tisdag 30 april 2013

VIP-Inbjudan!

Hoppas ni alla haft/har en bra Valborg! Jag har haft en jätte mysig dag och jag har kramats och myst med mina barn ända sen jag hämtade dem från tåget. Att vara borta från varandra en hel vecka är länge!!!

Nu har vi ätit en god middag och mamma och jag sitter med varsitt glas vin och laddar inför morgondagen. Imorgon ska vi nämligen till VIP premiären av Kolmården! Förra året när vi var där hade vi så himla mysigt och sen dess har barnen längtat tills vi ska åka dit igen och imorgon är det äntligen dags! Tyvärr så kan ju inte Jocke följa med så istället tar vi med mamma.


Vädret lovar strålande sol så vi ser fram emot en heldag med en massa djur och kändisar :-) Kommer att uppdatera på instagram under dagen så håll koll där under "niehoffs".

God Morgon Valborg!

Har sovit oroligt inatt också men förhoppningsvis blir det ändring på det idag när familjen Niehoff nästan blir fulltaliga igen! Bara Jocke som är i Kina och spelar men barnen och mamma kommer med tåget idag så jag ska dit och möta dem! Äntligen får jag krama på mina älskade bustroll igen!!!

Idag är det ju Valborg så jag tänkte göra någon god middag ikväll och bjuda på och sen om vi orkar åker vi iväg och kollar på Majkasan och fyrverkerier.


Nu ska jag sätta igång och dammsuga, leta inspiration till en god Valborgsmiddag och sen åka och handla innan det är dags att vara på Centralen. Önskar er alla en härlig sista april!!!
♥ Kram ♥

måndag 29 april 2013

Skrämma livet ur grannarna?! Bäst att ha pyjamas på mig i natt :-)

Feber i natt med! Det läskigast är att jag har så hög feber på nätterna så jag går i sömnen! Vaknade i natt av att jag satt ute i köket vid 02.00, har ingen aning om hur jag kom dit. Gick och la mig igen och vaknade 04.30 av att jag satt i soffan!!! Läskigt eller hur??? Huvudsaken är att jag inte får för mig att gå ut på en promenad och skämma livet ur grannarna ;-) Bäst och klä på mig lite mer nu i natt utifall att ;-)

Jag fick tyvärr ställa in korvstoppning och vindrickandet :-( jag orkade helt enkelt inte.... men precis när jag gått och lagt mig för att vila igen så ringde Jocke och sa att hans plan från Norge var inställt pga dimma så han visste inte när han skulle komma hem, men det enda han visste var att han absolut inte hinner hem och packa om sin väska utan han frågade om jag ville komma ut till Arlanda med hans grejer som han ska ha med till Kina. Men som tur var så slapp jag åka dit i min feberyra för Sofia Källgren som Jocke ska spela med där kunde ta med hans väska, skönt! Tack Sofia!


Nä, där försvann min energi igen....

söndag 28 april 2013

En bra mamma har kladdiga golv!

Typiskt när man har massor på sin "att göra lista" så blir man krasslig och orkeslös :-( Jag sitter bara i soffan inlindad i en filt och ser allt som borde göras men jag orkar helt enkelt inte.... den här veckan har gått så sjukt fort! Imorgon kommer Jocke hem för att packa om sin resväska, han blir hemma i typ två timmar sen ska han flyga iväg till Kina!!! Så vi hinner knappt pussa på varandra, eller förresten vi kommer nog inte pussas alls eftersom det är dumt om jag smittar honom :-(
Blev glad när jag såg den här postern idag, den ska jag anamma :-)


Imorgon ska jag iväg på ett bloggevent där jag ska lära mig stoppa korv hos Cajsa Warg! Vi ska också få provsmaka Raimat Pasión, :-) Lite vin en måndag är aldrig fel! Sen ska jag även iväg och jobba på kvällen  men sen är jag ledig i två dagar!!! På tisdag ska jag möta barnen och mamma på tågcentralen, åh vad jag längtar efter dem!!!

God Natt!!!

lördag 27 april 2013

Snygga grejer i en levande natur!

Jaha, då är det lördag.... det går faktiskt bra att vara själv men det känns lite mer i hjärtat på något vis när det är helg..... man ser ute på gatan hur familjerna går till lekparken, man hör att alla grannar är hemma och lediga.. men själv sitter jag och jobbar som en gnu men det är så skönt att få saker gjort! Det är också skönt att ingen stökar ner, ingen disk och ingen tvätt och barnen kan ringa själv när de känner att de vill prata med mig och jag har redan pratat med dem två gånger nu på morgonen :-)

Ikväll ska jag ha en visning här i Solna, imorgon är det Kungsängen och på måndag Bromma.... över hela Stockholm åker jag med mina grejer! Det verkar som alla vill ha fint nu när våren är här och framför allt vill man ju göra fint i uterum, balkonger och trädgårdar!


Förutom Living and Rooms nya sommarkatalog så har jag även ordinarie katalog med mig så mycket grejer får jag släpa men det är så roligt att få plocka upp grejerna på plats för att visa vad jag har! Just nu är det tallriksveckor och man köper 4 men betalar för tre så passa på om du vill ha nya mattallrikar! Våra Toscana tallrikar är helt underbara! Kolla tidigare inlägg HÄR.


Handlar ni ekologiskt?
Om man bara ska handla en sak ekologiskt så ska man tydligen välja kaffe. På kaffeplantager används ett av världens farligaste bekämpningsmedel som varit förbjudet länge i Sverige och EU. Det skadar - och dödar - både natur, djur och människor. Välj ekologiskt kaffe så gör du stor nytta för en liten kostnad.

Bananer och vindruvor är två andra produkter som är riktigt hårt besprutade! På bananodlingar används extremt miljöfarliga bekämpningsmedel som kan ge arbetarna och deras barn nervskador. Och vindruvor, med sina tunna skal, kan innehålla rester av flera kemiska bekämpningsmedel. I ett EU-stickprov på ett paket vindruvor hittades till exempel rester av 26 olika bekämpningsmedel. Om du inte hittar ekologiska bananer, vindruvor, russin eller vin kan det alltså vara en idé att välja något annat.

I Sverige så är potatis den gröda som besprutas mest! En riktig skurk är King Edward - en kung som borde störtas! Så var försiktig när du köper potatis!

Sen är det såklart viktigt att köpa ekologiskt när det gäller annat också men just de här grejerna ville jag belysa ifall någon inte visste det. Informationen kommer från Naturskyddsföreningen och jag kan tipsa er om att gilla denna sida på Facebook om ni tycker det är intressant att veta vad vi stoppar i oss: MATFUSKET

fredag 26 april 2013

Mina små smultron!

Jag saknar mina små smultron jätte mycket men samtidigt vet jag att de har det bra hos sin mormor och morfar och jag kan jobba utan att få dåligt samvete att jag sitter alldeles för mycket vid datorn! Smilla har tappat sin andra tand hos mormor och morfar och ringde igår och var överlycklig över att tandfen hittat ända dit! Vi pratar i telefonen två gånger varje dag och vi har även videosamtal på datorn så det känns bra. På tisdag har jag bokat tåg till dem och mamma hit till Stockholm så då får jag pussa på dem igen men det är många dagar kvar tills dess..... men jag har många grejer kvar på min "att göra lista" också så tiden går förhoppningsvis fort!


Mitt jobb består ju till 75% av datorn och 25% att vara ute på visningar. Ikväll har jag haft visning ute i Tyresö hos ett gäng glada tjejer och imorgon ska jag till Bålsta till ett annat gäng. Det är så roligt att vara ute och visa upp våra fina produkter!


Nu ska jag försöka sova, fullmånen är ju här och då är det alltid svårt att sova.... god natt!

torsdag 25 april 2013

Var femte kvinna!!!

R.E.D.D Free aktuella kampanj är riktad mot oss som lider av migrän. Både jag och Jocke lider av migrän och även min syster har väldiga problem med det. Migrän är vidrigt och det är oftast bara starka tabletter i kombination med att få ligga i ett mörkt tyst rum som hjälper.

Denna kampanj är i samarbete med Oriptan, ett receptfritt läkemedel vid akut behandling av migränanfall. Rådgör med läkare innan du använder Oriptan om du har hjärtbesvär, lever- eller njursjukdom, epilepsi eller har tidigare haft kramper eller om du är allergisk mot läkemedel som tillhör gruppen sulfonamider eller är gravid. Läs alltid bipacksedeln före användning. Du ska också självklart ha fått diagnosen migrän av en läkare innan du tar dessa tabletter.  

Just nu kan du köpa Oriptan till rabatterat pris på apotea.se, ange bara koden "Ori20" i kassan så får du 20% rabatt! Klicka här för att komma direkt till erbjudandet!



Var femte kvinna lider av migrän!
Vanliga symtom på migrän är attacker av svår, pulserande huvudvärk som ofta är ensidig. Symtomen går ut över vardagen och förvärras av fysisk aktivitet. Migränattackerna kommer ofta i kombination med illamående och kräkningar.
Migränsymtomen beror troligen på en tillfällig vidgning av blodkärl i huvudet. Oriptan tros minska vidgningen av dessa blodkärl. Det i sin tur resulterar i lindring av huvudvärken och minskning av andra migränsymtom. Oriptan är inte avsedd för behandling av andra typer av huvudvärk, till exempel spänningshuvudvärk.

Tillsammans med de obligatoriska tampongerna fick jag ett "Lugn och Ro-kit" som bestod av en ögonmask, öronproppar, en vårdande ansiktsmask från Make up Store och en avslappnande Yoga DVD. Perfekt kit när man känner att migränen kommer eller om man bara vill förebygga efter en stressig dag.


Vill du också vara en av oss som får gratis tamponger hemskickade med jämna mellanrum? Då ska du anmäla dig hos R.E.D.D Free. Det finns inga konstiga avgifter eller krav, men för att få fortsatta utskick ska du besvara några korta frågor gällande den aktuella kampanjen - dvs om den broschyr du får hemskickad tillsammans med tampongerna.

Minsta bagaren

När man förut frågade Smilla vad hon ska jobba med när hon blir stor så har hon alltid svarat att hon ska stå på scen och sjunga. Men nu har hon helt plötsligt ändrat sig och säger att hon ska driva ett eget café där hon själv ska baka allt! Hon älskar nämligen att baka!
Johanna Westmans bok "Minsta bakboken" är en jätte fin bok för de minsta bagarna och gissa om Smilla blev glad när hon fick den av mig! Hon ville genast sätta igång och baka och hon siktade direkt in sig på att baka cupcakes! Tyvärr fanns inte alla ingredienser hemma till frostingen så med hjälp av "kusin" Julia så fick de improvisera lite men resultatet blev super och Smilla var en mycket stolt och nöjd tjej! Recepten är väldigt enkla att förstå för barn eftersom det bredvid texten är tydliga bilder som visar hur man gör. Så nu tjatas det om att hon ska baka varje dag så hör av er när ni vill komma till "Café Smilla" för fikabröd lär det finnas gott om ett tag framöver :-)

onsdag 24 april 2013

De glada åren!

Ikväll har jag varit på en föreläsning med Louise Hallin i samarbete med Barnkompetens. Mycket intressant och jag rekommenderar alla som har barn mellan 6-12 år att lära er mer om era barns utveckling. Man får sig en tankeställare och jag som har en 6 åring om mindre än 2 månader vet på ett ungefär vad jag har att vänta mig...

Åldern 6-12 år kallas de "glada åren" men också de "glömda åren" eftersom man som föräldrar ofta "glömmer bort" att läsa om barnens utveckling. Som förälder är man ofta jätte noga att "läsa på" fram till barnen är ungefär 5-6 år men sen glöms det bort på något vis. Finns inte heller lika mycket studier och forskning under dessa åldersgrupper. Det viktigaste som framkom under de 2,5 timme som vi satt och lyssnade var nog vikten av att berömma och finnas till känslomässigt för barnen!


Mötte upp min vän Kin på eventet och här är vi tillsammans med Louise Hallin: