torsdag 29 november 2012

Vinn årets julklapp till en liten demon!

Nu tänkte jag ha en tävling här på bloggen igen! Jag är snart klar med alla mina julklappar så nu tänkte jag hjälpa en av er att vinna en fin julklapp nämligen en cool pekbok med temat Hårdrock!

Bilderna i pekboken är tagna av en närmast legendarisk rockfotograf som heter Peder Andersson. Många foton är aldrig tidigare publicerade, bilderna på KISS till exempel är riktiga rariteter!

Hos Lookibookie kan du göra en personlig pekbok som du enkelt utformar själv med dina egna bilder och bildtexter. Fyll den med familj, vänner, leksaker, ubåtar, sagofigurer, hot rods eller helt enkelt just det som ditt barn gillar allra mest. Lookibooki är den perfekta presenten till de nyblivna föräldrarna, på dopet och både 1-årsdagen och 50-årsdagen. Du kan också köpa en "färdig" pekbok på ett udda tema eller ett presentkit.


Att tävla är som vanligt väldigt enkelt!
Gilla Lookibooki på Facebook!
♥ Skriv i en kommentar här nere vad du skulle vilja se för nytt tema på en pekbok från Lookibooki, glöm inte att skriva din mailadress.
Dela gärna detta inlägg i din blogg eller på Facebook.

Tävlingen pågår fram till söndagen den 9 december.
Lycka till!

Majsplättar med korvtorn

När jag kom till dagis ville ingen av barnen gå hem! Fast jag sa att vi skulle till simskolan så ville de hellre stanna kvar och leka i snön. När jag väl fick dem utanför grindarna så märkte jag att Max badat i den stora vattenpölen som är på dagisgården så han var dyngsur! Bara hem och byta kläder på honom så vi missade simskolan!!! Så typiskt men jag orkar inte stressa mer det blir bara fel då så istället stannade vi hemma och myser! Ska bara laga lite middag först, tänkte tipsa om ett lätt och roligt recept som vi också fick från MatHem:

Majsplättar med korvtorn:
300 gram 
3 st 
2 dl 
1 dl 
0,5 tsk
0,5 tsk
1 tsk

Bönsalsa
200 gram 
1 st 
1 st 
0,5 st 
0,5 st 
0,5 kruka
1 tsk 
2 nypor
2 nypor
1 nypor

Tillbehör
500 gram 

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Majsplättar: Sila av vattnet från majskornen och mixa tillsammans med ägg, mjölk, mjöl, curry, chilipulver och salt med en stavmixer, blender eller matberedare.
3. Hetta upp ett plättjärn eller en stekpanna och stek små plättar i lite smör. Lägg över plättarna på ett ugnssäkert fat allteftersom de blir klara och förvara i ugnen.

3. Sallad: Skölj tomat, paprika och gurka. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Ta ur kärnhuset ur paprikan och tärna ner alltsammans i små fyrkanter. Skala och finhacka rödlöken. Sila av kidneybönor och spola dem under kallt vatten och blanda med grönsakerna. Tillsätt basilika, balsamvinäger, olivolja, chilipulver, salt och svartpeppar. Blanda om och ställ åt sidan.

3. Tillbehör: Skiva korven och stek dem i lite olja eller smör i en stekpanna.

Servera korvskivorna med majsplättar och färgsprakande sallad.

Sana

Sana Intimtvätt låg på brevlådan idag, tack!


Nu ska jag gå och hämta barnen på dagis, åka till simskolan, åka förbi posten och posta lite paket och sen ikväll ska vi slå in en massa julklappar! Mys! Jocke är iväg och spelar och blir borta 3 kvällar på rad nu så jag och barnen får mysa själva.

Body by CCS

I höst lanserar CCS en ny version av klassikern Body by CCS hudlotion för den modemedvetna hudvårdskonsumenten. Den har en ny fräsch doft som är både varm och kvinnlig, har fruktiga inslag av röda äpplen och persika. Designad i höstens modefärg plommon och fri från parabener.
En perfekt hudkräm nu när vintern är här och huden behöver lite extra fukt!


Även händerna blir lätt torra och nariga när det är kallt och nu har hudvårdserien Oliva by CCS kommit ut med en anti age-handkräm! Händerna är liksom ansiktet hårt exponerande för sol, kyla och värme så även de behöver en vårdande kräm. Åldrande händer drabbas ofta av ojämn pigmentering. Den nya handkrämen innehåller extrakt av vattenkrasse som har en lätt blekande effekt och jämnar ut hudtonen.

Dessa produkter finns att köpa på Apoteket och jag kan verkligen rekommendera dem!

onsdag 28 november 2012

Världens bästa kille!

Båda barnen är på dagis idag, skönt! Regnet öser ner utanför fönstret och det har smattrat mot rutan hela natten, Max skulle ha varit på en skogsutflykt idag med dagis men som skönt är så blev den inställd och de ska ha picknick inomhus istället :-)

Jag känner att jag måste vara en rättvis mamma så nu tänker jag skriva ett inlägg om världens bästa kille, nämligen just min son Max! Max är nu 3 år och en stabil, bestämd kille, väger bara 1 kg mindre än Smilla som är 2,5 år äldre än honom. Han är envis, charmig och är helt blöjfri, även på natten! Så duktig!

Bajskorv är hans favoritord i alla kategorier just nu, han säger nog bajskorv i alla meningar känns det som.
- Älskar dig, bajskorv!
- Jag är törstig, bajskorv!
- Tack för maten, bajskorv!
- God Natt, bajskorv!
.... det spelar ingen roll hur mycket man säger åt honom, det är något maniskt att han bara måste säga detta ord :-)

Men det går väl över och oavsett att han ibland är sjukt envis och kallar mig för bajskorv så är han världens bästa kille och jag älskar honom till månen och tillbaka!!!

Finns Magnus Uggla på riktigt?

Idag har jag och Smilla varit på Ikea och shoppat och myst! Vi passade även på att äta lunch där, helt ok mat och billigt!!! Barn äter sig mätta för 15 kr och då får de även glass efteråt!

Det blev handlat ljus såklart, jag har alltid gillat Ikeas värmeljus men sist jag köpte dem så var de värdelösa och brann bara i mitten så man fick kasta dem fast det fanns stearin kvar, idag gav jag dem en andra chans.... om dessa är lika dåliga så ska jag bojkotta deras ljus i framtiden! Jag är ju verkligen en storkonsument av ljus eftersom jag använder mycket ljus både privat och i mitt jobb, både när jag masserar och när jag har inredningspartyn.


Jag tycker att det är så mysigt att ha "egentid" med något av barnen, de är annorlunda när de är själva och när de är med varandra. Smilla har blivit så "stor" på sista tiden, dels så har hon blivit så lång men också så medveten och ställer dagligen stora livsfrågor som man knappt klarar av att svara på :-) Jag kan inte fatta att hon är 5 år och ska börja på förskoleklass nästa år! Hon har för första gången i sitt liv blivit blyg för "nya" människor och ställer sig gärna bakom min rygg när vi ska hälsa på folk. Men så har hon även en sida som älskar uppmärksamhet och hon vill dansa, sjunga och stå på scenen inför massa människor. Ja, hon är ju väldigt lik både mig och Jocke i sättet och hon är ju en typisk tvilling (stjärntecken)! Hennes självförtroende är också på topp och hon tycker själv att hon är både vacker och bäst och kan inte gå förbi en spegel utan att spegla sig, hon kan stå hur länge som helst framför spegeln och göra olika poser och grimaser! Hon är bestämd över vilka kläder hon gillar och kläderna ni ser på fotot ovan har hon valt ut helt själv, jag fick inte en syl i vädret ;-)

Sen det här vad som är verkligt och inte är svårt tycker hon, vad då finns inte Pippi Långstrump på riktigt? Men Emil och Madicken då? I lördags när vi kollade på TV frågade hon om Magnus Uggla finns på riktigt ;-)

Hon går också omkring och låtsaspratar i telefonen, det är så kul att lyssna på henne och egentligen borde jag filma henne för att visa henne sen när hon blir större. Idag kom hon och var alldeles röd om kinderna och berättade att David på dagis ringt henne (på låtsastelefonen) och sagt att hon är hans tjej och att han tycker om henne, sen satt hon och gjorde hjärtan som hon skrev David i hela eftermiddagen :-) Hon är bara 5 år ju!!!

Oj, vilket inlägg det blev om min älsklingstjej.... känner att jag saknat att skriva om mina barn. Förr var ju det här en renodlad mammablogg och jag skrev mycket om barnens utveckling men nu är bloggen mer en "livstilsblogg" och jag skriver mer om mina egna intressen och om vad jag tycker om att göra. Måste avsluta med att lägga in en nytagen dagisbild på Smilla, min stora, kloka, härliga tjej som jag älskar mer än livet!!!

tisdag 27 november 2012

Bohemian Modern Spring 2013

Förra veckan var jag på pressträff på Indiska och fick reda på att i början av 2013 kommer Indiskas fashion kollektion få grafiskt tema som bygger på toner av svart och offwhite som kompletteras med färgstarka kickar som fuchia, varm korallröd och klar grön. Mönsterbilden skiftar från en mjukare bild av blommor, paisleys och prickar till att i senare gå över i ett mer etniskt uttryck. I februari blir stilen mer etnisk med folkloristiska inslag med mörk- och mellanblå samt röda färgtoner. Något senare kompletteras färgbilden med turkost och sandbeige. Passformen blir mer avslappnad med långskjortor, broderade singoallablusar, patchmixade klänningar och glesstickade tröjor.

På interiör sidan är det svart/vita grafiska uttryck som startar säsongen, mycket retro- och arabiska kakelmönster. Indiska kommer att satsa mycket på gardiner också så om du behöver nya vårgardiner så är ett tips att kolla Indiskas sortiment.

 

Indiska har i samarbete med Clas Wulff tagit fram en serie exklusiva doftljus inspirerade av fem Indiska regioner. Ljusen är av hög kvalité och tillverkade i en blandning av sojavax och paraffin som tillsammans ger en fin låga och lång brinntid. Alla dofter är naturliga och utvunna från växter, blommor och bär.

I goodiebagen från pressträffen fanns ett av dessa ljus och ett Rooibos Lemon Red tea.

Ullevidsdal

För ett tag sedan kontaktade en tjej som heter Helene mig och frågade om jag ville recensera en valfri produkt från hennes webbshop Ullevidsdal. Sånt är ju alltid roligt och allra helst när där finns mycket fint. Jag gav förslag på tre produkter som jag skulle kunna tänka mig att testa och hon skulle välja ut en av dem. Som tack la jag även upp en annons här på min blogg. Någon vecka senare kom en handcreme från Love & Toast på posten, inte alls en produkt som jag hade önskemål om att testa men den är fin, skön och doftar gott. En riktigt tjejhandcreme som dessutom är fri från parabener! Tack!

måndag 26 november 2012

MatHem gör livet enklare!

När man läser på Facebook så ser man att var och varannan vän är sjuk och lika är det här hemma. Båda barnen är hemma från dagis med ont i magen, huvudet och feber..... Jocke är också förkyld, ont i huvudet och halsen men jag har faktiskt klarat mig bra. Har många visningar nu så jag tror att jag inte tillåter mig själv att känna efter, ska klara kvällens visning också men sen är jag "ledig" i några dagar så det ska bli så skönt! Men slår vad om att jag kommer bli dålig då!

Jag ska passa på att tipsa om ett gott recept från MatHem som fanns i vår matkasse förra veckan. MatHem har ju haft gästspel av stjärnkrögaren Pontus Frithiof och med i kassen hade han lagt med ett recept och produkter till sin otroligt populära Fisk och Skaldjursgryta.


1 kg
1 st
2 st
1 kruka
4 dl 
1 förpackning
1 bit
1 st
2 dl 
1 st 
1 st 
250 gram
300 gram
300 gram
400 gram 
1 st
2 msk

1. Sätt ugnen på 125 grader.
Tvätta blåmusslorna noga, släng dem som inte sluter sig. Skala och grovhacka gul lök, vitlök och timjan. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och timjan utan att det tar färg. Slå i musslorna och därefter halva vinflaskan. Koka under lock tills att skalen öppnat sig helt. Slå sedan av buljongen till en ny gryta eller kastrull och låt den koka upp.
2. Skala och riv ingefära. Kärna ur och finhacka chilipeppar. Tillsätt krossade tomater, ingefära, chili och kokosmjölk till buljongen. Låt koka i ca 30 min på svag värme. Smaka av med salt, peppar och lite råsocker för en bra balans.
3. Skär paprikan i fina trekanter och dela broccolin i små buketter. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt grönsakerna steka på medelstark värme, så att de behåller krisp och färg. Slå av på en tallrik med lite hushållspapper på. Dela champinjonerna i fyra delar, stek dem i smör och lite olja, slå av på samma tallrik. Salta och peppra grönsakerna.
4. Skär fisken i tärningar, salta och peppra och lägg dem i en ugnssäker form. Finhacka schalottenlöken och strö över fisktärningarna. Slå över resterande av
vinet och koka fisken i ugnen i 125 grader ca 7-8 min.
5. Slå i kokvätskan från fisken i grytan också. Tillsätt grönsakerna, räkorna,musslorna och vänd i fisken precis innan servering, försiktigt så bitarna ej går sönder.

Gott!!!

Parelle Cosmetics

När jag var på We R Family eventet på Café Opera förra veckan så fanns företaget Parelle Cosmetics på plats och berättade om att de har startat Sveriges första riktiga nätbutik för skönhetsälskare! I deras webbshop kan man göra dofttester och få personlig skönhetsrådgivning.


Parelle Cosmetics är passionerade skönhetsälskare och de brinner för att inspirera, ge expertråd och vägledning i skönhetsdjungeln! Har du hört talas om toppnot, hjärtnot och basnot när det gäller parfymer? Det hade inte jag men nu vet jag följande:
Toppnot är den doft du känner först när du sprayar på dig parfymen, den håller ca 10-15 minuter, därefter kommer hjärtnoterna fram, det är oftast här du bestämmer dig om du gillar doften eller inte. Hjärtnoten visar parfymens typiska karaktär! När sedan basnoten träder fram så sitter den i minst sex timmar, sprayar man på textilier så sitter basnoten i mycket längre!

Jag brukar gilla friska fruktiga citrusdofter och när jag gjorde dofttestet på deras sida så fick jag tipset om denna parfym:


En parfym som jag faktiskt aldrig doftat på men gillar utseendet på flaskan jätte mycket så jag ska verkligen dofta på denna parfym nästa gång jag är på stan, spännande att se om det stämmer :-)
In och gör dofttestet du med HÄR och skriv gärna i kommentarerna vilken parfym du blev tipsad om!

söndag 25 november 2012

Vinnaren är..

Nu har jag dragit en vinnare till Nintendo DS spelet Pippi Långstrump och vinnare blev:

Fru Cupcake! Grattis!!!

ByEngberg

Igår efter vi varit på Askungen så gick vi och hälsade på Johanna Engberg som driver butiken och webshopen byengberg AB. Hon hade bjudit in oss bloggare i torsdags men jag kunde tyvärr inte då eftersom jag jobbade men igår passade jag på att smita in istället.

ByEngberg Store är en liten charmig multibrandbutik som ligger placerad längst upp på Nybrogatan 72 (precis innan Valhallavägen), på översta Östermalm i Stockholm. Här finner du närmare 30 utvalda varumärken för barn 0-8 år och kvinna.

Jag personligen skulle kunna shoppa ihjäl mig i denna underbara butik! Precis min smak gällande mode men som nybliven egenföretagare så har man tyvärr inte allt för mycket pengar i plånboken.... :-(



Men Johanna är en underbar driven tjej som kommer lyckas bra med sin karriär, man kan handla 24h på www.byengberg.com eller besöka butiken om du bor i Stockholm. Många kunder ser webshoppen som en förenklad fönstershopping. En stor del av kunderna ringer strax innan de ska bort på kalas, för att lämna in en direktbeställning. När de lite senare anländer till butiken är paketet inslaget och klart. Med iZettle betalar vissa kunder sittandes i bilen.

Allt detta sker utanför butikstiderna, oftast på helgdagar och vanligaste tiden telefonen ringer för beställningar är 09.00. Oftast får jag en storlek och en summa som paketet får kosta, sedan får hon fria händer.

Vi mammor måste få vara impulsiva och kunna shoppa när vi vill. Det är personlig service!


Förutom att Johanna igår bjöd på glögg, pepparkakor, skumtomtar och annat gott så fick vi med oss en fin goodiebag hem! Jag köpte även ett par strumpbyxor från Mini a ture till Smilla som hon absolut ville ha.


I goodiebagen fanns produker från följande sponsorer:
MAM, Bambino, Ekorrens Ekologiska Gelehjärtan, Magasinet C/O Hannah & Amanda, Vitamin Well, Joelhome.se, Kevin Murphy, Valmed, Alvina förlag.


Viss text och bilder är lånade från Johanna.

Askungen, sing-a-long

Idag var jag och Smilla till Maximteatern och såg föreställningen Askungen, sing-a-long. Efteråt var Smilla i eld och lågor och tyckte att föreställningen var bättre än bäst! Hon satt orörlig hela föreställningen med stora ögon och helt koncentrerad, hon kunde också alla sångerna så hon sjöng med för fullt.


Pricken över i:et var också att hon efteråt fick träffa Askungen, prinsen och mössen och kunde ge alla en varsin kram.


Vi kan verkligen rekommendera att se denna föreställning, den var rolig, förtrollande och lätt att hänga med i. Just nu har den ett litet "uppehåll" men spelas i mellandagarna igen så en perfekt julklapp är att ge bort biljetter till denna föreställning. Just nu får du även 25 % rabatt om du bokar genom att klicka HÄR och uppge koden "kampanj"

lördag 24 november 2012

Vackra blommor!

När man är gift med en musiker så vet man aldrig när man blir uppvaktade med blommor om han köpt dem själv eller om han fått dem på scenen efter en spelning.... oftast är det scenblommor men jag blir rätt glad ändå ;-)


Ikväll är han också ute på en spelning så jag sitter här i min ensamhet... men det är inte synd om mig för jag äter och dricker gott och i rummet bredvid ligger världens underbaraste varelser som jag älskar över allt annat, nämligen mina barn!

Hoppas ni också haft en mysig fredagskväll!

Pling Plong!

Idag plingade det på dörren och utanför stod en budkille med en härlig korg full av godsaker till mig från Arla. Perfekt till fredagsmyset!

 

Det var fina och smakrika ostar från Castello! Castello har en historia som sträcker sig tillbaka till 1893 och de är perfekta att avnjuta till dessert men även utmärkta att använda i matlagningen för en lyxigare känsla.

Castello Alps Selection Weissbier har en mjuk och slät konsistens som smälter i munnen. Smaken har inslag av smör, en lätt bitterhet från ölen och en aning nötaktig sötma. Servera tillsammans med ett gott vitt vin och grillade grönsaker och njut av en ljuvlig smakupplevelse.

Castello Alps Selection Classic har en jämn och lite torr konsistens. Den har en något rökig doft och en kryddig smak med inslag av hö och bergsörter. Servera med nybakat bröd, ett fylligt rött vin och njut av den härliga smaken från de gräsklädda alpsluttningarna.

Castello Alps Selection Hirten har en djup orange nyans och en torr konsistens med många små kristaller. Smaken är fyllig, komplex och har en lätt sötma med inslag av karamell och tall. Njut av osten i all sin enkelhet eller med ett glas fylligt rött vin.

torsdag 22 november 2012

Trångsund

Idag har jag varit på en fantastisk pressträff hos företaget Lush. Älskar deras produkter och jag skulle kunna handla ihjäl mig inne i deras affär på Götgatan. Idag fick vi även göra vår egen väldoftande tvål där, så kul och lyxigt! Ska skriva mer om det imorgon och förhoppningsvis då också klura ut hur jag ska kunna lägga ut bilder här på bloggen. Har hittat ett sätt men det kostar pengar!? Ska det verkligen kosta pengar att blogga? I så fall kanske jag äntligen ska ta tag i att flytta min blogg till Loppi nu en gång för alla.

Jag har skjutsat min familj till simskolan och jag sitter just nu i Trångsunds centrum ensam och äter sushi. Om en halvtimme ska jag leta mig dit jag ska ha kvällens visning. Första gången jag är i Trångsund så det är lite kul, det är också bra med mitt jobb att jag får komma till ställen jag aldrig annars skulle ha anledning att åka till. Tyvärr är det regnigt, grått, mörkt och trist så man ser inte så mycket.

tisdag 20 november 2012

Kvällens visning

Kvällens "julvisning" gick jätte bra och jag kan verkligen rekommendera att bjuda in era vänner på lite glögg och pepparkakor samtidigt som en konsulent från Living and Room berättar om vilka trender som gäller för julen 2012. Enkelt och mycket uppskattat av alla!

 

Så skönt också att visningen inte tog så lång tid utan jag hann hem precis till barnens nattning så jag kröp ner och snusade på dem en stund och höll på att somna själv men det går ju inte för nu ska jag registrera ordrar :-) Imorgon ska jag på två roliga pressvisningar!

LIVING AND ROOM

Idag är det Living and Room för hela slanten, sitter på bussen på väg in till city för att träffa Företagets vd och grundare Janeth och ägaren Johan. Även andra teamleaders kommer att vara på plats och vi ska ha konferens hela dagen! Det ska bli super roligt och vi får hoppas att de kommer med någon rolig nyhet till oss så vi får lite energi att klara sista rycket nu innan jul. För det är mycket nu och vi befinner oss mitt i högsäsong!

Ikväll ska jag till en "stammis" värdinna och ha en julvisning. Hon hade en visning i september när jag inte hunnit få julgrejerna ännu så nu ska jag dit med bara tomtarna och andra fina julsaker.
Önskar er alla en fin dag! Kram!

måndag 19 november 2012

We R Family - Food and Lifestyle

I lördags var jag på ett ”We R Family”- event på Café Opera! Konferencier var Johanna Westman programledare, barnmatsprofil och kokboksförfattare. Hon är högaktuell med sin nya fina bok "December" som vi alla fick ett signerat exemplar av, boken handlar om "från adventspyssel till nyårspartaj", precis i min smak och jag kommer lusläsa denna bok och självklart dela med mig av några tips här på bloggen!


Ramundberget presenterades av två härliga tjejer och de berättade att det ligger i Funäsfjällen, Härjedalen, 56 mil från Stockholm. Skidorten är barnvänligt och erbjuder närhet till både längd- och utförsåkning. Ett ställe jag gärna skulle vilja resa till med familjen! Hade jag inte redan varit gift så hade jag gärna gift mig på en bergstopp hos dem och snart kommer en tävling hos dem där bröllop är temat, kanske du vill få chansen att gifta dig där?

Parelle Cosmetics gav oss tips på hur vi ska hitta parfymer som passar oss, en som vi vill bära till fest, en till vardag och andra dofter till andra tillfällen. Jag som älskar parfymer och tycker det är jätte kul med nya skönhetsprodukter ska absolut spana in deras nya nätbutik!


Bugaboo var också på plats och visade upp alldeles nya Bugaboo Cameleon 3′s limited edition modell Sahara. En super snygg vagn med en honungsfärg och inspirerad av öknens sanddyner. Otroligt lyxig med mjukt jerseytyg på insidan. 

 .
Andra sponsorer på plats var bl.a. Micki & Bambino och i pausen bjöds det på Aloe Vera dryck och ”Lundablandning med shortbread” från Tehuset Java.

En bloggpanel bestående av Mathuset, Bambi, Deer & Chrystelle pratade om årets bloggår – hot or not!

Vi fick med oss en fin ”goodiebag” med många fina produkter bland annat:
Olivolja, choklad & våtservetter från Änglamark, underbara Cup cakes-bakelser i tyg från Micki, A-creme – en universalkräm som funnits i över 60 år och är perfekt till det mesta, Nagellack och hudkrämer från Parelle Cosmetics + rabattcheck, Book of Spells – ett nytt Playstationspel i Harry Potter-stil, Omega-3 tillskott för barn från Vesterålens naturprodukter, Tidningen Allt i hemmet-julspecial, havssalt från Mathem,
pasta från Kungsörnen, Bamsetidning och Body Lotion från Barnängen.


Här ett mingelkort på mig, Terese och Lina.

    Tack Loppi för ännu ett trevligt We R Family-event!

    lördag 17 november 2012

    Måla över tapeten

    När vi för snart 5 år sen flyttade till lägenheten där vi bor idag så var tanken att vi skulle köpa en ny dubbelsäng till Jocke och mig men det blev inte av utan istället tog vi bort den fula sänggaveln och tänkte att vi får sova utan tills den dagen vi köper ny säng. Inte trodde jag att vi 5 år senare fortfarande skulle sova utan sänggavel!
    Den senaste tiden när jag surfat runt på nätet så har jag fått tips om hur man kan måla en sänggavel och det är jag nu jätte sugen på! Vad tror ni om det? Allt blir ju i varje fall bättre än det är nu för nu är det så tomt och trist!



    Sen en grej som skulle vara lite svårare men som jag tror skulle bli snyggt är att måla en randig fondvägg i vardagsrummet bakom soffan för jag har börjat tröttna på alla dessa vita väggar....


    Det bästa är ju att det är rätt lätt att måla över tapet med lite färg kolla bara på den här hemsidan för att få inspiration du med:
    www.malaovertapeten.nu.

    We R Family

    Idag ska jag iväg på ett We R Family event på Café Opera. Det ska bli kul att få träffa nya företag och blogg-kompisar igen!


    fredag 16 november 2012

    VIP-paket i samarbete med Aco

    Den här veckan har jag fått ännu ett VIP-paket från Tampons for free som den här gången samarbetar med Aco och speciellt deras nya Intimate Care-serie där alla produkter är milda, oparfymerade och utvecklade tillsammans med gynekologer och i samråd med kvinnor i olika åldrar.
     
    Så i paketet fanns förutom tamponger en Cleansing Mousse från just Aco, och om du går in på Apotea.se/acointim kan man just nu köpa dem till rabatt om man skriver in koden "acointim" i kassan.
     

    Pannbiff med stekt lök

    I veckans matpåse från MatHem så fanns ingredienser till en väldigt vanlig husmansrätt men jag har faktiskt aldrig lagat det förr så jag kände mig väldigt huslig i tisdags när jag ställde mig vid spisen och snodde ihop rätten "Pannbiff med stekt lök" och gott blev det också!

     

    Här kommer receptet ifall det är fler som vill vara lite husliga, för 4 personer:

    500 gram nötfärs
    1 gul lök
    1 ägg
    1 dl mjölk
    1/2 dl vatten
    1 dl ströbröd
    1 msk koncentrerad kalvfond
    1 msk japansk soja
    1/2 tsk salt
    1/2 tsk svartpeppar
    Smör och olivolja

    1. Sätt ugnen på 150 grader och koka ca 800 gram potatis mjuk i lite saltat vatten. Skala den om du vill.
    2. Biffar: Skala och finhacka löken. Blanda ägg, mjölk, vatten och ströbröd i en skål och låt det svälla någon minut. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg.

    3. Blanda färsen med löken, ströbrödsblandningen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet. Forma 6-8 fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja i en stekpanna på medelstark värme tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5 minuter på varje sida. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen ca 10 min.
    4. Tillbehör: Skala löken och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan. Lägg löken på pannbiffarna vid servering
     

    Som tillbehör kan man ha ärtor och ättiksgurka.
    Frysta ärtor värmer du bara i lite vatten i en kastrull på spisen.

    För att få ättiksgurka: 
    1/2 gurka
    1/2 dl ättiksprit 
    1 dl strösocker
    1 1/2 dl vatten
    Skiva gurka tunt med en mandolin eller osthyvel. Blanda ättika, vatten och socker i en skål, rör så att sockret löser sig. Lägg i gurkan och ställ kallt till servering.

    Någon som gillar gratisprodukter?

    Kl 10 är det utdelning av Bravo hos Skånemejerier på Facebook. Klicka: Bravo
    Kl 12 delas det ut Dumle med pepparkakssmak. Klicka: Dumle
    Kl 14 finns det gratis Sana och Barilla. Klicka: Sana
    Barilla 
    Dessutom delar Polarbröd ut kuponger under vissa tider idag: Polarbröd

    Klicka in på länkarna och "gilla" sidorna!

    torsdag 15 november 2012

    Tävling - Pippi Långstrump

    Allas vår favorit Pippi Långstrump gör nu en efterlängtad debut i tv-spelsvärlden. Nu finns Pippi till Nintendo DS och du har chans att vinna ett!

    Du behöver bara kunna svaret på denna enkla fråga och motivera varför just du ska vinna ett spel:
    Vad heter Pippi Långstrumps apa och häst?

    Enkelt vá? Glöm inte att skriva din mailadress så att jag kan kontakta dig ifall det är du som vinner!
    Sista tävlingsdag är onsdag den 21 november!
    Lycka till!

    onsdag 14 november 2012

    Världspremiär Breaking Dawn

    Som ni vet så blev jag medbjuden av min kompis Sara Varga till världspremiären av filmen Breaking Dawn. Det var nog den galnaste Röda Mattan premiären jag varit på då Sara är väldigt "eftertraktad" hos fotograferna och vi fotades säkert av runt 50 stycken. Idag har jag suttit och surfat runt lite och hittat tre stycken bilder på oss, om ni hittar fler så får ni jätte gärna tipsa! Har hittat på Finest.se, Expressen och Improve me.


    Till bion bjöds det på mycket gottigheter, så mycket så att man inte ens orkade smaka allt ;-)


    Efter bion som var helt ok så tog vi taxi hem till oss där våra käre män mötte oss i dörren med champagne och sen fick vi sätta oss till bords och avnjuta en fantastisk middag! Vi satt och pratade och myste fram till 04.00 imorse så idag är vi lite trötta i mössan ;-)

    Smilla hade svårt att sova när hennes favorit Sara var här så efter ett antal sånger där även Smilla fick sitta i Saras knä och sjunga "Spring för livet" tillsammans med henne så blev hon till slut nöjd ;-)

    Ja, hur gick det då med vår stökiga lägenhet? Jo, faktiskt så imponerade Jocke på mig och hade faktiskt städat helt ok ;-)

    tisdag 13 november 2012

    Överraskningen!

    Finaste Sara Varga mötte upp mig på East med biljetter till premiären av Breaking dawn!


    Pedant?!

    När det gäller mitt hem så är jag sjukligt pedant, bland det värsta jag vet är när gäster kommer och hälsar på och inte det är städat! Just nu bor vi alldeles för litet, vi är trångbodda som bara den vilket resulterar att det är grejer överallt och det hjälper nästan inte att städa. Så därför blir det att vi försöker undvika att ta hem gäster just nu, vi erbjuder oss hellre att bjuda på middag hemma hos dem.

    Den sista tiden har både Jocke och jag jobbat mycket så vi har inte haft tid att ta tag i hemmet.

    Ikväll är enda kvällen på lång tid framöver som Jocke och jag ska vara lediga samtidigt så därför fick jag blandade känslor igår när Jocke sa att jag skulle iväg på en överraskning ikväll utan honom! Överraskningar är ju alltid kul så idag när jag egentligen borde ha städat hemma så har jag mest laddat inför kvällen :)

    Nu när Jocke kom hem så försökte jag få ur honom lite mer om kvällen och jag vet att jag ska möta en kompis klockan 17.30 på East och vara lite festligt klädd. Sen såg jag att han började städa hemma och jag frågar varför, eller han kan väl börja med att ge barnen mat. DÅ säger han att vi ska få gäster!!! Va'? Jo ni ska avsluta kvällen här hemma!

    Mamma Mia, gissa paniken i mig! Jag skulle med bussen om 10 minuter och hade inte en chans att städa undan något!

    Så nu sitter jag på t-bana på väg in till stan med ångest i bröstet. Jocke ska försöka hinna städa men jag vet hur det blir.... Usch vad jobbigt när man är så här pedant!

    Men nu ska jag försöka släppa ångesten så att detta inte går ut över mina vänner och sen ska jag försöka ha skitkul ikväll och hemma hos oss ska vi dansa mellan tvätthögarna och leksakerna!

    Tack för att jag fick skriva av mig! Nu känns det bättre!

    Puss!

    Gissa middagen

    Gissa vilken rätt från MatHem som det blir idag?!


    En otroligt "vanlig" husmanskost som jag faktiskt aldrig har lagat förr så det är på tiden ;-)

    Personlig almanacka

    Jag är en almanackstjej som måste ha en fysisk almanacka att kunna bläddra och skriva i, jag gillar inte att bara ha en digitalt. Jag lever mitt liv genom dessa almanackor och i den står allt jag har gjort och ska göra så det skulle vara en katastrof om jag tappade den, vilket jag faktiskt aldrig gjort! Peppar, peppar!

    Jag har i många år beställt personliga almanackor från just Personligalmanacka.se och jag älskar dem! Så snygga, praktiska och enkla då alla födelsedagar och andra "kom ihåg dagar" sparas hos dem år efter år så att man slipper skriva om allt varje gång.

    I år beställde jag faktiskt en almanacka i A5, annars har jag haft mellanstorleken och eftersom jag ofta använder almanackan när jag är ute på jobb för att boka in nya visningar så valde jag att ha min kära familj på omslaget!


    Om man inte vill ha egna personliga foton på omslaget kan man använda sig av t.ex. Karin Mannerstål nya designkollektion som är urläcker tycker jag!!!

    Leveranstiden är bara två veckor så du hinner absolut beställa din almanacka för 2013 nu! Kika in och börja designa din personliga almanacka här!
    Lycka till!!!

    Style By Trinsessan

    Jag har förr skrivit om klädesmärket Rockfella och hur jag skulle kunna köpa hur mycket som helst från dem till Smilla och Max. Jag tycker att det är så fint med 50-, 60- och 70-tals kläder, påminner mig om filmen Grease som jag älskar!


    Idag fick jag reda på att min vän Sarah har startat en webbshop där hon säljer 50-, 60- och 70-tals klänningar, dels som hon syr själv men hon köper även in och säljer vidare. Jätte fina! Kika in på hennes hemsida om du vill veta mer! Som du hittar HÄR!