torsdag 10 oktober 2013

Herr Gurka, Krakel Spektakel och alla de andra

För ett tag sen var jag inbjuden till en pressträff inför lanseringen av boken Herr Gurka, Krakel Spektakel och alla de andra.



Lennart Hellsing har skrivit många av de mest älskade och välkända sångerna och visorna i vår tid. Nu kommer en färgsprakande spelande sångbok med 50 Hellsingsånger! Du sjunger och boken spelar melodierna.
Herr Gurka, Krakel Spektakel och alla de andra bjuder på ett urval av Lennart Hellsings bästa sånger som med sina rim, rytmer och livliga melodier ger en rik och rolig sång- och musikupplevelse.
Klassiska, färgsprakande illustrationer av Poul Ströyer, Stig Lindberg, Tord Nygren, Fibben Hald och Charlotte Ramel och nya illustrationer av Emma Adbåge och Axel Scheffler förhöjer sångglädjen. 

För urval och ackompanjemang står Johanna Hellsing och Klas Widén, som spelar på gitarr, dragspel, tramporgel, ukulele och flöjter. I boken finns även noter och ackord för den som vill spela själv.


Båda barnen gillar boken jätte mycket och de sitter och spelar upp melodierna ur boken och sjunger med. En jätte rolig bok för både vuxna och barn!

Inga kommentarer: