torsdag 31 maj 2012

My Moment



Vill ni testa My Moment drickyoughurt från Lindahls Mejeri, med aktiv bakteriekultur? Klicka i så fall HÄR!
Smartson har just nu en testkampanj där man får välja mellan smakerna blåbär, jordgubb och vanilj.

Höstkollektionen 2012

Idag är jag bjuden på höstlunch :-) Det är Ica Maxi som bjuder in press och bloggare för att visa upp årets höstkollektion av köksprodukter. Det ska bli jätte trevligt!


Kusinkärlek

Både Smilla och Max är fascinerade och tittar storögt på när kusin Felicia sminkar sig och fixar håret :-)
Så gulligt!!!

onsdag 30 maj 2012

Kladdkakemuffins

Vi gillar att baka här hemma och vi har alla en gemensam favorit som går så fort att göra och är enkelt, nämligen kladdkakemuffins!

Men det bästa är förstås att få slicka i sig överbliven smet ;-)

Här är receptet för den som inte provat:

100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200°C. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten i bakformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.

Cirkus Maximum

Vi hade det jätte mysigt på cirkus igår, Smilla älskade allt och satt helt okontaktbar hela föreställningen :-) Efteråt sa hon att hon tyckte att ballerinorna var bäst och sen var hon övertygad om att hon skulle jobba på cirkus när hon blir stor och då som ballerina. Jag kommer själv ihåg att jag också ville jobba på cirkus när jag var liten men jag ville jobba med djuren :-) Igår kom jag på mig själv med att tycka synd om djuren, det är faktiskt inte rätt att använda så mycket piska som de gör och elefanter ska inte snurra runt på en pinne, de ska vara ute på savannen och vara fria :-(
Max tyckte crosscyklarna som körde runt i en stor glob var bäst, själv tyckte jag att det var läskigt. 5 crosscyklar som körde runt samtidigt på hög fart i en liten glob.... usch, tänk vad lätt en olycka skulle kunna inträffa!

I pausen ville Smilla köpa sin allra första sockervadd när hon såg att det fanns i rosa, jag gav vika men gissa vem som fick äta upp den? Blä vad jag mådde illa efteråt!

Efter föreställningen så rusade alla barnen ut på manegen och började plocka upp allt glitterkonfetti som låg på marken :-)

tisdag 29 maj 2012

Cirkus!

Nu är vi hemma i Stockholm igen, bilresan hem gick bra. Barnen sov i över en timme så det var skönt. Vi lyckades även se en älg som stod mitt i vägen och bara glodde på oss innan den till slut hoppade in i skogen igen :-)

Nu ska vi ladda med pannkakor och sen ska vi på Cirkus!!! Barnen tycker att det ska bli så spännande!

måndag 28 maj 2012

Åk hit!

Om du gillar att fiska strömming så ska du åka till Hudik för här finns massor :-)


Paradiset på jorden

Som ni säkert har förstått så är vi nu uppe i Hälsingland och njuter för fullt av det härliga vädret och landskapet! Furuvik ligger ju halvvägs upp så därför passade vi på att åka upp i några dagar eftersom Jocke jobbar dag och natt just nu. Plus att min moster Inez och hennes väninna Noomi också är här uppe på besök och det var så länge sen vi träffade dem. Igår var de i stugan och hälsade på oss:

Man kan sitta i timmar och bara titta ut över vattnet och njuta av lugnet, här måste vara den absolut bästa platsen på jorden om man känner sig stressad och vill ha lugn och ro!


Barnen stormtrivs som sagt också och älskar att umgås med alla djuren, åka traktor och 4-hjuling med deras morfar och hoppa studsmatta.

Jag ber om ursäkt för den suddiga fläcken som är på varje kort, men nu är kameran putsad så i fortsättningen slipper vi förhoppningsvis fettfläckar efter barnfingrar på linsen :-)

Imorgon är det dags att åka hem till Stockholm igen, har knappt vågat nämna det för barnen.... :-(

söndag 27 maj 2012

Grattis alla mammor!

Idag är det Morsdag och jag har fått underbara teckningar av barnen, Smilla har varit ute och plockat blommor till mig och sen hade de köpt en sovtröja till mig tillsammans med pappa innan de åkte hit.
Vi har även ätit tårta och fikat ute i det underbara vädret!


Vi har varit borta vid stugan och haft det jätte härligt, barnen älskar verkligen att vara där och självklart jag också! Älskar vår utsikt:


Nu ska vi grilla och hoppa lite studsmatta :-)

Furuvik Premiär

Vilken härlig heldag jag, barnen och barnens kusin Felicia hade igår! Vi var i Furuvik i nästan 9 timmar och tiden gick så fort, vi hälsade på alla djuren, red häst, åkte "båt", åkte en herrans massa karuseller och avslutade besöket med att rocka framför scenen till Kapten Röd som är Felicias stora favorit.

 
 
Furuvik hade bjudit in oss till en VIP dag där vi alla fick fri entré, gratis åkband, gratis aktiviteter och gratis lunch. Så lyxigt och allt var jätte bra utom maten och servicen i Cirkusrestaurangen. Vi fick "fel" mat fast vi var nästan ensamma i restaurangen och maten var jätte äcklig! Hamburgarna var smaklösa och knappt några tillbehör, osten var "rå" och hade inte smält på hamburgaren. Smillas pannkakor hade en rinnig sylt och ingen grädde eller något mer.

Karuseller åkte vi massor och eftersom det inte var några köer så sprang barnen bara runt, runt och åkte flera gånger på rad och det kändes lyxigt att de kunde göra det.

 
 
 
Tack Furuvik för en härlig dag!!!

lördag 26 maj 2012

Furuvik

Nu sticker vi iväg till Furuvik, barnen är i eld och lågor :-)
Hörs ikväll!


Blommor & Ozzy

Idag kom syrran, Thomaz och Felicia till oss eftersom de skulle gå på Ozzy på stadion ikväll. Barnen blev jätte glada när de kom och Max frågade direkt Thomaz vart traktorn var ;-) När han berättade att den var kvar hemma så tyckte Max att de skulle åka hem till den istället.

Tänkte visa er vilka blommor som det blev till balkongen, jag hade lite beslutsångest men jag visste att jag ville ha vita så det blev stjärnöga och hortensia!

 

Även några "Felicia" blommor blev det så därför fick Felicia posera ute på balkongen idag :-)
Nu måste jag krypa ner i sängen, alla de andra sover och imorgon bitti sticker vi till Furuvik och jag ska köra så det är bäst att jag får några timmars sömn, god natt!!!

fredag 25 maj 2012

Hälsingestintan

Igår blev jag ju medbjuden av Pernilla och hennes man Mikael till Hälsingestintans Grillköttskola. De bjöd på nygrillat, hängmörat svenskt nötkött och jag kan berätta att det var supergott!

 

 Här står jag med Hälsingestintan själv, Britt-Marie Stegs:

 

Vi fick med oss en härlig goodiebag fylld med hängmörat svenskt nötkött från Hälsingestintan och en massa tillbehör och kunskap! Så här ska grillas någon dag!!!

REA

Nu kan man fynda kläder med 30-40 % rabatt hos Blingo
Passa på!!!


torsdag 24 maj 2012

Tävling Mathem

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg om MatHem som levererar matkassar till dörren och jag delade även med mig av ett recept som vi fick på Bloggminglet. Jag har aldrig själv testat dessa matkassar men det skulle vara så roligt att få göra det någon gång för det skulle kännas så lyxigt!

Just nu har man chansen att vinna en 3 dagars matkasse hos En Mölnbobos Liv, tävlingen avslutas 30/6-12 så gå in och tävla du också!

Terminspresenter

Nu är det ju hög tid att fixa terminsavslutningspresenter till barnens pedagoger och lärare på förskolor och skolor. Det är varje år lite trix om vilken förälder som ska ta tag i detta att samla in pengar och köpa något. Men jag brukar faktiskt vara den som erbjuder mig att göra det då jag enkelt kan köpa in någon inredningsgrej från Living and Room genom mitt företag och jag älskar att slå in presenter och fixa :-)

Den här terminen köpte jag glasburkar med lock "For My Sweets" och på Smillas avdelning ville Lucas mamma Pernilla baka något och lägga i men tyvärr hann hon inte fixa till Max pedagoger så jag åkte iväg och handlade sommarmusli på lösvikt som jag la i cellofan och stoppade ner i burkarna. Det blev en nyttig men rätt bra present :-)



Idag är det Förskolans dag så då har barnen "fest" hela dagen på förskolan. De har pyntat gården med ballonger och de ska grilla ute till lunch och de ska ha en massa roliga aktiviteter. Klockan 15.00 är vi föräldrar välkomna med picknick som vi ska äta tillsammans på Förskolans gård. Mysigt! Ska ta med burkarna då och ge pedagogerna.

Äkta köttglädje

Jag är ju en Hälsingestinta i grund och botten och tycker såklart att Hälsingland är Sveriges vackraste landskap där jag älskar att grilla på somrarna! Så när min bloggkollega Pernilla frågade mig om jag ville följa med på ett grillevent med Hälsingestintan så var jag inte sen med att tacka ja!
Så nu ska jag strax iväg och hämta upp henne och sen ska vi bege oss in till city och njuta av lite grillat från Hälsingland!


Grattis till en goodiebag!

Nu har tjejerna på Bloggminglet dragit en vinnare i tävlingen där man kunde vinna en goodibag och vinnaren blev:

Mamma Jossan! Så grattis till dig! Återkom med din adress till mig så att vi kan skicka goodiebagen till dig!


onsdag 23 maj 2012

Några tips på hur man ska göra?

Idag var det Smillas tur att gå till tandläkaren och det gick hur bra som helst! Hon hade ritat en teckning till tandläkaren som hon charmade honom med och sen fick hon beröm för att hon är så duktig att borsta sina tänder. När hon var färdig så frågade tandläkaren om hon ville ha ett klistermärke eller en tandborste och oblyg som hon är så frågade hon om hon fick båda.... det slutade med att hon gick därifrån med 3 olika grejer! Vad har hon fått detta oblyga sätt ifrån? Ha ha..


Eftersom hon var så duktig så tog vi ledigt hela dagen från dagis och åt lunch i Solna Centrum där vi även shoppade och avslutade med en glass ute i solen.

Vi hämtade Max på dagis klockan 15.00 och då kom även pappa dit eftersom han ska sova hos oss inatt. Så ikväll har vi ätit god middag, ätit massor av glass, druckit gin och tonic och badat i badkaret (barnen). Max har helt plötsligt bestämt sig att han vägrar tvätta håret! Vi har inte fått tvättat det på två veckor så gissa hur fräscht det är nu på en skala?! Några tips?

Ska man välja privat eller inte?

Det gick väl rätt bra hos tandläkaren igår men jag konstaterade att tandläkarskräcken sitter i även fast det gått så många år sen jag var där.... Jag har fått tipset om att gå till en privat tandläkare istället för till Folktandvården, just bara för att man ska få en mer "avslappnad" känsla. Jag bokade därför tid hos en väldigt fin privattandläkare för att testa om det skulle kännas bättre.

Fördelar:
- Ljusa fräscha lokaler där väntrummet lika gärna kunde ha varit väntrummet till en SPA-avdelning.
- Ung trevlig personal i en avslappnad miljö och de bjöd på kaffe medan man väntade.
- Tandläkarstolen var mjuk och skön att ligga i, kändes nästan som en säng :-)
- Det gjorde inte ont att ta röntgenbilder eftersom själva "plattan" var mjuk.
- De knäppte kort på alla tänder i munnen som sedan kom upp på en stor plasma Tv framför mig så att man själv fick se.

Nackdelar:
- Dyrt
- Att man fick sina tänder upptryckta i färg framför näsan på sig så att man fick lite prestationsångest att man inte skött dem lite bättre.
- Att tandläkaren hade lappade jeans... (kändes lite för avslappnat).
- Rummen var "öppna" med bara små skiljeväggar så man hörde vad som pågick i rummen bredvid och ett av de största problemen jag har är just ljuden hos tandläkaren!
- Att de lät mig sitta och vänta i tandläkarstolen i 15 minuter med dessa ljud runt mig istället för att låta mig sitta kvar i det lugna väntrummet. Jag var faktiskt nära på att resa mig och gå därifrån!

Summa summarum: De hittade lite tandsten och ett litet hål under en gammal lagning. De ville att jag skulle boka en tid för att återkomma och fixa detta och det kommer då att kosta 6 400 kr!!!

Summa summarum 2: Jag kommer att ringa Folktandvården imorgon för att kolla hur mycket det kommer att kosta hos dem, tror att kanske priset får avgöra vart jag hamnar nästa gång...


tisdag 22 maj 2012

Prinsessan Estelle

Sitter just nu och kollar på Prinsessan Estelles dop, så himla fint och jag får en liten tår i ögat :-)
Minns tillbaka till både Smillas och Max dop, de var också så lyckade och fina! Hoppas att någon av våra vänner bjuder in till dop snart, tycker att det är dags ;-)


Igår var Lova barnvakt och det funkade alldeles utmärkt, båda barnen sov så sött när jag kom hem :-) och det första båda barnen sa när de vaknade imorse var, -Lova snäll, Lova komma igen!

Nu ska jag kolla klart på dopet och sen ska jag till tandläkaren :-(
Buh, vill inte!!!

måndag 21 maj 2012

VIP premiär på Furuvik!

Vi hade ju jätte roligt på Kolmårdens säsongspremiär som vi fick inbjudan till och i onsdags fick vi en ny inbjudan till säsongspremiären av Furuvik! Så på lördag ska vi åka till Furuvik jag och barnen, även barnens kusin Felicia ska med.
Det ska bli jätte mysigt!!!




Tandläkarskräck

Ännu en rolig fest som vi missat :-(

Igår var vi inbjudna till East där Andreas från Alcazar firade sin 40 års fest men tyvärr kunde vi inte gå :-(


Ikväll kommer ivarje fall världens bästa kusinbarn Lova för att vara barnvakt så att jag kan ha visning och Jocke ska iväg på en spelning.

Jag hatar att gå till tandläkaren och jag har nu inte gått på flera år, förr gick jag varannat år men sen fick jag en kallelse precis när jag var höggravid med Smilla så då avbokade jag tiden för jag orkade inte gå. Jag lovade att återkomma när Smilla var född men sen tyckte jag att det var krångligt att hitta en tid att komma iväg när hon var bebis och sen blev jag gravid igen och tiden har rullat på..... Förra veckan nämnde Jocke att han skulle ringa och boka tid till sig och då sa jag att han kunde passa på att boka till mig också så att det blir gjort, han ringde nu på morgonen och jag fick en tid imorgon!!! Shit! Jag är inte redo för det här! Samtidigt så är det nog det bästa att jag inte hinner gå och oroa mig för mycket..... usch, helt plötsligt fick jag både ont i magen och ont i huvudet! Jag känner på mig att jag har hål och att det kommer att göra skitont och ila ända ner i fötterna som det brukar göra, röntgenplåtarna kommer skära sönder mitt tandkött och jag kommer vara så nervös! Iiii, lugn och fin, jag är mamma nu och måste föregå med gott exempel för på onsdag ska Smilla till tandläkaren och då måste jag följa med henne och då får ju inte hon märka att jag har tandläkarskräck! .....................................................................................................

Jag måste få skryta lite...

Idag var det sista dagen på Smillas simskola, nu är det sommarlov gällande både dansen och simningen. Det kommer bli rätt tomt men vi hittar säkert på något annat att göra varje söndag och måndag ;-)

Vi har räknat ut att Smilla sammanlagt varit på simskolan 20 gånger och en halvtimme varje gång, hon började i slutet på oktober och idag visade hon upp vad hon lärt sig! Hon kan så gott som simma själv utan varken simpuffar eller "korv"! Visst hon hamnar under vattnet lite då och då men hon fortsätter att simma ändå :-) Hon hoppar själv från kanten och hon kan även flyta på ryggen och sen vända sig i vattnet så att hon fortsätter flyta på magen i 5 sekunder! Sen kan hon även dyka ner på botten och ta upp en "skatt" så gissa om det var två stolta föräldrar som tittade på henne idag! När hon började i höstas så vågade hon inte ens doppa huvudet under vattnet och hon visste inte hur man tog ett simtag!

 

Så, nu har jag skrytit klart över min skrutta, nu ska jag faktiskt skryta om mig själv ;-) Igår eftermiddag rev jag ut hela förrådet och letade fram alla flyttkartonger med trallgolv och alla balkongmöbler och släpade upp till lägenheten och idag efter simskolan började jag pussla med golvet, det är sådana fyrkantiga trallplattor som man ska sätta ihop. Barnen hjälpte mig och Smilla sa att det var som att bygga pussel :-)


När vi fått golvet på plats så oljade jag in det och även utemöblerna så det blev så fint! Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv ;-) Men jag vill vänta med att visa er bilder tills jag har handlat lite blommor och pyntat det sista!

Ikväll har vi suttit på balkongen i den ljumma kvällen och kollat på luftballonger som svävat ovanför oss, nu känns det som om sommaren verkligen är på intågande!!!

söndag 20 maj 2012

Sista dagen att tävla om en goodiebag!

Glöm inte att tävla om en maffig goodiebag, ni kan tävla fram till 21.00 ikväll och vinnaren kommer sen att utses av Bloggminglet 2012

Lycka Till!!

 Tävla HÄR!

lördag 19 maj 2012

Hemmafru, lyxigt eller inte?

Idag är jag inte en lika duktig mamma som igår, idag satsar jag på att vara en bra hemmafru istället. Jag städar, viker tvätt, dammsugar, RENSAR och förbereder kvällens middag. Barnen underhåller jag genom att "hitta" bortglömda leksaker när jag rensar och städar. Jag lägger leksaker som de inte har lekt med de sista månaderna i en hög för att lägga ut till försäljning men helt plötsligt kommer de på att de saknat leksakerna och börjar leka med dem igen. Så vi får se hur mycket som vi kan rensa bort i slutändan. Jag tvingar dem också att prova en massa kepsar, solhattar och sommarskor för att se vilka de växt ur från förra sommaren.

Jag försöker även få hem Jocke från studion lite tidigare ikväll så att han i varje fall kan äta middag med oss, vi saknar ju honom! Men han har så mycket att göra och jag hör hur stressad han låter när han ringer för jag vet ju att han självklart vill komma hem till oss men jobb är alltid jobb och som egenföretagare så får man se till att jobba på och då spelar det ingen roll om det blir många kvällar och helger. Men han skulle försöka hinna hem till middagen, ikväll tänkte vi faktiskt lyxa till det med tacos! Jag vet att det är många som äter det varje vecka och att det nästan blir lite som vardagsmat men vi äter det kanske en gång var tredje månad om ens det så för oss blir det lite speciellt när vi äter det, vi känner oss som "vanliga" människor nästan ;-)

Skulle också vilja riva ur förrådet och leta fram alla balkongmöbler och "trallgolvet" så att vi får fint på balkongen. Men det måste jag göra någon dag när Jocke är hemma så att jag får hjälp att bära upp allt. Vi satt igår kväll och gick igenom våra kalendrar och då kom vi fram till att nästa gång vi kan umgås är den 10 juni så om 3 veckor typ, han har så galet mycket jobb just nu och han ska även till Kina i en vecka.... ja, ja.. tur att jag är van att vara musikeränka ;-)

Men sen i sommar ser det rätt lugnt ut (just nu) så då ska vi umgås och bo uppe i vårt paradis och bara njuta!
Längtar!!!



Mingel

Jag har vunnit en klänning hos Mingel! Jag får välja mellan den grå/vita eller en som går i röd/bruna toner. Efter lite beslutsångest så valde jag den grå/vita. Ska bli spännande att se hur den sitter på mig :-)

Företaget Style Sweden startades 2005 av Klas Snell och Lena Borgenvall Östlund, ett par modeentusiaster med lång erfarenhet från branschen. Målet var att skapa designade och moderna plagg som bjuder in bredden – till alla tjejer som älskar kläder och mode. Så föddes varumärket MINGEL.

En trött men lycklig mamma!

Jag har åter haft en heldag med barnen och vi har haft det underbart och gjort en massa roliga grejer!
Först åkte vi till Överjärva Gård för att hälsa på Lammen:


Sen åkte vi till Mulle Meck parken där vi började med att ha picknick för att äta våra mackor och vårt fika som vi hade med oss och sen var det full fart i två timmar :-)

 
 

Efter så mycket lek var vi hungriga igen och barnen sa att de ville gå på restaurang eftersom de tycker det är så mysigt, men jag kände inte riktigt att jag skulle orka det men när de pekade bort mot Järva grillen så kändes det helt ok :-) Så vi satte oss på grillen och åt Tunnbrödrulle och Hamburgare och barnen tyckte det var så mysigt och gott :-)
För att maximera dagen så åkte vi till Ica Maxi och storhandlade innan vi sen avslutade dagen med att åka hem och laga middag och sen däcka i soffan till Let´s Dance och lite fredagsmys.

Lagom till fredagsmyset anslöt även Jocke och nu sover de alla tre så sött i sängen så jag tror också att jag ska klämma mig ner mellan dem. Det blir andra natten som vi sover alla 4 i samma säng, lovade mig själv i morse när jag vaknade med lite nackspärr, ryggont och med handen stöttandes i golvet för att inte ramla ner att barnen i fortsättningen ska sova i sina egna sängar men helt plötsligt har jag glömt allt detta och vill bara krypa ner och lyssna på deras andetag och snusa i deras nackar. God Natt!