lördag 31 mars 2012

Alfonshotellet

Nu är vi på väg till Alfonshotellet, Rica Talk Hotell i Älvsjö och ser fram emot en härlig dag och natt :-) 
Lovar att skriva ett långt inlägg om hela dagen sen!

Earth Hour

Ikväll är det Earth Hour!
Earth Hour är större än någonsin – rekordmånga tänker delta, minst 147 länder, tusentals städer och miljontals människor gör sig redo att släcka ljuset ikväll den 31 mars kl 20:30-21:30 för att visa sitt stöd för klimatet. Vi ska ju bo på hotell så vi får se hur hotellet ställer sig i frågan om det ska släckas ner eller inte. Hur ska ni göra, kommer ni släcka?


Nu håller vi på att göra oss iordning innan vi ska ner på kalas till grannen Elin och sen sätter vi oss på tåget ut till Älvsjö.

Noa Noa

Jag gillar att klä Smilla i kläder som jag själv skulle kunna tänka mig att bära och Noa Noa är ett sånt märke med helt ljuvliga kläder!

Noa Noa grundades år 1981 av Harald Holstein och huvudkontoret ligger i vackra Danmark. Där designas och utvecklas kollektionerna som består av kläder, skor och accessoarer för kvinnor och flickor.
Noa Noa Baby och Noa Noa Miniature finns för flickor upp till 12 års ålder och består av kompletta kollektioner i samma höga kvalité som kollektionerna för dam. De är en delikat mix av nostalgiska och samtida styles med lekfulla kontraster. Noa Noa Miniature är speciellt och feminint på samma gång med söta siluetter och styling.


Noa Noa hittar du på Oii Design och där hittar du även fler underbara barnkläder!

fredag 30 mars 2012

Let´s Dance

Nu har jag kollat på Let´s Dance, jag gillar verkligen det programmet och det är så kul att det är tillbaka, jag tyckte Anton dansade bäst ikväll!

Kvällen har varit rätt lugn, vi har suttit och läst Alfons Åberg böcker och laddat inför Alfons helgen som startar imorgon. Vi har även packat och fixat lite här hemma. Nu sover båda barnen och jag ska också snart krypa ner med dem för jag har en känsla av att jag behöver ladda energi inför imorgon.


Jag frågade Smilla vad hon önskar sig i påskägget och hon sa att hon ville ha en ny baddräkt och leggings, varken hon eller Max är så förtjust i godis så det är rätt skönt. Max älskar sina "Cars" mysbyxor men han börjar växa ur dem så ett par nya sådana skulle säkert han bli glad för. Vi får se vad det blir.

En sån här Pappelina matta skulle jag bli glad om jag hittade i mitt påskägg :-)

Räkmacka och Alfons

Nu har jag varit och "storhandlat" och fyllt upp kylskåpet igen. Passade även på att fira en privat grej genom att köpa mig en lyxig räkmacka på ett café :-)


Sen har jag handlat massor av godis som jag ska fylla påskäggen med och har inhandlat present till Elins 5-års kalas som Smilla ska på imorgon.

Efter kalaset imorgon ska vi checka in på Rica Talk hotell och fira Alfons Åberg som fyller 40 år! Så jag, Smilla och Max ska verkligen njuta och bli bortskämda med lek, middag, minidisco, en natt på hotellrum och god hotellfrukost! Vi kommer även få träffa Alfons Åberg och hans pappa och kolla på deras teaterföreställning.


På tisdag åker vi upp till Hälsingland och firar påsk! LÄNGTAR!

Fredag!

Vad mysigt med fredag! Jocke har åkt till Danmark och blir där över helgen för att spela med Mr Wells, jag och barnen har en riktig myshelg att se fram emot, berättar om det snart, ska bara iväg och lämna barnen på dagis först :-)

Det enda negativa med den här dagen är att det snöar ute!!!
:-(

torsdag 29 mars 2012

The girl

Charlotte Perelli har lanserat en egen parfym och en shimmering lotion som jag är supernyfiken att prova! De har fått bra recensioner så jag ska se om jag också kan få göra en recension här på bloggen för er!
De känns somriga, fräscha och framför allt snygga!!!



Pappa på besök

Igår kom pappa på besök, han skulle på läkarbesök här i Stockholm så han passade på att sova över här hos oss och behöver jag säga att barnen blev glada när morfar kunde både vara med och hämta och lämna på dagis?

Vi har fått hem semesterlappar från dagis där vi ska fylla i hur barnen ska vara lediga i sommar, så himla svårt att veta redan nu eftersom vi inte vet hur varken Jocke eller jag jobbar i sommar. Sommaren känns så långt borta just nu eftersom det har haglat här idag och det är mycket kallare än det varit på länge.

På posten fick jag idag en Deo från Dove och två par strumpor från "SKOR i jobbet", det tackar jag för!


Bambino

Max fick bestick från Bambino att prova, egentligen är han lite för stor för dem eftersom han kan äta själv sedan länge men han älskade dem och nu föredrar han att alltid äta med dem istället för sina "vanliga" bestick. Jag gillar bestickens utseende, de är tuffa och roliga och maten hittade "rätt" direkt :-)


Bambino:s äta själv bestick gör det lättare att lära sig äta själv. Besticken kan se lite konstiga ut i för en vuxen, men i små händer passar de utmärk. Handtagens design gör dem lätta greppvänliga för barnen och gaffeln har korta trubbiga tänder. Skaftets smarta tumstöd och vinkel ökar chansen att maten hittar rätt.
Bambino:s Äta Själv Bestick  har funnits på marknaden i 25 år och har hjälpt tiotusentals barn att ta första egna tuggan. Nu kommer vår trotjänare ut i uppdaterad design!

onsdag 28 mars 2012

Foto från gårdagens event

Fick denna bild skickad från fotograf Peter A Ortvik på Brainwaves som han tagit på Smilla på gårdagens Crocs-event. Tack!

Happy Feet 2

Filmen Happy Feet 2 har premiär på Voddler idag den 28 mars och i samarbete med Voddler och Warner Bros så tänker jag nu tävla ut ett Happy Feet kit till er!

"Kitet" innehåller:
* En väska
* Ett gosedjur
* Klistermärken
* Ett bokmärke
* En färgläggningsbok

 

Jag tänker absolut se filmen och det ska bli roligt för många av våra goda vänner är med och lägger de svenska rösterna i filmen, bl.a. Anna Sahlene och Pablo Cepeda.

För att tävla behöver du bara svara på vem skulle du vilja ge Happy Feet kittet till om du vann? För en extra chans så delar du tävlingen på din facebook :-)

Tävlingen avslutas på onsdag den 4 april klockan 22.00.

Du kan se en trailer på filmen HÄR!

Lycka till!!!

Invigning av Crocs butiken i Nacka Forum

Idag var vi inbjudna till smygöppningen av Sveriges första konceptbutik Crocs i Nacka Forum.

 
Det bjöds på snacks, frukt och smoothies från Naked Juice Bar. En trollkarl gick runt och trollade och man kunde mingla och bli fotograferad med Crocskrokodilen. Ballongprinsessan var på plats och gjorde fina ballongfigurer till barnen och det bästa av allt var att goodiebagen innehöll Crocs till hela familjen! Så generöst!

tisdag 27 mars 2012

Trotsålder

Åh, jag blir galen på Max! 2 års trotsen är här med råge! Han är så himla envis och vill inget som jag vill.... han VÄGRAR att sätta på sig skor när han ska till dagis, han VÄGRAR borsta tänderna och tvätta händerna, han VÄGRAR överhuvudtaget att göra något som jag säger. Han tror att han har sina egna lagar och slår dövörat till när han inte vill lyssna. Mitt tålamod sätts verkligen på prov och jag var helt slut efter att ha varit på dansen ensam med båda barnen igår kväll. På bussen var det värst när han vägrade att sitta med Smilla och mig i närheten av vagnen där våra väskor var, han skulle sitta ensam längst bak i bussen! Han blev så arg när jag sa att han skulle sitta med oss, han ålade och slängde sig, skrek och hade sig och när man är på bussen så känner man sig som världens dåligaste mamma när man ryter i att han ska sitta stilla..... Pust!

På kvällen kom jag på att det är sista chansen att fota påskkort inför påsken så som vi så duktigt brukar göra varje år men gissa vem som VÄGRADE?! Han VÄGRADE byta tröja, VÄGRADE ha sjal på huvudet, VÄGRADE måla kinderna, VÄGRADE att bli fotograferad så jag struntade helt enkelt i honom så i år blir bara ETT AV MINA BARN på påskkortet!

Tur att jag har en underbar dotter som mer än gärna ville fotograferas! 


Jag mutade t.o.m. Max med att om han fick måla mitt ansikte så skulle jag få måla hans.... Men tji fick jag....


Underbar mamma/dotter bild


måndag 26 mars 2012

Behöver du tapeter?

Behöver du tapetsera om? Just nu kan du tävla om 10 rullar tapeter från Eco Wallpaper. Tävlingen hittar du HÄR!!!
Jag har självklart tävlat och hoppas att jag kan vinna de coola tapeterna till en fondvägg här hemma, börjar tröttna på våra vita tapeter plus att barnen redan börjat riva ner de gamla....  hmm...


Shoppingdag

Nu har mamma åkt hem :-(
Men inatt kommer Jocke hem igen så det är bara ikväll jag behöver vara ensam med barnen och kvällen kommer att gå så fort eftersom vi ska iväg på dansen direkt efter dagis och sen är det bara hem och äta middag och kolla Bollibompa innan det är dags att sova.

Igår hade jag och barnen en heldag i Solna centrum med mamma efter vi hade varit på simskolan. Barnen blev bortskämda med nya skor, ny pruttkudde, klistermärken och lunch på Mc Donalds. De hade även lite pyssel i centrumet där man fick måla sin egen blomkruka och sen plantera frön i den och ta med hem.


Tävlingen är avgjord!

Vad roligt att så många ville vara med och tävla om ett House Of Lola plagg! Det var otroligt svårt att dra en vinnare men nu är det gjort och vinnaren är..... (trumvirvell)....

Mirja!!!

Grattis Mirja, jag mailar dig!

Tack House Of Lola för en rolig tävling!


söndag 25 mars 2012

Lakritsambassadör

Jag har blivit utvald till Lakritsambassadör!!! Jag som älskar lakrits, jippii :-)

Jag ska först få två goodibags fyllda med lakrits som jag ska testa och dela med om vad jag tycker här på bloggen. Jag ska på en pressvisning med lakritsbuffé den 20 april och sen har jag fritt inträde på lakritsfestivalen som kommer att äga rum på Munchenbryggeriet i Stockholm den 21-22 april. Tjohoo :-)

Finns det några lakritsälskare som läser bloggen?


Extra frasiga våfflor

Idag är det våffeldagen och jag tänkte dela med mig av ett riktigt lyxrecept på hemmagjord våffelsmet. Lyxa till det idag och använd ingen färdigmix som innehåller en massa konstiga E-ämnen... utan fira att sommartiden är här och att det här är sista "unnardagen" innan det är dags att börja tänka på bikinisäsongen ;-)
Receptet har jag fått från min bloggkollega Pernilla.

100 g smör
3 dl grädde
1 - 1½ dl vatten
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Rör samman grädden, vattnet, mjölet och bakpulvret.
Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.

Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite flytande margarin, använd gärna en pensel.
Grädda våfflorna gyllenbruna.
Servera med tillbehör som t ex glass, vispad grädde, sylt, färska bär och chokladsås.

lördag 24 mars 2012

Zeb är borta....

I morse fick vi ett telefonsamtal som berättade att hunden Zeb har lämnat oss :-(
Har känt honom i snart 9 år och vi har egentligen aldrig gillat varandra så värst mycket men på sista tiden är det precis som vi har kommit varandra lite närmare, han har tytt sig till mig mer och mer och sist vi var "hemma" så kom han t.o.m. la sitt huvud i mitt knä, precis som han kände på sig att det var sista gången vi skulle ses....

Collaget är lånat från syrrans blogg och där såg jag även denna dikt som någon hade lämnat till henne:

"Tänk dig att du står vid havsstranden en sommarkväll och ser ett vackert fartyg som bereds för avfärd. Seglen hissas. När kvällsbrisen kommer fylls seglen och båten glider ut på det öppna havet. Du följer den med blicken när den far mot solnedgången. Den blir mindre och mindre, och till slut försvinner den som en liten prick vid horisonten. Då hör du någon vid din sida säga "Nu har han lämnat oss".

Lämnat oss för vad? Detta att han blivit allt mindre och tillslut försvunnit är ju bara som du ser det. I själva verket är han ju lika stor och vacker som när han låg vid stranden! Just när du hör rösten som säger att han lämnat oss, finns det kanske någon på en annan strand som ser honom dyka upp vid horisonten, någon som väntar på att få ta emot just honom när han når sin nya hamn".

av Ulla Söderström


Min dotter Smilla som älskar sagan om Bröderna Lejonhjärta utbrast när hon hörde om detta.
- Ja! Nu har Skorpan och Jonathan fått en hund som de kan leka med i Körsbärsdalen och Zeb som gillar att jaga fåglar får nu jaga fina rosa fåglar istället :-)

- Vila i fred kompis!!!

Spegel, spegel...

Igår kom mamma hit och det är så lyxigt för hon fixar och trixar här hemma och hjälper mig med barnen nu när Jocke är i Danmark i 3 dagar. Igår så var vi bara hemma och åt ugnsstekt lax med couscous och färsk sparris, idag har jag och Smilla haft en riktig mysdag då vi först gick på bio tillsammans med Elin och Ulrika. Det var Loppi.se som bjöd på förhandsvisning av filmen "Spegel Spegel". Den handlar om Snövit och drottningen spelas av Julia Roberts. Den gillades av både vuxna och barn så en bra familjefilm som vi kan rekommendera, tack Loppi!!!


Sen var vi på kalas hos två av Smillas dagiskompisar, Pixie och Amira och där bjöds det på tårta, kakor, fiskdamm och allt som ett 5 års kalas bör innehålla.


Max har varit med mormor hela dagen och haft kvalitetstid med henne och nu ikväll har vi myskväll med lördagsgodis och mys i soffan.



fredag 23 mars 2012

GLÖM INTE

Att tävla om ett härligt plagg från House of Lola! Tävlingen går ut på söndag och är väldig enkel så klicka HÄR för att vara med! House of Lolas vårnyheter går nu att köpa via hemförsäljning och även i deras Webshop fr.o.m. måndag!


Jag kan verkligen rekommendera deras fina kläder, jag och Smilla fick äran att testa deras härliga mamma/dotter klänningar och visst är de fantastiskt fina? Både hon och jag älskar prickar och mjuka sköna klänningar som passar både i soffan och på kalas!


Lycka till i tävlingen!!!

Star PR - Event

Ännu en dag med ett roligt event! Det bästa med det här eventet var att man fick ta med barnen till Stars barnpressdag! De bjöd på pannkakor, godis, russin, jordgubbar och saft. Barnen frossade som aldrig förr samtidigt som de sprang runt och lekte med allt roligt som fanns på plats.


Simba Dickie Group som gör Bobby car, var på plats och berättade att Bobby Car fyller 40 år med sin klassiska röda sparkbil. Sedan starten i 1972 har över 17 miljoner Bobby Cars sålts runt om i världen! Nu har de även Sverigestripat en blå bil och namngett den till Estelle och självklart kommer prinsessan Estelle att få sin egen bil att köra runt på hemma på Haga.

Simba Dickie Group har även tillverkat en ny serie som heter "Eco Farm" som är ett bondgårdssamhälle som är 100 % kompostbar! Alltså materialet är uppbyggt på stärkelse från bland annat majs och färgat råvaror från växtriket vilket betyder att varken konserveringsmedel eller lackering är nödvändigt. Jag kan säga att både Smilla och Max älskade denna bondgård!  
                                     

Natusan var också på plats och vi fick många produkter med oss hem som vi ska prova, perfekt!


Samsonite var också där och visade upp sina tuffa väskor som skulle passa perfekt till barnen på våra resor!


Hästens visade upp deras fina produkter, tänk vad coolt det skulle vara att bädda barnens sängar med Hästens sängkläder och låta dem sova i deras härliga pyjamasar! LYX!
Reima presenterade en ny färgstark och härlig kollektion som man verkligen blev glad av, när jag bad Smilla peka på de kläder som hon skulle vilja ha så pekade hon på alla så det är ju toppbetyg från en kräsen liten 4 åring som verkligen inte sätter på sig vad som helst :-)

 

Båda barnen älskar russin så det var ju himmelriket när de såg alla russinpaket som fanns på plats :-) Vi fick även med oss en hel del hem i goodiebagen. Tack Star Pr för en härlig dag!