppas att vi snart får komma och hälsa på igen!