torsdag 31 januari 2013

Hängbröst

Fy fasiken! Nu förstår jag varför man får hängbröst när man är över 40 år! De mosas ju sönder i mammografipressen!!! Aj!!!

Lyxig pressträff

Vilken härlig pressträff jag var på igår! Så roligt att få träffa och intervjua alla de duktiga kokboksförfattarna! Det bjöds även på lyxiga bufféer och lyxig goodiebag!

 

Det är 18 nya kokböcker som ska släppas och författarna var alla uppe på scenen för att prata om sina böcker. Det var bl.a. Plura Jonsson, Amanda Schulman, Emelie Holm, Emma Sundh, Hannah Widell, Johanna Westman, Linda Hansson, Lisen Sundgren, Louise Lemming, Monika Ahlberg, Samantha Santambrogio-Öberg, Sara Begner, Smilla Luuk och Ulla Karlström.

 

Tack Norstedts och Rabén & Sjögren för en fantastisk träff!!! Jag kommer att skriva mer ingående om böckerna i takt med att de släpps till försäljning!

Me&i vårkollektion 2013

Äntligen så har me&i släppt sin nya fina vårkollektion. Jag älskar deras färgglada kläder, mönster och deras höga kvalité!


Ser ni killen på mittenbilden med grön tröja? Visst är det likt Max? Lite läskigt när jag först såg bilden :-)

Jag fastnade för deras fina knickers till mig själv och gillar även deras nya fina grodmönster på tröjor och klänningar!

onsdag 30 januari 2013

Spännande möten!

Nu ska jag åka in till stan för att träffa spännande personer, bl.a. dessa:
Amanda Schulman, Hannah Widell, Johanna Westman, Monika Ahlberg och Plura Jonsson. Någon som ser den röda tråden?


Jo, de har alla aktuella kokböcker som ska släppas i vår och sommar och jag tänkte blogga lite om dem för att tipsa er läsare vilka kokböcker som är värda att investera i! Jag själv älskar kokböcker och tycker att det ska bli mycket intressant!

Efter mötet ska jag träffa min kompis Marina och vi ska gå på bio! Myyyyssss!!!

Nyheter till fredagsmyset

Här hemma älskas det ostbågar och ostbollar! Det är Smillas favoritgodis alla kategorier och vi andra gillar dem också! Det har ju varit OLW som dominerat ostbågemarknaden de sista åren, men nu ska Estrella slå sig in på marknaden igen och med nya smakerna Cheddar- och Prästost.
Ostbågarna smaksätts med engelsk cheddar respektive svensk prästost och innehåller endast naturliga ingredienser.
– Genom att använda smakrik ost behöver vi inte tillsätta några smakämnen, smakförstärkare eller jästextrakt. Inga konstigheter, bara äkta vara säger Anders Andersson, utvecklingsdirektör på Estrella.
Jag och Jocke har smygöppnat påsarna nu ikväll och vi gillar Prästostbågarna bäst! De känns lyxigare i smaken än OLWs ostbågar men istället så blir man fort "nöjd" eftersom de känns mäktigare... men det är ju bara bra :-) Cheddar var också helt ok. Barnen ska få testa på fredag och det ska bli spännande att höra vad de tycker!

Estrella lanserar också Popped Chips som kombinerar det ugnsbakade chipsets låga fetthalt med det friterades goda smak. Det ger ett chips med 40 procent lägre fetthalt och endast 1,5 procent mättat fett. Estrella Popped Chips görs på finmald torkad potatis som bakas i ugn innan det hettas upp i olja så att ett tunt chips poppas fram. Slutligen kryddas chipsen med salt, gräddfil och lök.

– Problemet med ugnsbakade chips är att de har mindre smak och tråkigare konsistens. Lösningen är att först baka och sedan poppa fram chipsen säger Lisa Müller, Senior Brand Manager på Estrella. 

tisdag 29 januari 2013

Något att längta till!

Igår bokade vi en resa.... hela februari och mars jobbar både jag och Jocke jätte mycket och vi kommer knappt att hinna ses så i april har vi bokat en resa! Det kommer att vara mycket lättare att klara dessa månader när man har denna familjeresa att se fram emot! Vi fick rekommenderat ett totalrenoverat Sunwing hotell på Arguineguin, Gran Canaria och självklart finns barnens favoriter Lollo & Bernie där!


Gissa om vi längtar? Smilla har gjort en egen kalender där hon kryssar varje dag fram till avresan :-)


måndag 28 januari 2013

Gott och enkelt!

Oj, vad det var skönt med massage idag! Hamnade hos en jätte duktig massör som heter Nina Skog på Ny hälsa, så skönt när man hamnar hos någon som kan ta i! Önskade att jag hade råd att gå oftare för det skulle verkligen behövas!


Fick frågan hur jag gjorde kycklingrätten igår och det är jätte enkelt och så gott! Jag har hittat på receptet själv :-)

Kyckling med -Philadelpia, -Pesto och Bacontäcke:

Stek kycklingfiléer och lägg dem på ett fat
Blanda pesto, philadelhiaost och knaperstekt baconet och bred över kycklingen.
In i ugnen på 200 grader tills det blir varmt....
Till det åt vi matvete men man kan även äta ris, pasta eller potatis till och självklart en sallad eller andra grönsaker på sidan om!
Gott och enkelt!


När Jocke var på sin 80-tals spelning i Sandviken i helgen tillsammans med Pernilla Wahlgren, Dag Finn och Christer Sandelin så bad jag Pernilla knäppa kort och lägga ut på hennes blogg och det gjorde hon :-) Så här kommer två bilder från henne:

 

Här är ett kort på Pernilla och mig:

Vardagslyx

I somras när jag fyllde år så fick jag en Smartbox i present så idag ska jag äntligen få utnyttja den och har bokat in en timmes massage! Det ska bli så otroligt skönt! Vardagslyx!

söndag 27 januari 2013

Nallekaka och goda grannar

Söndagen fortsätter lika slappt som lördagen för oss här hemma men varken jag eller barnen klagar utan istället njuter av att för en gång skull inte ha något i kalendern. Vi hade planer på att åka och storhandla men orkade inte ens det ;-)

Vi har i varje fall bakat sockerkakor! Eller mjuk pepparkaka blev det eftersom barnen älskar det, när jag var liten kallade mamma dessa kakor för "Nallekaka", någon mer som hört det? Smilla ville absolut ha kakan i ett hjärta och Max ville absolut att vi skulle ha den i en svart form så det slutade med att vi fick baka två kakor :-) Goda blev de i varje fall, Nallekaka och ett glas mjölk är oslagbart gott!!!


Nu har Jocke kommit hem från spelningen och vi ska börja laga kvällens middag, det blir kyckling med Philadelpiaost, bacon och pestotäcke. Det plingade även precis på dörren och våra grannar kom med två flaskor vin till oss i present, härligt med goda grannar :-)


Har ni också bra grannar?

Kolla in vad snyggt!

Om någon funderar på att köpa nya mattallrikar så kan jag verkligen rekommendera dessa Toscana tallrikar som Living and Room säljer! Så snygga och i bra kvalité! Det finns även uppläggningsfat, skålar och bringare i samma serie. Gillar även deras nya underlägg som har en liten "ficka" för besticken.


Den underbara stora skålen finns även i grönt, perfekt till sallad, pasta eller frukt!


Vill ha, vill ha, vill ha!!!

lördag 26 januari 2013

FUN i badet!

Som jag skrivit tidigare så är Lush produkter en stor favorit här hemma! Nu tänkte vi att vi skulle prova Lush FUN!

FUN är en mångsidig tvål som man, förutom att tvätta händerna och kroppen med, kan använda i bubbelbadet. Du kan till och med använda FUN för att tvätta kläderna! Dessutom är FUN rolig att leka med och du kan skapa dina egna figurer och former – därav namnet FUN!

FUN finns i fem olika dofter, alla med en mild, mjukgörande bas av majsmjöl, talk och glycerin.
Sentai Ranger Gul ... vaniljabsolut och gardeniaextrakt ger en tröstande marsipanarom.
Sentai Ranger Grön ... upplyftande och energigivande med citron- och limeoljor för att väcka sinnena.
Sentai Ranger Blå ... milda lavendel- och kamomilloljor passar perfekt för ett lugnande bad samt för känslig hud.
Sentai Ranger Röd ... med en fruktig kombination av apelsin- och mandarinolja, väcks sinnena till liv.

Det står på förpackningen att man kan börja med att använda den som en "vanlig" lera så vi satte oss vid bordet och tänkte börja skapa men det gick inget vidare för den var alldeles för torr och smulade sönder. Det står på produkten att leran ska användas "färsk" och jag vet inte när min lera gjordes så den kanske var "gammal".

Så vi förflyttade oss istället till badkaret och tänkte att vi kunde göra figurer där men leran smälte alldeles för snabbt när den kom i kontakt med vattnet. Men SKUM blev det i varje fall och barnen tvålade in sina kroppar så de först blev alldeles blåa, sen gröna och röda av allt det färgade löddret. Barnen tyckte helt plötsligt att det var roligt att tvätta sig och det var nog länge sen de var så rena ;-)


Så för oss funkade den inte att skapa figurer med men däremot att göra tvättningen till en lek och ett extra plus att de också doftar väldigt gott!


FUN kostar 99 SEK per rulle på 200 g. För varje såld FUN-tvål går 1 SEK till The FunD, ett välgörenhetsprojekt som hjälper icke statliga organisationer i det japanska Fukushima-området, det mest drabbade området i och med förra årets jordbävning, tsunami och kärnkraftsolycka. Målet med projektet är att identifiera lokala, frivilliga organisationer som hjälper barn i utsatta områden.

Pernilla Wahlgren, Christer Sandelin & Dag Finn

Nu har Jocke åkt iväg till Sandviken tillsammans med dessa tre artister:


De kommer hem imorgon igen så idag är det jag och barnen som myser här hemma! Vi har ätit en lång frukost och precis tagit ett morgonbad i badkaret och lekt med lite badlera från Lush!

Nu tror jag att vi ska ta och baka lite så vi får gott fika till senare idag, känns som att det här kommer att bli en slappardag men det behövs ju också ibland ;-)

fredag 25 januari 2013

Är det verkligen fredag idag?

Jag har levt i min lilla Living and Room bubbla hela dagen och fick nästan ställa klockan för att inte missa att hämta barnen klockan 15.00 :-) Med mig hem fick jag även en kompis till Smilla men det var bra för då kunde de underhålla varandra så att jag fick gå in i bubblan en liten stund till :-)

Presenterade vårt nya husdjur Buddy för dem och de blev jätte kär i honom så det kommer att bli svårt att få ta med mig honom ut på visningarna eftersom de kommer vilja ha honom kvar hemma ;-)


Buddy är en "dörrstopp" men även en cool inredningspryl!

Klockan 17.00 var jag tvungen att gå ur bubblan igen för att utfodra hungriga barn men efter ett samtal till Jocke så kom han hem med pizza till oss så jag slapp laga mat :-) Efter maten frågade barnen vad vi ska ha till fredagsmys..... fredagsmys? Är det verkligen fredag idag? Jocke räddade oss igen med barnens favoritgodis ostbollar som han så lägligt köpte ikväll så nu har jag också äntligen tagit helg, gått runt och tänt en massa ljus i lägenheten och nu har vi krypit upp i soffan och kollar på Wild Kids på tv:n.... kanske dags för ett glas vin också, - älskling.....!

Önskar er alla en mysig fredagkväll!

Efterlängtade paket!

Hela morgonen satt jag och väntade på efterlängtade paket från Living and Room! Nya vårkollektionen är här och allt är så snyggt och jag vill ha allt!!! På söndag ska vi ha teamträff så därför var det viktigt att jag skulle få grejerna till idag så att jag kan visa tjejerna i teamet! Så gissa om jag blev glad när jag såg denna bil ute på gatan!


Strax efteråt plingade det på dörren och följande levererades:

Tjohoo, helgen är räddad ;-)

Har nu lagt upp nya katalogen här på bloggen som ni kan bläddra i om ni vill, ni hittar den även på hemsidan!

Min man spelar i radion idag

Jag är mycket glad och stolt över att ha berikats med många kreativa kompisar i mitt liv! Igår skrev jag om min vän Sara Varga och idag måste jag slå ett slag för min vän Anna Sahlin. Idag sjunger och spelar hon tillsammans med bl.a. Jocke på Musikplats Stockholm som sänds på P4 från kl. 12.30. Det går utmärkt att lyssna på webben men ni som vill är även välkommen till Radiohuset på Gärdet och se dem live (gratis)!

2013 har rivstartat för Anna Sahlene. Hon har just klivit in i drömrollen som Maria Magdalena i musikalen Jesus Christ Superstar på Göta Lejon och samtidigt följer hon upp höstens CD "Roses".
Låtar som "Horns Of Mississippi" och "Jamie" har spelats mycket i radion senaste året.

Anna sjöng flera låtar för oss på vårt bröllop, både i kyrkan och på festen. Låten hon sjöng i kyrkan har hon skrivit själv och den är otroligt vacker och det var p.g.a den som jag förstörde mitt smink där i kyrkan ;-) Jag ska se om jag kan hitta den och dela med mig av den till er!

Köpa tavla eller bil?

Ikväll har vi varit på vernissage på Hotell Clarion, barnens första vernissage men säkerligen inte den sista eftersom de tyckte det var jätte spännande! Mest spännande var det såklart att det var vår vän Sara Varga som målat alla de fina tavlorna.


Fast Smilla bidrog också med en tavla ;-)


Det bjöds på vin och snittar......


och även underhållning från Sara själv och hennes sambo Lars:


 Smilla gick runt och förevigade tavlorna:


Jocke övervägde om vi ska köpa en tavla istället för en ny bil.....


Tack bästa Sara och Lars för en härlig kväll!!!!


(Några foton är lånade från Cawa Media)

torsdag 24 januari 2013

Missa inte denna Vernissage!

Min fina vän Sara ställer ut sin konst på Clarion Hotel i Skanstull mellan 24 januari - 24 februari så om du har möjlighet så ta gärna en tur dit och låt dig inspireras! En kavalkad av färg, form och uttrycksfulla tavlor fyllda av passion, mycket inspirerat av Saras musik! 

Ikväll är det premiär och vi ska självklart dit! 

onsdag 23 januari 2013

Ramlösa Kiwi

Vi går på halvfart hela familjen, vi är trötta och förkylda, svårt att komma upp på morgonen fast vi lägger oss i tid på kvällarna. Det ligger nässpray och pappersnäsdukar i varje rum och i köket står vitaminer och Esperitox uppradade. Idag är barnen och Jocke bättre men jag ligger i soffan och snörvlar och försöker få lite gjort. När man är torr i halsen så är det så gott att dricka kolsyrat tycker jag, det enda som släcker törsten och lägligt så kom det ett bud från Carlsberg med Ramlösa idag!


Ramlösa har kommit med en ny smak, nämligen Kiwi!

Med sin friska och exotiska smak är drycken en fräsch start på det nya året. Ramlösa Kiwi innehåller endast naturliga smakämnen och finns i butik från och med vecka 6.
– Ramlösa Kiwi har en exotisk och frisk smak. Det gör att den, efter all julmat, passar utmärkt att starta det nya året med, säger Henric Byström, PR-chef på Carlsberg.

Ramlösa har i århundraden levererat friskt och naturligt mineralvatten från källan i Ramlösa Hälsobrunn. Redan år 1707 ansåg provinsialläkaren Johan Jacob Döbelius att Ramlösas vatten hade "en mycket god inverkan på hälsan". Det tar 70 år för en droppe regnvatten att nå Ramlösas källa. Under den tiden har vattnet renats och berikats med mineraler från berggrunden vilket resulterar i ett väl balanserat naturligt mineralvatten. Ramlösa lanserade 1990 sin första smaksättning, Ramlösa Citrus, och sedan dess har smaksatt mineralvatten blivit alltmer populärt. Ramlösa Kiwi är årets första nya smak från Ramlösa.

Kiwifrukten kommer ursprungligen från Kina och kallades först för kinesiska krusbär i Sverige. Kiwin är känd för sitt karaktäristiska bruna skal och gröna fruktkött. Många känner inte till att kiwins skal är ätbart och fullt av nyttiga antioxidanter. Frukten är otroligt nyttig och rik på C-vitamin, när du äter en kiwi får du i dig alla nyttiga vitaminer du behöver för en dag.

tisdag 22 januari 2013

Pressfrukost med Lego

Vi kom hem från Skåne igår kväll och idag på morgonen tog jag med mig barnen på pressfrukost hos Lego, Duplo. Man fick nämligen ha med barnen och de hade gjort en mysig kuddhörna för dem med massa lego som de fick bygga med och även iPads fick de låna med Legospel medan vi mammor fick lyssna på en liten föreläsning om företaget. De bjöd oss även på frukost och med oss hem fick barnen varsin goodiebag med Duplos nya lego på hjul!


LEGO® DUPLO® introduceras en av de mest spännande nyheterna på länge, när de populära DUPLO klossarna får hjul och dragsnöre. Den nya serien som framför allt riktar sig till barn i åldern 1,5 till 3 år, består av tre olika produkter som är en bra första introduktion till den kreativa och fantasifulla DUPLO leken. 

”Vi vet att barn i åldern runt ett och ett halvt år ofta börjar att villa leka själva, därför är vår nya ”pull along” med dragsnöre en välkommen nyhet som gör rörliga lekar ännu lättare. Samtidigt vet vi att barnens lekmönster utvecklas med åldern, därför lägger vi stor energi på att säkerställa att DUPLO växer i takt med barnens utvecklingssteg. Det som först är enkel” bygg och dra-leksak” utvecklas med åren till en del av ett större kreativt DUPLO leksammanhang, detta gör denna serie till en perfekt första DUPLO present’, säger John Andersson, Marketing Manager på LEGO.
De nya produkterna finns i butik från mitten av januari, med ett rekommenderat cirkapris på 149 – 199 kronor. På hemsidan http://duplo.lego.com finns mer information om barns lek och våra produkter. Där finns också en spelsektion där barnen kan leka med ljud och animationer i en säker miljö online. Det finns också en gratis DUPLO app som låter barnen lösa enkla men inspirerande uppgifter på egen hand. 

söndag 20 januari 2013

Exklusiv förhandsvisning med Mgroup

Vi har det jätte bra här i Malmö men jag längtar lite till Stockholm idag och hade gärna gått på exklusiv förhandsvisning av filmen Röjar-Ralf tillsammans med barnen. Fick inbjudan av MGroup och det kändes inte bra att tacka nej då jag vet att alla MGroups tillställningar brukar vara väldigt trevliga och generösa!

Filmen RÖJAR-RALF handlar om jättelike Ralf som är skurk i ett gammalt arkadspel. Han längtar efter att bli lika omtyckt som spelets perfekte hjälte – Fixar-Felix. Ralf har nämligen insett att alla älskar en hjälte, men ingen tycker om en skurk!När ett nytt modernt spel dyker upp i arkadhallen, en förstapersonsskjutare där tuffingen sergeant Calhoun spelar huvudrollen, ser Ralf möjligheten att både bli hjälte och omtyckt! Han smiter in i spelet med en enkel plan – att få medalj – men snart har han förstört allt och av misstag släppt lös en dödlig fiende som hotar alla spel i spelhallen.

Filmen är från 7 år och här kan ni se en trailer av filmen: http://youtu.be/DV7derZqAGA.
 

lördag 19 januari 2013

Intensiv helg!

Vi har konferens hela dagarna och det är kul och intressant men man bli trött av all information som ska tas in. Som tur är har vi även roliga aktiviteter och igår boxades vi och en tränare från Höllvikens boxningsklubb kom och höll träningen för oss. Mycket roligt och inspirerande!

Igår kväll åt vi en underbar middag på St Marcus vinkällare här i Malmö och sen sov vi i sköna sängar på Comfort Hotel och började dagen med en god frukost innan det var dags för mer korvstoppning :-)

Vi har precis varit i nya fina Emporia och shoppat, Nordens största köpcentrum. Det var kul att se och man gick nästan vilse där inne. Nu är vi tillbaka på hotellet och ska fixa iordning oss för ikväll ska vi äta galamiddag på restaurang Lemongrass.