torsdag 28 juni 2012

Mitt i natten och ljust!

Klockan är midnatt och när jag tittar ut genom fönstret ser det ut så här:


Så himla ljust!

Nu har jag packat och fixat inför hemresan imorgon, kommer räkna dagarna tills vi kan åka upp igen!

I förrgår när vi var uppe i Sundsvall så köpte vi en dynlåda som vi ska ha på altanen och stoppa ner alla dynor, hängmatta och annat som finns där, så himla skönt att slippa släpa in och ut grejerna varje dag! Extra plus att man även kan ha den som sittbänk!


Nu ska jag krypa ner och sova tillsammans med de andra godingarna som redan snusar så sött, natti natti!


onsdag 27 juni 2012

Sista dagen....

Sista dagen här uppe slutar i riktigt sommarväder, härligt! Imorgon åker vi hem till Stockholm igen för att kolla till lägenheten och posten plus att Jocke måste börja jobba igen :-(

Idag har vi bara varit i stugan och haft det skönt. Vi har lekt, oljat in altanen, grillat korv, haft vattenkrig och bakat muffins.


När vi ändå håller på....

...så vinner vi ännu en tävling :-)

Möttes av detta mail när jag vaknade imorse:


BLOGGTÄVLINGEN - VINNAREN ÄR KORAD !

Trampoolin gratulerar bloggaren Annelie Niehoff till vinsten - ett helt års fria simlektioner för dottern Smilla!


Se det vinnande bidraget:

niehoffs.blogspot.se/2012/06/trampoolin.html


Så efter sommaren ska vi börja på Trampoolin simskola, det ska bli så roligt :-)

Smilla vann ett prinsesskit från Disney!

För ett tag sedan så anordnade Muppsan en tävling på sin blogg i samarbete med Disney där man skulle rita sin favorittårta. Jag frågade Smilla om hon ville vara med i tävlingen och det ville hon såklart och ritade den här tårtan :-)


och hon vann ett fint prinsesskit från Disney som kom på posten, gissa om hon blev glad?!!!!


Tack bästa Muppsan!!!

tisdag 26 juni 2012

Myrinvasion i stugan

Igår kväll innan vi gick och la oss så såg vi ett tiotal svartmyror som gick omkring. Vi dödade dem innan vi somnade och nu på morgonen hade hela tjocka släkten letat sig in för att hämta dem!!! Det var hur många myror som helst! Blääääää!!!!

Så nu har vi ägnat några morgontimmar till att lokalisera vart de kommer in och sen sätta ut myrdosor och spraya...... tur att barnen sov hos mormor och morfar så de slapp detta!

Så nu håller vi tummarna att de håller sig borta från vår lilla stuga!


måndag 25 juni 2012

Goda vänner på besök!

Idag var våra vänner Annette och Mattias här och hälsade på och med sig hade de sin underbara son Oscar! Han är bara två veckor och så snäll!!! NÄSTAN så man blev sugen på en till liten egen bebis ;-)


Smilla tyckte att vi kunde få behålla honom och Max tyckte också att det var spännande med en liten bebis :-)
I natt sover barnen hos mamma och pappa för imorgon ska jag och Jocke åka till Sundsvall och shoppa :-)
Tjohoo!!!

lördag 23 juni 2012

Trolska skogen

Vi har haft en spjälsäng ståendes här i stugan men Max är ju lite för stor att sova i den så idag tog vi äntligen bort den och la ut den till försäljning på nätet. När vi gjorde det så fick vi istället plats för en extra garderob, perfekt! Garderober och förvaring kan man aldrig få för mycket av! Barnen hjälpte Jocke att skruva ihop den medan jag servade dem med lördagsgodis och rensade de andra garderoberna.


Ikväll har vi återigen blivit bjuden på middag hemma hos mamma och pappa, perfekt att ha dem så nära, det är vi ju verkligen inte bortskämda med när vi är hemma i Stockholm. Sen kom även faster Barbro och Sven-Anders och hälsade på och grattade barnen i efterskott, förutom fina presenter bjöd de oss till Jättendal och till den trolska skogen, stället där man möter sagan i verklighet! Så i slutet av juli ska vi åka dit tänkte vi, det ska bli jätte roligt!


Nu sover barnen och Jocke och jag ska se på film! Det hör inte heller till vanligheterna längre men ikväll fick vi låna en film från Felicia som hon har hyrt. Den heter Abduction och Michael Nyqvist är en av skådisarna. Någon som sett den?



Midsommarafton 2012

Det blev traditionellt midsommarfirande igår för oss, först en lång härlig frukost och sen ut och plocka blommor och binda kransar. Vi åkte sen till Fränö Forngård som vanligt, jag har i stort sett alltid firat där sen jag var liten.


Traditionell Hälsinge-midsommar med dans runt stången, massa spelemän och folkdans.


Inne i Forngårdarna känns det som om Pippi bor tyckte både Smilla och Max. Max hade svårt med att inte röra de fina grejerna, han såg en sopskyffel och ville genast börja städa där :-) Smilla ställde sig och skrev i gästboken :-)


På kvällen var det middag hemma hos mamma och pappa tillsammans med syrran, hennes familj och grannar.

fredag 22 juni 2012

Glad Midsommar!

Önskar er alla en glad midsommar!

Här är vädret strålande och vi har det toppen!


Sommarsolstånd

En perfekt dag är till ända och jag och Jocke sitter nu i stugan och blickar ut över sjön, man kan inte tro att klockan är över 23.00 för det är alldeles ljust ute! Årets ljusaste dag!

Hello Kitty tårtan fick fullpoäng och även invigningen av nya grillen fick fullpott!


Till det grillade köttet åt vi färskpotatis och en god sommarsallad!


Vi har även varit över till vår granne, faster Britta och fikat och kollat på hennes nya fina altan. Passade även på att gå ner och bada fötterna i sjön. Barnen hade lätt kunnat bada i det 16 gradiga vattnet men för mig var det alldeles för kallt!


Imorgon är det midsommarafton, hoppas att vi får lika fint väder som idag!

torsdag 21 juni 2012

Sjön glittrar och himlen är blå

Vaknade av fågelkvitter utanför fönstret och att solen försökte leta sig in bakom rullgardinen, klockan var bara 06.00 men Smilla satt redan vid bordet och ritade, lilla morgonpigga tjejen :-)

Nu har vi lekt, ätit frukost och druckit kaffe i solen. Pappa kom på fyrhjulingen redan 08.30 och hjälpte oss att rätta till förrådet som sjunkit lite på ena sidan så att det var svårt att öppna och stänga dörren. Nu njuter vi bara av den glittrande sjön och den blå himlen, barnen är glada och alla trivs!

Hängmattan och det stora parasollet plockas fram och snart ska jag börja förbereda middagen till ikväll, vi blir 9 stycken till middag och vi ska grilla och efteråt blir det tårta för att fira Smilla en gång till :-) Jag har fått Smillas godkännande att göra Hello Kitty tårtan, hon hade ju önskat sig en Fifi tårta men det var ju Hello Kitty hon menade sa hon igår när jag frågade igen så det blir ju perfekt ;-)


onsdag 20 juni 2012

tisdag 19 juni 2012

Bästa födelsedagen

Det har verkligen varit en toppen födelsedag för Smilla idag! Hon har blivit rejält grattad på dagis, fått massor av presenter, många har ringt och sjungit för henne i telefonen, hon har fått födelsedagskort på posten, fått äta på restaurang med glass i efterrätt och ikväll somnade hon i sin nya prinsess-sovsäck :-)



Hon kunde inte fått en bättre dag och imorgon åker vi upp till stugan och ska ha semester i en vecka och bara ha det skönt! Längtar!

Den underbara tröjan hon haft på sig idag med fjärilar på har jag köpt från Lingon och Blåbär, hon fick också två par strumpor med fjärilar på! Både jag och Smilla gillar fjärilar så vi slog till på att ha en fjäril i håret också plus en på armen (tatuering) ;-)

Av dagiskompisarna fick hon denna fina tavla:


Min stora stora tjej!

Helt otroligt att min lilla prinsessa fyller 5 år idag!

Hon väckte mig redan 06.00 och frågade om vi hade glömt att hon fyllde år idag :-) Jag sa att hon skulle krypa ner med mig och försöka somna om. Hon kröp ner under täcket med mig men jag kände att hon inte kunde komma till ro, hon låg och vände och vred på sig och kollade hela tiden på klockan så till slut smög jag upp och började förbereda. Gjorde iordning en bricka med en muffins med 5 små ljus, smoothie och en flagga, la presenterna i en hög och sen väckte jag Jocke och Max.
Vi tände ljusen och började sjunga, -ja må hon leva.... ha ha... det var ju så uppenbart att hon legat vaken men hon spelade en underbar teater och låtsades att hon vaknade precis och att hon blev så överraskad :-)



Max blev såklart galen igen och vägrade överräcka sitt paket till Smilla, han ville behålla det själv. Som tur var så hade vi förberett en stor present till honom också!


De fick varsin resväska och sovsäck som de blev så glada för, Max rullade med sin till dagis för han vägrade lämna den hemma :-)

Smilla fick också fina kläder, solglasögon, Barbie bok, Barbie DVD, Pet Shop hus med pet shops och massa andra grejer.


5 år = en hel hand!!!


måndag 18 juni 2012

Måndagmorgon

Jaha, då var det måndagmorgon och det var svårt att få upp lille Max i morse, han ville fortsätta att sova :-) Smilla däremot smyger upp vid 06.00 och sätter sig och ritar och pysslar, förr väckte hon alltid mig men nu gör hon inte alltid det eftersom då vet hon att jag försöker få henne att somna om :-) Stora tjejen som fyller 5 år imorgon!!! Otroligt vad fort de sista 2 åren gått, jag hängde med fram till 3 år men sen rusade tiden iväg. Det blir väl automatiskt så när man får två barn att det minsta kräver mycket uppmärksamhet och tid så man hinner inte sitta så mycket med det äldsta barnet. Fast ändå tillbringar jag mer tid med mina barn är någon annan mamma jag känner så jag ska inte klaga!

För ett tag sen när jag frågade Smilla vad hon vill ha för tårta på sin födelsedag så har jag verkligen för mig att hon sa Hello Kitty så jag beställde hem ett Hello Kitty oblat att lägga på tårtan men igår när vi pratade om födelsedagen så sa hon att hon längtade till sin FIFI tårta!!! Vá? Jag frågade om hon ändrat sig men hon var säker på att hon alltid sagt att hon ville ha en FIFI tårta... Så nu vet jag inte hur jag ska lösa detta, hinner inte beställa hem ett nytt oblat.... förhoppningsvis förlåter hon mig eftersom jag vet att hon gillar Hello Kitty också...

En annan sak som jag lärde mig under helgens kalas var att om man har ett mindre syskon som inte fyller år så bör man för husfridens skull även ha med ett paket till honom, det räcker med ett inslaget russinpaket eller vad som helst bara han får något för husfridens skull! Max blev helt galen när han såg att det kom kompisar som gav Smilla paket men inte honom, han förstår ju ännu inte det här med kalas... han funderar ju såklart varför inte han får något! Visst, de kanske ska lära sig detta men det är inte roligt när 2 åringen slänger sig på golvet skrikandes och slår på allt och alla bara för att han är så arg... Tack Ingemar Stenmark för att du försökte få honom på bättre tankar genom att trolla för honom, visste inte att du kunde trolla :-)

Nu måste jag fixa lite här hemma! Simma lugnt!


söndag 17 juni 2012

Zingo

Jocke åkte iväg till Sundsvall tidigt i morse och barnen och jag har gått runt i pyjamas hela dagen :-) Det har regnat ute i stort sett hela dagen så därför gav vi oss tillåtelse att bara vara inne och mysa. Vi har ätit våfflor och byggt koja, läst böcker och pysslat. Nu ska vi ta ett bad och sen blir det tidigt sänggång, barnen ska gå på dagis imorgon och på tisdag sen åker vi upp till stugan på onsdag.

lördag 16 juni 2012

Over And Out

Tjoho, nu är det över :-)
17 barn + 13 vuxna = 30 personer som fikade, dansade dans-stopp och fiskade fiskdamm i föreningslokalen här i huset som vi lyckades få hyra på kort varsel. Det regnade ju hela dagen så tanken att vi skulle fira utomhus raderades ganska rejält och den andra tanken att vi skulle vara i vår lägenhet kändes inte heller direkt lockande så föreningens festlokal blev räddningen!

Vi hade en tjej som var så glad över att de flesta kompisarna från dagis kom och firade henne och när man fyller 5 år så får man ha rosa ögonskugga ;-)


Vi var rätt slut när de sista gick hem klockan 18.00 för då hade vi hållit på sen förmiddagen med att först ställa iordning bord och stolar i lokalen och sen kalaspynta den och sen kom ju alla gästerna klockan 14.00.

Nu sitter jag bara och stirrar blint på dataskärmen och får inget gjort, vet inte hur länge jag suttit med detta inlägg.... jag är hur trött i hjärnan som helst och orkar inte tänka och det bästa av allt är att jag inte behöver tänka så värst mycket de närmaste dagarna utan nu tar jag semester :-) Sen att jag har blåst upp ett ofantligt antal ballonger idag gör säkert sitt till, skyller på att det är därför hjärnan fått syrebrist ;-)

Over and Out

Många jordgubbar blir det!

Oj, vilken dag! Det har gått i ett idag också. Det behövdes handla igen, städa igen, förbereda middagen och samtidigt försöka hinna med att vara ute och cykla med barnen. Men det var det värt för vi har haft en underbar 3 rätters middag med våra vänner Ingemar, Tarja & Iza Stenmark, Catrine, Staffan & Natalie Hedlund och Åsa Rönngren & hennes söner Elton och Morris.

Det var sammanlagt 6 barn och jag kan säga att det var full fart från början till slut! Ställde fram en stor skål med jordgubbar och det tog nog inte ens 15 sekunder innan alla var uppätna :-) Godiset från fiskdammen tog nog också slut lika fort :-) Denna middag var ju en födelsedagsmiddag för Smilla så det var en mycket nöjd tjej som la huvudet på kudden ikväll efter att ha fått många fina presenter. Med Jocke är det tvärtom, Sverige är ute ur EM och besvikelsen är total...... Killarna satt i soffan och kollade ett tag medan vi tjejer snicksnackade i köket :-)


Imorgon är det kalas igen och då med 17 stycken barn! Vi som tyckte att det var stojigt ikväll med 6 barn!!! Vi hade hoppats kunna fira ute i parken men som det ser ut nu så blir det regn imorgon :-(

fredag 15 juni 2012

Snygga tonårstjejer!

Vill skicka stora sommarlovskramar till barnens tonårskusiner Hugo, Emil, Ida, Elin, Felicia, Anton och Viktor. Härligt med sommarlov! Jag kommer själv ihåg när man fick det och en hel sommar kändes som en evighet!!!

Här är barnens 3 tjejkusiner, så snygga tjejer! Längtar efter er men vi ses ju i sommar!


Resultat av kvällens/nattens bakning

Nu har jag bakat färdigt inför kalaset på lördag, skönt! Det blev minimuffins och nutellakakor :-)


Nu ska jag göra pesto till middagen imorgon men sen ska jag äntligen krypa ner med familjen i våra nybäddade sänglakan! Gillar att sova i rena fräscha lakan, helst av allt ska man vara nybadad också men det får jag hoppa över i natt :-)
Imorgon är dagis stängt så jag hoppas på lite sovmorgon...

torsdag 14 juni 2012

Fix, fix och fix

Idag har jag inte varit utanför dörren knappt, jo för att hämta och lämna på dagis men all annan tid har gått åt till städning, bakning och matlagning. Än är jag inte färdig.... så jag återkommer strax med lite resultat ;-)


Kattungar, Lejon, Tigrar, Lodjur och Pantrar


Idag har mina barn flyttat upp en avdelning på dagis och genast känns de mycket äldre ;-)

Max har gått från att ha varit ett Lejon till en Tiger och Smilla har gått från Lodjur till Panter! Helt plötsligt går Smilla på avdelningen högst upp, där de äldsta barnen går, steget innan skolan.... Fy vad tiden går fort, det kändes som det var igår som hon började på dagis och jag kommer ihåg vad jag tyckte att Panterbarnen var stora då! Nya avdelningar betyder också nya leksaker så idag höll jag inte på att få med mig barnen hem ;-)

På fredag har vi bjudit några vänner på middag och på lördag ska vi ha Smillas 5 års kalas. Eftersom dagis är stängt på fredag så måste jag fixa allt imorgon för det brukar vara svårt att få något gjort när barnen är hemma. Jag ska förbereda en 3 rätters middag, baka, fixa fiskdammspåsar och allt annat inför kalaset, tvätta och städa.... Med andra ord så borde jag gå och lägga mig nu, när jag kom hem ikväll så berättade Jocke att Max somnat redan 17.30 och sovit sen dess så det finns en risk att det blir en väldigt tidig morgon....

God Natt!