söndag 30 juni 2013

När livet är som bäst!

Vad lyxigt det är att inte göra någonting!!! Bara vara tillsammans med barnen och njuta av det härliga vädret! Ta dagen som den kommer och äta när man är hungrig, fika ofta och äta glass ännu oftare ;-)

Så enkelt att bara knalla ner till sjön och bada när man vill, fiska när man vill, sparka boll, gunga, sola, ha vattenkrig med vattenpistoler och vattenballonger, plocka blommor, rulla runt i gräset och kittla varandra så man nästan kissar på sig, äta jordgubbar, smultron..... ja nu är livet som allra bäst, bara Jocke som saknas!

lördag 29 juni 2013

Det närmar sig slutet....

för nu har vi bokat tåget hem till Stockholm på måndag! Så imorgon är det sista dagen här uppe för oss :-( Men bara en vecka i civilisationen sen är vi tillbaka i vårt sommarpalats igen! Jag känner att jag måste hem till blommorna, posten och även jobba då internet är så dåligt här uppe och datorn är mitt största arbetsredskap. Barnen längtar också efter sina kompisar på dagis så de ska få gå en vecka tänkte vi och få leka av sig lite. Det är det de saknar mest här uppe, kompisarna... Smilla får större och större behov av att leka med en kompis.


Från början hade vi planerat att åka med Jocke på turné den här veckan då han skulle spela med rätt "roliga" artister som även barnen gillar men vi valde rätt att stanna här uppe istället! Artisterna han har spelat med den här veckan är Nanne Grönvall, Pernilla Wahlgren, Christer Sandelin, Micke Rickfors och Noice
Vi får se om vi hänger med till veckan istället någon dag....

När jag växte upp så betydde djuren mycket för mig och jag lekte mycket med dem, barnen leker också mycket med katterna och hunden Axel när de är här och förstås alla de andra djuren.


När man är barn så kan livet på landet vara rätt långtråkigt men också väldigt fantastiskt! Vi är så glada över att vi har tillgång till båda "världarna"!!!

fredag 28 juni 2013

Svettas du?

Jag vet att många har problem med svettningar och tycker att det är väldigt jobbigt. Det kan vara allt från armsvett, fotsvett och handsvett. Har en kompis som tycker att det är så pinsamt att skaka hand med människor eftersom hon alltid har handsvett och vem har inte upplevt känslan av att ta av sig skorna på sommaren när man är barfota i några nya skor och man känner hur fotsvetten sprider sig.... då får man ställa skorna utanför dörren och snabbt smita in på toaletten och tvätta fötterna eller så spelar man fin och behåller skorna på :-)

MEN nu ska jag komma med ett superbra tips till alla er som lider av svettningar! Det finns Absolut Torr våtservetter och Absolut Torr dab-o-matic applikator som "duttas” på huden och är superlätt att ha med sig!


Absolut Torr hjälper dig att slippa oroa dig för svett!
Absolut Torr är en extra effektiv antiperspirant som motverkar svett och dålig lukt i upp till 7 dagar! Absolut Torr är effektiv mot alla typer av svettningar, som t ex armsvett, fotsvett och handsvett. självklart kan Alla använda absolut torr, även du som är gravid. 




På apotea.se kan du köpa Absolut Torr till ett riktigt bra pris, från bara 59kr, fraktfritt! Klicka här för att komma direkt till erbjudandet!


Jag fick prover skickade till mig i senaste Reddville VIP utskicket och jag kommer absolut att prova dem i sommar!

Reddville är sajten för dig som letar efter snygga och prisvärda tamponger!        

På Reddville kan du:

- Köpa R.E.D.D. Tampons
Designade tamponger som du får levererat till dig direkt direkt hem i brevlådan en gång i månaden.
Du komponerar själv antalet tampongboxar samt vilka storlekar du önskar i storlekarna Mini, Normal och Super. Alla tamponger kostar dessutom lika mycket, REDD är helt enkelt framtidens tampongföretag!

Läs mer om R.E.D.D. Tampons 
här.

Nu snapsar vi, skål!

På midsommar, kräftskivan och på julen går det åt mest snaps här hemma men det är mysigt att en varm sommarkväll sitta ute i trädgården och äta grillat och snapsa med goda vänner!

På midsommar i år testade vi AALBORG Jubileums Akvavit. Den passar perfekt till sill, ost och charkuterivaror. Akvavit är inte vilken nubbe som helst för den är namnskyddad och har inom EU en egen lag. För att få kallas akvavit ska den i huvudsak vara smaksatt med kummin och/eller dill. Övriga smaksatta snapsar går under benämningen brännvin.


Doften är mild och kryddig med toner av lakrits. Smaken är silkig och kryddig med fin balanserad, markerad värme, viss sötma, inslag av fänkål, dill och mineral.

Kocken Paul Svensson har skapat ett antal rätter särskilt komponerade för Aalborg Jubilæums Akvavit och jag fastnade för speciellt en rätt som jag inom snar framtid ska bjuda våra vänner på tillsammans med det som finns kvar i flaskan!
  
Löjrom från Kalix med potatisplättar
250 g potatis
1 dl mjölk
2 st ägg
3 st äggvitor
2 msk vetemjöl
1 msk crème fraiche
75 g skirat smör
Matjesill med kumminkryddad spetskål
4 st filéer Norröna matjessill
2 skivor kavring
1 huvud spetskål
1 tsk kummin
1 msk äppelcidervinäger
1 äggula
1 msk Västervikssenap
2 dl kallpressad rapsolja
1 litet knippe dill
1 bit pepparrot
salt


Koka potatisen i saltat vatten, häll av vattnet
och ånga av ordentligt. Gör en puré med mjölk
och crème fraiche, låt svalna. Tillsätt mjöl och
sedan ägg, ett i taget. Vispa äggvita och vänd
ner i purén. Stek små plättar i het stekpanna
med skirat smör.
Servera med löjrom, citron och crème fraiche.


Visst låter det gott?
 

AALBORG Jubileums Akvavit säljs på Systembolaget för 254 kr (70 cl).

Poolparty!

Nu har regnet äntligen dragit förbi och solen skiner igen! Till frukost har vi ätit jordgubbar och smultron från vårt eget land som finns tack vare min snälla mamma som har gröna fingrar och kommer hit ibland och agerar trädgårdsmästare och sköter om dem när vi inte är här. 

Det är lite för kallt att bada i sjön idag så vi åker hem till mamma och pappa och badar i poolen istället. Eftersom det tydligen är fredag idag (när jag har semester så har jag ingen koll på dagarna) så får det bli lite poolparty :-)

Magisk sommar!

Idag är sommaren åter här och vi sitter ute och äter glass i solen. Stockholm får vänta några dagar till för vi trivs alldeles förträffligt här :-)

torsdag 27 juni 2013

PIRATER!!!

Både Max och Smilla är väldigt förtjusta i pirater! Deras favoritprogram på tv:n just nu är Jake och Piraterna och nästa vecka ska vi på Pirat-teater på Fjäderholmarna vilket de inte vet om ännu men jag vet att de kommer bli väldigt glatt överraskade!
Såg också att det nu finns Lego med Jake och Piraterna! Det kommer att hamna överst på Max önskelista när han ser det kan jag lova ;-)

Nu i Juni har det nämligen släppts tre olika DUPLO byggsatser med Jake, kapten Krok och alla de andra som bor i Landet Ingenstans. 

Jake och piraterna i Landet Ingenstans är en populära tv-serie som bygger vidare på delar av de klassiska Peter Pan-filmerna. Jake och hans piratvänner är med om roliga och engagerande äventyr där de visar den inte fullt så trevliga och kanske inte heller så smarta kapten Krok att samarbete och vänskap alltid vinner i längden.

Det fullständiga DUPLO sortimentet finns på http://www.lego.com/sv-se/ och roliga och engagerande DUPLO appar kan laddas ned från AppStore.

Livet på landet!

Det känns så himla bra att barnen i varje fall på somrarna får samma uppväxt som mig, jag älskar livet på landet men jag skulle nog inte kunna bo här på heltid igen.... behöver storstadspulsen och glamouren som man kan få i Stockholm men älskar att vara här på somrarna och andra ledigheter.


Kalvarna är så söta och det är så roligt att mata hönsen med överbliven mat och bröd.

Igår regnade det hela dagen och idag regnar det också tyvärr :-(
Trist! Så vi får se vad vi hittar på idag, kanske åker vi iväg och hälsar på någon eller så sitter vi hemma och pysslar!

onsdag 26 juni 2013

Underbara Regnbågscupcakes!

När Smilla fyllde år så bakade jag Regnbågscupcakes som blev jätte poppis! De hade kunnat bli finare om jag hade haft en sprits till glasyren men ni får hålla till godo ändå. I varje fall så lovade jag att lägga ut receptet och här kommer det:


Gör först en vanlig muffinssmet:

200 g smör
1 ½ dl mjölk
3 dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Karamellfärger

1. Vispa socker och ägg vitt och pösigt.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken.
3. Rör försiktigt ner dom torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt därefter smörblandningen.
4. Sätt ugnen på 200 grader och fördela sedan muffinssmeten i 4 olika skålar och tillsätt karamellfärg. Jag hade röd, gul och blå karamellfärg hemma men blandade blå och gul så att det blev grön. Sen kan man även blanda röd och gul om man även vill ha orange som en femte färg.




5. Sen är det bara att fördela lite av varje färg i varje muffinsform. Se till att varje ny färg täcker den förra färgen helt och hållet så blir det finast.
6. Grädda dem sen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (beroende på hur stora dom är, känn med en sticka).



De är egentligen fina som de är men det är gott med frosting så om du vill ha frosting på, gör så här:


Frosting100 g naturell philadelphiaost
50 g rumstempererad smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Några droppar karamellfärg och ev. strössel ovanpå.

Lägg frostingen i en spritsare för snyggast resultat men annars är det bara att kladda på med en slickepott eller sked :-)

Varmast hittills!!!

Idag har det varit varmaste dagen hittills! Det var nästan ett måste att gå och bada i sjön och när Annette och Oscar kom så gick vi alla ner till sjön och svalkade oss.


Oscar är så otroligt söt! Här badar han för första gången i en sjö och han tyckte det var mysigt tror jag :-)


Så roligt att träffa "gamla" kompisar här hemma och jag hoppas att de snart kommer och hälsar på oss igen! Annette lärde jag känna på gymnasiet för 25 år sedan!!!

tisdag 25 juni 2013

Magisk sommar!

Det absolut bästa boken just nu är Magisk Sommar av Hannah Widell & Amanda Schulman. Den handlar om massa mat och andra härligheter som bl.a jag älskar att unna mig! Jag har med mig boken hit till vårt sommarpalats och jag bläddrar i den varje dag för att inspireras av de vackra bilderna och de härliga texterna i boken.


Jag blir glad av alla recepten som de delar med sig av och jag vill testa allt! Allt passar så bra nu på sommaren och jag önskar att det vore jag som skrivit boken ;-)

Så jag kan verkligen rekommendera boken, köp den till dig själv eller ge bort den som en perfekt sommarpresent till den som gillar att laga mat och baka, kostar endast 179 kr på Bokus!

Vi har fått egna gubbar!!!

Vaknar till ännu en fantastisk dag här i sommarpalatset! Det är nästan för varmt att sitta ute på altanen och äta frukost för solen gassar så och termometern visar 40 grader :-)

Barnen har redan hunnit varit ute och åka fyrhjuling med pappa, de åkte ner till badstranden och barnen berättade för mig sen att det är sååå varmt i sjön så vi MÅSTE gå ner och bada :-)


Så idag blir det nog bad igen, i eftermiddag kommer min kompis Annette och hennes son Oscar och hälsar på så det ska bli mysigt!
Vi är också så glada för att vi fått jordgubbar och smultron! Så mysigt att gå ut och plocka sina egna och då är det ju så mycket godare också!

måndag 24 juni 2013

Me&i klär Knickers familjen!

Nu när vi befinner oss i sommarstugan mitt ute på landet så tillåter vi oss att se ut lite som vi vill :-) När jag är här så sminkar jag mig aldrig, jag tillåter mig själv att krypa i samma mjukiskläder varje dag och duscha... ja, det måste man väl göra i varje fall var tredje dag för sin omgivnings skull ;-) Skämt eller inte så är i varje fall mjukis kläder ett måste! Jag har ångest över att jag glömde min sommar-one piece hemma och skulle behöva lite mjuka knickers som slutar under knät ni vet och även lite nya shorts! Jag gillar Me&i kläder för deras sköna kvalité och hittade dessa svarta knickers i deras webbshop, de ser super sköna ut!


Smilla skulle gilla dessa rosa knickers:

och Max dessa turkosa knickers:

Då kunde vi kalla oss för Knickers-familjen och ligga i sängen och äta popcorn och ha fredagsmys varje kväll :-) Men tänk också vilket underbara byxor att dra på sig efter ett dopp i sjön när man är lite frusen! Saknar att Me&i inte har några kläder till Jocke..... håller tummarna att det kommer för han måste ju också få ett par knickers ;-)

Semestermys på hög nivå!

När man har semester så är det helg varje dag vilket betyder att man kan ha "fredagsmys" på en måndag! När jag berättade det för barnen blev de överlyckliga så just nu ligger vi och äter popcorn i sängen och kollar på film!

Igår var vi lite crazy och sov i mamma och pappas husvagn bara för att barnen så gärna ville testa det :-) Först ville de sova i tält men det vägrade jag.... men i en husvagn ute på gården kan jag sträcka mig till ;-) det var faktiskt lite mysigt att ligga där i husvagnen med dem och lyssna på regnet som smattrade på taket när vi skulle sova! Nu ska jag återgå till vårt "fredagsmys" och njuta av utsikten utanför fönstret!

 

Spiralmakaroner från Kungsörnen!

Många förknippar makaroner med vardagsmat men jag tycker absolut att man kan bjuda på det när man får middagsgäster. Köp lite färsk lax och goda färska grönsaker och ringla över lite limesaft så får ni en lyxig pastarätt!

Kungsörnens nya spiralmakaroner gillar jag, de är roliga och både barn och vuxna uppskattar dem! Sen om man tar ett glas rosévin till skadar ju inte heller ;-)

Bad i Storsjön!

Vädret fortsätter att vara fint och igår var vi nere vid sjön och badade. Det är 20 grader i vattnet så lite för kallt för mig men barnen tycker att det är helt ok :-)


Vi var sen hem till min faster Britta och kusin Pelle och fikade och efter det blev det middag hemma hos mamma och pappa. Det känns så lyxigt att kunna åka runt och fika och äta hos släkt och vänner när man är här uppe. Det är inget konstigt om man går hem till varandra helt objudna vilket man aldrig skulle kunna göra hemma i Stockholm.

Igår åkte Jocke hem till Stockholm och idag åkte även svärförädrarna hem :-( Så nu är det bara jag och barnen kvar men än så länge går det jätte bra. Hoppas att vi får många fikagäster den här veckan!
:-)

lördag 22 juni 2013

Slappedag!

Idag har det varit en riktig "slappedag" som de säger i Skåne. Vi har inte gjort många knop.... eller jo, några knop blev det med flotten idag också men ingen fisk tyvärr. Sen har vi umgåtts med Jockes föräldrar som bor här i stugan med oss och ikväll bjöd vi även hit mina föräldrar på middag.


Det har regnat och varit fint väder om vart annat idag så vi har sprungit ut och in hela dagen, riktigt midsommar väder, tur att det inte var så igår!


Max och "farfar" delar intresset för traktorer:


Imorgon bitti åker Jocke hem till Stockholm igen för att jobba men jag och barnen stannar lite till. Farmor och farfar stannar tills på måndag.

Midsommar på Fränö!

Hoppas ni alla haft en härlig midsommarafton! Vi har haft en jätte mysig dag med strålande sol och glada barn! Vi var först på Fränö Forngård där vi dansade runt stången, åt ostkaka, fikade, spelade på tombola, lyssnade på musik och träffade mycket släkt och vänner. Det har verkligen blivit tradition att fira på Fränö för oss, jag har alltid varit där så länge som jag kan minnas och även barnen har varit där varje midsommar sen de föddes. Smilla var där och firade midsommar första gången när hon bara var 2 dagar gammal!!!

 
 

Barnen njöt verkligen av att få fira med både mormor, morfar, farmor och farfar samtidigt, så lyxigt! Även ponnyridning fanns på plats så det var ju ett måste för Smilla och Max.


Träffade även mina vänner Kin och Annika och deras familjer, tyvärr glömde jag knäppa kort på dem!


Efter firandet på Fränö så åkte vi hem till mina föräldrar och grillade och även några grannar/vänner kom dit! Vi hade fint väder ända fram till 5 kampen började klockan 22.30, då kom regnet! Men vi ska absolut inte klaga för vi har varit super nöjd med vädret hela dagen!